Toplumun ilerlemesinde kadın mı daha önemli erkek mi daha önemli ? Münazara konumuz ben kadın daha önemlidir i savunuyorum bununla ilgili etkileyici bişey ne diyebilirim
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,2b cevap paylaştı. bak sana güzel olduğunu düşündüğüm bir tanı dan bahsedeyim...
Ben şehir plancısıyım...
Bizim anlayışımıza göre, şehirler yaşanılan yerlerdir, kent fiziksel mekan...
Yani şehir içinde anıları barındırır, kent sadece bu anıların yaşandığı fiziksel mekandır.. Yani aslen şehir planlanamaz, kent planlanır...
Filozoflar şehir'i kadına, kenti erkeğe benzetir.. Yani kadın daha duygu yüklü, erkekse sadece fiziksel becerilerle donatılmıştır... Mesela İstanbul'u yaşlı bir kadına benzetirken Paris'i 18 yaşında bir genç kız olarak görürler... Ankara ise 30 lu yaşlarda bir erkek... Kadın sadece yaşanılır erkek gibi yontulmaya ihtiyaç duymaz...
Tarihteki ilk savaşında kadın ve erkek arasında çıktığı varsayılır... İlk insanlar zamanında toplumu yöneten kadınlardır.. Erkekler sadece fiziksel özellikleri ile avlanma vs. gibi zaruri ihtiyaçları giderirken kadınlar yönetimsel kısımla ilgilenir.. Ve ilk savaşında bundan dolayı çıktığını, erkeklerin fiziksel üstünlükle kendilerini üstün kıldıkları varsayılır...
Velhasıl, kadınlar insancıl açıdan daha üstün, erkekler ise fiziksel olarak donatılmışlardır... Bu herkeste aynıdır, kimisi fiziğini güçlendirir, kimisi insanlığını... Bu kişilikte biter...40 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 922 cevap paylaştı. Mustafa Kemal Atatürk'ün şöyle bir özlü sözü var :
'Bir toplum ,bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısımı göklere yükselebilsin ?"
Burada eşitliğe vurgu yapmış atamız ama senin istediğin materyal olan kadının önemini ne derece vermiş bilemiyorum. Gerçi ülkemizde kadın ve erkek iş hayatında eşit roller alsa, iki tarafa da aynı önem verilse, ataerkil düşünce yapıları kırılsa (kızını okutmayıp doktora gittiğinde kızı/karısı için bayan doktor isteyen zihniyet gibi) şu anda bu konuyu tartışmaya gerek bile duymazdık.30 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer iki rol de toplum için önemlidir fakat ;
Ataerkil bir toplumun rekabetçi , sahiplenici ve geleneksel tutumu ile kadınların üzerine kurmuş oldukları hakimiyet kadını birey olmaktan çıkarıp , damızlık görevini aktif kılması nedeniyle toplumun yarısının beyni yok gibi davranılıyor..
Sorarım ki;
Sizce yarım bir beyinle ilerlemek söz konusu olabilir mi ?10 Yorumla
+1 yılmünazaraya sayısal verilerle gitmen en doğrusu ..Türkiye'de kadına şiddet , ölüm , tecavüz gibi suçları belgele ve böyle bir toplumda ilerlemenin söz konusu bile olmadığı gerçeğiyle yüzleştir.Diğer gelişmemiş ülkeleri de belgelersen çok iyi olur.
20 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
12Cevap
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 380 cevap paylaştı.
+1 yılErkek önemlidir.
Toplumun ilerlemesi toplumun çoğalmasıyla düz orantılıdır.
Toplumu üreten erkek olduğuna göre o zaman Erkek önemlidir.
Ama kadın olmadığı sürece Erkek üreyemeyeceğine göre vaz geçtim KADIN önemlidir.10 Yorumla - Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılgünümüzü anlat ...ne kadar geride olduğumuzu...kadını arka plana atan toplumların yaşadıklarını anlat.zihniyetini anlat eğitim seviyesini anlat..onlar yeter
00 Yorumla
+1 yılAraba teker ilişkisi gibi. Bir arabanın Tekerlekleri olmadan en iyi motor olsa neye yarar? Ya da motoru olmadan en iyi tekerlekleri olmasa neye yarar? İşte ilerlemede kadın erkek rolleri bunlar. Üstünlük gibi saçma bir konuyu tartışamam.
10 Yorumla
+1 yılikisi de tek bir işe yaramaz ikisi de önemli ama eğitimi çocuğuna verenin genelde ilk bayan olması onların ahlaki ve bilgi yönünden iyi olması şartını koyuyor buda önemli bir kriter toplumun en önemli biriyide gençler olduğu için önemli diyebiliriz.
00 Yorumlakeşke aklınızı daha güzel şeylere çalıştırsanız :D cevabı olmayan bir soru bu
00 Yorumla
+1 yılsenden bunu savunduğunu da yazar mısın?öyle kuru kuruya ben kadını şavunuyoyummmm demekle olmuyo.münazara dan bahsediyorsan bir zahmet hakkını ver.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 18,1b cevap paylaştı. Herkesin ilk öğretmeni annesidir.
Dolayısıyla kadının eğitimli, bilgili, kültürlü olması toplumu yönlendirici rol oynar.00 Yorumla
+1 yılsavunuyorsun ama argumanın yok. cinsiyetle alakası yok insanın yaptıklarıyla alakalı.
00 Yorumlahangi konuda daha önemli midir ?
ama kadın daha degerlidir. bu gercek10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılerkekler ne yaptıysa bizi etkilemek için yaptı de.
10 Yorumla
+1 yılMünazara konularını verenin mını skim
00 Yorumla
+1 yılkadında erkek kadar önemli.üstünlük yok
00 Yorumla
+1 yılikiside önemli niye ayrımcılık yapıyoz
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi