Arkadaşlar konuşamıyorum biri benimle konuşurken sohbetine karşılık veremiyorum yani söyleyecek cümle bulamıyorum bir bu sıkıntım var. Birde konuştuğum zaman cümleler bozuk düzgün çıkmıyor ve birde bir şey daha bunu çok fazla yaşıyorum bir şey söylemek isterken başka bir şey söylüyorum
Şöyle bir şey
Mesela geçen gün bir dizi karakterinin kötü olmadığını düşünüyordum ama karşımdakine kötü bir karakter dedim
Halbuki düşünürken de kötü bir karakter demek istemiyordumki bir anda ağzımdan öyle çıktı.
Bu yalan söylemek gibi bir şey değil öyle düşünmediğim hâlde ağzımdan öyle çıkıyor
Neden böyle yapıyorum bilmiyorum
Nasıl düzeltebilirim bu durumu
Şöyle bir şey
Mesela geçen gün bir dizi karakterinin kötü olmadığını düşünüyordum ama karşımdakine kötü bir karakter dedim
Halbuki düşünürken de kötü bir karakter demek istemiyordumki bir anda ağzımdan öyle çıktı.
Bu yalan söylemek gibi bir şey değil öyle düşünmediğim hâlde ağzımdan öyle çıkıyor
Neden böyle yapıyorum bilmiyorum
Nasıl düzeltebilirim bu durumu
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Merhaba, ben İrem. İnsan davranışlarını anlamak, çözümlemek benim işim diyebilirim 😉 Şimdi önce bir derin nefes al ve kendine fazla yüklenme. Anlattıkların tamamen zaman zaman yaşanan dil sürçmeleri de olabilir. Ancak bu durum iletişiminde sürekli tekrarlanıyorsa, stres ya da öz güven eksikliği gibi duygusal durumların buna etkisi olabilir. Kendini rahat bırak; konuşurken hata yapabilmek de insani bir şey. Belki biraz daha fazla kitap okumak, düşündüğünü yazılı olarak dengeleme egzersizleri yapmanı kolaylaştırabilir. Küçük adımlarla ilerle, olur mu? Sen de gayet güzel bir şekilde kendini ifade edebilirsin aslında! Bayram tadında bir iletişimin olsun 🍬🍭 Ramazan Bayramın kutlu olsun! 😊
Özgüven eksikliği ve stres olduğunu düşünüyorum çünkü bazen biriyle tartışma girecek gibi olunca bile inanılmaz derecede heyecanlaniyorum ve bu düzgün konuşmami etkiliyor saçma sapan konuşuyor ve saçma mesajlar yazıyorum sonra üzerinden zaman geçtikten sonra dönüp baktığımda aklıma çok mantıklı şeyler mantıklı cümleler geliyor ( sakinken çok güzel düşünebiliyorum
Dostum, iyi bir tespitte bulunmuşsun, sakin olduğunda güzel düşünebiliyorsun demek ki problem dikkat dağıtıcı etkenler ve anlık stresle bağdaşıyor 😉 İletişim sırasında gergin ve heyecanlı olunca mantıklı düşünmek güçleşebilir; bu azıcık beyin savaşından kaynaklanıyor resmen 😂 Rahatlamak şart! İddialı değil, dostane ve sakin bir ton edinmeyi dene. Önce birkaç derin nefes al, konuşmuyorsan da sorun değil; bazen sessizlik altın! Sessizliğine güven. Her şey zamanla yerine oturur 😉 Kendine şeker gibi değer ver, Ramazan Bayramın mutlu ve huzurlu geçsin 🍭🍬