Gerçekten Allah rızası için liseye başladığımda kapandım şimdi ise Üniversiteyi bitiricem bu yıl. Kapalıyım ama bu yıl kapanmaktan çok soğudum ve açılmak istiyorum. Açılırsa ailem bir şey demez. Çok isteyerek ve herkese karşı gelerek kapandım şimdi ne oldu bilmiyorum ne yapmam lazım. Lütfen bana bir şey deyin açılmayayım?
Cevabın nedir?
+1 yılNe demekmiş
“Yasak! ”
İşiniz mi kalmadı
Yapacak?
Ne diye karışırsınız
Saçımıza-başımıza,
Bizi oyuncağınız mı sandınız
Bakıp yaşımıza?
Sebebini anlatamayacağınız
Çocukça bir devrin hevesinden
Karşınızdaki en güzel portreleri
Mahrum ettiniz çerçevesinden!
Kim demiş, ki:
“Başörtüsüydü o! ”
Başımızın -renk renk-
Süsüydü o!
Altında saçlarımız,
Arkadan, ne hoş sarkardı;
Kimimizde -örgü örgü- sarmaşıklaşır...
Kimimizde, su olup akardı!02 Yorumla- 5 ay
45 yaşında gelmişsin hala adam olamamış eğitimsiz
- 5 ay
Erkek olarak size mi düştü size noluyor aq
Allah rizasinin omru 9 yilmis demek ki.
O zaman ki Allah ile Şu an ki Allah degismedi biliyon demi senin kafan ve cevren degisti...
Cahildim dunyanin rengine kandim diye aglama sonra.14 Yorumla
Soran+1 yılBiliyor musun ölmek istiyorum aslında
Soran+1 yılEğer ölürsem günah işlemem diye düşünüyorum
9 yıl az değil. Çocuk yaşta kapanmışsın şimd asıl kapalı olman gereken zamanlarda açılmamanı tavsiye ederim. Şeytan seninle uğraşıyor. İçine darlığı, ümitsizliği, çıkmazlığı o veriyor. Biraz sabret; bu durum hayatın akışıyla beraber zamanla kaybolacaktır.
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba soruyu soran arkadaşın durumuna benzer bir dururmum var benim de eğer vaktiniz varsa sizinle biraz konuşabilr miyiz?
Bence açılma. Nefse güzel gelen şeyler insanı ateşe sürükler. Kaldı ki açılıp kapanmanın da apayrı günahı var. Benim de niyetim vardı açılmaya ama çok şükür açılmadım pişman değilim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
51
Cevap
82Cevap
+1 yıl10 yaşında iken tesettüre girmen baskı veya farklı düşüncelerin dayatılmasıyla doğmuştur diye düşünüyorum psikolojik açıdan. 50-60 yaşlarında hatta daha yaşlı olan fakat halen ahlaken ilerleme kaydemememiş ve kendini tanıyamamış birçok insan var dünya üzerinde hak verirsin ki. Daha kimliğini yeni yeni oluşturmaya başladığın, ergenliğe dahi girmediğin bu dönemde isteyerek kapandım demen, biraz çevrenden duyduklarınla, aileni mutlu etme çabasıdır, buna inanıyorum..
Mantıklı bir insan, bunu kendi içinde sorgular ve halletmelidir bence.. Kitabımızda yazılanlardan örtünmeyi, saçı örtmek olarak algılamıyorum, zihindeki ayıpları örtmek, örneğin makyaj yapmamamız yazılmıştır ve ben bunu şu şekilde yorarım: insanın nasıl biriyse öyle olması, ikiyüzlü olmaması, sağ gösterip sol vurmaması olarak algılarım..
Ahlak denilen şey zaten bunlardan ibarettir ve bunları harfiyen gerçekleştiren insan asıl hidayete erer.. Her şeyi dışımızda arayacağımıza, içimize dönmeliyiz bana sorarsan.. Bu konuda da aynı şekilde görüşüm..
Bence sen doğru yolu görmüşsün derim, bunu istiyorsan gerçekleştirmelisin..50 Yorumla
+1 yılİstemiyorsan ve sırf dışarıya karşı bunu böyle yapıyorsan, örtünden çok doğru değil. Öte yandan Kur'anda örtünme emri vardır. Eğer emrin kendisini reddetmiyor ama hazır olmadığın için buna yanaşmıyorsan en azından samimi davrandığın için güzel bir davranıştır. İleride inşaallah iman ve niyet olarak buna daha hazır hissedersen, tekrar deneyebilirsin. Elalem ne der diye örtünmek de açılmak da çok sağlıklı ve doğru değil.
517 Yorumla- +1 yıl
Özelden bana yazar mısın. xper 1 isen takip et.
Gizli Soran+1 yılNeden
- +1 yıl
Yardım eder misiniz demişsin, ben de yardım etmeye çalışıyorum. Neden diye sorman garip biraz.
Gizli Soran+1 yılCok teşekkür ederim ama burdan yardim edebilirsiniz
- +1 yıl
Benim için fark etmez. Sen cevap verdikten sonra yer önemli değil. En son annen de onay vermişti, babanla görüştün mü? Açılmak için onu ikna etmen gerekiyor mu? Son durum nedir?
- +1 yıl
evet?
Gizli Soran+1 yılHayir babamdan korkuyorum
- +1 yıl
Annen bu konuda ne diyor? Yani babanı ikna etme konusunda?
Gizli Soran+1 yılBen ikna edemem diyor. Zaten o zor ikna oldu
- +1 yıl
Peki açılırsan? Baban en fazla ne yapar?
Gizli Soran+1 yılDöver bir daha kapanacaksin der
- +1 yıl
Alıştıra alıştıra söylersen zamanla ilerleme olabilir. Aile danışmanlarından yakınların iknasına kadar bir sürü seçeneğin var. Hangisi işe yarar şu an bilemeyiz.
Gizli Soran+1 yılBiraz haberi var gibi ama tam değil. Anneme göre daha az baskici aslinda disari cikma konusunda falan. Ama başörtü önemli onun icin. Bilmiyorum belki o da cevre baskisindan etkileniyor
- +1 yıl
Gösteriş için ibadet yapılması iyi olmaz. Sana kendi kararlarını ver derdim; fakat nasıl bir çevrede yaşadığın, ebeveynlerinin ne istediği gibi detaylar ister istemez önem arz ediyor. Bence alıştıra alıştıra iznini alma yoluna gidilebilir. Ayrıca evin içerisinde rahat mısın yoksa yine dışarıdaki gibi misin?
Gizli Soran+1 yılZaten bayadir düşünüyorum. Alıştıra alistira soylemeye çalışıyorum. O gun okula geciktim iste cok fazla zamanim gidiyor falan dedim. Evet evde cok rahatim misafir falan gelince de baya konuşuyorum onlarla, bayan misafirlerle yani. Ama basimi örttüğüm an kisitlanmis hissediyorum. Dogru düzgün konuşamıyorum bile. Sinifta ya da baska yerde. Normalde cok konuskan bir insanim ama kapaliyken ozguvensiz hissettigim icin susuyorum genelde.
- +1 yıl
Örtünmek yalnızca dış görünüşte değişim anlamına gelmez. Nice kez, örtünmüş olduğu halde başı açık olmaktan bir farkı olmayan davranışlar içine giren insanları görmekteyiz. Bu da örtünmenin psikolojisine alışılmamış olduğunu gösterir. Sen de ya ilk başta değişimi dıştan içe doğru yaptın ya da sonradan düşüncelerin değişti. Bu konu hakkında dilersen etraflıca konuşabiliriz ama babanı ikna etmek noktası biraz sana kalıyor.
- +1 yıl
Son durum nedir?
+1 yılKapanmışken açılma derim canım. Çünkü Allah bunu hoş görmez çevreyi boşver. Bence açılmak yerine tesettüre daha çok uymaya çalış. Dinine ver kendini ibadetlerine ver. Allah'a sığın o sana doğru yolu gösterir, istekler insanın kör olası nefsidir ve hiç iyi yola götürmez.
31 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAma yapamıyorum. Çok denedim😔
+1 yılBişey demeye cümlem kalmadı ne diyim? Demek ki Allaha yakınlaşmandan önemli sebeplerin var. belki de bahanelerin. bilemem. sana kalmış bir şey. şeytana uymak tatlı gelir insana... ama melekleri kırmak ağır suçtur. ve unutma her suçun bir bedeli vardır...
20 YorumlaHayat senin hayatin bu kararindan oturu elbette karsi cikanlar olacaktir ama kendinle ilgili son karari yine sen vermelisin, verebilmelisin. Nasil iyi hissettigin onemli eger acikken daha rahat olacagini dusunuyorsan acilmaya bak. Anladigim kadariyla dis dunyadan kendini soyutlamissin ve mutsuz bir hayat suruyorsun. Acilirsan bu sikintilarin son bulabilir 😊
41 YorumlaBr karar veriyorsan ver bu senin kararın kimse seni yargılayamaz herkes kendinden sorumlu 🙂 Anlattıklarından anladığım neden kapandığını bilmediğin için neden açıldığını da hiçbirzaman bilmeyeceksin bir süre sonra iç ses oluşacak içinde onunla mücadele etmeye başlayacaksın bu psikolojini yıpratacak :/
19 Yorumla
Gizli Soran+1 yılBaski altinda büyütüldüğüm icin olabilir maalesef ki
Gizli Soran+1 yılDaha hizli hazırlanıp her istediğimde rahatca disari cikmak icin
Gizli Soran+1 yılGerçekten. Minumum 2 saatte hazırlanıyorum ve derslere hep gec kalıyorum
Gizli Soran+1 yılSacim fonlu gibi zaten makyaj da yapmayacam😂
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim😂
Önemli olan düşüncedir görünüşün bir önemi yoktur. Sen istemiyorsan kendini nasış hissedeceksen öyle yap derim arkadaşım. Her başı açık Müslüman değildir diye birşey yok. Ne başı açıklar var kapalılardan çok daha iyi ve imanlı insanlar. Ne kapalılar var çarşafların altından seksi çamaşırlarla çıkıyor. Kapanıp kapanmamak kişisel düşüncedir Allah ile kul arasına girilmez. Önemli olan niyetindir , gerisi teferruattır.
00 Yorumla
+1 yılBacım öncelikle kim için ve ne için kapandığınızın kalp olarak bilincine varmalısınız. Daha sonra şunu düşünün bu dünya bugün yarın bitecek. Her geçen gün on binlerce insan ölüyor belki. Bizimde eninde sonunda gideceğimiz yer orası ha bugün ha yarın. Hiç kimsenin bir garantisi yok. 3 günlük 3 kuruşluk dünya için ahireti batırmaya gerek yok bence. Bu benim şahsi görüşüm karar sizin.✋
00 Yorumla
+1 yılKardeşim işin zor valla sonradan tesettürden vazgeçtiğin için sana mutlaka önyargılı davranıp kötü gözle bakanlar olacak bu tip insanlara karşı sakın ama sakın taviz verme ve bu tepkilere hazırlıklı ol
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılEvet tabi o yani da var. Ortalamam yuksek olursa geçiş yaparim belki baska bir sehre
- +1 yıl
Ben dicektim onu sen söyledin çevreni değiştirmek iyi olur bence senin için
Gizli Soran+1 yılAynem tesekkur ederim😊
+1 yılŞayet Allahın emrettiği şekil de kapanmış. olsaydin böyle bir düşünceye kapılmazdın kesinlikle sen hakkin dediği şekil de değil. de halkın dediği şekil de kapananlardansin bir de dini sadece kazanmakla yaşamaktan ibaret sanıyorsun
142 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe alakasi var
- +1 yıl
Çok alakası var da anlatması uzun sürer ama. aen sen ol. bu fikrinden vazgeç
Gizli Soran+1 yılVazgec demekle vazgecilmiyor
- +1 yıl
Ortamdan kurtulursan vazgeçersin Allah sevgisi ve korkusu kalbine yerleşirse geçersin namaz kılarsan geçersin ilim tahsil edersen geçersin kuranı kerim mealini okursan geçersin bu sitede abuk subuk yorumlara değer vermezsen geçersin
Gizli Soran+1 yılCok şükür 5 vakit namaz kiliyorum kuran da okuyorum
Gizli Soran+1 yılAynen kendini yargila önce
Gizli Soran+1 yılHaklısın kardesim teşekkür ederim😊
Gizli Soran+1 yılAmin🙏
- +1 yıl
@berenty herkes aynaya baktığını görürmüş kendinizi bu kadar güzel ifade ettiğiniz için teşekkür ederim
- +1 yıl
@berenty ve kim birisine yanlış bir şey öğretmiyorsa ve yanlışa yonlendiriyorsa Allah onu öldürmesin ama süründursub
- +1 yıl
@berenty bak yine aynaya baktın hep böyle ol kendini ozdenetimden geçir belki adam olursun ama ben goremem
Gizli Soran+1 yılŞu platformda 28 yas ustunu görmek istemiyoruz
- +1 yıl
@berenty kalpte ne varsa dilden o dökülür teşekkür ederim bu arada ben aşağılamadım ama sanırım daha ilkokula gittiğin için anlayamadin
- +1 yıl
@berenty kavak misali diyorsun boy var yaş var ama akıl ve bilgi yok bunu kabul etmek de bir erdemliktir
Gizli Soran+1 yılCanim bosver muhatap olma
- +1 yıl
@berenty ben aşağılamadım hatasını söyleyen kendisi ayrıca sen daha aile. terbiyesi görmemişsin büyüklerinle konuşmasını öğren terbiye al ondan sonra karşıma geç muhatap ol çünkü konuştukça batmışsın daha da batıyorsun
- +1 yıl
@berenty büyü büyü bira da kendini geliştir kurandan işine geleni alıp gelmeyeni reddetme ama nasıl bir ortamda büyüdün nasıl bir terbiye aldın bilmiyorum ama ortamını da sana terbiye veren olduysa verenlerin de hayatını yaşam tarzını sorgulamak araştırmak lazım gerçi başı boş buyuyenlerden değilsen
- +1 yıl
@berenty ben karışmadım hayatını ilgilendiren soru sorarsa ve bu konu da görüş isterse bende yorum yaparım ve buna saygı göstermek lazım terbiyeye gelince eksik kalmış daha büyüklere nasıl davranman gerektiğini bilmeyecek kadar terbiyesizsin farkındaysan ben hiç hakaret etmediğim halde sen hakaret üzerine hakaret ediyorsun bu yaptığın terbiyesizlik değilse bile karaktersizliltir
Hangisini tercih ediyorsun?
Terbiyesizlik mi karaktersizlik mi? - +1 yıl
@berenty iste siz diyorsunuz ki başkasının yanlisindan aanane bende siyorum ki hayir uyarmak görevimdir yanlis bir gorus ve yoeum varsa uyarmak üzerime farzsir
Kardeş kiz diyorsun bu soruyu soran da benim bir kardeşimdir sen de benim kardeşimsin müslüman müslümanın kardeşi değil mi? - +1 yıl
@berenty sanırım artık söylemenin zamanı geldi
Söylenene bakıyorum lafmi diye söyleyene bakıyorum insan mi diye - +1 yıl
Şimdi ben bu konuyu sonuçlandırmıştım sanıyorum. Allah aşkına hangi müslüman sana Allahın yasak kılmış olduğu şey hakkin da ruhsat verecek. sen bu kafayla daha çok ağlarsın
+1 yılAçılınca da hazırlanman uzun sürecek ha diyorsan saçlarıma felan bakmak istemiyorum o zaman saçını kestirip 3 e vurdurabilirsin bu sayede kapanman gerekmez.
013 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDiğer kapalilar gibi degil benim hazirlanmam. Minumum 2 saat sürüyor. Sabahları derse yetişemiyorum. Ilk seneden sinifta kalacam
- +1 yıl
2 saat sürdüğüne göre sen kapanmıyorsun herhalde. Kapanmak bu kadar uzun sürmemeli zaten. Makyaj felan yapmıyorsun dimi?
Gizli Soran+1 yılYapıyorum iste. Kapaninca iyi hissetmedigim icin makyaj yapıyorum
- +1 yıl
Makyaj yapıyorsan bu kapanmak örtünmek olmaz. Böyle yapıyorsan bence hiç kapanma zaten.
Gizli Soran+1 yılBence de hakkiyla kapali degilim zaten.
- +1 yıl
Hakkıyla kapan o zaman. Sana açıl, millete oranı buranı göster dememi bekleme.
Gizli Soran+1 yılBeklemiyorum zaten. Acilinca orami burami acacam da demedim. Sadece basimi acacam dedim
- +1 yıl
Çok fazla makyaj vs. yapıyorsun benim eleştirim bunaydı yoksa sadece saçımı açıcam desen bir şey demezdim. Yani kapansan da açılsan da yine bu sorun olduğu müddetçe doğru yoldasın felan diyemem sana.
Gizli Soran+1 yılAcilinca makyaj malzemelerimin hepsini cope atacam
- +1 yıl
Saç ile makyaj aynı ziynet derecesine sahipler. Eskiden saç kapalıyken, makyajın açıktı. Şimdi saç açıkken , makyajın kapalı olacak. Pek bir şey değişmiyecek senin için. Hangisiyle rahat olacaksan öyle yapmanı isterim senden. Fakat bir müslüman olduğun için evlendikten sonra hakkıyla kapanmak için de mücadele etmeyi unutma.
Gizli Soran+1 yılAynen haklisin hep aklimda olacak kapanma düşüncesi 😊
- +1 yıl
Allah kolaylık versin size. :)
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim😊
çiçeğine kodumun 28 şubatçıları şu yasakları koymasalar işte ne güzeldi. okuyan insandan zarar gelmez belki bu yasaklar hiç olmasa şimdi bambaşka olacaktı ülke milleti cehalete mahkum ettiler
00 YorumlaBizim iş yerinde kapalı bir kız vardı daha sonra açıldı kıza tepki vermediler sonuçta bu senin kararın ve inancındır
10 YorumlaYani tabikide tepki alırsın ama kapalılığın vazifelerini yerine getiremiyorsan açıl ama günah olur be
20 Yorumla
+1 yılKimse sana karisamaz ki istersen açıl tekrar kapan ayrıca başı açık kapalı fark etmez insan iyi olursa her haliyle olur
10 Yorumla
+1 yılaçılıp kapanmak insanın kendi fikri ve Allahla senin aranda. Özgür bir insan olarak için rahat edecekse açılabilirsin bence.
10 Yorumla
+1 yılKapanmamanın cezası ağırdır. Her bir gözüken saç teli cehennemde yılana dönüşüverir kapanıp açınmanın cezası daha büyüktür üstüne bununda azabını çekmek istediğine eminmisin?
02 Yorumla- +1 yıl
@uykusunaasikesra olur
- +1 yıl
Yazamadım ama ben size :/
+1 yılTepki almayı bırak dinen günah önemli olan öbür dünyada nasıl hesap vereceğin.
34 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKapandıktan sonra açılmak günah ben de biliyorum ama kapalılığa uygun giyinmemek daha da günah
- +1 yıl
Anlamadım açık konuşsana
Gizli Soran+1 yılYani ben mesela tesettüre uygun giyinmiyorum tam olaarak. Yıllarca elimden bu kadarı geliyor dedim kendimi kandirir gibi
- +1 yıl
O zaman kapalı sayılmazsın. Görmediğim için bir şey diyemem ama kapalıysan el ayak yüz dışında bir yerinin gözükmemesi lazım diye biliyorum. Hakkında umarım hayırlısı olur. Kendini nasıl rahat ve mutlu hisediyordan öyle yaşa.
Tabi senin kararin bu yargilanicak bisey degil tabi kimse kapandiktan sonra acilmayi önermez ama bu senin kararin
00 YorumlaBen sigarayı yıllarca içtim bıraktım onca ay hiç içmedim başlarsam yazık olur diyorum sende onca yıl kapanmışsın açma
00 Yorumlagerçekten 9 yıl dile kolay nasıl açılmak istersin o kadar çekmişsin :( seni soğutan şey ne bir kez daha düşün huzurlu olacağına inanıyor musun
00 Yorumla
+1 yılInsanlarin görüşleri icin mi açılacaksin? Ne icin kim icin kapandın?
10 Yorumla
+1 yılGunah isledikden sonra Naparsan yap Geri alamazsin Oteki tarafta Hesabi Cok buyuk Cekersin..
10 YorumlaSenin kararım nasıl mutluysan öyle davran ama toplumun bakış açısını da unutma☺️
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAcilirsam baska bir yere gitmeyi düşünüyorum mumkun olursa😊
+1 yıletik kurallar çerçevesinde en iyi yol bildiğin yoldur
10 YorumlaSenin kararın tabiki ama sana ne yakisiyorsa öyle ol bence
10 YorumlaÇok erken kapanmşsn... Peki ya ilerde tekrar kapanmak istersen? Bunu da düşündünmü?
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAynen biraz da 10 senedir kapaliyim bosa gidecek hissi var icimde. Ilerde bir gün isteyerek kapanirsam daha da acilmam zaten
PEYGAM efenfimizde zaten diyo zorla bisey yapilmaz kendi kararini ver
25 Yorumla- +1 yıl
Peygamberi karıştırma karıştırıyorsun da yanlış işlere izin veriyor siye karıştırma
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 341 cevap paylaştı. İnsan kendini nasıl mutlu huzurlu hissediyorsa öyle olmalı zorla değilde birgün kendin isteyerek yaparsan daha güzel olur ben düşüncenize saygı duyarım😊
127 Yorumla
Gizli Soran+1 yılAynen öyle sevabi da olur😊
Gizli Soran+1 yılEvet iste hicbir tadi kalmadi hayatimin. 2 aydir universiteye basladim. Ot gibi yaşıyorum
Gizli Soran+1 yılYazılım Mühendisliği
Gizli Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Soran+1 yılHerhangi bir aktivitem yok
Gizli Soran+1 yılEvet kendi sehrimde okuyorum
Gizli Soran+1 yılAynen ya
Gizli Soran+1 yılYazılım 3 sehirde var sadece kendi sehrimdekinin puanı yetti
Gizli Soran+1 yılTrabzon manisa elazığ
Gizli Soran+1 yılNe guzel😊
Gizli Soran+1 yılKatıldım ama pek etkinlik yok
Gizli Soran+1 yılMotor sürmek ama bu sehirde pek imkanli degil
Gizli Soran+1 yılBilmiyorum
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 641 cevap paylaştı.
+1 yılŞuandan itibaren kapalı kalsan neye yarar ki. bir kere kafana koyduysan içinden gelmeyerek takacaksan türbanı açılsan da fark etmez. Tabi tercih senin
10 Yorumla senin hayatın kime ne? Allahtan utanmıyorsun insanlar kimmiş?
14 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDüzgün konuşur musunuz
Gizli Soran+1 yılBiliyorum bunu
+1 yılİstediğin gibi giyinebilirsin hayat senin hayatın suretlere takılan insan ahmaktır.
00 YorumlaSonucta Dinde önemli olan samimiyet icten yapmak birazdaha düşünüp öyle karar ver
00 Yorumla
+1 yılAllahın tepkisini düşünmüyorsan insanları hiç düşünme 😂
00 Yorumla
+1 yılsen NASIL mutluysan öyle ol burada atıp tutanlara bakma.
00 Yorumla
+1 yılanlıyorum seni :) öncelikle saçını aç ama direk mini etek giyme çok yanlış anlarlar :) ya da hiç giyme mini :) normal kot tarzı takıl :)
17 Yorumla
Gizli Soran+1 yılNe minisi. Tunik giymeye devam edecem insallah
- +1 yıl
aynen :) ama hep tunik giyme kot filanda giymeye çalış :) çok acılma yani :)
Gizli Soran+1 yılYok acilmam Allah nasip etmesin
- +1 yıl
tamam :) umarım mutluluğa kavuşursun :)
Gizli Soran+1 yılUmarim sagol😊
- +1 yıl
rica ederim prenses :) <3
- +1 yıl
takip et konusalım :) yardımcı olmaya çalışırım :)
Acilmak istiyorsan acil kotu bir sey degil kapanmak istiyorsan kapan bu da kotu bir sey degil...
00 YorumlaVİCDANIN NEYİ İSTİYORSA ONU YAP sonucta sen bunu ALLAH rızasi icin yapmistin şimdi neyin rızası için bırakacaksin...
20 Yorumla
+1 yılneden açılmak istiyorsun? mini etek giymek için mi?
02 Yorumla
Soran+1 yılHayır zaten çok çıplaklığı sevmem sadece başımı örtmek istemiyorum
- +1 yıl
sebep?
+1 yılKendin bilirsin her zaman insanların düşüncesine göre yaşayamazsın
10 YorumlaPisman olmayacagin bir karar ver bende yasadim ayni duygulari ama gecici biseydi benimki somradan kendimi buldum cok sukur seninkide gecici olmasi lazim kendine zaman ver biraz dusun icine yönel senin hayatin pisman olmayacagin seyleri yap
10 YorumlaIcinde kapanmsk yoksa üstündeki elbiseninn bir anlamiyok zaten arkadssim bide eminimki sen uari kapalisindir acil yan
00 Yorumla
+1 yılneden peki bak ne güzel Allah rızası için kapanmışsın maşallah şuanki düşüncen nedir milletin lafı yüzünden mi kapandın allah rızası için mi
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılBaşkasının senin hakkında ne düşündüğü neden bu kadar önemli ki senin için?
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. Olduğun durumdan rahatsızsan açıl. Fakat insanların buna alışması biraz zaman alabilir
00 Yorumla
+1 yıltepkileri umursama hoşnut değilsen bu durumdan açıl
10 YorumlaAçıl seçil ondan da sıkılınca gerş kapanırsın yeaa nolcak sanki 😁
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılDalga geçme bu sıkılmak degil ben tamamen tesettür e giremiyorum, böyle de kendimi buna uygun bulmuyorum vicdanen rahat degilim
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılPsikolojini bzoluyorsa açıl. Hiç birşey senden daha önemli değil.
10 Yorumla
+1 yılBanane ya ne yaparsan yap bize niye soruyorsun senin kafan
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,5b cevap paylaştı. bunun bizle ne alakası var acılacaksan acıl kapanacaksan da kapan
00 Yorumla
+1 yıl9 yıl sonra soğumak ne laa. Dinden mi soğudun yoksa
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 481 cevap paylaştı. Açılıp veya kapanmak tamamen kişinin hür iradesi ile karar verebileceği şeylerdir. Hiç kimsenin senin yerine kara vermise müsaade etme
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılHaklısın
+1 yılkapanmak çok büyük bir sorun değil. açıkçası ben bu durumu nerdeyse hiç umursamadım. umursayanıda görmedim ama siz çok büyütüyorsunuz. kendin ol sonsuza kadar rol yapamazsın.
11 Yorumla
Gizli Soran+1 yılKapaliyken kendim olamıyorum
+1 yılYargılamak bize düşmez zaman zaman bende düşünüyorum. Nasıl daha mutlu olacaksan öyle yap
13 Yorumla
Gizli Soran+1 yılSende mi kapalisin
- +1 yıl
Evet
Gizli Soran+1 yılHiim peki sen de ayni sekilde istediğini yap😊
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılsorun acılıp kapanmak değilde kendimi iyi hissetmiyorum falan filan lafları boş laf amacın erkeklerin ilgisini falan cekmek
033 Yorumla- +1 yıl
Hayatında kaç kere kapandın da bu kanıya vardın
- +1 yıl
@Entschuldigung kendimi iyi hissetmiyorumun mantıgı nedir yaa? hiç kapanmasıydı
- +1 yıl
Kapanmak sadece başı örtmek değil, birçok sorumluluğu var. Ayrıca denemeden bilinmez bunlar. Neyse detaylara girmeyeceğim ama bilmediğin konular hakkında yorum yapmasanız iyi olur
Gizli Soran+1 yılEvet yasamadan bilemezsiniz
- +1 yıl
@Entschuldigung kafamız çalışıyor erhalde sacını örtmekle kapanma olmadıgını bizde biliyoz sacınıda açsın o zaman o kadar altı dar giyiyorsa. açılmasının nedeni özentilikten başka bişey değil
Gizli Soran+1 yılGerçekten bos konusuyosun
- +1 yıl
şimdi acılayım ilerde kapanırım sonra acılır kapanırım bu nedir şimd
_ - +1 yıl
senin yaptıgın boş sindiremiyosun gerceği neden açılmak istdiğini rahatca söyle
Gizli Soran+1 yılÖyle bisey demedim. Ilerde gerçekten icime dogarsa kapanirim dedum
Gizli Soran+1 yılBen gayet acik bu sekilde anlattim
- +1 yıl
kardeşim iyi hissetmiyorum açılmak istiyorum nedir bunun acıklaması?
Gizli Soran+1 yılÖzgüvenli hissetmiyorum kapaliyken
- +1 yıl
özgüvenin bunla alakası yok işte nedenini söyledim gercekler zorunuza gidiyor. seninki özentilik bende güzel görnüyim bende begenileyim arzusu
Gizli Soran+1 yılKapali halimi daha cok beğeniyorum ama acikken daha mutluyum
- +1 yıl
sen begniyosun başkası begenmiyor
Gizli Soran+1 yılBaskalari da beğeniyor. Hem baskalarinin ne düşündüğü umrumda değil
- +1 yıl
tabi tabi belli
- +1 yıl
Mesele beğenilmek değil rahat olmak rahat hissetmek
- +1 yıl
@Entschuldigung ilerde kapnamayı düşünen rahatlık nolcak peki? yaşım 18 dğil saf değilim
- +1 yıl
İçinden gelmiyormuş Allah Allah ne zorladık yav.
- +1 yıl
@Entschuldigung banane yaa naparsanız yapın umrumda ama ben böyle bahanelere inanmam
Gizli Soran+1 yılSeni inandirmak zorunda degilim
- +1 yıl
Sen bilirsin abicim istediğine inan
- +1 yıl
@Entschuldigung inanırım tabi gösteriş işte
Gizli Soran+1 yılHadi isine ya
- +1 yıl
Ok ergen abla
Gizli Soran+1 yılBana diyosun pp ne bak
- +1 yıl
Ppye ciplak kadin koymam bu gercekleri degistirir mi? Ben hocalik yapmiyorum bahaneni soyledim
Gizli Soran+1 yılBenim gibi olmadan beni anlaman zor
- +1 yıl
Anlamamakla alakasi yok
Gizli Soran+1 yılVar
- +1 yıl
Yok
Gizli Soran+1 yılTamam
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılCevrendekiler ortuluyse en buyuk tepkiyi onlardan alacaksin..
00 Yorumla
+1 yılaçık insanlarda seni özendiren ne var ya da kapalı olman senin sosyal hayatını etkiliyormu çevrendeki arkadaşların sen kapalısın diye disliyolarmi önce nedenlerine bakman lazım
00 Yorumlaaçıl tabi xhmstr da türbanlı kategorisi açıldı türban demode oldu
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 722 cevap paylaştı.
+1 yılmutlu değilsen açıl, ileride kendini hazır hissettiğin zaman kapanırsın
10 Yorumla
+1 yılAçıl gitsin bence dini gel benden ögren geleneksel islamı boşver
114 Yorumla
Gizli Soran+1 yılTamam😂
- +1 yıl
Kuranda örtünmenin tarifi '' ziynetlerini gizlesinler'' '' yere sert basıp ziynetlerini belli etmesinler '' tabirleri geçer burdan ziynet olarak ne anlıyosan onu gizle yeter. Benim anladıgım gögüstür saç degil. Allah kılı niye örtmenizi istesin ki ya bir düşün? Atalarınızdan aldıgınız dini kalıp gibi kullanmaktan vazgeç düşün kendi dinini bul
Gizli Soran+1 yılNur süresi 31. Ayette başörtüsü emri var
- +1 yıl
Saçta ziynettir.
Gizli Soran+1 yılEvet
- +1 yıl
Acil gitsin gel benden öğren?
Iyi de sen kimden öğrendin?
Merak ettim bu sapık hocan kim? - +1 yıl
@Gulums_Kaderine Kurandan hocam kuran. Onu okumak sapıklaştırıyosa evet sapıgım. Saç ziynetse dudak ve gözlerde ziynet o zaman kara çarşafa gir iyice. Bağnaz olmayın ya
- +1 yıl
Saçtan kastım, saçın uzun ve şekilli olması. Psikolojik kafayla lütfen kuran okumayın. Biraz mantıklı kafayla okuyun. Sizin o sapık hocalarınızın tek bildiği şey kuranı laikliğe benzetmeye çalışmaktır. Arada bir kendinize sorun şeytana mı uyuyorum yoksa gerçekten Allah'a mı? Bu arada göz ve kulak demişsiniz kulakta küpe varsa örtmeli elbette, gözde makyaj varsa gözü de örtmeli (ciddiyim). Bu işler ilgi çekmekle olmamalı. İlgi çekeceksen eşinden başkasının ilgisini çekme!..
- +1 yıl
Senin saçın gözün dudakların kadınları etkiliyor sende kapat o zaman?
- +1 yıl
Ateistten bir farkın yok ciddi söylüyorum. Onların dar bakış açısına sahipsin. Bir kadın bir erkeği çekici bulduğu zaman çoğunlukla umursamaz Allah sahibine bağışlasın der geçer bu kanıtlanmış bir olgudur. Ancak erkekler için aynı şey geçerli değildir bir erkek bir kadından etkilendiğinde onun kendisinin olmasını ister ve ona açılır. Kadın ve erkeğin etkilenme mekanizması yaklaşık olarak böyle işlemektedir. Vesselam. (İstisnalar olabilir ve bunlar kaideyi bozmaz.)
- +1 yıl
Ne istisnası kardeşim git aç biraz kuran oku ya anca beni yargılıyosun şöylesin böylesin. Hz. Ademin de cennetten atılmasına bir KADIN vesile oldu. Hep kadınları kısıtlama taraftarı sizin gibi bagnazlar hiç kendine sınır koymuyolar. Hep özgür erkekler olmalı kadınlar köle olmalı derdiniz bu
- +1 yıl
Ben o rivayete inanmıyorum. Kuran dışı kaynaklar benim için kesin bir dayanak oluşturmaz lakin az önce yaptığın genelleme üzücüydü. İnan bana kapanmak benim umrumda bile değil. Allah için elbet buna da katlanırdım emir gelseydi. Lakin hayatın da kendine ait kuralları var. Allah bir cinsin sırtına daha fazla yük yüklüyorsa emin ol başka yerlerden azaltıyordur bu yükü. Adaletinden şaşılmaz Allahın. Sen diyorsun ki illa her şey eşit olsun. Bilmiyorsun ki ADİLLİĞİ , EŞİTLİĞE tercih ederim ben.
- +1 yıl
@yigitcan54 teşekkür ederim
- +1 yıl
@yigitcan54 Kuran dışı rivayet degil dostum kuranda anlatılan kıssa benim söyledigim biraz lütfen konuları araştır ben yıllarımı verdim boşa konuşmuyorum. Kadın erkek eşittir bende her konuda demedim erkegin erkege göre kısıtlamaları var kadının kadına göre. Neyse selam diyorum ben size
- Devamını Gör (73)
3 özel cevapSadece soran ve cevap paylaşan üye bu paylaşımları görebilir. Daha fazla bilgi için tıkla!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne