İşkur üzerinden işe girdim ve çıkmak istiyorum şu an. Ama iş yerine gidip işten çıkmak için dilekçe doldurmaya çekiniyor ve utanıyorum açıkcası ve yarın için zamanımda yok. İşkura gitsem benim işten çıkmamı sağlarlarmı taşınıyorum başka şehire gibisinden bir bahane üretmeyi dahi düşündüm ama. Peki ya sizce. Sonuçta kursiyer sayılıyor um.
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı.
+1 yılİşkur aracılığı ile stajyer ya da başka sıfatla bir işe girdiğinde sgknın büyük kısmını devlet ödüyor.
İş bulunmuş ama sen işi beğenmezsen başka bulsunlar dersen :
1- Yazılı istifa mektubu vermen gerekir , yani oraya gitmen gerek
2- Ya da noter üstünden istifa mektubu göndermen gerekir. O da sana 76 tl ye patlar
3-Her şekilde işten ayrıldığında bu işkura da bildirilir ve 6 ay işkur sisteminden banlanırsın16 Yorumla
Soran+1 yıl6 ay banlanıyım isterse 1 yıl banlanıyım oda değil elimde olursa hesabımı dahi kapattırmaya çalışıcağım. Oraya gitmem gerekten kasıt İşkura mı iş yerine mi ben İş yerine gitmek istemiyorum tek sorun o çekingenim biraz İşkura vermem gerekiyorsa yazılı istifa mektubu, yarın gider sabahtan veririm problem değil. Ben İşkura gidip versem istifa dilekçemi olurmuki?
- +1 yıl
Prosedürde işkurun böyle bir görevi yok. Peki neden işi bulan kurumu arayıp sormuyorsun?
Soran+1 yılZatende başka bulmasınlar ben bulurum ile buldum arası karışık, cv doldurdum adam olumlu bakıyordu. Da şöyle ki ben zaten şu an çalıştığım işi de İşkurdan bulmadımki. Neden olduğunu bilmediğim şekilde seni İşkur üzerinden alalım dediler. Bende tamam dedim ne fark ederki dedim. Öyle işte alındım işe, alakasız olaraktan çıkma sebebimin aslı benim hiçbirşeyime vaktinin yetmiyor olması onun yerine part-time ve kendimin yapabileceği işlere bakıyorum tabiki her işin zorluğu vardır fakat bu tarz işler bana göre değil. Daha zor daha meşakatli işler yaptım zordan kasıt eğlenceliydi tek sıkıntısı garanti bir meslek değildi. Arasıra çağırıyorlar gidiyorsun vesayre ondada 30 tane çocuk üzerine saldırıyor siz düşünün :DD geçen gün iş güvenliği eğitimi verildi sınav yapıldı vesayre oradan yola çıkarsak benim elim kesiliyor yanıyor ruhsal olarak psikolojik iş kazasına dahi giriyormuş durumum biraz kibar yapım var diye. Konuyu yanlış yöne çekiyorlar. Öteki yandan benim üniversite sınavım var.
Soran+1 yılİşi herhangi bir kurum bulmadı ben mecburi olarak bulmak zorunda kaldım. Amaan nolur en fazla birkaç birşey yapıcaz diye vakitler konusunda dahi anlaşabilceğimizi sanıyordum fakatında ondada anlaşamadık gibi. Açık söylüyorum bu biraz benim rahatlığım ama. Ben eğitimime kendi sosyal gelişimime ve bu yolda bana yardım eden beni mutlu edebilen kişilere yaptığım spora daha çok değer veriyorum bunların hepsini pas geçip 1600 TL maaş almak var birde. Kim yani iyi gözle bakarki böyle birşeye.
- +1 yıl
Bu durumda utanacak bir şey yok , aksine sağlam bir nedenin var işi bırakmak için. Ama biraz da menfaatine uyduğu için bırakıyorsun o da ayrı konu. Profesyonel davran bu durumda , işkur ekibi bir kişi daha istihdam ettim performansı yapmış , bu sosyal görev adına doğru.. Ancak sen de yürümeye ve kendine iş bulmaya odaklanmışsın , bu da kendi menfaat ve zamanın için doğru..
İki kişi Nasreddin Hoca'ya anlaşmazlıklarını çözdürmek için gitmiş. Hoca birinci kişiyi dinlemiş ve " Sen haklısın..." demiş. Sonra ikinci kişiyi dinlemiş , ona da " Sen haklısın " demiş. Bu arabulmaya şahit olan üçüncü kişi dayanamamış , " Hoca buna da haklısın ona da haklısın dedin de nasıl olacak bu iş? " diye sormuş. Hoca ona da ;
" Sen de haklısın " demiş..
Durum budur :)
ben işkur'dan bir firmada işe başlıcam dün sözleşme yapdık işkur merkezinde bir çok imza attım işi begenmez bırakırsam tekrar iş kura gidip istifa dilekçesimi vericem başına böyle bir olay gelen var mı
00 Yorumla
+1 yıltyp ile işe başladım ve ortamı sevmedim 3. gün iş yerine gitmedim istifamıda vermedim işkurdan 1 sene cezamı yedim şimdi başka bir olumsuz durum yaratırmı bu olay bilen varsa yardımcı olsun lütfenn...
00 Yorumla
bunun için iş yerine gitmen gerekiyor
21 Yorumla
Soran+1 yılİşkurdan çıkışımı vermezlermiki ya 3 ay zaten kursiyer olarak gözüküyorum? :D olmazsa galiba çok utanıcağım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
1Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBenim ise girdigim yer de iskur kaydin varsa oyle alalim dedi. Benim icin farketmeyecegi için kabul ettim. Ama maaşımı alamadım bu sebepten ayrılmak zorunda kaldım. O şahsı şikayet etmek istiyorum, hangi yolu izlemem gerekiyor bilen bir arkadaş anlatabilir mi?
00 YorumlaBende cuma günü bıraktım ve benim 6 ay sözleşmem vardı vazgectim simdi aradılar işkur istifa ver dediler yarın onu yapıcam ben o kadar Baska bişey yok
01 YorumlaAynı durum dayiz bende işkur üzerinden girdim ve işten memnun degilim çıkmayı düşünüyorum bu arada %50 bedensel engel raporuyla girmişti m
00 YorumlaSonuç ne oldu acaba
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > İşkur üzerinden işe girdim ama çıkmak istiyorum? Bilgili olan biri bakabilirmi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat