Ben şahin eğitenini bile gördüm. Baykuş eğiteninide gördüm. Mesele şu. Hayvanlarla arandaki diyalog çok özel ve hassas olmalı. Senin ona neyi neden yaptığını anlamalı. Bazı hayvanlar gözlerine bakıp takip eder ne yaptığını ve ne yapmak istediğini. Bazı hayvanlar ise ellerini ve parmaklarını takip ederler. Ben şimdiye kadar 100 den fazla hayvan eğittim. Birçoğu kedi ve köpekten oluşuyor. Bunları eğitmemdeki en büyük taktiğim parmağımla işaret ederek yapması gerekeni göstermem oldu. Daha sonrada ödül sistemi düzenledim ve bunu anlamasını sağladım. Sonrası ise çok daha kolaylaştı. Ancak baykuş gibi yırtıcı bir hayvanı evcilleştirmek çok zordur. Ya ona ya da kendine zarar verirsin. ya da bu işten sıkılıp vazgeçersin. Eğitmek için daha uysal bir hayvan seçebilirsin. Ancak hiçbirşey imkansız değildir. :)
Beslenir fakat en küçük bir hastalıkta ölür bu konuda çok hassaslar ayrıca yemek konusuna gelince kendi ağırlığının %10 u kadar et vermen gerekiyor ve eti ıslatman gerekiyor çünkü baykuşlar su içmez avlarını bütün yutarlar ve içindeki sıvıdan faydalanırlar bir ara peçeli baykuş bakmıştım kukmavda baktım baykuş bulmak basit hemde alışması için çok fazla uğraşmana gerek yok çok uysal bi hayvan kısacası evde bakmaya uygun Ama sen yinede fazla üstüne gitme derim bırak doğada yaşasın hayvanlar :D
En İyi Cevaplar