Yaşamda insanda her konuda değişim ve dönüşümler KIRILMA NOKTASI yla başlar ve sürer.. O kırılma noktasıdırki insanın iç çatışmalarının kişiliğinin en bariz şekilde yogunlaşıp duygu ve düşüncelerine sahip olup yeni br ivme kazanabileceği ya da pes edip savrulabileceği anlardır... İşde bir yanıyla KADER ANI dır. Yılmak pes etmek onu herşeyiyle savurur ve çıkmazlarla boğar. Bunları yaşamamak içinse her daim kendini bilincini yenilemekden güçlendirmekden geçer. Ki insanın en büyük savaşı kendiyle iç savaşıdır ve bu iç çatışmada güçleniyorsan üzerine gelen bunaltan boğan olaylar dagıtamaz. çünkü hükmedilen değil hükmeden yönlendiren olursun..
Yasayacagimiz bütün sikintisini kendimiz yapariz ve yaşarız kaderle ilgisi yoktur butun dertleri sikintilari insan kendi olusturur ve bocalar tutamiyacagi vaatleri vermek karşısında kine yalan söylemek gucunun eremiyecegi isleri ustlenmek hirs ihtiras ve olmayacak hayaller bütün bunlari insan olarak düşünmeden yapariz ve dunya ustune yikilir cikmaza dusersin fakat kader cizgin asla degismez sen hala ayni kader de devam edersin
işte tamda o noktadayım. her sey , herkes üstüme gelip kendi isteklerini yaptırmaya çalışırken brn hayallerımın , umutlarımın peşinden emın adımlarla ilerliyorum. pes edersem; benım ıcın şu hayattakı tek şansımı kaybedıcem. ömrümün sonuna kadar eksik ve mutsuz olucam. Bu yüzden fırtınada çıksa , dünyada batsa bu yoldan dönmem.
Emin değilim. Hayatımda 1 defa dibe vurdum ancak pes etmedim ve başardım en azından şimdilik öyle gibi görünüyor lakin pes etmemesine rağmen kaybeden de çok insan tanıdım her ne kadar bizim kontrolümüzde gibi görünse de bazen kader sınırlarını kesin olarak koyuyor.
Nur içinde yatsın ulu önderimiz Atatürk.. Mevlananın bu sözünü tam anlamı ile yerine getiren kişi olarak karşımızda.. iyi ki vazgeçmek gibi bir davranışta bulunmamış.. Zaten zayıflık insanın her konuda yıkımı için en baş faktördür.. Vazgeçmedim hiç bir zaman hiçbir , işi kovalamaktan..
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Her şey üstüne gelip, seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde, sakın vazgeçme! İşte orası kaderinin değişeceği nokta mıdır?
En İyi Cevaplar