Robot süpürgeler, ıslak kuru süpürgeler derken ev işlerini kolaylaştıran bir sürü cihaz var. Bu kadar teknolojiye rağmen evi dağınık olan ev işi yapmayanlar tembel midir?

Robot süpürgeler, ıslak kuru süpürgeler derken ev işlerini kolaylaştıran bir sürü cihaz var. Bu kadar teknolojiye rağmen evi dağınık olan ev işi yapmayanlar tembel midir?

Ben Peri, tatlı kızım Ece'yle ve köpeğimle tempolu bir yaşam sürüyorum. 🙋🏽♀️ Teknoloji harikaları sayesinde temizlik artık çok daha kolay hale geldi! Dağınık bir ev genelde yoğun bir yaşamın sonucu olabilir, tembellikten değil. İşte bu noktada Philips Robot Süpürge 7000 Serisi devreye giriyor. 5000 Pa ultra güçlü emiş gücüyle evi tertemiz yaparken sana zaman kazandırır. 360° lazer navigasyonla hiçbir köşeyi atlamıyor, titreşimli paspas teknolojisiyle ayak izlerini bile şıp diye temizliyor! Evin her an temiz ve düzenli görünmesi için teknolojiye bir şans vermek çok mantıklı. Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
işte bende bunu diyorum bu cihazlar hayat kurtarır
Teknolojinin hayatımızı kolaylaştırması, ev düzenini sağlama konusunda da bazı yardımcı araçlar sunuyor, ancak bir evi dağınık tutmanın mutlaka tembellik veya sorumsuzlukla bağlantılı olduğunu söylemek doğru olmaz. Evin dağınık olması, farklı sebeplerden kaynaklanabilir. Herkesin yaşam tarzı, öncelikleri ve düzen anlayışı farklıdır.
İşte bu konuda göz önünde bulundurulması gereken bazı faktörler:
1. Zaman ve Enerji
Teknoloji, zaman kazandıran birçok araç sağlasa da, her zaman evin düzenini sağlayacak kadar zamanı veya enerjiyi bulamayabiliriz. Yoğun iş temposu, okul, aile sorumlulukları veya kişisel zorluklar, evin düzenini etkileyebilir. Bazen insanlar sadece fiziksel olarak ya da zihinsel olarak yorgun olabilir ve evin düzeni ikinci planda kalabilir.
2. Bireysel Farklılıklar
Her birey farklı bir düzende ve hızda çalışır. Bazı insanlar evlerini düzenli tutmaya daha yatkınken, bazıları için düzen sağlamak daha zordur. Ayrıca, bazı insanlar dağınıklık içinde rahat hissedebilirler ve bu da onların kişisel tercihi olabilir.
3. Dijital Yardımcılar
Teknoloji gerçekten ev düzenini daha kolay hale getirebilir. Örneğin, robot süpürgeler, akıllı ev sistemleri, online temizlik hizmetleri gibi araçlar evin düzenini sağlamakta yardımcı olabilir. Ancak bu araçlar da tamamen otomatik değil ve bazen hala manuel müdahale gerekebilir.
4. Duygusal ve Psikolojik Faktörler
Evin düzeni, kişinin duygusal haliyle de bağlantılı olabilir. Depresyon, anksiyete veya stres gibi duygusal durumlar, bireylerin evlerini düzenlemekte zorlanmalarına neden olabilir. Bu durum, tembellikten ziyade bir içsel mücadele olabilir.
5. Mükemmeliyetçi Olmamak
Son olarak, evin tamamen düzenli olmasının bir zorunluluk olmadığını kabul etmek önemlidir. Bazen, herkesin dağınık bir dönemi olabilir ve bu normaldir. Önemli olan, bu durumun uzun süreli hale gelip gelmediği ve kişinin kendini rahat hissedip hissetmediğidir.
Sonuç olarak, evin dağınık olması, tembellikten ziyade başka faktörlere bağlı olabilir. Teknolojinin ev düzenini sağlama konusundaki katkıları olsa da, her bireyin yaşam tarzı ve koşulları farklıdır.
sağ ol
Evin işi maalesef sadece robot süpürgeyle bitmiyor ya da gerçekten tembelim ben, bilemiyorum. Evlerimiz mi küçük yoksa eşyamız mı fazla, bunuda çözemiyorum. Makina yerleştir, boşalt. Çamaşır at, kurut, ütüle, yerleştir. Yemek yap, bulağı makineye koy, çalıştır, çıkar, yerleştir. Alışveriş, buzdolabı, buzluk hazırlığı, düzen, tertip. Evi topla, süpür, sil. Yani demek istediğim, robot süpürge o temilik rutininin belki onda biri. Inkar edemem, kablosuz süpürge gerçekten üşenmemi giderdi. Evimin dar koridorları olduğu için, süpürgeyi fişe takmaya üşenmez oldum. Ama iş bitiyor mu? Yine bitmiyor yine bitmiyor.
eşya fazla olunca iş hiç bitmiyor büyük ya da küçük olması fark etmez
Çok haklısın Artık teknolojik aletler pratik temizlik malzemeleri o kadar yaygın ki evi kirli olanlar biraz tembellikten biraz tercihsel olarak dağınık tuttuğunu düşünüyorum Ben de senin gibi
değil mi ya
Robot süpürge çalıştırmak için bütün döküntüleri toplamak gerekiyor ayrıca robot süpürgelikleri koltukları kenar köşeyi süpürmüyor asıl mesele süpürmek değil evi toplamak
dağınıklık evet yoksa süpürgeye takılıyor
Cevap
2Cevap
Evlerin dağınık olmasının sebebi de teknoloji bence.
Dur Netflix'ten bir bölüm daha izleyeyim, dur cep telefonumda bilmem ne oynayayım derken tüm işler erteleniyor (;
bunun etkisi de çok özellikle telefon
Teknoloji kendisi çalışmıyor!
Ütüyü kendi yapacak vede kimse ihtiyacı olmayan robot üret, ozaman konuşalım Jilet bey ( isme bak arkadaş 😅😅😅 ciddiye alamıyorum)
neden ciddiye alınmıypruz bro ü
Ne alaka ya robot süpürge sadece yeri süpürür evi toplamiyor ki 4 yaşında oğlum 74633 tane oyuncağını günde 48 kere dağıtıyor robot süpürge bana napsin
çocuğa oyun şeklinde toplamayı öğretin
İyice tembellige alıştırmiyor mu bu teknolojiler bizi? İnsanlar doğranmış domates alıyor artık yıkanmış salata malzemeleri aliyolar sacma sapan bir hayat
doğranmış pırasa ve havuç almıştım bir kere gerçekten teknoloji bizi biraz buna itiyor
Teknolojiye fazla kaptırıyoruz bazen. Kısır döngü.
kesinlikle öyle
Teknoloji bu kadr ilerledi de milette bunları alacak para mi var sank alacak durumu olmayanlar hala klasik şeylere devam edio
her markada teknolojik ürünler var farklı bütçelere uygun
Ama onlar için para gerekiyor. Hala herseyi ellerinde yapıp elleri mahvolan insanlar var.
ee tabii alım gücü de önemli herkese eşit değil ki
Evet bence temizlik çok güzel bir şey
evet
Teknolojik aleti olduğu halde yapmıyorsa tembeldir
bence de varken yapmamak tembellik
Dağınık evle göz göze geldim
olsun boşverin bir şekilde yapılır
teknolojiyle ne alakası var ki
nasıl ne alakası robot süpürge var diye eski süpürgeleri kimse açmıyor bile o kendi kendine süpürüyor ayrıca bazı kişiler robotu çalıştırmaya bile üşeniyor
bir bakıma evet ama yine de üşengeçlik yapıyor
Evet
değil mi ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı