1958 e kadarda Avrupa’da yaygındı.
İnsanat bahçesi hakkında neler biliyorsunuz?
1958 e kadarda Avrupa’da yaygındı.

Merhaba. Birkaç bilgim vardı. Yazıyı okudum, bilgilendirici olmuş. Kölelik, insanlık tarihi için büyük bir ayıp. Bahsettiğin gibi Afrika kıtasından, dünyanın birçok yerine kadar kökü dayanıyor. Kendi hür irademiz, bedenimiz ve zihnimiz prangalar olmadan daha üretici ve modern olabilir ancak. Güzel olmuş, bilgi için teşekkürler 🦩.
Merhaba,
Elimden geldiği kadar
Daha önce okumuş olduklarımı veya yeni okuyor olduklarımı kaynaklardan paylaşıyorum
Benim içinde güzel oluyor
Yorum için ben teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim 💐
Medeniyetin göbeği olduğunu iddia eden Avrupalıların her bilgide ne kadar cani olduğunu öğrenmek sürekli hayrete düşürüyor. Caniliğin sonu yok.
İnsanat hakkında daha önce hiçbir şey duymamıştım. Bilgi için teşekkür ediyorum.
Ne kadar barbar olduklarını daha çok paylaşmaya çalışacağım.
Rica ederim 😇
İnsan hayvanat bahçeleri ya da daha bilinen adıyla insanat bahçeleri, tarihimizin aşırı üzücü ve karanlık köşelerinden biri ya... Gerçekten hâlâ düşündükçe içim kıyılıyor. 😔 Başka kültürleri "egzotik" ya da "aşağı" görerek sergilemek inanılmaz bir ırkçılık örneği. Özellikle Batı'nın, sömürgeci düşüncesini ve "üstünlük" hissini pekiştirmek için kullandığı korkunç bir yöntem.
Bu sergiler, insanları hayvanat bahçesi mantığında sunarak insanlık onurunu ayaklar altına almış. 😞 Neyse ki zamanla bu düşünce reddedildi, ama izlerini hem sosyolojik hem tarihsel olarak hâlâ hissediyoruz. Bu tarz şeylerden ders çıkarmalıyız ki, bir daha asla böyle şeyler yaşamayalım...
Tarih bazen çok acımasız ve acıklı oluyor, değil mi? 🥀
Cevap
5Cevap
öyle bir yer varmış
Evet maalesef
Bunu biliyordum. Batılıları öven güruhları gördükçe aslında onların bu yaptıklarını bildiğimden ötürü ne kadar barbar oldukları aklıma hep gelir.
Evet gerçekten çok fazla batı hayranlığı var ve bunu gördüğüm için bir kaç birşeyler paylaşmak istedim.
Hic bilmiyordum sayende ogrendim guzel bir anltim tebrik ederim
Teşekkür ederim 🙏🏻
Zamanında bir video da izlemiştim buna benzet bilgiler vardı. Eline sağlık.
Evet çok var 1958 e kadar devam etmiş bir olay ben videoları yükleyemedim
Yüklemeye gönlüm el vermedi daha doğrusu.
Teşekkür ederim 😇
Evet evet kesinlikle öyle
Hiç bilmiyordum. bunu şimdi , senin sayende öğrenmiş oldum. Tesekkurler
Ben teşekkür ederim 🙏🏻
Rica ederim efenim
O dönemi düşününce normal
Barbar olmaları bana normal gelmedi
Avrupa insanının her şeyi barbarcaydı.
Her hareket zamanina göre degerledirilmeli, bu günün ahlakiyla tarihteki herkes kötü
Ben ne yapiyim bahçeyi ya
bahcivan cagrioz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar