Sizce teknoloji insanları tembelleştirir mi ? Tembelleştirmez mi neden ?
Evet
Hayır
Kararsızım
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Bizim bir zamanlar kütüphanelerimiz vardı hani o arkadaşlıkların oluştuğu dostlukların pekiştiği bilgi alış verişinde bulunduğumuz yerlerdi oralara acaba kaçımız gidiyor internete bakmadan evvel ya da bayramlarda kaçımız internetten mesaj atmak yerine arkadaşlarını ziyaret etmeyi düşünüyor. Kaç tane kız kitabın arasında sevgilisinden aldığı o bir dal çiçeği kurutuyor ya da mesaj atmak yerine sevdiğimizin sesini duymayı tercih ediyor kaçımız yapıyor acaba.
tembelleştirdiği kesin...
Genelleme yapmak gerekirse...
Eskiden İnsanlar Sevdikleri Akrabaları Eşleri Dostları Arkadaşları Ne Kadar Uzakta da olsa.
Yürüyerek olsun, Arabayla olsun Ziyarete giderlerdi. BayramLar kutlanırdı.
Şimdi neredeyse BayramLarı Bile Facebook, Tweet, E-mail, Sms, Mms yoluyla kutlar olduk.
Nerde O Eski Bayramlar... Nerde Şimdi ki Bayramlar.
evet beyni gerçekten tembelleştiriyor.. mesela 10 sene önceki müdürümün telefonunu hala ezbere biliyorum ama kız kardeşimin yeni telefon hattını bir türlü ezberleyemedim.. manuel olan davranış standartlarımızı biraz otomatiğe bağladık.. hayatımızı kolaylaştıran bir çok şey aslında bizi başka açıdan zorluyor..
teknolojiden kastın sadece bilgisayarsa tembeleştirebilir tabiki.bağımlılık yapıyor.onun dışında tembelleştirmez.dünyayı kesinlilikle daha çok geliştirir.yoksa bugün doktor olacak bir kadın evde çamaşır çitileyebilirdi.tembel olan zaten çamaşır makinasını bile kullanmaya üşenebilir.
Cevap
49Cevap
Teknoloji zaten tembellikten kaynaklanır, insanın en önemli ihtiyacı tembelliktir bana göre. Düşünün hep bir para çıksa diye konuşmaya başlarız hayal kurarken, sonrasında isteklerimize bir bakın çoğu tembellikle ilgilidir, yalan mı?
link
bir sürü daha karikatür var :)
Teknolojiyi bilinçli kullanan insan tembelleşmez teknolojiyi hayatını kolaylaştırmak için kullanır.Ama bilinçsiz kullanan insan tembelleşir tabi ki de.Günümüzde bilinçsiz kullanım yaygın olduğu için tembelleştirir diyebiliriz.
Teknolojiyi amacı için kullananı hızlandırır, iş hayatında başarıya ulaştırır.
Masa üzerine iphone koyup kız tavalamak için kullananı insanlıktan çıkarıp, garip bir yaratığa çevirir.
teknoloji insanları hem tembelleştiriyor hemde birbirleriyle iletişimini koparıyor . bir yere gidiyorsun aynı masada 4 kişi herkesin elinde bir telefon kimse kimseyle konuşmuyor herkes elindeki telefona bakıyor . bu nedir yaa ?
teknoloji hayatımızı kolaylaştırır.onu kullanmak bize kalmış.
sistem insanları tembelleştirir mi diye sorsan anlarım.
teknoloji insanları tembelleştirmek için çıkmıştır ve gelişiyor halen teknoloji geliştikçe insanlar tembelleşiyor kesnlikle. en basitinden tv kumandaları :)
sence ? bak bı etrafına kaç arkadasın senınle buılsuyor kac kısı yanına gelıyor eskıden daha cok yan yana gelınırdı daha cok sohbet olurdu sımdı en basıtınden bayramlar bıle artık mesajla kutlanıyor dogum gunlerı facede duvara yazılıyor..
bir üretenler var. diğer yanda tüketenler. bizim ülkenin andaval veletleri mesela hep 2. gruptan.
(istisnaları tenzih ederim)
neden tembelleştirsin uykuyu bile unutur insan bilgisayar başında
A..a..a...b..b..b..c..c..c...d..d..d...e..e.. Erdal abi.. hadiiiiii.. HAAAYDİİ...
Yavru ceylanım teknolojiyi sen kullanırsan tembelleşmezsin ama yok teknoloji seni kullanırsa tembelleşirsin. Olay budur.
bütün işlerimizi internetten oturduğumuz yerden halleder duruma geldik. dozu iyi ayarlayanabilirse tembelleştirmez ama ben gibi bağımlısı olursa işimiz yaş :)
Insanlarin yapamicakları isleri yapmasi disindaki isleri yapmasi tembellestirir evet
Geri kalan teknoloji insanin isini kolaylastirir bilgisayarlar is makineleri tıbbi araclar falan
teknoloji ilerledikçe insanlar aptallaşır - Einstein
Teknoloji yokken nasildi bilmedigim icin yorum yapamiyorum
Alışverişi bile internetten yapar olduk tembelleştiriyor sanırım
Teknoloji nin nasıl kullanıldığına göre değişir .
fiziksel olarak genellikle evet. (fizik tedavideki teknoloji ihtiyaçtır :)) ama onun dışında insanı beyin jimnastiği yapmaya iter :))
buna daır bır karıkatır vardı ama bulamadım sımdı :)
cevaba gelınce..kesınlıkle tembelın onde gıdenı yapar hem de
akşama kadar bilgisayar basında, iyi göbek yaptırır :D
Evet bence. Eski insanlar bile daha mutluydu. Ve daha güçlü idiler.
1968 amerikan general , Türkleri Topla Tüfekle bitiremeyeceğimizi tarih bize çok iyi gösterdi biz de kapitalizm i teknolojiyi devreye soktuk.
Tabiki de tembestiiyor önceden kıyafet alnak icin fatura yatırmak icin birçok aktivite yapardık şimdi hersey net uzerindrn yapılıyor yalan mı
Hayıırrr beyin olarak belki ama vücut eğer belli egzersizleri yapmazsan ağrımaya başlıyor. Sonra doktor hareket etmenizi söylüyor.
kesinlikle. ama senn insan gücüyle yapılacak işler teknoloji sayesinde çabucak ve basit bir şekilde yapılabiliyor..
hemde ole bı tembellestırıyorkı anlatamam bu kkonudan cok sıkayecı olanlardan bırıyım acıkcası
elektrikli süperge olmasa çamaşır bulaşık makinesi görürüm ben o evet diyen kızları :D
Tembel insanı dahada tembelleştirir çalışkan insanı dahada çalışkan yapar
Bilgisayar başına oturduğun'da dünya'dan ilişkini koaprıyorsun canın dışarı çıkmak bile istemiyor.
Artik her isi telefondan halledebiliyoruz. Kendimize daha fazla zaman ayirabiliriz..
Teknoloji bedenleri tembellestirir zihinleri ve hayal gucunu calistirarak onlari ozgur kilar...
tembelleştirir, eğer pc ve internet icat edilmeseydi şimdi ben burda oturup kalmamıştım
İnsanın kendini geliştirmesi gerektiğini hatırlatır.
metroya falan bindiğimde yüreyen merdivende yüreyen insanlar var :)
baya tembellestirir :)
bende ewet'cilerdenim :)
teknolojiyi nasil kullandigimiza bagli...
Kısmen evet ama kullanmasını bilmeyene
evet diyenlerdinim :D
aynen öyle ama hayatı kolaylaştırıyor
bir bakıma evet. ve unutturur bazı değerleri.
A bence. Tembellestiriyor.
Erkekler den sadece Hayri diyen olmuş :)))
e yani trabiki tembelleştirir
tembellikle rahatlık arasındaki o ince çizgideyim.
sabah akşam pc manyakları var :)
evet malasef tembellestırıyor
Tembelleştirir. evet diyorum.
Kullanıma bağlı değişir
ben karar veremedim çekimi alıp gitmek istiyorum
O teknolojiyi kullanan kişiye göre değişir.
insan her şeyi hemen alır buda al gel hesabı olur
Sen en son nenzaman ansiklopedi okudun
hemde fena derecede asalak olcaz
teknoloji ihtiyaç değil intihardır
tabiki :D,
evet tembelleştirir
Tembelleştirir.
Paso zaman kaybı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar