ben anadolu lisesinde okuyorum. sayısalım.meslek seçimi yapmalıyım. hemşirelik sizce iyi bir meslek mi? düşüncenizi yazın lütfenn :)
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyak işlerini sen yapacaksın. Getir götür gibi değil. Kan alma gibi. Gece nöbetlere kalacaksın. Kaldığın hastanede hergün 2 kişi ölecek ve yakınları çığlıklar atacak. Bu psikolojinin altında çalışacaksın. Zamanla o kadar alışacaksın ki ' ölmek ' normalmiş gibi tepkisiz kalacaksın. ilk verdiğin tepkiyle son vereceğin tepkinin arasında okyanuslar olacak. Büyük bir ihtimal sen farketmesen de bu kişiliğine yansıyacak. Yani demek istiyorum ki bu işin kötü tarafı. Hemşirelik beyaz önlük giyinip seksi bayan olmak değildir. işin içinde olacak olan sensin. Bence bir hemşirenin fikrini alsan daha iyi olur. Başarılar diliyorum.
34 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBence bu dönemlerde daha sosyal olabileceğin bir meslek seçimi yapabilirsin. ilk adımı doğru atmak çok önemli. Bunu iyi düşün. Açıkcası hemşireliği iyi görmüyorum. Sosyalleşmek anlamında söylüyorum. iyi arkadaşlıklar edineceğin güzel vakitler geçireceğin bir iş seç. Hemşirelikte kan alırken hoşuna gidecek bir durum olmayacak.
- 1 yıl
Ben hemşireyim o kadar zor değil
+1 yılya meslek secerken cok dusun gıt bızzat ne yaptıklarını yakından gör ne bılıyım hıc bısey olamasa bırı bence aşcılık eğlencelı gelıyo bana bıyerde dünya mutfagı öğren okulunu kazanamazsan bıle bı otelde felan şef öğretır 1 2 yılda butun menuyu sen cıkartcak kadar ogrenırsın sonra işsizde kalcagını sanmam
00 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 704 cevap paylaştı. ben de saglık meslek lısesı hemsırelık bolumu mezunuym.
Ve hayır tavsıye etmıyorum :)113 Yorumla- +1 yıl
anadolu cıkıslısın; ıstesen daha ıyı bır yerı kazanabılırsın :)
eger hemsıre olup formasyon alıcaksan veya amelıyathane gıbı seckın bolumlerde calısacaksan ıyı meslek. Dıger turlu; antıdepresan kullanmayan hemsıre bulman zor :) ıs stresı cok fazla, evınden esınden cocugundan fedakarlık edıceksın sureklı, ve ezılen bır meslek, degerı bılınmeyen. Ozelde cok zor ozellıkle.
Ve kesınlıkle sevılmeden yapılacak bır meslek degıl; sevmıyorsan yapamazsın asla. :)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,2b cevap paylaştı. ben en azından kızımın birisi hemşire olsun isterim çok mesela:)
01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
1
Cevap
25Cevap
Kesinlikle. Ciddi özel hastanelerde çalıştığın takdirde. Devlet hastanesinde çalışmanı tavsiye etmem ama. Orada çok eziliyorlar.
11 Yorumla
+1 yılBayan için bence ideal bir seçim. Hemşirelik alımı çok fazla ve sanırım 1.800 TL gibi iyi bir ücret ile işe başlıyorlar ve kısa bir süre sonra 2.000 TL üzerinde alabiliyorlar.
Yorucu tarafı ise nöbetlerinin olması olabilir.10 Yorumla
+1 yılbayanlara yakışan bir meslek .iş bulma imkanıda fazla
16 Yorumla- +1 yıl
kolay iş yoktur bunu unutmayın .ama yeteneğin olan işi yapman ve severek çalışman çok önemli .hemşirelir güzel bir meslek ama gönlinden daha çok istediin bir iş geçiyor ise hemşire olmayı düşünme .istekli çalışmassın .
- +1 yıl
iyi düşün doğru karar vermeye çalış .içinden geleni en çok severek çalışabileceğin işi tercih et .her şey gönlünce olsun .
- +1 yıl
rica ederim : ))
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. evet hem iş sıkıntın olmaz bence hemşireye ihtiyaç var rahat edersin
11 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 20,5b cevap paylaştı.
+1 yılZor bir meslek. Nöbeti var, delisi var, sarhoşu var, canı yandığı için her şeyi yapabilecek psikopatı var.
12 Yorumla- +1 yıl
Profil resmi sana aitse hele hiç tavsiye etmem, bu meslek için fazla güzel bir kızsın, asılanda eksik olmaz.
+1 yılMilletin kalçasına iğne yapmak istersen evet bence hayır :)
11 Yorumlaevet ben tavsiye ederim iş imkanı çok yuksek dolgun maaş allahtan daha belanı mı isteyeceksin :D
14 Yorumla
+1 yılhastalarla ugrasmak bana gore degıl mesela doktorluk hemsırelık yapmam ımkanısz gıbı bısey sevmedıgım meslekler bısey olamıyorum ben ısım olsun dersen seversen gıt calıs tabı
03 Yorumla- +1 yıl
tamam yaparım dersen buyur bu iş birazda gönül işi hastane zordur hemsırelerın neler yaptıgını ıyce arastır sonta felan takıyomuslar ben duyunca sasırdım neler var
Tabi ki süper :) hatta farklı sektörde bile çalışabiliyosun hemşire ... diye :D nokta sayısı harf sayısı ile aynı ;)
02 YorumlaZeki bir kız isen daha farklı meslekler edinin...Ben sağlık çalışanıyım hemşirelik çok zor ve meşakkatli bir meslek...
09 Yorumla- +1 yıl
Nöbetlerinde uyku uyuma şansın asla yoktur,çok erken yıpranırsın,doktor gerekli gereksiz laf eder sinirlerini bozar,hasta ve hasta yakınlarının söyleyeceklerini de demiyim artık...
Düşün evlisin,bir yığın laf işittin akşam geldin eve eşin ve çocuklar senin gözünün içine bakıyor...Sex hayatın bile olmaz kız :)))
+1 yılşimdi havvacan iki senede meslek sahibi olması var, yorucu olyodur tabi ama 4-5 sene okuyup sonra nolacağını bilmemek var bir de
10 Yorumla
+1 yılİleride doktorla evlenirsin..
12 Yorumla- +1 yıl
Güzel iş, eş. hayırlı olsun.
Hastan olan çok olur, güzelsen.
+1 yılbende bir sağlık personeliyim gayet güzel bir meslek tabiki...
04 Yorumla- +1 yıl
hemşireliğin pek bir kötüyanı yok acil serviste polikilinik servisinde çalılşırsın yapacağın ilacı müdahaleyi doktor belirliyor sende yapıyorsun rahat hemşirelik ben acil tıp teknisyeniyim bizimki sizin kadar kolay değil ;)
- +1 yıl
örneğin acil tıp teknisyeniyim ben hastanede değilim ambulanstayım hastaneyi bilemem ama sana paramedikliği önerebilrim oda ambulnasta çalışyor benim 2 yıllık mezunum oluyor 2,500 tl maaş 1 gün çalış 3 gün yatış :) ciddiyim. üniversite olarak ilk ve acil yardım diye geçiyor devlette çığı çok kpss den 55 alman bile yeterli.
başka seçenekler neler..?
112 Yorumla- +1 yıl
diğerlerini seç bence.özelliklede öğretmenlik bir bayan için ideal mesleklerden.
hemşireliğin nöbeti ve zamansız çalışma saatleri var..üstelik öyle kariyeri filanda yok.
hatta halk sağlığında çalışanlar hemşire bile değil.
''aile sağlığı elemanı''
ünvanları bu.zaten bundan sonrasında da sözleşmeli olarak çalışıyorlar.
ücret olarakta birlikte çalıştığı aile sağlığı hekimi 9 bin lira kadar maaş alırken aile sağlığı elemanı olan hemşirede taban maaşı 1500 tl ve diğer ödemelerle 2100tl alıyor. - +1 yıl
bunu merak etme..zaten bütün öğretmenlerde kusursuz değil..
ayrıca sen sayısalcı olacaksın ve güzel konuşmak zorunda değilsin..
kendi öğretmenlerimi düşününce tekrar o günlere dönüp elime kızılcık sopası alasım ve onları dövesim geliyor..sopayı hak eden bir kaç tanesi vardı inan..
bırakın öğretmenliği okulun önündeki sokaktan geçirmezdiniz inanın...
+1 yılgüzelsen hiç düşünme ol seve seve hasta oluruz
12 Yorumlayok ya doktorların arkasını topluyorsun emirlerde cabası
01 Yorumla
+1 yılÇok zor ve sabır gerektiren bir meslek ama maddi açıdan sıkıntı çekmessin
00 Yorumlaneden doktor olmuyorsun.
03 Yorumlaillaki .issiz kalmassın emın ol.
10 Yorumla
+1 yılmemlekette hemsıre cok gıt doktor ol
01 YorumlaBayan için ideal bir meslek
00 Yorumla
+1 yılHiç tavsiye etmem.
04 Yorumla- +1 yıl
Hastane de çalışmış biri olarak zor meslek değil ama bakış açıları iyi olmayan bir meslek. Gerçi içlerinde iyi olmayan da çok. Bu mesleği yapanlarda da bir acayiplik var doğrusu. İşin gerçeği.
- +1 yıl
Gerekli olanları edella da söylemiş bence yeterli :))
iyi bnce evet
10 Yorumla
+1 yılerkekler aşık olur
03 Yorumla- +1 yıl
hemşirelere
yani işin garanti
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel bir meslek
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı