Gözleri doğuştan görmeyen birine kırmızı rengi nasıl anlatırsınız?

Bu soru reklam yazarlığı sınav sorusuydu :) Cevaplarınızı beklemekteyim.
Güncellemeler
+1 yıl
Arkadaşlar sorunun elbette net bir cevabı yok. Ancak öncelikle şu kısacık filmi gözleri görmeyen arkadaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak yazılıma kavuşmaları için izlemenizi öneriyorum.

link

Cevaplardan sonra konuya ilişkin açıklamada bulunucam.
Güncellemeler
+1 yıl
Bu sınav sorusundan sonra konuyu araştırmaya başladım. 19 aylıkken sağır ve kör olan "Helen Killer"in hikayesine ulaştım. Kadın o haliyle ne başarılara imza atmış. Sonradan farkettim ki son zamanlarda "Benim Dünyam" adındaki sinema filmi Helen Keller'in hikayesinden esinlenmiş. Beren Saat nedense bana cazip gelen bir oyuncu olmadığı için filme gitmemiştim. Ama Helen Keller beni çok etkiledi. Kendimi onun yerine koymayı hayal bile etmek istemiyordum.
Güncellemeler
+1 yıl
Benim Dünyam filmi "Black" adındaki bir Bollywood yapımından uyarlanmış. Film 2005 yapımı olduğundan youtube'da TR altyazılı görüntü kalitesi yüksek videosu var. Ağlamaktan kırılıyorum iki küsür saattir. Allaha renkleri görebildiğimiz, her tıkırtıyı duyabildiğimiz ve nesneleri görerek ve duyarak anlamlandırabildiğimiz için ne kadar şükür etsek azdır. Filmi izlemenizi canı yürekten tavsiye ediyorum.
Gözleri doğuştan görmeyen birine kırmızı rengi nasıl anlatırsınız?