4 yıllık üniversite mezunu olman asteğmenlik için başvuru yapmana yeterli.. Ancak başvuru sonrası yaptıkları asteğmenlik yeterlilik sınavından geçebilmek ve önemlisi belli kontenjan dahilinde sıralamada olabilmek gerekiyor. Yapılan sınav konusunda nedense senelerdir sadece formalite icabı olduğunu düşünsemde sonuç olarak bir puan açıklaması yapılıyor. Fiziki özellikler olarakta yanlış bilgi vermek istemem ancak çok ciddi bir detayı yok diye biliyorum. Çok ciddi bir kilo vs olmadığı sürece boyun kaç cm kilon kaç diye bakmıyorlar. Askerliğe alınmadığı için kilo verip giden ve şuanda (hala kilolu olmasına rağmen) asteğmenlik yapan arkadaşımda var.
15 Yorumla
Soran+1 yılyazılı sınav işi 2013 ağustos ayından itibaren kaldırılmış ve şöyle bir şey yazıyor yeni sistemde: adayın isteği, lisans bitirme derecesi, yabancı dili, fiziki durumu. buna göre bilgisay tarafından atanma yapılacakmış artık... ya 6 ay kısa dönem çavuş ya da 12 ay asteğmen(yedek subay) olacakmış lisans mezunları
Soran+1 yılama fakülte seçimi de yaparlar mı, onu merak ettiğim için sordum :))) diğerlerini ben de biliyorum, teşekkür ederim cevapların için de ;)
Soran+1 yılest. :) rica ederim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 412 cevap paylaştı.
+1 yılDostum eskiden sınav sistemi vardı. Şimdi devlet ihtiyacı olduğu bölümden alıyo mesela adam iktisat okumuş, mali şubeye alıyorlar. İletişim okumuşsun basın yayına alabilirler. Ama sen diplomanı götürüp, okulum bitti, tecili bozalım ben askere gitçem dediğin zaman sana şu gün gel muayeneni yapalım diyolar. O gün gidiyosun, muayene oluyosun, sana soruyo sivil memur. Uzun dönem (astteğmen/12 ay) gitmek istermisin seçerlerse ? Sende hayır kısa dönem yapmak istiyorum dersen dosyana kısa dönem istiyo diye ibare koyuyorlar, 150 gün sayıp geliyosun.
00 Yorumla
Ben asteğmen yaptım sınav vardi zeka testi gibi birşey
Her fakülteden alıyorlar sanırım ya da benim gözlemim ailenin memur olmasının etkisi olabilir onun dışında ben bakım astegmendim
Eğitimde uluslar arası ilişkiler mezunu bile vardı
Herşeye hazirlikli ol denizci bile olabilirsin :-) ama sıkıntı yok16 Yorumla
Soran+1 yıl:))) sağol dostum... olalım da; denizci de oluruz, sorun değil :) teşekkür ederim
Soran+1 yıl;)
Soran+1 yılrica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
+1 yılÖnceden vardı nereyi bitirdiğinin önemi ama artık çocuk oyuncağı oldu pek bakan yok olursun merak etme tabi her bölükte 8-10 tane astek olur orası ayrı yoksa üstlerine çekecek halleri yok bu kadar asteği herkes oluyor bu aralar duyduğum ne iş anlamadım aq
11 Yorumla
Soran+1 yıleywallah kardeş... isteğe bağlı olması bence gerekli. bazı arkadaşlarım; kısa dönem yapmak istemiş olmalarına rağmen, asteğmen olarak gönderildi. isteyen 12 ay teğmen olsun, isteyen 6 ay kısa dönem çavuş olsun... bence bu en iyisi olur
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılbende bu sene iletişimden mezun oluyorum :D
13 Yorumla
Soran+1 yılne güzel kardeşim... :))) hayırlısı
- +1 yıl
sanada :)
Soran+1 yıleyw ;)
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer