Kızım ilerde psikolog olmak istiyor. Bu sene liseye gidecek. Hangi liseye ve hangi üniversiteye gitmeli yardımcı olur musunuz? Ne bölüm okumalı?
Cevabın nedir?
+1 yılPsikolog olmak için sosyal bilimler alanına yönelmek gerekir. Bunun için de eğitim ve öğretim hayatında özellikle on iki yıl zorunlu eğitimde başarılı bir okul hayatı geçirmek gerekir. Psikoloji alanlarında birçok farklı dalda hizmet verilmektedir. Fakat hiçbirinde psikolog unvanı elde edilememektedir. Psikolog olmak için psikoloji bölümünü bitirmek ve klinik alanlarda da yüksek lisans yapmak gerekir.
Psikolog olmak için lisede, sözel alanı seçmek gerekir. Sözel alanda sosyal bilimler alanında özellikle felsefe grubu derslerinde başarılı olmak gerekir. Ardından yapılan merkezi sınavlara girerek ilgili alanda yeterli puanı alarak üniversitelerin psikoloji bölümünde yüksek öğrenim alabilirler.
Bu seviyede lisans eğitimi dört yıl sürmektedir. Dört yılın sonunda bireyler başarılı olarak mezun olduklarında, klinik psikoloji seviyesinde yüksek lisans yaparak ilaç yazma yetkisine sahip olurlar. Psikoloji bütün insanlığı etkileyen bir alandır. Bu bakımdan son yıllarda revaçtadır.
Savaşların arttığı, krizlerin yaşandığı ve afetlerin bitmek bilmediği bir dünyada insan psikolojisi oldukça önemlidir. Psikolog olmak için gereken iyi bir liseden ve iyi bir üniversiteden mezun olup lisans eğitimini tamamlamak ve yüksek lisans yaparak bazı yetkilere sahip olmaktır. Bu nedenle bireylerin çok çalışması ve kendini yetiştirmesi gerekir.190 Yorumla
Tm okumalı pdr ya da psikoloji tm bölümleridir, eğer fm seçerse psikiyatrist olabilir. Buarada pdr ya da psikoloji mezunları farklı devlet politikalarından dolayı meslekleriyle ilgili problemler yaşadıklarından şikayetçiler, yanlış bilmiyorsam formasyon alan herhangi biri pdrci olarak atanabiliyor, psikoloji okuyanlarda yalnızca bir psikiyatristle ortak çalışarak ofis açabiliyor vs. ama her türlü iyi para kazandıklarından şüphem yok, en kötü abudik newage ya da uzakdoğu öğretileri üzerine ekstra bir kaç seminere katılır medikal terapi tarzı değil de farklı tarzda bir terapi merkezi açar. Bizimkilerin planı da öyleydi benimle ilgili ama İstanbulda okumak için farklı bir bölüme yöneldim ben. Bir de Psikoloji ile Pdr en yüksek puanlı bölümleridir tm'nin ama o üniversiteye girene kadar çok şey değişebilir belki bilemem.
34 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatri için tıp fakültelerinden birini 6 yılda bitirip , uzmanlık dalı olarak psikiyatride 2 sene daha devam etmesi gerek.Pdr ile psikoloji aynı değildir. Pdr lise duzeyinde ogretmen rehberdir , tedavi falan yapamaz ancak yonlendiricidr, psikoloji ise 4 + 2 yıl okudugunda uzman olarak calısacagı daldır. O mezun oluncaya kadar sistemdeki gereklilikler farklılaşabilir, ea ya da tm secmesinin de anlamı cok yok, puanı o yılda tutsun yeter
Soran+1 yılLisede?
ablacım güzel bir lise mümkünse fen olsun. Sonra EA seçecek sağlam da puan alırsa bulur bir yer. Bursa yazmasın ortam leş. Çanakkale iyidir. Okul bitince 2 yıl klinik psikoloji okuyacak sonra ister hastane ister özel takılabilir
12 Yorumla- +1 yıl
ben bursadayım kes bu arada haklısın geçen kapının önünde pompalıyla yukarıya sıkıyodu bi adam valla ortam fena
Sonuçta fen-edebiyat fakültesine gidecek yani eşit ağırlık...
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
4Cevap
+1 yılMeslegini belirlemesi icin daha kücük eminim hedefi degiscektir.Anadolu lisesine gidebilir.Hacettepe-Psikoloji bölümü iyidir.
50 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılLıseye gıtsın hele bı kararı degısır sonra daha onunde 4 sene var. Ilk sene lısede bölüm secımı oluyor zaten belkıde tm secemeyecek.
20 Yorumla
+1 yılDüz lise varsa düz liseye gerçi artık düz liseler kalktı ama. Anadolu lisesine gitsin eşitağırlık bölümünü seçsin
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılpsikolog olmak istiyosa gemi makineleri mühendisliği bölümünü okumalı
40 Yorumla
+1 yılyeni sistemi burda ki herkes tam bilmeyebilir en iyi yol için iyi bir rehber öğretmenine danışmalısınız
10 YorumlaMerhaba ben psikolog olmak istiyorum
Bub için hangi liseye gitmem gerekiyor00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılkazanamaz boşa denemesin.. derim
08 Yorumla
Soran+1 yılOlanlar nasıl oluyor kardeşim? Çalışıyor mecburen deneyerek ne kaybedebilir ki
Cevap sahibi+1 yılsenin ki kazanamaz içime doğdu o yüzden dedim apla
Soran+1 yılLes Brown'un Hayallerinizi Gerçekleştirmeniz Mümkün videosunu izlemeni tavsiye ederim
Cevap sahibi+1 yılhayaller yıkılmak üzere kuruludur..
Soran+1 yılSen videoyu izler misin önce bi?
Cevap sahibi+1 yıltabi ki hayır..bir kişi başardı diye herkes başaracak diye bir şey öyle olsaydı bende astronot olurdum..
- +1 yıl
Sen müneccimisinde geleceğe dair konuşuyorsun burda? madem müneccimsin. burada anonim bir şekilde kadının moralini bozup laf cokacağına, erkek ol azıcıkta gizliden yazmayıver. Ne kadının moralini bozuyosun işsiz misin sen olum? işin gücün yok mu kazanamazmış niye kazanamasın ben kazandım omu kazanamayacak. NOT: Ablacım sen bakma buna yeni sistemi bilmiyorum bilsem cidden yardımcı olmayı çok isterdim.
Cevap sahibi+1 yıl@Barisakarsulover iki ay sonra sen nereden cıktın yavru ceylan avukatımısın niye giriyorsun aramıza?
bence lise okumasın
20 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Kızım psikolog olmak istiyor, hangi liseye ve üniversiteye gitmeli?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat