yeni evliyiz ev kuruyoruz esimin annesi nevresim takimi almis ama hic hosuma gitmedi esime begenmedimi kullanmicagimi söyledim annen degistirsin bunu falan dedim ama esim annemin icinden gelmis almis evde dursun dedi bense snirlendim kndi zevkime göre herseyi almak istiyorum dedim esim alindi bu durumda annem almis mecbursun kabul etmeye evine koymaya dedi ve disari cikti sizce haksizlikmi yaptim esime karsi?
Cevabın nedir?
Diğer konusunda 6,9b cevap paylaştı. Hem de çok saçma ve gereksiz bir haksızlık olmuş canım al kenarda dursun misafirin gelir birine hediye verirsin az akıllı ol ve empati yap aynı şeyi senin annen alsa o size aynı cümleleri kursa söyle annene değişsin beğenmedim kullanmam dese adamın yüzüne 1 sene bakmazdınız dürüst olun ve size tavsiyem eşinizden özür dileyin yorgunum kusura baköa saçmaladım deyin ve bundan sonra valideniz ne yapsa ne dese eşinize övün doğru olmasa bile bu şekilde hep itici olursanız yarın annesinin bir şikayetine inanır zaten eşim annemin arkasından bunu demişti diye oysa siz makul olursanız ya annem yanlış anlamış kız annemi seviyor herşeyini övüyor öyle olsa ben hissederdim der şikayet size yansımaz bu fevri tavır ile kaybeden siz olursunuz evlilik bu evcilik değil bir ömür söz konusu
01 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu yaptığına Türkçe'de cehalet deniyor. Sanırım yeni evli olduğun için kime nasıl davranman gerektiğini ya da nerede ne söylemen gerektiğini henüz bilemiyorsun. Mutlu ve huzurlu bir evlilik hayalin varsa, böyle küçük şeylerin muhabbetini dahi yapma bir daha. Sinek de küçüktür biliyorsun..
00 Yorumla
Diğer konusunda 5,5b cevap paylaştı. bir başına çarpmadığın eksik kalmış :) tek bir nevresim mi kullanıcanız sanki büyüklerinin de gönlü olsun biraz ayrıca düşün birine bir hediye alsan o da ben bunu beğenmedim kendi sevdiğim şeyleri alamıcak mıyım ben dese hoş olur mu? ;)
Eşinde evde dursun demiş illa kullan dememiş sonuçta baya baya haksızlık yapmışsın bence ;)00 Yorumla
+1 yılCok ukalasin bnce esin rica etmis annelerin gönlü olmali empati yap senin annen olsaydi bu durumda ne derdin?
210 Yorumla- +1 yıl
Bnde oluyorum. ama bazi durumlarda insan mütavazi olur. bu acik ve net sen nereye gitsen bu hareketlerin ile asi olmakdan cikmassin. ayrica bunlar birikir illa sorun yaratir küçük seylerden ailevi kavgalar olur gerek varmi?
- +1 yıl
Görüşüme önem verdin icin sagol. bak simdi haddime degil belki ama cok olgun davranis yaptin.
- +1 yıl
esime mesaj attim özur diledm haksizim falan dedim ama Şu an daha cok trtisma icerisindeyiz bna verdigi cevap buydu gec anladin hatani ilk yaptigin sey degil anneme karsi bnde dedimki neyini uzation benim anlayip özur dilemem bile gzl birsey dedim baktim uzatiyor kari gibi herseye alinma dedim mesaj atti smdi eve gelmiyorum yat dedi okdr off
- +1 yıl
Demekki ilk sinirlenmis zaten ve herhangi biseyde kavga cikaracakmis
- +1 yıl
Dedim gibi bak tartisma oldu daha dikkatli ol bnce yalniz esin de karakter olarak çabuk siniri geciodur isallah gecmiosa eger uzatiosa belli saatten sonra oda onun olgunsuzlu
- +1 yıl
Zaten böyle durumlarda insanlarin gercek ozellilleri ortaya cikar
- +1 yıl
Üstüne gitme alttan alan taraf ol onun tavrina bak. olmuyorsa zaten kesin patlarsin sende
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
45
Cevap
23Cevap
Canım benim evlilikte kural şu 😊iyi dinle çünkü ikimiz yeni evliyiz ama senden tecrübeliyim. Bir kere kayınvalidenin aldığı eşyayı beğenmiş gibi göster ama kullanma beğenmediysen. Eşine gidip ben annenin aldığı şeyi beğenmedim değiştirsin vs ayıp üstelik soğutursun kendinden. Sende başka birine hediye edersin kimsenin haberi olmadan oldu bitti. Eşini bu tür şeylerle rahatsız etmenin alemi yok. Yoksa anne tarafına geçer. Kendini onun yerine koy
23 Yorumla
+1 yılHaksızsın. Bir nevresimi bile sorun edebilecek ancak Türk kadınıdır zaten. Nevresim alt tarafı, beğenmediysen ne olacak. Arada bir kullanırsın, sevdiğin nevresimlerin kirlenmesini istemediğin durumlarda kullanırsın, kayınvaliden gelince onun yatağı için kullanırsın, misafir için kullanırsın. Abartacak ne var bunda?
00 YorumlaNevresimi begenmedin , bunu birde eşine yani onu sana hediye eden kadının oğluna söyledin yetmediiiiiii kullanmam mi dedin bravo 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻sonra adamlar nie katil oluyor , kaynana gelini nie istemiyor, hediyenin iyisi kötüsü olmaz bu birrrr, eşininle mutlu olmak gerçekten güzel ve huzurlu bir yuva istiyorsan ailesiyle gereksiz ceviz kabuğunu doldurmayacak sebepler yüzünden onunla tartışmayacaksın bu ikiiii, şu an hatalı sensin eşinden özür dilemen gerekiyor buda üççç
00 Yorumla
+1 yılEşin seni o nevresimi kullanmak zorunda bırakmıyor. Annesi düşünüp almış sonuçta bir kenarda köşede dursun, zararı yok. Başta kocana saygısızlık olur zaten bu hareket. Sevdiğin adamı dünyaya getiren kadın o, bu kadar hafife almamalısın sonuçta sana canını emanet etmiş, gelini olarak biraz saygı çerçevesi içerisinde davran, hoşuna gitmeyen şeyleri içine at hatta atma direk yut derim :)
00 Yorumla
+1 yılHem eşine hem annene karşı haksızlık yaptın sen o insanı sevince annesi annen olmuyor mu? Demem o ki nasıl kendi annene davranıyorsun ona da öyle davran nevresim takımı ömürlük değil ki elbet vardır birkaç çeşidin daha abartmissin eşinden özür dile ve nevresimi de kullan
00 Yorumla
+1 yılCanım seni yargılıyor gibi hissetme ama altı üstü nevresim değil mi zaten bir tane alınmıyor bir kaç tane alınıyo ondan nolcak kaynananın beğendiği olsa bunun için tartışmaya değmez bence huzurunuzu bir yıkadıkça solacak bir kumaş parçası için bozma ;)
00 YorumlaDiğer konusunda 3,5b cevap paylaştı. allah askına kadın sana yatak komıdın almamıs nevresım takımı almıs bu kadar buyutup esıne bıle soylemene gerek yok.
nihayetınde carsaf ve evlısın her gun degistirceksin o carsafı en fazla kac kez kullanabilirsin ki? bir suru al kendine nevresim takımı o da bir kenarda dursun nadiren kullanırsın olur biter.00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılHaksızlık yapmışsın beğenmese bile teşekkür edersin kadın düşünmüş almış. Öyle her hediye karşıdakine sorulup alınmıyor ki.
Kadın kendince seçmiş söyle değiştirsin bence büyük bir ayıp. Nezaketen al beğenmezsen dursun kullanma veya kadın gelince bir iki sefer kullan sonra çıkar bir süre sonrada başkasına ver eskidi dersin veya kimsenin aklına gelmez.
Burda hatalı sensin. Üstelik eve bile almak istemiyorsun öyle iş mi olur sana yapılsa hoşuna gider mi?00 YorumlaAlt tarafi bir nevresim takimi görende zanneder koltuk takimi. ya da perde abartmissin nolru yani kullansan ya da kenara koysan biraz anlayisli olun o anneler bizleri büyüttü iclerinden gelmis cok mu
10 YorumlaDiğer konusunda 486 cevap paylaştı. Büyük haksızlık etmişsin ek olarak adamı ortada bırakmışsın şimdi hem annesini kırmamak hemde seni kırmamak isteyecek ne olucak şimdi, özür dileyin hediye hediyedir lütfen yapmayın 3 günlük dünyada şunları lütfen yapmayın ya. 😔
00 Yorumla
+1 yılKalsın ve evibde dursun.. ister kullanma ister kullan. yaptığın şey terbiyesizlik senin yazık eşine... bana böyle bir şey yapılsa harbi olay çıkarırım. hediye o adı üzerinde.. yazık mk
10 YorumlaAllah eşine ve eşinin annesine şimdiden yardım etsin ne diyim
22 YorumlaDiğer konusunda 650 cevap paylaştı. alt tarafı bir nevresim takımı abartmaya ne gerek var ki begenmiyorsan koy bir kenara günü gelir lazım olur misafirlerine falan kullanırsın kendin kullanmazsan.
00 Yorumlahaksizlik degil belki saygisizlik olarak gormus olabilir Zamanla onun ailesi hakkinda nasil konusman gerektigini ogrenirsin merak etme
Ayrica kotu bisey yok hediye almis00 YorumlaBu atar niye al dursun evde gönülleri olsun diye de 1-2 serersin yatak odanıza sonra koyarsın istediğini hem onların gönlü olur hem senin bu kadar büyütmeye gerek yok
00 Yorumla
+1 yılYeni gelin evinde 1 tane nevresim takımı bulunmaz.
Kadının içinden gelmiş almış sana ne zararı var, git bir tanede kendi beğendiğini al ne tuhaf insanlarsınız ya32 Yorumla- +1 yıl
Bakın bu yorum adamdır
- +1 yıl
Eyv karsim
+1 yılBence esin haklı kalsın evde kullanmasanda ya da arada örtersin. .. Kadın alınacak hediye geri cevirlemez. .
00 YorumlaFedakarlık yap sonuçta hediye gelmiş begenmesende beğenmiş gibi yap biraz kullan zamanı gelince kaldır iki tarafın gönlünü hos tut
00 Yorumla
+1 yılGüzel bir davranışta bulunmamışsın. Kaynananın içinden gelmiş almış beyenmediysen kullanmaz, saklarsın. Bu kadar büyütmeye gerek yok
00 Yorumlaaynen boyle yaparsan kocani sogutursun kayinvaliden demekki burdan belli seytan aranizi acmaya calisiyo sende salak gibi tuzaga dusuyosub
00 YorumlaEvet yapmışsın ayrıca beğenmediysen bile ne olcak ki kadın almış işte koy bir yere dursun eşin senin ailene böyle dese sen bu kadar tepki vermezdin
00 Yorumla- Diğer konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılYani, kadınin ıçinden gelmiş, almış. Misafire falan kullanırsın, ayır kenara. Kadını uzdugune değecek mi
00 Yorumla
+1 yılHediye sayılır hediyeyi begenmemek terbiyesizliktir... Değiştirsin bunu demek daha büyük terbiyesizliktir... Çok biliyorsan kendin al...
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkullanmasan da bir kenarda dursun ne zararı var, böyle ufak şeyler için insanlara kırmaya değer mi. bunlar birikir birikir bir gün patlayıverir ne olduğunu anlamazsın.
10 Yorumla
+1 yılBen begensem de begenmesem de dünya mali için kimseyi kirmaz kabul ederim.
00 YorumlaYa kadın düşünmüş almış buraya soracak kadar neden büyütüyorsun ki
00 YorumlaYanlış bir tepki üstelik dışarı çıkmış kabul et sende kullanmazsin
00 YorumlaOyle dusunme bence ona guzel gelmis ve almis. Dusunmesi bile iyi bisey hic almasa daha mi iyi?
00 YorumlaDiğer konusunda 344 cevap paylaştı. Ya bir nevresimden ne olucak kalsın bir kosede gönüller bir olsun
00 Yorumla
+1 yılBu evlilik cok uzum surmezse sebebi sen olcaksin bunu bil.
30 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşine nevresim takımını daha sonra kullanacağını şöyle ve özür dile, annesi size misafirliğe geldikçe örtüyü takarsin kadının da gönlü hoş olur
10 Yorumla
+1 yılKullanmasan bile al kenara koy sorarsa kullaniyorum dersin o gelince gostermelik serersin bu sekilde evliliğin uzun surmez adami canindan bezdirme.
20 Yorumla
+1 yılNe düşüncesiz varlıklarsınız yahu. Kendi ananıza yapılsa çirkefleşir oraya buraya saldırırsınız. Kullanmasan bile al bir kenara koy.
00 Yorumla
+1 yılAl kenara koy. Normalde kullanmazsın. Annesi gelince seriverirsin. Hem gönülleri olur hem de aileyle arayı iyi tutmak önemlidir yani
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılaldigi magazayi sorun degistirme geriverme firsati varsa degerlendirin. seni iyi anliyorum, kendi secdigin daha bir güzel olurdu. ah su adetler varya, yerin dibine girsin.
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılve bundan sonra kendi zevkine göre al, parasini versin sana, kendin al, ya da senide götürsünler magazaya kendi evinin esyalari icin tabikide sen kendin secmelisin esinlen beraber ama daha güzeli senin zevkine göre, sonucda senin evin, senin zevkine göre olmali.
Cevap sahibi+1 yıl@majestetuncay kim ergen belli oluyor. bosuna bu sitede yetkilisiniz. fikirleri engelliyorsunuz. bosunua türkiye böyle gelismemis ülke degil. cok kaba kafalarsiniz, bencilsiniz. niye köseye atsin ki, ona vercegi parayi gelinini birlikte götürüp onun zevkine göre yeni gelinin ev esyalarini kendi begenip almasi daha mantikli degil mi. sonucda gelin rahat etmeli evinde, kaynanasi oturmayacak ve o nevresim bir kösede kalacak, bunun ne mantigi var, anlayamadim. mantiksiz. bende sizi engelliyorum, burasi acik site, istedigim yere fikrimi yazarim. begenmeyen engeller ergenler gibi kim oldugu belli. tuhafsiniz. türkiye komple tuhaf gelenekleriyle, avrupa görmemissiniz, hayattan haberiniz yok.
Cevap sahibi+1 yıl@majestetuncay bende seni engellerim, kendini bir bok sanma, yetkiliyim diye.
+1 yılhaksızlık yapmışsın..
ve maalesef hadsizlik..
kullanmazsın koyarsın bir köşeye..02 Yorumla- +1 yıl
mecbur mu begenmeye, sen baskalarin aldigi kiyafeti giyermisin? birasi empati kurun arkadaslar. tuhafsiniz.
- +1 yıl
@EngelsStärke giyerim dedim mi ya da kullanırım yazdım mı? Gayet iyi empati kurdum ve dedim ki at bir köşeye hem bu şekilde eşini de zor durumda bırakmazsın..
Ayrıca size gelirsek, fikrinizi kendi cevabınızda belirtiniz. Tuhaf olan kendi cevabını vermek değil, başkalarının cevaplarına gereksiz yorum yapmaktır..
Sizin gibi ergenler düşüncelere sahip birisiyle uğraşmamak için, engelliyorum..
Bilginize..
Gizli Üye(30-35)+1 yıl21 yaşında evcilik oynamaya cikarsaniz böyle moktan seylere kavga edersiniz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKoy evin bir kenarına, sonra atacaksan atarsın yine sonuçta hediye. Ayıp biraz bence
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla troll falan değilsen sen bu kafayla çok bile yaşamışsın, eşin cennetlik olur birkaç senede.
00 YorumlaAbi zor ya vallaha çok zor gelin ile anne kaynana damat arasında kalmak çok zor allah yardım etsin
00 YorumlaAyıp etmişsin. Gitsin değiştirsin nedir? Hiç mi nezaket bilmezsin?
00 Yorumla- Diğer konusunda 384 cevap paylaştı.
+1 yılnolmus aldıysa kadın adamı sınırlendırıp evden kacırmıssın bı de buraya yazıyosun
10 Yorumla
+1 yılAyıp etmişsin bence hem herkesin zevki ayrı kadın beğendiğini almış fazla tepki vermişsin.
10 Yorumla
+1 yılmecbursun kabul etmeye?
mecbur olan kendi kullansın onu00 YorumlaEvet haksızlık
Nezaketen ileri gelir kullanmasan bile evinde dursun misafire verirsin00 YorumlaDiğer konusunda 337 cevap paylaştı. Tabiki haksızik yapmışsın begenmediysdn dursun kose de bir yerde değer mi sokaklarda dolanmaya
00 Yorumla
+1 yılNolcak bir nevresimden incilerin mi dökulcek Allahim ya
00 Yorumla
+1 yılAlt tarafı nevresim takimi ya, ne çok abarttin.
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,9b cevap paylaştı.
+1 yılhaksızlık yaptın. kullanma ama dursun kenarda.
00 Yorumla
+1 yılBaşka bir nevresim kullan onu da sakla
00 YorumlaDiğer konusunda 1,3b cevap paylaştı. evet biraz öyle olmuş
10 YorumlaDiğer konusunda 10,4b cevap paylaştı. Sen cok haklisin onlar haksiz
00 YorumlaÇok begenmişsin gibi yap veya çöplük yap
00 Yorumla
+1 yılalt tarafı bir nevresim takımı. tuhafsınız
00 YorumlaEvet haksızlık olmuş.
00 Yorumla
+1 yılDursun allah Allah biyernemi batiyo
00 Yorumla
+1 yılÇok doğal degistirebilirsin
00 Yorumla
+1 yılkullanmasam bile dursun evinde
00 YorumlaDiğer konusunda 25,7b cevap paylaştı. evde dursun misafir gelince ona örtersin yatılı
00 YorumlaHaksızlık yapmışsın.
00 Yorumla- Devamını Gör (8)
Devamını Gör(53)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı