Merhaba, 2006-2016 hala bu meslegi yapiyorum. Size en iyi tecrubemi soyleyim. En iyi sirket yoktur, En iyi proje vardir. ama en kotu sirket vardir. Hedef güvenlik, gsm vs. Meslek iyidir parasida iyidir ancak sirkete degil calisacaginiz yere bakin projeye bakin. bazi projelerde guv sirketinin tek sozu gecmez bazi porjeler vardir sirket tum egosunu orda tatmin eder. plazalar onceliginiz olsun hem maasi dolgundur hem sirket cok karisamaz. avmlerden uzak durun. Ben 10 yillik meslek hayatimda bir kere calistim nasil calistim bende anlamadim. yil 2016 1300 tl maas veriyorlar inanilir gibi degil. ben vardiya amiriyim 2000tl maas aliyorum bizim arkadaslar 1500 1600 aliyorlar 8 saate 12 saate 1300 ne demektir. ama kitle belli ya yasi gecmis ya dul ya cirkin ya ulasim sorunu. genc guzel alimli guv bayanlar hep plazalardadir. erkegin guzeli olmaz ama is cok avmlerde calismasinlar o paraya yazik gunah. bide cok rahat eleman buluyorlar inanilir gibi degil. avmler hava alanlari en cok para vermesi gereken yerlerken en az veriyorlar tam tersi. calismayin meslek ahlakaniz olsun elemansiz kalsinlar insanlarin maaslarini yukseltsinler. muhtac insanlar calisiyor diye somurnesinler. Devlet bu sektore el atmadigi durece insan koleligi devam eder. temizlik firmasida ayni tarzdir zaten. ve ayrica bayan meslegi degildir kendi gorusurum tecrubem. ben bayan olsam temizlik firmasina girer 1 2 sene guzel calisir diksiyonum iletisimim guzelsede sef olurum bakarim keyfime. guv sektorunde bayana terfi cok cok cok cok azdir binde bir proje. kariyer hedefiniz olmaz. ancak is hayatina atilmisken neden kariyer olmasin. temizlikcileri hor gormeyin emekci hepsi guvenliklerde oyle ama guvenlik isi kesinlikle bayan isi degil bosa giden zaman yatan sigortadan baska bisey degil. iyi gunler.
170 Yorumla
+1 yılŞimdi kardeşim,evin yoksa uzak dur,evlisen eşin çalışmıyorsa uzak dur,kariyer hedefin varsa uzak dur,Güvenlik hizmetleri faturalandırılan mal gibi alınan veya verilen bir hizmettir,Güvenlik firması hizmet vereceği kurum ya da şirketle sözleşme yapar,sözleşmede alacağı para ve yükümlü olduğu zorunluluklar madde madde bellidir,o paradan sgk,yol,giyim vb.ücretler düşülür,tabi şirkette kendi payını alır,kalan para senin maaşındır,hizmet verilen şirket ya da kuruma mal gibi kiralanmışsındır artık,maaşların ortalaması bellidir,900-1100tl arasıdır genelde,banka ve kamu kuruluşlarında görev yapanlarda biraz daha fazla olabilmektedir,8 saat,10saat,12 saat,hatta 14 saatlik projeler vardır,bu sözleşmede baştan belirtilir,projeler 1'den 500'e kadar ÖGG ile yürütülebilir,örneğin İlköğretim Okulunda tek kişiyle,Havaalanında yüzlerce kişiyle yürütülen projeler görülmüştür,Mesai olanakları kısıtlıdır,çoğu zaman net maaşla yetinmek zorundasın,haftasonu,bayramlarda çalışma durumuda vardır,iznini haftaiçi kullanırsın,bu işten zevk alman görev yaptığın projeye ve ordaki düzene göre,amirlerinin karakterine,elemanı olduğun Güv.şirketine göre değişir,bu birazda şans işidir,Sektörde yabancı firmalarda vardır,emekli ordu ve emniyet mensuplarının kurduğu firmalarda,kalite farkı elbette vardır,ama sonuç olarak Güvenlik işinden beklentilerde bellidir.saygılarımla.
92 Yorumla
Soran+1 yılhakkını helal et kardeş zahmet verip uzun uzun yazmışsın bilgilerin için çok saol
- +1 yıl
rica ederim kardeşim,ne demek,umarın kafana göre bir işi en kısa sürede bulursun,hayatında başarılar dilerim.
Güvenlik işi çok zor çoğu vardiya sistemi zaten ve 8 saat pek yok dinlenme değiştirici sürelerini çıkarsan 10 saatten aşağısı yok gibi.
Tepe güvenlik kurumsaldır en çok onu tavsiye edebilirim. Ankarada isen daha detaylı bilgi verebilirim31 Yorumla- +1 yıl
EN BERBAT VE KAN EMİCİ ŞİRKETTE O ZATEN YAANİ :):)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 581 cevap paylaştı. Bizim şirketin güvelik görevlileri çok şanslı çünkü çok rahatlar, bütün gün televizyonlu bir odada oturup çay kahve içip sohbet ediyorlar:))
72 Yorumla
Soran+1 yıl:D şans kısmet
- +1 yıl
Arkadaşlar mecbur kalmadıkça asla girmeyin bu sektöre yıllarca bu sektörde özellikle bar kapılarında extra işlerde çalışmış biri olarak sakın derim vakit kaybıdır tükenir ve hatta yok olup gidersiniz.. ha bu arada ne tepe güvenliği kaldı ne bengisi ne VIP si hepsi aynı kapıya çıkar traş Ali berber salonu hesabııııı
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
20Cevap
elinde herhangi bir meslek sanat yoksa yani yapacağın başka bir işin yoksa çalış ama pek tavsiye etmem.eğer imkanın varsa bir kursa falan git kpss ye gir hani ilerde yükselmek gibi bir durum yoktur güvenlik işinde bu arada bende güvenlik olarak çalışıyorum ama bilmiyorum ya bazan adam yerine koymuyorlar çok ağırına gidiyor insanın
33 Yorumla
Soran+1 yılAynen ya burada sorma amacımda buydu aslında fikir edinmek gerçekten öyle daha önce bende çalıştım ama 1 ay dayana bildim sonra başka iş buldum uzun süre o işi yaptım sonra mecbur kalınca acaba yapsam mı yapmasam mı diye düşünüyordum bur dan tecrübeli arkadaşlardan fikir alayım dedim sorma bir gün bagaj kontrolü yapıyorum zengin züppesi neye bakıyorsun arkadaşım dedi bir şey diyemedim bagajı sert kapattım ama indirip herifi dövesim geldi :) yok ya değer yok gerçekten insan yerine koymuyorlar :(
- +1 yıl
12 senelik güvenlik personeliyim.3 kuruş maaş verirler senden anitkabirde nöbet tutan asker gibi beklemeni ,5 bin civarı alan memur gibi saç sakal kılık kıyafet düzeni isterler. Devlet yıllardır el atacak anasını satım. bizleri özel sektörde, ticaretci guvenlik firmaların ve çalıştığımız bizi her pozisyonda kullanmaya çalışan projelerin kucağına sahipsiz şekilde ortalık mali gibi bırakacağına sahip çıksın. Ya bırakın tam özel sektör işçisi olalım ya da sahip cikin maddi manevi devletimizin guvenlik mensubu olalim. arkadaslar güvenlik isine yeni başlayanlar veya başlamayı düşünenler sizler icin söylüyorum. guvenlik işi düşündüğünüz gibi polis asker gibi onurlu biris değil. yamyam güvenlik şirketleri ile çakal , güvenlik çalıştıran firmalar arasında ucuza her pozisyonda kullanilmak istenen sicili temiz insanlar.:)) işinizi kanunlara 5188 maddesince bire bir yaparsanız çalıştığınız projeler sizi harcar. yapmazsaniz devlet harcar. yani her konuda ortada kalırsınız.5188 maddesince güvenlik personeli çalışma alanı içerisinde güvenlik harici bir işte çalıştırılamaz. fakat inanın çoğu yerde , kantara batırırlar, çöpleri artırırlar, bahçe sulardır çim biçtirirler vb gibi birçok pozisyonda kullanırlar. ha devlet arkamda kanun adamıyım kuralıyım gorev8m değil dersen. proje şirkete baskı yapar bir bahaneyle şutlarlar. işin özü, özel güvenliğin güvenebileceği arkasında ne devlet ne şirket var. Güv. müd. TC YASIN
+1 yılhava alanlarına girmeni tavsiye ederim.ben turizmci olduğum için h. alanlarında zamanımın çoğu geçer.neden mi h. alanı?söyliim.yazın 1gün yani 24 saat çalışır 48 saat dinlenirler kışın ise 1 gün yani 24 saat çalışın 72 saat dinlenirler.bu demek oluyor ki.kendini geliştirmek en azından yabancıdil vs ya da kpss gibi şeylere hazırlamak için yeterli zaman ve para kaynağı demektir.güvenlik görevliliğini kendine meslek olarak seçme.
12 Yorumla
Soran+1 yılAzına sağlık doğru söylüyorsun güvenliği meslek olarak seçmek istemiyorum aslında sevmiyorum da sigorta assistance üzerine 4 yıllık tecrübem var sorun şu ki liseyi bitirmeme 3-4 ay var dışarıdan okuyorum diploma sorunu yani anlayacağın inşallah alırsam iş hazır sayılır ama o zamana kadar bir iş bulmam lazım çok sıkıldım Allah kimseyi işsiz bırakmasın
- +1 yıl
allah yardımcın olsun.
+1 yılen sağlam demeyelımde en bılındıkler akdeniz,pusula,pars,tepe güv.falan
ancak avm ler falan sıkıntı kamu yerlerı ıyıdır maaşlarıda tatmınkardır kamuuya kapak atabılırsen meslek edın aksı takdırde asla somuruyorlar cunku benım tavsıyem pusula ve pars firmasını tavsıye ederım ulaşım a.ş yı aldılar dıye bılıyorum 1500tl en az maaşı var (: bılıyorum cunkü bu işlerin içindeyim kardeşim22 Yorumla- +1 yıl
yazımı ıyı oku?
+1 yılyerine göre degişiyo :) kapalı bir alanda çalşırsan iyi :) ama açık bir alandaysan yaz kış çok zor bir akrabam yapmıştıda 8 ay dayanbildi kötü biyerde çalışıyodu
21 Yorumla
Soran+1 yıl8 saat iyi zaman geçiyor da 12 saat hacı zaman adeta duruyor
separe güvenlik'de 2 ay felan çalıştım valla iyidi 900 tl maaş 8 saat mesai 3 vardiyalı fakat başka ve daha yüksek bir paraya iş için çıktım devlete attım kapağı :)
21 Yorumla
Soran+1 yılçok iyi yapmışsın inşallah memnun kalır devam edersin ya bakma bende yapmak istemiyorum zamanında kimlik kartını aldım yaptım da ama uzun süreli yapmadım başka bir iş buldum onu yaptım şimdi oradan da ayrıldım daha doğrusu kapandı iş yeri ama sıkıldım yani idarelik de olsa yapayım bari diyorum :/
Valla kardeş seni bir güzel sömürüyorlar.Sakın her dediklerine he deme.Ama tepki verirken kibar bir şekilde dile getir.Ve tepe güvenliğin Allah... sakın oraya başvurma yoksa halin nice olur.Sana securytaşı önerebilirim.Ama sen yinede araştır. :-/
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim saol
ben devriye olayını söyleyim çok saçma kendi kafalarına göre devriye sistemleri vardir tom denen cihazları öyle saçma yerlere koyuyorlarki ana avrat söversin tom mıknatısı zaten siyah bide siyah cizginin üzerine koyanımı ararsın sırf oturmaman için klubene 1 metre uzağa koyanımı istersin lan zaten ben gözümle görüyorum orayı bide beni kaldırıp niye oraya tom basmamı istiyon güzel kardeşim dersin kozkoca koleje 1 tane gececi koyuyorlar 4 katlı binanın her katına tom mıknatısı koyuyorlar her yerde kamera var zaten niye heryere tom koyuyorsun ibine ben görüyorum zaten alarmınıda kurmuşum kuş geçse ötüyor böyle bir saçmalığı var dedikleri gibi şirketlerle alakası yok proje ve yeri önemli fiziksel şartlarıda önemli
00 Yorumla
+1 yılben 3 yıl yaptım. tepe güvenliği ve secruties güvenliği önerebilirmçgüvenilir şirketlerdir
14 Yorumla- +1 yıl
soru sormuşsun cevapladım bildiğim kadarıyla.güvenilir biriym de bunun konuyla ne alakası varki?
Soran+1 yılsorumu cevapladığın için teşekkür ederim :) ama ben bir şey demedim ali yorum yapmış ben değil :)
- +1 yıl
tamam:)
+1 yılkafalarına göre cıkarıyorlar işden iş güvenliği yasasını geciremedi hükümet bir türlü bu zerzavatların yüzünden işciyi kolay atamayacaklar işden o yasa gecerse
10 Yorumla
+1 yılEn büyük şirket Tepe Güvenlik galiba ben öyle biliyorum.
21 Yorumla
Soran+1 yılTam emin değilim ama tepe güvenlik para konusunda düşük ve aksatıyor diye söylenti vardı :/
+1 yılArkadaşlar mecbur kalmadıkça asla girmeyin bu sektöre yıllarca bu sektörde özellikle bar kapılarında extra işlerde çalışmış biri olarak sakın derim vakit kaybıdır tükenir ve hatta yok olup gidersiniz.. ha bu arada ne tepe güvenliği kaldı ne bengisi ne VIP si hepsi aynı kapıya çıkar traş Ali berber salonu hesabııııı
31 Yorumla- +1 yıl
TÜM GÜVENLİK ŞİRKETLERİNİN HEPSİDE AYNI B O K AKLINIZ VARSA BU İŞİ ASLA YAPMAYIN BİR OLAY OLDUĞUNDA NE DEVLET NE ŞİRKET ENDEN ÇALIŞTIĞINIZ PROJE SİZE SAHİP ÇIKAR TÜM SORUNLARLA MAHKEMEMEYLE SAVCILIKLA KARAKOLLA SİZ UĞRAŞIRSINIZ ASLA DEĞERİNİZ BİLİNMEZ ÇÜNKÜ ASGARİ ÜCRET VERİLEN KİŞİLERE ADAM İNSAN GÖZÜYLE BAKMAZLAR SADECE BAŞLARI SIKIŞTIĞINDA İMDAT GÜVENLİK DERLER YARDIM İSTERLER O KADAR YAANİ GİDİN BELEDİYEDE TAŞERONDA OLSA ÇÖPCÜ OLUN BİR FABRİKADA İŞCİ OLUN OLABİLİYORSANIZ TAHSİLİNİZ YAŞINIZ FALAN EL VERİYORSA ASKER POLİS BEKÇİ MEMUR OLUR BU İŞ YAPILACAK BİR İŞ DEĞİL EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ASLA ALAMAZSINIZ ÇABUK YIPRANIRSINIZ ÇOK EZİLİRSİNİZ SİZİ BU SEKTÖRDE HARCARLAR ÖZEL SEKTÖRDE GÜVENLİK İŞİ YAPILMAZ AMA DEVLET KADROSUNDA TAŞERON DEĞİLDE SÖZLEŞMELİ FALAN GÜVENLİK OLABİLİRSENİZ BAŞKADA YAPACAK BİR İŞİNİZ YOKSA ONU OLUN AMA ÖZEL SEKTÖRDEN ( SİTELER, AVMLER, İŞ HANLARI, PLAZALAR, ÖZEL HASTANELER, ÖZEL BANKALARDAN VS UZAK DURUN.. DEVLET HASTANESİ, DEVLET BANKASI, ADLİYELER, OKULLAR BU GİBİ YERLERE DEVLET KENDİ PERSONELİNİ DAİMİ, GEÇİCİ, SÖZLEŞMELİ, İŞCİ, MEMUR VS STATÜSÜ İLE ALIYORSA İLK BAŞLARDA MAAŞI DÜŞÜKDE OLSA İŞE BAŞVURUN ALIRLARSA O İŞE GİRİN İLERİDE MUHAKKAK MAAŞLARI YÜKSELİR ÖYLE KALMAZ.. AMA ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETLERİNDEN ÖZEL MAĞAZALARDAN VS UZAK DURUN BU RUH VE BEDEN SAĞLIĞINIZ İÇİN ÖNEMLİ BİR ŞEY YAANİ :):)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,9b cevap paylaştı. gıkını çıkarırsan iutluyorlar. zaten sen sadece süs gibi kapıda duracaksın. kuzenimde yaptı
20 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılvalla kardeşim güvenlik sınavlarna girdi ama ne olur nasıl olur hiç bilmiyorum
10 Yorumla
+1 yılhepsi aynı
taşeron firma nede olsa
ama iyi bir iş...yakında maaşları çok iyi olacak...
bu iş yapılır...22 Yorumla- +1 yıl
yakında maaşları mı iyi olucak :) ya komik... allah da seni güldürsün emi.. niye? memeleketten milyonluk göçler olacak ta eleman sıkıntısı mı yaşayacaklar :)
- +1 yıl
komik bir şey demedim
biraz tv izle gazete oku...
daha fazla hak verilecek
sözleşmeli memur olacaklar
bu yüzden maaşlar ciddi artacak
tv de kaç kez çıktı
ama ne zaman olur bilemem...
+1 yılerpa güv. genelde kamu projelerine bakıyor bende orda çalışıyorum ö g g olarak
10 Yorumla
+1 yılDostum girecegin firma ve calisacagin projeye gore degisir bu is.zevkte alabilirsin ana avrat düzde gidebilirsin.biraz sans yani.
10 Yorumla
+1 yılGüvenlik arkadaşlarım var...
12/36 nöbeti olan bir yer istiyor geneli
sakın avm güvenliği olma20 YorumlaAkdeniz güvenlik en bilindik şirkettir. Bir çok yerin güvenliğinden sorumludur.
10 Yorumlaözel güvenlik şirketimiz var daha bir çok alanda da hizmet veriyoruz kamu kuruluşlarında fakat en çekindiğimiz iş artık özel güvenlik çünkü hem çalışan için hem de çalıştıran için en zor meslek.
00 Yorumla
+1 yılParası iyiyse, iyidir.
11 Yorumla
Soran+1 yılstandart 900tl-1350tl arası değişiyor
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılTepe guvenlikteyim..alternatif yoksa yapilir.
10 Yorumla
+1 yılNerde oturuyosun
12 Yorumla
Soran+1 yılist.
- +1 yıl
Neresinde
+1 yıliyidir heralde :))
12 Yorumla
Soran+1 yılEmin değilim :)
- +1 yıl
bende :D
+1 yılankarada tepe güvenlik.