Mesela abiniz gormuyorsa ona sadece bir rengi nasil anlatirsiniz..
Cevabın nedir?
sorunla ilgili nette ararken buldum aslında olabilir gibi :)
Bununla ilgili bir filme rastlamıştım. Yönetmenliğini Peter Bogdanovich'in yönetmenliğini yaptığı "Mask" (Maske) isimli bir film. Suratı bir hastalık yüzünden deforme olmuş bir genç, güzel ama doğuştan göremeyen bir bayana renkleri anlatıyordu.
Siyahı zaten biliyorsun diyerek söze başladı. Genç bayan eline pamuk tutuşturuyor ve bu beyaz diyor. Bulutlar gibi beyaz, bembeyaz. Pamuğu alıp bir yumurta haşlıyor ve bayana bunu uzatıyor. Haliyle yanıyor biraz eli. Bak diyor bu da kırmızı, kıpkırmızı, ateş gibi, acı gibi.. Eli yanan bayanın elini suya uzatıyor ve suya eli deyen bayan biraz rahatlıyor ve bu da mavi diyor. Deniz gibi, okyanus gibi mavi, masmavi..038 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAdam köre sormuş sizin için nasıl hep karanlık mı? Kör cevap vermiş karanlığı hiç görmedim ki. Yani anlatamazsın
52 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle
Hic gormems birine renk anlatilmaz. Ama renk sana bisiler hssttriosa onu anlatabilirsn
01 Yorumla
duygularla anlatırım yeşil huzur beyaz masum pembe şirin sarı iç açıcı mavi duru...
01 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
32Cevap
Bir görme engelli için rengin bir önemi yoktur ya da renkleri kulağa hoş betimlemelerle anlatabilirsiniz sarı güneşin doğaya saçtığı mutluluk yeşil ağaçların yaprakların çiçeklerin sarı rengin yardımıyla görünen yüzü tabi renkleri anlatırken aralarındaki bağlantıları da anlatırsan hayal dünyasına yeni bir çağ açmış olursun
010 YorumlaUlan bir anım var içimi parçalayan aklıma geldi yazayım bir gün daha 10 yaşında parkta oynuyorum bir yandan da elimde bisküvi neyse bir lız gördüm küçük 5 6 yaşlarında başında babaannesi vardı bisküvi uzattım 5 sn kadar bekledim babaannesi demez mi o göremez abisi eline eline koy diye içim parçalandı mk
02 YorumlaRenkler, ışığın yansıması ile ortaya çıktığından ve gözleri görmeyen bir insan da ışığı hiçbir zaman bilemeyeceğinden, anlamasını olası kılamayacak etkinlik. ancak belli şeyleri aklında belli kalıplarla eşleştirecek ve yaşamını buna göre idam ettirecektir.
01 Yorumlaeğer sonradan kör olmadıysa böyle bişey imkansız çünkü doğultan kör olanlarhiçbir rengi görmediği için nasıl olduğunu bilemez körlerin karanlıktamı değilmi olduğu bile çözülemiyor çünkü karanlıkta bir renk ona sorulduğu zaman o bile ne görüğünü anlatamazken senin ona renkleri anlatman imkansız...
00 YorumlaEline bir pamuk veririm ve onunla beyazı tarif ederim.
Eline kırmızı gül veririm onunla kırmızıyı anlatırım.
Eline ateşin sıcaklığını hisettiririm onunla da sarıyı anlatırım.
V. S diye çoğalır örenekler.11 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılwww.felsefe.net/.../...eri-nasil-anlatirsiniz.html
burada açıklanmış.11 Yorumla yok yani çok saçma anlatamazsın. düşünsene diyor ayakkabın hangi renk diyorun siyah. Siyah nasıl bişi kara bişi koyu renk koyu renk ne... böle gider yani imkansız. ama körler rüyasında siyah beyazda olsa görürler diye duydum
02 Yorumlasana Zangsifkl desem ne anlarsın kafanda ne canlanır mesela... böyle bir Sipektruime benziyo desem.. ama sen ne spektriumu biliyosun ne o yazdığım şeyi yani nası anlatayım sana?
010 YorumlaAnlasamaz sin ki çünkü renk Tanımlanamayan bir kavram
01 YorumlaAllah'ın varlığını biliyoruz ve görmedende ona inanıyoruz. Aynısını yapsın, uğraşılmaz anlatmakla.
13 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSizin anlatacağınızla onun göreceği farklı renkler olacaktır.
Onlar kimsenin görmediği renkleri görebilirler.07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBende ne yazdığınızı anlamadım
Cevap sahibi+1 yılRengi gören birine sadece sende nasıl bir his uyandırdığını anlatırsın. Rengin kendisini anlatmazsın.
Ancak görmeyen birine rengin kendisini anlatmak ona sadece isimleri ezberletmek olacaktır.
Sizin siyah diye gördüğünüz şey belki de onun beyazıdır.
Cevap sahibi+1 yılEğer ona bir gün kırmızıyı anlatırken eline kırmızı bir elma vermek yerine,
kırmızı renginin kendisini verebilirsen,
Bütün uzak doğu felsefesinin bir kerede eritmiş olursun.
Bence ona felsefe oku. Tao'culuğu varoluşculuğu oku.
Kendi zihninde bizlerden çok daha hızlı bir üst benliğe erişebilecektir.
- Diğer konusunda 14b cevap paylaştı.
+1 yılDogustan mi yoksa sonradan mi? duyu kalintisi var mi yok mu yani
01 Yorumla
+1 yılMeyvelerden başlanabilir elma kırmızı olur gibisinden ama sinede sen bilirsin bir uzmandan yardım alman en doğrusu olur
02 Yorumla- +1 yıl
Devamlı çeşitli pazara marketlere gidip dokundurmak lazım kalıcı olması için
Gizli Üye(36-45)+1 yılRenkleri anlatamassın sadece hayal etmesini sağlarsın. Onuda şu şekilde yaparsın; siyah rengi öğretirsin. Dersin ki abi senin şuanda gördüğün rengin adına siyah deniyor. Onun gibi bir sürü renk daha var.
07 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılHayır öyle demiyorum. Kusura bakma çok açık yazdım yazdığım şeyin bir de açıklamasını yapamayacağım
Cevap sahibi+1 yılYahu anlaşılmayacak ne var. Öğretebileceğin yalnızca tek renk var o da siyah. Onun dışında siyah dışında başka renklerinde olduğunu bilir. Ama renkleri daha önce görmediği için hayal edemez.
Cevap sahibi+1 yılBaşka zaman inşallah şimdi biraz işim var
Dogustan kör ise isimiz cok zor olurdu. Yalniz sinestezya yetenegi varsa cok kolay anlatabilirdik ama nadir rastlanan bir yetenektir sinestezya..
00 Yorumla
+1 yılSeslerle anlatırsın mesela su şırıltısı mavinin tarifidir. Sloven bilim adamlarının kanıtıdır.
112 Yorumla- +1 yıl
Görme engelli biri ile yedi yıl ilgilendim.
(Raşa teorisi) - +1 yıl
Aynen öyle taş çamur toprak siyahı anlatır.
- +1 yıl
Her rengi belkide ben sen anlatamayız biraz daha uzmanlık ister
- +1 yıl
Muhakkak vardır. ama Allah görme engelliler içinde kesinlikle bir yöntem vermiştir insanlara. bir radyo da dinlemiştim tatlarlada rengler isimlendiriliyormuş.
- +1 yıl
Beyazı anlatmak için elektriğe gerek yok ki soğuk beyazı temsil eder :)
- +1 yıl
Görmeyen kişiye bu şekilde renkleri tarif edicen tam tamına rengi izah etmek maarifet ister ayrıca soğuk gerçekten beyazdır :) ve abi olacak kadar büyük değilim.
çok zor bir soru tatlarla örneklendirebilirsiniz kırmızı acı beyaz tatsız sarı tatlı yeşil ekşi gibi
03 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılO da zor da, renk korune anlatmak daha da zor. Mor rengi gostererek bu ne renk diyorum; yesil kirmizi sari karisimi diyor.. Dusunsene adam ne halde..
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılPeki.
anlatamazsınki kafada bişi canlanmıyor çünkü ancak hissettiği duyguları öğretebilirsin
01 YorumlaGüzel soru anlatılamaz herhalde... ne dicenki hıcbisey görmemış.. peki sagıra müzigi nasıl anlatıcan
04 YorumlaDiğer konusunda 2,1b cevap paylaştı. Renkler ışığın yansıması ile oluşur karanlığa gömülmüş bir insana ışığın oyununu anlatamazsın.
00 YorumlaAnlatırımda şimdi bütün renkleri tarif etmek uzun iş
00 Yorumla
+1 yılKör degil görme engelli dersek daha hoş olur.
30 Yorumla
+1 yılanlatılmaz renk sadece gözle tanımlanabilir
01 YorumlaDiğer konusunda 366 cevap paylaştı. Bence kalp gözü beyin gözü var kimse kör değildir.
01 Yorumla
+1 yılAnlatamazsın :D imkansız
05 Yorumla- +1 yıl
Tabi öyle, imkansız diye bir şey yoktur ama yöntemini bilen var mıdır?
- +1 yıl
Ahhahah ya imkansiz ama imkansiz diye bir şey yok, burada bir çelişki var :D
+1 yılhissettirerek tabiki göremez sonuçta
00 Yorumla
+1 yılMikrop renkli olsa ışık versen görebilir misin ki?
02 Yorumla- +1 yıl
sagopa kajmer ft. kolera kalp atislarim :)
+1 yılherşeye siyah üzerinden gitmek lazım
04 Yorumla- +1 yıl
gördüğü şey
- Diğer konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılSenin gibi güzel derim sanırım
00 Yorumla Anlatılmaz
05 YorumlaImkansiz
04 Yorumla
+1 yılAnlatılmaz bence
10 YorumlaAnlatılmaz
01 Yorumla
+1 yılPokima sor