Hayvanlar hediye değildir. Boynuna kurdele takıp birine hediye edemezsiniz? Haksız mıyım?

Hayvanlar hediye değildir. Boynuna kurdele takıp birine hediye edemezsiniz? Haksız mıyım?

#selamgençlik 🍀🍀
⭐Burada asıl mesele kurdele değil ki. Hayvanın pet shoplardan ve bilhassa cins hayvan olarak dolarların, dövizlerin bastırılıp alınması ve zerre sorumluluk sahibi olmayan şımarık tiplere bir heves tatmini olarak kurban verilmesi. Sokaktan veya barınaktan o hayvana tam bir sorumlulukla ve şefkatle bakacak insan canlısına hayvan hediye etmek tepkiye değil teşviğe vesile olmalı. Bu esnada bir muziplik olarak kurdele de, bere de, kravat da, şapka da olabilir muziplik olur gülünür.⭐😃😃😃😃
#tubasueda 🍀🍀
konu burada kurdele değil tabii ki, ben de pet shoptan satın almayı kastetmiştim :)
Hemfikiriz diyebiliriz 😇💛
Bence de onlar meta olarak görülmemeli. Hele ki bakımını en iyi şekilde üstleneceğini bilmediğimiz kişiye vermek çok saçma. O insanlar bunun sorumluluk bilincinde olup içlerinden geldiği için hayvan sahiplenmeli.
Pek doğru bulduğum bir durum değil. Bir hediye aracı olarak görmemeli insanlar. Özellikle çocuklar için hediye diye veriliyor sonra sıkılınca sokağa atıyorlar
Cevap
8Cevap
Bence de gaddarca olur.
Asla hediye olamaz. Bak çocuk çok ister ebeveynler alır evet bu olur çünkü sorumluluk yine ailededir. Ama arkadaşa, akrabaya vs. asla hediye olmaz. Can bu bir kere. Ne belli onun bakma gücü olup olmadığı.
katılıyorum, onlar da can
Hayvanı benimseyip bakmasını bilen insan sahiplenmeli.
Hediye edilip bir kaç ay sonra sokaga atılan çok kedi köpek gördüm.
Borcam degıl kı bu hedıye olsun
Hayvan sahibine alıştıysa hoşuna gitmeyebilir bu durum
Eşya gibi olunca tabii ki hiç doğru değil ama doğum gününde bir evcil hayvan bence çok tatlış
Edilebilir ancak çok istiyorsa bir kedisi olmasını ve bunu gerçekleştirmek istemişse çok istediği için olabilir. Yeterki iyi bakılsın ve terk edilmesin.
Nesi var bunun
Evlatlık edinmek gibi
Kesip yicek mi kediyi. Besleyecek sahiplenecek
haksızsın kötü durumlar istisna
engellenecek üye profili ba baayy
Köle, süs gibi kullanıyor insanlık çoğu hayvanı
Hayır değil
Yoo edilebilir ne var bunda
Evett direk soğurum kabul etmem
Haklısın
Haksızsın
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?