Nedense urfalılar bana çok sıcak gelmiştir, samimi, yakın. (Bi kaç tanıdığım olmuştu)
Aranızda urfalı var mı , kültürü hakkında bilgi verebilir miisiniz?
Urfali değilim ama kendimi bildim bileli orada yaşadım, 15 yaşıma kadar :) sorabilirsin cevaplarım
Kültürü hakkında bilgi verebilir misin? Yemeklerinden başlayabilirsin mesela.
Yemekleri kebap türüdür hep, insanı sıcakkanlı ve harbidir. Misafirperverlikte üstüne tanımam, yabancı insanlara daha çok değer verdikleri kanısındayım.
Sizce tarihi bakımdan gezilicek yerler mi? , birde urfalılar birde misafirine sahip çıkan bir yanı varmış doğrumu? , misafirini koruyup kollarmış fln?
Tarihi bakımdan gezilecek yerleri de çokça var tabii ki, evet diyorum ya işte misafirperverler, sahip çıkar koruyup kollar ve yardımcı olurlar..
Aşağıdaki görüş için bu linke bak;
tr.m.wikipedia.org/wiki/O%C4%9Flanc%C4%B1l%C4%B1k
Ve öyle bir şey kesinlikle yok!
bir gezmeye gidicem , otele yerleşmeyi düşünüyorumda ama bir eve misafir olmayı düşünüyorumda yinede bir çekingenlik var :D ( İstanbul kültürüyle yetiştim büyüdüm , pek bilmiyorum ) ,
gülerim ben ona :D oğlancılıktan dediği gaylik meselesi , kim urfalılar mı , :DD
Şu anda fazlaca Suriyeli yerleşmesi mevcut. Ev yerine El-Ruha Oteli tavsiye ederim. Ama çok istiyorsan ailemin yanına gidebilirsin :)
Aynen öyle, Urfaya hakarettir bu resmen. Terbiyesizlik.
böyle bir duyum olduğunu sanmıyorum , farkındaysan nerelisin dedigimde diyarbakır diyor.
Belliki bir düşmanlık besliyo.
Arkadaş nerde bir düşmanlık besleme , hep bu hakkari diyarbakır tarafları, nebiçim insanlar bunlar anlamıyorumki , elbet aralarında iyileride vardır ama bu soysuzlar yüzünden masum halka oluyor
yazık vallahi yazık, bir insan niye böyle olur.
Aynen öyle kardeşim, kınıyorum. Başka da bişey demiyorum. Kör kendini görmezmiş diye bir laf var.. Hakkını veriyorlar, ne diyelim :))
İsotçu kelimesi de aynı anlamda bu arada, ikisi de aynı hakaret ve aynı iftira.
En iyi görüş benimse, en iyi anlayış senindir kardeşim. Görüşü anlayıp ona göre yol izlemek önemli. Teşekkürler bu arada. :)
Rica ederim :) En yakın zamanda gitmeyi düşünüyorum.
Tavsiye ederim :) Mardin de güzeldir, vazgeçilmezim
Kebap. Bana bunu yapmayacaktın admin sayende kahvaltıyı dürümle yapacağım!
Cevap
1Cevap
Urfalilar isotcudur urfalilar oglancidir diye bir soylenti var ama bilemiyorum :) Bizim oalarda urfalilarla hep boyle dalga gecerler.
Sizin oralar neresi?
İsotçu, oğlancı derken neyi kastediyorlar merak ettim?
Diyarbakir lo :)
Hmm birde , Küçükken hakkari, diyarbakır oraları merak ederdim, falan ama bu pkk olayları falan nedense oraya karşı bir önyargı oluştu istemeden. Ama güzel şehirdir elbet
isotçu, oğlancı derken nyi kastettiler birde
dediğiniz şeye baktım, Urfalılar yiğit, delikanlı, has adamlar, aynı zamanda yardımsever ve misafirperver insanlar. Bu dediğinle hiçbir alakası yok. Büyük ihtimal bayan, dalga geçen insanlar düşmanlık besleyen, huzur istemeyen, beyinsiz insanlardır.
Bir kez gittim birdahada gitmeyi düşünmüyorum sıcak ve heryer leş gibi ter kokuyor
urfa değil , urfa kültürü hakkında bilgi verin dedim?
Eşşek şeyrdiyolar diye duydum 😂😂
senimi seyrediyorlardı? :D
urfalılar delikanlı yiğit adamlar , yani hiç bilmediğin kelimeler ,
devletine bağlı adamın hasılar, vatanları bellidir , yani hiç bilmediğin birşey
bu kadar bilgisiz olan birine birşey anlatmakta saçmalık
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar