istiridye karanlık bir alanda yetiştiriliyo ama evde yapıcaksan siyah bir çöp poşetine 10 cm kavak talaşı koyup üzerine mantar tohumu onun üzerine tekrar 5 cm talaş ve nemlendiriyosun talaşı sonra tekrar tohum tekrar nemli talaş böyle tüm poşeti doldurup kapalı bir balkona koyuyosun ortalama 15_20°ısı olucak ortamda 10 gün kadat galiba bekleyip jiletle kesikler açiyosun poşete ve 3 ay verim veriyo 3 ay sonunda işi bitiyo tekrar hazırlıyosun. ama önemli olan o kesiklerden hep spreyle su sıkıp nemli tutmak talaşı
Besin değeri etle eşdeğer. Eğer hobi olarak düşünüosan deneme kitleri var bir çuval gönderiolar karanlık bir yere asıosun arada suluosun fışfışla bu kadar. Eğer üretim yapacaksan iyi para var bir kaç sene bekleme şartıyla
Kültür mantarını bilmem ama İstiridye mantarı yetiştirdim...
Denizliden tohum alıp, samani suda kaynatıp steril hale getirip kademe kademe poşete dizeceksin, kuluçka döneminde 27, yetişme döneminde 16 derecede tutacaksın, 10 saat güneş ışığı görecek, fotosentez yapması gerekiyor,% 96 nem oranında olmalı...
Yani çok ciddi üretim yapmayacaksanız İstiridye mantarları için hazır paketler var. Uygulaması da çok kolay onlara bakabilirsiniz. Ben bile niyetleniyorum arada alsam mı diye :D oysa hiçte alakam olmayan bir şey.
En İyi Cevaplar