2.sınıftayım bu meslek iyimidir? Maaşı en az ne kadardır? İş imkanları yüksekmidir? :)
Cevabın nedir?
+1 yılSana tavsiyem
Okurken aynı anda linux kursuna git microsoft sertifikaları al ccna falan al
Okurken ingilizceni de geliştir.
Bitince yüksek yap
Ve Türkiyede kalma.
Burada devlet sana 3-3.5 verir. kpss ye de girmen gerekecek.
düşün artık
Akademigi de geliştir.
unutma dil ögren
Ve cidden microsoftdan 1000 cekersen seni microsoft yanına alır
Kısacası kardeşim yardır. hayatını kazanmak icin yardır.
Ve kesinlikle yurt dısında alacagın para cok cok iyi olur. 10 sene kalsan yeter. ama cok harcama.
Eger dönmek istemezsen kal derim
Erasmusu kovala. Ama cidden hayatını kurtarmak istiyorsan yurtdışı.
Burada calışanlar şansa calışıyor. torpil yapanlar da var. yani özelde falan tanıdık yoksa bazen zorlanırsın
Fakat şu var ki burada degeri öyle şansın falan yoksa cok azdır
Sen beni dinle cok rahat edersin.30 Yorumla
Bilgisayar mühendisliği harika mesleklerin anadalıdır diğer dalları programcılık ve Yazılım ve DB olarak kollara ayrılır. en düşük maaş donanımda en yüksek maaş ise DB (data base) dedir. en az 3 banka ile anlaşmalı iş yapsan her birinden 4.000TL maaş alırsın
11 Yorumla
Önü açık bir meslek grubu olmasına rağmen aynı zamanda çok rağbet de gören bir meslek , biraz sıkman gerek .
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
6
Cevap
18Cevap
+1 yılGünümüzdeki teknolojinin bir elektirik sistemi, bilgisayar programlaması ve iskeletini oluşturan bir makine işçiliği vardır. Hepsi bir bütün. Bu yüzden ölmez meslek ama türkiyede diğer mesleklerde olduğu gibi müh itibarsızlaştırıldı. Avrupada müh olmak ile Trde olmak arasında dağlar kadar fark var. Meslek çok iyi ama o hazzı alamayacaksın bu ülkede
10 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılortalık bilgisayar mühendisi kaynıyor. ama buna rağmen iş imkanları güzel.
burda önemli olan 2 şey var
1) mezun olacağın okul
2) kendini geliştirmen
yani işte sertifikaların, kullanabildiğin programlar, bildiğin yabancı diller filan. bunlara önem verirsen çok güzel maaşlar alabilirsin ve çok iyi yerlere gelebilirsin.10 Yorumla Kendi projelerini geliştirip kendi işini kurmazsan maaşın az olur. 1500 lira alan var. 1500 lira mühendis maaşı mı olur la? Pazarda don sat daha çok kazanırsın. Ayrıca yönetici becerilerin olmadığı sürece pc başında kodlama yapmaktan başka bir şey yapamazsın.
00 Yorumlailk başlarda düşük maasla başlarsıbn asgari ücretle başlamazsın 200 lira fazla alırsın ondan sonra kademe kadem tecrübe ile sabitlenir : kendinizi yetiştirmeye calısın arastırın siz bilg mühendisi olacaksınız öğretmen değil anlatabiliyormuyum ve sigorta piriminiz diğerlerden farkıl yatar vs.
00 Yorumla
+1 yılb u soruyu bılgısayar muh lıerıne aıt bı foruma sorsanya . buramıdır dogru ve saglıklı cevap alacagın yer
00 YorumlaBence bu soruyu sormak için biraz geç kalmışsın . 2.sınıftayım derken şu an mühendislik fakültesinde okuyorsun zaten sanırım...
01 YorumlaHangi okul? Kamuda fark etmez ama ozel sektor direk okula bakar.
20 Yorumlakendini geliştirmezsen bir halta yaramayacak meslek.hiç okulunu okumadan mühendislerinden daha iyi kazananlar var.kendini geliştirmek için sürekli kurslara filan gitmen lazım
00 YorumlaBölümü okumakla olmuyor.Kendini geliştir.Sürekli yeni programlar çıkıyor.Hepsinden haberdar ol.Proje üret ve yap.CV'in sağlam olsun.Yoksa iş bulmakta zorlanırsın.
10 Yorumla
+1 yılgeleceğin mesleği kesinlikle ilk aşamada istediğin parayı alamazsan da ileride iyi paralar kazanacağın kesin
00 Yorumla
+1 yılbenim bir tanıdığım var babasına bahçe işlerinde yardım ediyor
13 Yorumla- +1 yıl
valla yorum yapamayacağım herkes aynı olacak değil
- +1 yıl
babası çiftçiler kralı
Okuduğun okuluna bağlı bazı üniversiteler iyi yetiştiriyor.
00 YorumlaNerede okuduğuna göre değişir. Boğaziçi bilkent okuyorsan türkiye de emeğinin karşılığını belki özelde bulursun ama o zamanda ailene vakit ayıramazsn haricinde emeğinin karşılığı olarak alamazsın.
00 Yorumladevlette çalışırsan mühendislerin maaşı standarttır 3000tl civarı eger özelde çalışayım desen çok fazla mühendis war dışarda 1200 tlye bile çalışanı war
00 Yorumla
+1 yılDevlette bile çalışsan 5000 rahat alırsın bence iyi iş
03 Yorumla- +1 yıl
sende başbakan olsa ülke iflas eder :(
- +1 yıl
sen sus bir kere juventuslu :D
- +1 yıl
ben bu nicki şamp. liginden önce aldım :D
ya bn lise son bilişim öğrencsym bana 10000 maaşta verseler C# falan uğraşmam yni ıykkk
06 Yorumlakazançlı bir meslek.. ama ne iş yaparsan yap olay kendinde bitiyor:)
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılalmanyada 20 sene bilgiyarayla çalışmış kişilerin mahkemedeki şahitliğini kabul etmiyolar...
kendin karar ver artık iyimi değil mi..04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılalmanyada yaşamıyosun ama, almanın ki beyinse sende beyinsiz değilsindir heralde..
pc beyin hücrelerini öldürüyor arkadaşım..
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 423 cevap paylaştı. çok ii bir meslek seversen ve başarılı olursan tabiii.. en az 5m alırsın en az diorum
00 Yorumla
+1 yıliş garantisi olan bir meslek diye biliyorum
00 Yorumla
+1 yılSeviyorsan eğer bilgisayarı manyak para kazanırsın
02 Yorumla- +1 yıl
:)
+1 yılİyi meslek bence prestijli :)
00 Yorumla
+1 yılpanpa bir değişigini ben sorcaktım :D
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılboş iş git inşaat müh oku daha iyi
00 Yorumla