Arkadaşlar, konuşmayı devam ettirememek, tikanmak, aklına konuscak birşey gelmemesi, ve surekli stres yapıp içinden şimdi konuşmam lazım sakin susma diye düşünmek. Bunlar neyin belirtisi oluyor yardımcı olurmu sunuz. 21 yasindayim çocukken de hep boyleydim. Bir insanin yapisi niye boyle olur?
Cevabın nedir?
+1 yılKelime hazinesi yetersizliği
Yapılacaklar söylemesi basit yapması zaman alan şeyler...
*---------------
1. Kitap oku
**Bu sayede farklı kelimeleri farklı yerlerde kullanarak harika bir konuşmaya sahip olabilirsin...
2. Yeni insanlarla tanış
**Berbat da etsen, çok da utansan tanış birileriyle sohbet et Rahat ol
3. Farklı bir dil öğren
**Farklı bir dildeki bir sözcüğü, cümleyi Türkçeye çevirmek isterken kendi kendini olağanüstü geliştirirsin...
4. Farklı bir aksaan dene...
**Diksiyonuna (ses tonuna) önem ver konuşurken düşün... Bazen düşünürken arada bıraktığın o 1-1.5 saniyelik ara çok havalı biri olmanı sağlayabilir...
5. Sağlıcakla kal
**Fazla takma dünyaya seni sevecek kendin gibi tuhaf birini bulursun... (Herkes kendine tuhaf der :) )10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. İnsanları sıkmadan, yılışık hareketler olmadan doğaçlama - (laf lafı açar) şeklinde insanlarla iletişim kurman lazım. Yerinde ve zamanında konulara gir.
14 Yorumla
Soran+1 yılIşte o doğaçlama çok sıkıntı oluyo beceremiyorum. Doğru söyledin ama
Soran+1 yılEvet o kategorideyim. Ama ailem o kadar kötü insanlar ki bu durumu anlattığım zaman geçiştiriyor lar inanmiyolar bana.
+1 yılBunun cevabi kendinde aslnda, mesela ben neden senin gibi oldugumu biliyorum
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
15Cevap
Aileden kaynaklı olabilir. Ailenin aşırı koruyucu tutumlarından, karar almadaki etkilerinden olabilir
13 Yorumla
Soran+1 yılTamda üstüne bastin bravo valla. Ailem asosyal evet. Hiçbirşeye izin vermeyen herseye hayır diyen bir ailem var
Soran+1 yılAşırı koruyucular birde
Gizli Üye(30-35)+1 yılKonuştuğun kişiye göre değişir
çok samimi değil ve karşındaki kişinin ilgi alanlarını fazla bilmiyorsan normal16 Yorumla
Soran+1 yılEvet o yüzden oluyo zaten. Ama şöyle birşey var, ortamda yeni tanismis insanlar vir vir konuşurken ben konuscak bişey bulamam. Sonra da asosyal diyolar bana
Cevap sahibi+1 yılGenelde onların konuştukları şeyler ilgi alanına girmiyordur muhtemelen o tür durumlarda muhabbete öncülük edip kendi muhabbetini açmayı dene
Cevap sahibi+1 yılBirazda ince fikirli olmaktan kaynaklanıyor sanırım sen onların muhabbetine dalsam saçmalarım ve onların gözünde daha küçük duruma düşer ve içten içe benimle alay ederler çekimserliği oluyor aslında biraz saçmalamak lazım ben dikkat ediyorum ortamda her konuya dahil olanlar %80 boş konuşuyorlar sende bunun farkına varınca bende konuşursam başkalarıda benim için böyle düşünür diyorsun
Soran+1 yılEvet evet böyle düşündüğüm oluyo çoğu zaman. Kendime guvenim yok birazda ondan oluyo
Cevap sahibi+1 yıltamam artık öyle düşünme. saçmala :-)
Soran+1 yılYıllardır icimde olan bişey. Çocukken de oyleydim oul e hemen bir cirpida gitmez
+1 yılOrtama, duruma göre değişir bu durum. Kalabalık önünde heyecanlanırsın, normâldir. Ben bile hâlâ konuşamam kalabalığa karşı.
Ama birebir iletişimde de böyle misin? Anlamadım tam, detay vermediğin için.02 Yorumla
Soran+1 yılBirebir iletisimdede öyle
- +1 yıl
Psikolôjik yanı da olabilir, bir de sen geç konuşmaya başlamışsın ya çocukken, bu da ilerisi adına da bir sorun bırakmış olabilir.
Konuşmayı da sevmiyor olabilirsin, bu yüzden ağzın lâf yapmaz.
Kimisi carcar konuşur, susmaz. Ben konuşkanım meselâ, boşboğaz olmak iyi değildir. :D
- Diğer konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılSosyal fobi doktora gittiğimde ilaç verdi sende git 😂
160 Yorumla
Soran+1 yılAnlatirmsin yaşadıklarını. Ne sikintisi ne sikayeti cekiyodun
Soran+1 yılSeni dinleyeceğim çok önemli çünkü
- +1 yıl
Aynı sendeki sorun bigün topluluk içinde iyice tıkandım sonra randevu aldım ve pskaytr a gittim prozac adında ilaç verdi araştırabilirsin yararı oldu ama ilacı bırakınca tekrar eski halime döndüm
- +1 yıl
İlacın özelliği beyindeki stres hormonunu azaltıyor ve böylece rahat rahat kendini sıkmadan insanlarla takılıyor konuşabiliyorsun
Soran+1 yılTam olarak sorun neydi. Konuşcak konumu bulamiyodun benim gibi. Ilacı ne kadar süre kullanınca etkisini gösteriyor peki
- +1 yıl
Tam olarak sorun hem konuşcak konu bulamıyordum hemde toplumda çekingenlik vardı 3-4 insan görsem hemen çekiniyordum ilaç 2 haftada etkisini gösterdi
Soran+1 yılBu konuşcak konu bulamama sıkıntısı sosyal fobi yüzünden mi oluşuyor yani
Soran+1 yılDevam ediyomusun ilaçlara
- +1 yıl
Sadece konu bulamama değil mesela topluluk içinde yemek yiyememe gibi terleme gibi şeylerde var ilacı bıraktım Dr gitmiyorum çünkü
Soran+1 yılBende yemek yiyememe ya da terleme gibi şeyler yok
- +1 yıl
Bendeki sorunu araştırınca aileden geldiği ortaya çıktı sert bir aileden geldiğim için konuşmaya utana utana öyle olmuş
Soran+1 yılAma yinede sosyal fobi sorunum varmış gibi duruyor değilmi
- +1 yıl
Benden sana tavsiye kesinlikle pskaytr a git 10 dk sohbet et derdini dürüstçe olduğu gibi anlat o çok işine yarayacak
- +1 yıl
Sosyal fobi tek belirtisi yok saten kişiden kişiye farklı belirtisi varmış
Soran+1 yılBöyle şeyler aileden gelir zaten. Benimkiler de aşırı korumacilar halen daha oyleler ondan oldu
- +1 yıl
Acaba konuşurken yanlış bir kelime çıkarsa rezil olurmuyum vs gibi düşüncelerde oluyormu
Soran+1 yılBenim annem babam asosyal insanlar. Evimize girip çıkan kimse olmadi bu zamana kadar. Kucukkende hep bana hayır derlerdi. Arkadaşlarımla konuşmama izin vermezlerdi
Soran+1 yılEvet oluyo ondan zaten geriliyorum. Kendim e guvenim yok çünkü
- +1 yıl
Anladım pskaytr a sakın özele gitme devlete git özelde kıvrandırıp duruyorlar 😂
Soran+1 yılÖzel e zaten normalde de gitmem
- +1 yıl
Pskaytr a kesin git ha başka türlü düzelemezsin yani gerçekten düzelmek istiyorsan git
Soran+1 yılPeki birşey sorucam neden benim anne babam böyle. Beni ciddiye almıyor lar. Sende bişey yok uyduruyosun kendi kendine diyorlar. Asla kabul etmiyorlar. Yillardir boyleler ve ben bıktım artık onlara anlatamiyorum anlamak dahi istemiyorlar
- +1 yıl
Aynı soru bende düşünüyorum düşündükçe farklı planlar geliyor aklıma mesela başka bir şehirde okumak gibi vs
Soran+1 yılNeden ilacı bıraktın anlamadim
- +1 yıl
Doktor kontrolünde olmak gerekiyor sürekli en sonunda amaaan ben düzeldim dedim bidahada gitmedim kaldı öyle
Soran+1 yılDoktor kontrolu derken.
- +1 yıl
3 haftada bir doktora gidip ilacı tekrar yazdırmak gerekiyordu
Soran+1 yılSürekli hastaneye mi gidiyodun
- +1 yıl
Doktor 3 haftada bir gel diyordu ☺️
- +1 yıl
Ya belki sana ilaç yazmıcak terapi falanda olabilir belki sadece sohbet etcek belli olmaz
Soran+1 yılSohbet istemiyorum. 21 yasindayim dogdugumdan beri var bende bu. Ilaç vermesi gerekiyor
- +1 yıl
İlaç bende yan etki olarak gülme yapmıştı 1 hafta sonra geçti ama gereksiz yere gülüyordum 😂😂😂😂
Soran+1 yılHahahha yok yok ilac almiyim 😂 millet deli demesin sonra bu niye gülüyor diye
- +1 yıl
Yok be demez ne güzel sürekli mutlusun işte 😂 😂
Soran+1 yılIlaç mutluluk hormonu da veriyor galiba 😂
- +1 yıl
Stres hormonunu azalttığı için doğal olarak mutluluk artıyor
- +1 yıl
Sana ilaç yazacağını sanmıyorum çünkü sende sadece konuşacak konu bulamama var bunun için ilaç duymadım 🙉
Soran+1 yılNe güzel. Stres hormonu dedin aklıma bişey geldi. Ben mesela sınıfta hep stres yaşayan biriyim toplum içinde cok rahat olamiyorum. Bir yerde otururken bile önüme arkama sagima soluma bakamam stresten
Birinin yanına gidip bişey isteyemem ya da diyemem çünkü hep stres halindeyim ve kötü düşünceler hep oluyo
Soran+1 yılCahilim o zaman ben. Sende konusmamadan başka ne vardiki
Soran+1 yılBendede var toplumda cekingenlik.
- +1 yıl
Bunu niye şimdi dedin bunu kastediyordum işte 😂
Soran+1 yılSunum yapamıyorum mesela elim ayagim gidiyo
Soran+1 yılToplum içinde gerginim sürekli var bendede o sıkıntı
- +1 yıl
Kesin gitmen lazım ki doktor da muhtemelen ilaç yazar geçmiş olsun
Soran+1 yılYok değil yani sıkıntım. Toplumda gerginlik var bu kesin. Fazla rahat olamıyorum.
- +1 yıl
Aynı benim durumumdasın ilacı içince kuş gibi oluyorsun çok rahat yedek kalem defter yaprağı istiyordum 😂neşeli olunca karşındaki insanda neşeli olduğu için rahat oluyorsun yani 😂
Soran+1 yılBak mesela okula gidiyorum yolda yürüyorum okulun içine gidiyorum binaya kadar yürüyorum. Yururken bil e stresli oluyorum. Kafamı kaldırıp ta stresten insanlara bakamıyorum
- +1 yıl
Aynen aynen
Soran+1 yılInsanlar bana bakarken bil e geriliyorum yani
- +1 yıl
İlk fırsatta randevu al doktordan
Soran+1 yılKuş gibi olmak dedin merak ettim valla 😂 bu oyle pis birsey ki her dakika stres yapmaktan bikmiyosun bir türlü
- +1 yıl
Ben instagram da konuşurken bile stres yapıyordum düşün 😂 fotoğraf çekinirken hiç gülmedim mesela 😂
Soran+1 yılAynı ben 😂 bende telefondan konuşurken stres yapardim yazisirken şimdi ne diycem diye
- +1 yıl
şu an bir sorun var erkeklerle konuşcak konu buluyorum ama kızlarla konuşacak konu bulamıyorum 😂😂
Soran+1 yılBende öyleyim. Hayatımda erkek yüzü gormedim erkekler nasıl tanımıyorum o yüzden çok normal geliyo konuşamamak bana
- +1 yıl
Geçmiş olsun
Soran+1 yıl😂😂😂
- +1 yıl
😂 😂 😂
Soran+1 yılBak mesela ablam benim gibi değil konusabiliyo milletle. Oda benim gibi lisede sessizdi. Üniversiteye geçti açıldı. Ondada vardı sorunlar. Ama benim gibi sorunlu değildi o yani. Burdan şu sonucu çıkarıyorum. Ailem yüzünden böyleyim ben
- +1 yıl
Doğru tespit 👍
+1 yılAynı durumdayız çözümünü öğrenirsen bana da söylesene😁
10 Yorumla
+1 yılKonuşmayı sevmemek Bende öyle sevmiyorum
12 Yorumla
Soran+1 yılAptal gibi biseyim ya. Hem dediğin gibi sevmiyorum meraklısı değilim. Konuşmaya meyilli değilim. Hemde aklıma konuşcak bişey gelmiyo kendimi cahil hissediyorum
- +1 yıl
Cahillik ile alakası yok yahu, kendini neden bu konuda sıkıyorsun. Konuşmak istemiyorsan konuşma.
Kendine aptalim diye hakaret etme
Bence böyle çok iyi, yani kimseyle konuşmamak.
Ben konuşunca sıkılıyorum valla
+1 yılo bende de var karsi cinsle konusamiyorum cekinme utanma durumu oluyo. neden oluyo cozemedim
01 Yorumla
Soran+1 yılÇekinip utanmak değil bendeki. Kasiliyorum sadece. Insanlarla konuşcak birsey bulamıyorum
Diğer konusunda 652 cevap paylaştı. Rahat olacan aga birinci kural bu
10 Yorumla
+1 yılAlt yapısı sağlam değil
08 Yorumla
Soran+1 yılSosyal fobi bu bence. Belirtilerine baktım aynısı
- +1 yıl
Alt yapısını kndinde olusturabilirsin fakat yeni arkadaslıklar yeni tanısmalar sosyalllik vs vs yardımcı olur sana
Soran+1 yılBirşey soracağım sana imposssiblee. Ben 4 yasinda konuşmaya baslamisim gec yani. Alakasi var mı acaba
- +1 yıl
Geç konusman senin hayatta hiç konusamamanı etkılemez ki istedikden sonra yapamıycagı şey yoktur hayatta
Soran+1 yılAma baksana hep konuşmayla ilgili sıkıntılarım olmuş hayatta
- +1 yıl
Farkındaysan Şu an konusabılıyorsun rahatlıkla dediğim gibi olur hep 😉
Soran+1 yılYuz yüze gelince oyle olmuyo iste. Çünkü yüz yuze olunca hızlı cevap vermek durumunda oluyosun
- +1 yıl
Sakin olabilirisn konusurken yüzyüze kelimeleri daha iyi seçebilirsin konusmalar daha anlamlı olur
+1 yılKitap oku biraz açılırsın
01 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok onla okuyorum ama olmuyo
- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBil bol kitapokuyun asarsiniz kolayca.
03 Yorumla
Soran+1 yılAlakası yok valla
Soran+1 yılHiç okumayan insanlarda vir vir konuşabiliyor
- +1 yıl
Evet haklisiniz konusuyorlar ama bos konusuyorlar, 50 kelime ile anadilini konusanlar onlar. Fark yaratin. Okuyun bol bol.
Biraz sosyalleş ve kitap oku bol bol
04 Yorumla
Soran+1 yılKitapla ilgisi yok okuyorum hep ama olmuyor
Soran+1 yılAşırı sıkıyorum doğru
kekemelik var mı?
011 Yorumla
Soran+1 yılHayır yok
Soran+1 yılBirşey soracağım. Ben 4 yaşında konuşmaya baslamisim bununla alakali bişey olabilirmi
Soran+1 yılNe gibi bişey olabilir ki acaba. Ya ben 7 aylık doğdum. Erken bayağı. Küçükken olecekmisim hatta doktorlar demiş yüzde 95 ölecek bu çocuk diye. Karnımda fıtık vardı. Göbek deligim yok. Her neyse yasamisim ama. 4 yaşında çok geç konuşmuşum. Anlamadığım şey ailem beni hiç önemsemiyor asla. Sorunum var ama umurlarında değil onların
Soran+1 yılHayır ya bildiğin umursamıyor lar. Sende sorun yok diyor lar. Nasıl yok Bende sorun. Sessizm iste
Soran+1 yılKaç yıllık nazar bu aboooo😂
Soran+1 yılAbartmıyorum. Cevremdeki insanlar hep bana sessizsin neden konuşmuyosun asosyal filan diyorlar. Kendi kendime uydurmuyorum
- +1 yıl
bende sessizim, ama çenem açılırsa susmam, bazen kekeme olduğumu bile unutuyorum, sende öyle yap, sevdiğin şeylerden konuş...
sana en büyük tavsiyemde bol bol yazı yazmak olsun, okuma %10 katkı sağlar, yazmak %60 katkı sağlar... ne yazıcam diye sorma eline kalemi al aklına ne gelirse yaz ne gelirse ama
+1 yılKitap oki kizim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKarekterin öyle
02 Yorumla
Soran+1 yılIşte bunu deme bana. Ne biçim karakter içine ediyim yani. Böyle şey olamaz. Sevgili yapamadim bunun yüzünden
Cevap sahibi+1 yılGeç kalmış değilsin düzelirsin
+1 yıldüzllir zamanlaa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHmmmm
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!