Gözleri hiç görmeyen birine sarı rengi nasıl tarif edersin?

Elmas kömürün içinde
Altın güneşin içinden çıkar...
Notre Dameın Kamburu Cladeu Frollo Simya bilimci Bir kilisede Baş Diyakozdu kendisi... Simsiyah kömürün içinde bir ışık parıltısı elmas , Güneşin Işıklarının Toprağın içine gömülerek Oluşan madenin adı altındır... Altın güneşin Kendisidir Göz kamaştırır Mutluluk huzur güç verir tutsana bak hisset kuvveti nasıl hissediyorsun dostum bak benim gözlerim görüyorken bile şeklini değil yapacaklarımı düşünüyorum sende Hisset hayallerinin Kaoısını aralayacak Bir kilit bu Derdim
hiçbir şekilde tarif edilemez :( çok ama çok zor bir durum. ekmek rengi çiçek rengi diyenlerede ayrıca şaşırıyorum çünkü karşımızda rengin bir öneminin olmadığı biri var karşımızda.
Hani böyle bir kış günü oturursun ya ordan biri yanina sıcacık bir icecek getirir ve sımsıkı sarılır iste sarı bu dur. Sıcaklıktır samimiyettir
sanki gözleri görmeyen biri diğer renkleri görebiliyor , anlayabiliyor da kaldı sarı. Ne kadar saçma bir soru !
Cevap
21Cevap
ağzı kamaştıran bir tat'ın rengi bence sarıdır. Hiç görmedi bilmiyorsa en doğru yöntem bence, tat alma duyusuyla anlam yükletmek olabilir.
İmkansız gibi bir şey bu arada sorun bana Cem Adrian - Herkes Gider mi Parçasını hatırlattı;
Umut, şimdi hiç görmeyen birine,
Gökkuşağını anlatmak kadar zor ve imkansız.
Ne desem, onun da rengini bilmiyor ki? Yani görmemiş sonuçta hiçbir şeyi, sarı olan ne varsa... Ondan ötürü bir şey desem, onu yiyor ve biliyor belki de, o sarı mıydı ki der...
Beyazı pamukla
Kırmızıyı ateşle
Maviyi suyla
Sarıyı güneşle
Yeşili Yeni biçilmiş otla
Kahverengiyi toprakla anlatırdım
Dokundurarak veya koklatarak
cok ilginc bir soru. bugday dersin yedigin ekmegin rengi dersin seni isitan gunesin rengi dersin. o da reng ne abi diyebilir reng nasil birsey? diyebilir. neyse ben gidiyorum.
Anlatamazsin mümkün değil. Körler carsisinda ayna satma, sagirlar carsisinda gazel atma
Çok zor sordu heralde kırmızının tarifini buldun sanırım
imkansız kelimesinden nefret ederim ama hiç görmemiş birine renklerden bahsetmek hayatta en zor öğretmenlik olsa gerek
ona renkler hakkında ne düşündüklerini sor çünkü en iyi anlatım şeklini kendileri bilirler. sarı renk için hafif parlak ve neşeli kelimesi uygun olabilir 😥
hayatta renkler vardır doğadan gelen ALLAHın verdiği renkler biz onları günlük hayata uyarladık ve sarıda bunlardan biri sarı renk aydınlık demek güneşin rengi derdim
Ona sadece mavi rengi tarif ederim. O yeter zaten..
Güneşin yıldızların rengi dersin başka bir şekilde anlatamazsın
Renkleri tarif edemem ki.. sarı rengi nasıl tarif edeyim :/
Tarif etsem de anlayamaz yani :(
üzgünüm ama sanırım tarif edilemez
Doğuştan görme engelliyse tarif edemezsin.
bu imkansız bırak hayalinde düşlediği gibi kalsın
tarif edemem.. hic bisekilde
bu tip sorularda fenomen olma yolunda ks de.
yok canm yok. soru degisik bir soru demek istedim
Siyahın parlak hali derim
Görmeyen birine renkleri tarif edemezsin..
zor bir soru hanımefendi
Doğuştan görme engelliyse edemessin
Renklerin tarifi yoktur ki 😞
bilemedimki
Edemem
tarif edemem
baya zor ya
tarif edemezsin
Tarif edemezsin
anlatamazsın ki
Edemem
Anlat