Hayvanat bahçeleri doğal yaşama aykırı. Fakat doğal yaşama aykırı olan binlerce sebep daha var, fabrikalar, egzoz gazları, dünyanın iklimini bozan bir çok sebep ve dolayısıyla farkında bile olmadan öldürdüğümüz binlerce canlı türü. İyi bakıldığı ve üremeye devam ettikleri takdirde diğerlerinden bir tık daha az tehlikeli olduğunu düşünüyorum.
Akıl ve teknoloji sayesinde hayvanlardan üstün olmamız, onların efendisi olmamızı, onları köleleştirnemizi gerektirmiyor. Bütün hayvanların özgür olduğu doğal yaşam parkları hariç, hiç bir hayvanın (kuşlar dahil) kafese kapatılmasını doğru bulmuyorum. Eminim kafeslerde yaşayan tüm hayvanlar mutsuzdur. Gerçeğini çok görmek istiyorsanız ya National Geographic izleyin, ya da gidin doğal ortamında görün. Hayvanat bahçesi işletmeciliği, hayvanlara eziyettir.
Cüzi miktarlar ve onların giderlerme kullanılıyor. Çocuklar hayvanları görsün, tanısın diye… Bence bunlardansa 2 günlük keyif için alınıp sokağa bırakılan hayvanlar için mücadele etmek lazım. Zira hayvanat bahçesindeki hayvanların tüm bakım ihtiyaçları o ildeki veteriner hastahaneleri tarafından yapılıyor. Oeki sokakta başıboş olan canlar? Açlıktan insanlara saldıranlar?
degil mi bende ayni seyleri evcil hayvan sahibi olanlar icin dusunuyorum evcil mevcil farketmez yasam alanimiz buyuyup genisledikce onlarin ekosistem ve habitatina dahil olduk bu sefer de ozgurluklerini kisitlayip evimizde besliyoruz hepsinin dogal yasam ortami disarisi ey insanlar hayvanat bahcesi ile evde hayvan beslemenin hic bi farki yok azat edilmedigi surece neye yarar ucamayan muhabbet kusu, fare kovalamayan kedi, plankton yemeyen balik, hircinlasan kopek
Aslında hayvanat bahçeleri ilk defa 18'inci yüzyılda kralların koleksiyon yapmasıyla kuruldu. Krallar vahşi hayvanları toplayıp koleksiyon yapınca insanlar ilgi gösterdi ve Paris'te herkese açık bir hayvanat bahçesi açıldı. Girenler para ödüyor ve hayvanları seyrediyor. Bir aralar aynısı siyahi insanlar için de tertiplenmişti, o daha trajedidir.
Evet, iğrençtir. Hayvanın ait olduğu yer onun doğasıdır. Ancak ben dahil çoğu insan hayvanat bahçesine gidiyor meraktan.
Bedevaya yakındı en son. Oda onların yiyecekleri temizlik elektrik suya felan gidiyordu. Hatta vitaminler felan doğal ortaklarından daha iyi bakılıyorlar.