işletme okumayı düşünüyorum ingilizce okumak mı yoksa türkçe okumak mı daha avantajlı bir çok kişi ingilizce diyo tabiki ama eğitim dili ingilizce olduğu için sorun yaratır mı sonuçta birçok muhasebe dersini ingilizce olarak görcez %90 anlamıycaz. Bölümü ingilizce okumak mı yoksa türkçe okuyup dil kursu vs. ile ingilizcemizi geliştirmek mi daha mantıklı ?
Cevabın nedir?
+1 yılmuhasebe, finans, pazarlama, denetim, işletme yönetimi, ekonomi gibi derslerin İngilizce okunmasında yarar görüyorum. Türkçe okuyanlardan bir farkın olur. ders kitapları açısından büyük avantajın olur. yerli kaynak sıkıntısı var. hukuk gibi Türkiye'de farklı dünyada farklı uygulamalar yüzünden Hukuk dersi Türkçe okunmalı. Uluslararası şirketler her gün Ülkemize daha çok geliyorlar. şirket evlilikleri ve şirket satınalmaları dışında borsa yatırımcıları, kreditörler yatırımlarını artırıyorlar. Uluslararası bir dilde raporlama yapacak, yönetim sunacak birinin terminolojiye de hakim olması gerekir. Bence İngilizce işletme daha doğru bir karardır.
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. ingilizce bölüm okumanın bazı dezavantajları var. mesela türkçesini bilmediğin terimler öğreneceksin ama iş hayatında türkçe terimleri kullanmak zorunda kalacaksın. örneğin hukuk gibi muhasebe gıbı alanlarda kullanılan terimlerden ; zaten türkçesini bile çok az kısının bıldığı bir terimi ingilizce öğrenmek zorlar insanı. yapacağın meslek neyse ona göre dil seçmelisin. muhasebe alanında uzmanlaşacaksan örneğin türkçe bölüm şart.
04 Yorumla
Soran+1 yılyani bölümü türkçe okuyup dil kursu vs. ile ingilizce öğrenmek daha mantıklı gibi
- +1 yıl
ingilizce öğrenmek zor bir iş deıl. ingiliz dili ve edebıyatı oku demıyolar sana sonucta. tabıkı kurs derım ben. türkiyede yaşayacaksan. düşünelimki aşçısın ingiliz mutfağını biliyorsun. fakat turkiyede ingiliz mutfağı değil türk mutfağı beğenilir. haliyle önce turk mutfağını oğren. sonra ıngılız mutfağını oğrenırsın.
Soran+1 yılteşekkür ederim yorumlarınız için
Gizli Üye(30-35)+1 yıldil kursuyla olmuyor o iş. ben ingilizce bölüm okuyorum ve bir çok işletme ing. okuyan arkadaşım var . başta zorlandılar ama şuan seviyolar gayet :)
10 Yorumla
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 10,3b cevap paylaştı.
+1 yılingilizce işletmenin daha iyi olduğunu biliyorum ben. Daha doğrusu arkadaşım istiyordu o bölümü o anlatıyordu şöyle iyi böyle iyi diye.
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
30Cevap
+1 yılingilizce okumak avantajli , Dunyayi okuma adina.. Simdi ingilizce isletmeden mezun oldunuz.. Economist dergisini ingilizce okumaniz sizin icin daha iyi... Imkaniniz varsa ingilizce isletme okumaniz sizin icin cok avantajli olucak... Kendimden bahsedeyim ingilizceyi disardan ogrendim cok zorlandim hic kolay olmadi. Yurtdisinda calisiyorm. Dunyada en iyi egitim kaynaklari ingilizce.. ingilizce mba dahi yapabilirsin.. Baska alanlarda calisabilirsin.
00 YorumlaSen mühendis falan olmayacaksın işletmeci yani geleceğin Genel müdürleri üst seviye banka müdürleri sık sık konuşman lazım hiperaktif yani zaten türkce biliyorsun ingilizceyi de anadilin gibi akıcı konuşmalısın prezantabl diksiyonun güzel olması lazım sen hiç gördünmü genel müdürlerin veya işletmecilerin sadece türkce konustuklarını tabiki hayır aynı zamanda ingilizce ve almanca iyi öğrrenmelisinki seni havada kapsınlar sen değil onlar seni arasın unutma :) boş şanslar
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 526 cevap paylaştı. ingilizce kursuyla bir yere kadar ingilizce öğrenebilirsin. benim tavsiyem ingilizce bir bölüm okuman. sağlam hazırlık eğitimi veren bir üniversitede okursan dersi anlamama gibi bir durum oluşmaz, merak etme.
10 Yorumlaİşletmede muhasebe o kadar ağırlıklı değildir. Basit geçilir.
Amacın muhasebecilik yapmaksa, Türkçe oku.
Amacın bankalar ya da büyük şirketlere girmekse, İngilizce oku.00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı.
+1 yılingilizce eğitim veren okul seçtim. pişmanım. ingilizcem iyi ama ingilizce ders görmek bambaşka. üstüne birde çalışmadım. sınıfta kaldım.
00 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı. yabanci dilde uni gercekten dusunuldugunden daha zor. ben cogu sinavdan dil problemi yuzunden kaldim zamaninda.. soruyu anlamiyordum ki cozumu yazayim
00 Yorumla
+1 yılTabiki ingilizce okumak daha avantajlı.. mesleki ingilizce ile günlük ingilizce arasında dağlar var, dışarıdan kurs ile öğrendin ingilizceyi mesleğinde pek aktif kullanamazsın
00 Yorumlaİşletme bölümü öyle çevren yoksa girilip okunmaz. Yakınının veya ailenin şirketi bir kurumu olucak büyük ihtimalde yok sizde sende açıkta kalcaksın. Ne okursan oku o yüzden.
00 Yorumla
+1 yılamacın muhasebeyle ilgili bir iş yapmak olsa da mutlaka ingilizce okumanı tavsiye ederim.. hiç sorun oluşturmaz sana ingilizce okuman muhasebe açısından...ders kitapları ona göre hazırlanıyor...
00 Yorumlaİngilizce okumayacaksan hiç örgün okuma git açıktan oku o zaman hiçbir farkı yok artık.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yıldostum işletmeyi ingilizce okuma bence çünkü tartışma ortamı için türkçe lazım. Öte ki türlü sadece kitabi bilgiyle donatılırsın. Bence Türkçe
00 Yorumla valla mümkünse ilkokul birinci sınıfı bile ingilizce okumalı insan :)
10 Yorumlaingilizce okumak saçmalık gibi geliyor bana.geçmen daha zor olucak.ingilizce bilmenin avantajlı olacağını düşünüyosan daha sonrada öğrenebilirsin
00 Yorumla
+1 yıltürkçe bölüm okuyarak sonradan ingilizceni gelşştiremezssin ama ingilizce bölüm okursan onun katkısı kesinlikle daha fazla olur sonuçta anlaman mecburi olacak
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılDil sorunun yoksa ingilizce okuman iki kat daha iyi olur.
00 Yorumla Kamu kurumlarını düşünüyorsa işletme tercih etme ikt maliye muha kamu yönt . düşün derim
00 Yorumlaingilizce oku önü açık ve bir dil bir insan kategorisine girersin
00 YorumlaTürkçe okursan iş bulma ihtimalin çok düşük, kesinlikle ingilizce okuman lazım
00 Yorumla
+1 yılişletmeyi hiç okuma okuyacaksanda ingilizce oku ib işe yarasın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyabancı dil iş hayatında daha kullanılabilir olcaktır. avantajı fazladır ama mesleki olarak türkçe işletme daha verimli.
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı. ugrastırır ama ingilizce iyidir kursla falan ugrasmaktansa
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 411 cevap paylaştı. ingilizce daha yararlı olur
00 YorumlaBu kadar işletmeci neyi işletiyor anlamiyorum...
00 Yorumla
+1 yılingilizce işletme oku
00 Yorumlabence işletme okuma.d
00 Yorumla
+1 yılÇince olursa daha fazla artı sağlar.
00 Yorumlaokumuşken ingilizce oku tabi
00 Yorumla
+1 yılZor olur ama daha iyi olur tabi
00 Yorumlabence ingilizce ders görmek like shit
01 Yorumla- +1 yıl
belli oluyor zaten :D
Gizli Üye(30-35)+1 yıl10 dilde olsa okunmaz :D
10 Yorumla
+1 yılOkuya biliyorsan ingilizce tabi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıltürkçe oku
ingilizce kursuna da gidersin00 Yorumla