Bilen birisi bilgi verebilir mi ki bana? Jandarma komando ve piyade komando farklı işler mi yapar? Sorumlukları neler? Ne iş yaparlar?

Bilen birisi bilgi verebilir mi ki bana? Jandarma komando ve piyade komando farklı işler mi yapar? Sorumlukları neler? Ne iş yaparlar?

Jandarma komutanlığı ordu aksine İçişleri Bakanlığı'na bağlıdır. Doğuda asayişi jandarma sağlar.
Jandarma komando ise JOH olur. Onlar da genellikle şehir içerisinde doğudaki operasyonlara katılır. Hepsi çeşitli zorlu eğitimlerden geçerler.
Piyade komando ise kara kuvvetlerine bağlıdır, yani ordudur. Piyade komandolar jandarmalara göre biraz kırıktır, psikolojisi bozuk olur. yani sıkıntı olurlar. en zorlu operasyonlara en önde giderler. Öncü birliktirler.
Jandarmaya göre silah olarak daha ağır silah eğitimleri alır ve çoğunlukla o bordo bereliler olarak bildiğiniz özel kuvvetler genelde doğuda uzun yıllar görev yapmış piyade komandolardan seçilir. En çok piyade komandolar özel kuvvetlere baş vurur. Her ne olursa olsun demek istediğim şudur, her ikisi de bizim askerimizdir. Her ikisi de aynı yolun yolcusudur ama piyade öncü birliktir. O nedenden jandarmadan daha fazla operasyonlara girer. Bu da onları daha profesyonel asker yapar. Bu benim görüşüm.
Her ikiside komonda olup, komutanlıkları farklıdır. piyade komandoların, bordo bereli olması aynı komutanlık bünyesinde olmasından dolayı bürokratik işlemler olmaz. j. komando ve jöh operasyonel olup , zaman ve mekan fark etmez, öteki şehir, beriki dağda diye kavram yoktur. piyade komando kara kuvvetlerine bağlı olup, bulunduğu bölgede operasyonlar yapar, piyade kelime anlamı olması, kafa karışıklığı yapıyor olsada, o bağlı olduğu kurumu ifade eder. sonuçta komando olarak belirtilen her asker aynı tanım içersinde görevi yapar. zira komando eğitim açısından ağırdır, diğer askerlerden herşeyi farklıdır. eğitim, spor, günlük işler, kılık kıyafet ve yedi yemeğin çeşit ve kalorisi yüksektir. basit bir örnek, tüm askeri personel karavana yerken, komando yüksek kalorili gıdalar tüketir. normal bir er koşma mesafesi ve zamanı ile komandonun farklıdır. açıkçası komando 5dk boş zamanı bulamaz.
Jandarma Komando ve Piyade Komando, farklı askeri birimlerdir ve görev alanları, yetenekleri ve görevleri değişkenlik gösterir.
Her iki birim de hem özel eğitim almış, yüksek fiziksel ve zihinsel yeteneklere sahip, özel görevlerde kullanılan bizim askerlerimizdir.
Piyade komando aynı zamanda dağcı komando kara kuvvetlerine bağlıdır. sınır ve sinir dışına çıkar genellikle. Jandarma komando ise genellikle il ilçe köy merkezleri etrafındaki dağlara intikale çıkar. göreve jandarmalar günü birlik veya haftalık çıkarken piyade komando aylık senelik çıkar. Yani şu an afrinde kuzey Irak'ta el babta kısacası sınır dışındaki operasyona katılan askerlerin yüzde sekseni piyade komando dur. Irakta bir sene durup ailesini göremeyen piyade komandolar var. ve ayrıca o çok muazzam özel kuvvetlerinde yüzde doksanı piyade komando.
Şunu da ekliyim kara kuvvetleri nin 2226 yıllık geçmişi var. askeri tecrübe ve en büyük avantajlarından bir tanesi de Eğirdir Dağ komando okulu. Bu okul şu an dünyada en zor komando eğitimi veren yerdir. Arastirabilirsiniz
Piyade kara kuvvetlerine bağlıdır, jandarma ayrı bir komutanlıktır, yetkisi geniştir. Şehirde olduğu gibi dağda, sınır ötesinde de faaliyet yapabilir. Piyade özel olarak yetkilendirilmezse iç güvenliğe karışamaz. Yani jandarma fonksiyoneldir, her yerde kullanılabilir.
Anladım teşekkürler
Cevap
18Cevap
Merhaba, ben askerliğimi piyade komando olarak yaptım yani hep askeriyenin içindeydik. Dışarısı bizi pek ilgilendirmezdi ama jandarma komando dediğiniz kişileri ilgilendirir yani halkın iç güvenliğini doğrudan sağlamak durumundadırlar. Özellikle kasaba diyebileceğimiz, polisin direkt olarak görev yapmadığı yerlerde olurlar.
Jandarma Komando ve Piyade Komando, farklı askeri birimlerdir ve genel olarak farklı görev alanlarına sahiptirler. İşte bu iki komando birimi arasındaki bazı temel farklar:
Bağlılık ve Görev Yeri:
Jandarma Komando: Jandarma birimine bağlı olan komandolardır. Jandarma, genellikle iç güvenlik, olaylara müdahale, kaçakçılıkla mücadele gibi iç hizmet görevlerini yerine getirir. Jandarma Komando birimleri, genellikle dağlık ve kırsal alanlarda görev yaparlar.
Piyade Komando: Kara Kuvvetleri bünyesinde yer alan komandolardır. Piyade Komando birimleri, genellikle savaş, çatışma ve özel kuvvet operasyonları gibi askeri görevleri yerine getirirler.
Görev Alanları:
Jandarma Komando: İç güvenlik operasyonları, terörle mücadele, kaçakçılıkla mücadele, afet ve acil durum müdahaleleri gibi görevleri yerine getirir.
Piyade Komando: Savaş, çatışma, gerilla savaşı, derin geri çekilme operasyonları gibi askeri görevleri yerine getirir.
Eğitim ve Yetenekler:
Jandarma Komando: Jandarma Komando birimleri, iç güvenlik ve olaylara müdahale odaklı olarak eğitilirler. Dağcılık, arazi harekatı ve özel kuvvet yetenekleri gibi alanlarda uzmanlaşabilirler.
Piyade Komando: Piyade Komando birimleri, genellikle genel askeri eğitim almalarının yanı sıra özel kuvvet operasyonlarına yönelik eğitim de alırlar. Hava indirme, özel operasyonlar ve çeşitli zorlu arazi şartlarında harekat yeteneklerine odaklanırlar.
Bu açıklamalar genel çerçevede geçerlidir ve her iki birim de kendi içinde farklı özelliklere ve yeteneklere sahip alt birimlere ayrılabilir. Ancak, temelde Jandarma Komando iç güvenlikle ilgili görevlere odaklanırken, Piyade Komando askeri operasyonlara odaklanır.
Diğer arkadaş piyade komando iç güvenliğe karışamaz demiş ama ona sormak lazım doğu'da dağa kim gidiyor? Trafik polisleri mi? Ben Piyade Komandoyum, elbetteki iç güvenlik brövesini boşa vermiyorlar dağa operasyona gidiliyor Doğu'da sürekli. Ayrıca Piyade Komando Jandarma Komando'yla kıyaslarsan daha etkilidir. Havan, makineli, tanksavar, uçaksavar gibi destek silahları olur kolun her adamında. Jandarma Komando'nun bana göre tek farkı meskun mahal yani şehir içi çatışma ve baskınlarda daha etkili olmasıdır, çünkü eğitimleri bu. Bizim ise dağdaki çatışmalara karşı aldığımız eğitim
Piyade komando ile alakalı konusabilirmiyiz dostum
Bir tsk personeli olarak sunu soylıyım oncelikle jandarma komando ic guvenlik ayagina yatar piyade sinir ici sinir disi görevlere gider piyadeerin komutanlari serttir jandarmalarin yumuşak piyadeler aylarca dagda kalir ve okk da alimlari piyadeden yapar piyade her konuda egitim alir ve sert egitimler alir jandarmaya kiyasla meskun mahal konusuna gelince hendekte gayet iyi is yaptilar piyade komandolar joh ve pohten iyi olduklarini kanıtladılar okk ile ayni seviyedeler ve piyade her konuda egitim alir brans cesitliligi fazladir piyade daha zor şartlarda calisir ve kuvvet komutanlıklarıda farklidir birisi tsk ya diğeri ise ic islerine baglidir söylemek gerekirse jandarmanin yetkisi fazladir ama asil isi piyade komando yapar
Sa sen hem personelsin hem askeri bölümdesin sana bir şey sorcam internete bakıyorum komando olmak için işte bunlar gerekli falan ama YouTube veya başka yerde bakıyorum Piyade komando diyorlar
Anlamadım piyade komando ile komando farkı ne ikisi de aynı şey mi? Kafam karışık cevaplarsan sevinirim
Piyade komando, Karakuvvetleri'ne kara kuvvetlerde genel kurmaya bağlı olup, Ordu bünyesinde bulunan bir sınıf askerdir görev yerleri ve icra edeceği iş ise genel kurmay ve karakuvvetleri tarafından emirler alırlar çoğunlukla düşmanın düşman olduğu kişiler ile savaşırlar benim bir kaç tanıdığım sevdiğim kişi mevcut ve ilk senesinden ağır savaşlarda yaralanan çok arkadaşım oldu.. gelelim Jandarma komando'ya Jandarma komando doğrudan Jandarma, ya bağlı olduğu bilinir ve iç işlerine bağlıdır ordudan bağımsız ve kolluk kuvvet bünyesindedir nispeten piyade komandoya göre daha stabildir eğitimleri yani daha kolaydır piyade komandolar gibi savaşa kolay kolay girmezler, daha çok pusu, baskın gibi görevlerde faal olurlar yani ufak tefek çatışma. Gelelim mülakatlara mülakatlarda ise piyade için daha çok fiziki yeterlilik istenir jandarmaya göre yani mülakatları da piyadeye göre kolaydır fiziki yeterlilik için.. Iyi günler dilerim.
Görev mantıkları farklıdır. Eğitimler açısından bariz fark yoktur. Kanuni yetkiler açısından Jandarma nın yetkileri daha fazladır. Ayrıca Jandarma Komandolar aynı Piyade Komandoların yaptığını yapmak üzere eğitilir.
Jandarma Komandolar öncelikle iç güvenlik , piyade komandolar ise savaş şartyları için eğitilirler. Ama savaşta Jandarma Komandolar, Piyade Komandolar ile birlikte aynı işi yaparlar.
Daha fazal ve farklı sorun olursa aydınlatabilirim.
Piyade Komando kara kuvetlerine Bağlı Olmakla birlikte Yurt İçinde Emir Haricinde Operasyonlara Katılmayan Piyadenin Özel operasyon ekibidir
Eğitimleri 3 ay arasında Ağır şartlarda geçmektedir
Ama Okuduklarıma Göre Arkadaşlarım jandarma komandonun eğitimlerini basit Görüyorlar.
Jandarma Komandonun Aldığı Eğitim Hem asaiş Hemde Komando eğitimidir
Uzman çavuşlarda 6 ay ast subaylarda 12 Aydır
Ve Doğuda Ve Batıda Kamu düzenini Korumak, Suç İşlemeyi azaltmak, Kaçakçılığın Men ve Takibini yapmak, Ve Gelişen teror olaylarına Müdahale Etmektir.
Sınır Ötesinede Ordu İle göreve çıkarlar.
Jandarma Komando piyade Komandoya göre Daha İşlevsel Olup Daha Fazla eğitim almaktadır.
Ama Hepimizin amacı türkiyeye hizmettir 🇹🇷
Pek bir fark yoktur. Jand. Ekstra asayis tazminati alir. Jand. Haftada 2-3 defa operasyona cikar ve yurur durur. Piyade sansliysa hic cikmaz. Cikarsa da bulundugu yerden uzakta operasyona cikar bir iki ay kamp bolgesinde kalir ilk intikalden sonra hep yatar.
Niri jandarmanin seckin birli digeri piyadenin seckin birligi jandarma komando yurt icindeki kirsal daglik alanlarda faliyet gosterirken piyade komando sinir otesinde daglik kirsal alanlarda faliyet gosterir bu bilgi dogru ve katidir
piyade komando kara kuvvetlerinindir ve artık %75i doğuda görev alıp işi nöbet tutmak vsdir ama artık jandarma komandolar ise operasyonlara katılırlar öncelik olarak jandarma komandolar köy vs gibi yerlerde görev alıp uyuşturu terör narkotik gbi işlerle uğraşırlar
bağlı oldukları kurumlar farklı sadece birisi savunma bakanlığı bünyesinde ki tsk ya bağlı birisi doğrudan iç işleri bakanlığına bağlı
Piyade dağ operasyonlarına katılır jandarma iyse genel merkez de
Genel merkezde normal jandarma da var Komando neden yapmışlar ki o zaman
Komandolar özel eğitim alıyo normal jandarmayla kıyaslanamaz bile
@Nightmarree sınır dışına dağa çıkıyor mu jandarma komando
Piyade kara kuvvetleri, jandarma da jandarma genel komutanlığında yer alır
jandarma asayiş polisi gibi piyade komando operasyon odaklı bir ekip
Jandarma komandolar ile normal jandarma arasında ne fark var ki o zaman
jandarma komando devriye atar köyleri gezer tsk dan değil içişleri bakanlığından emir alır
ama piyade komando dağlarda intikallerdedir bölgelleri tarar keşif yapar ve tsk dan emir alır
Jandarma kırsal kesimlerde polislik gibi görev yapar. Piyade komondo dağlarda ve operasyonlar içim kullanılır.
Eğitimlerinde çok fark var jandarma kırsalda polistir. Eğitimleri daha teoriktir
Piyade olanlar öncü biriktir öbürü şehir içinde görev alır.
Jandarmalar Jöh olur piyade piyade kalır herşeye piyadeler gider jandarma en son gider
@BalıkAdam unutma özel Kuvvetlerde de jandarma personeli var dostum ayrıca sınır dışı göreve jandarma da gidiyor
Piyade piyade kalmaz özel kuvvetde olurrr
Adı üstünde Piyade 😂😂
Yani :)
Piyade gece gündüz boş boş yürür anlamsız görevleri vardır. Dağa operasyona çıkarlar 3 5 7 ay falan. Kislaya döndüğünde eline teskere verirler sasirir bir bakar ki Askerlik bitmis hicbisey anlamaz 😂😂
biri iç güvenlik guvenlik digeri asayiş
Bilmiyorum ki