(bu şiiri göndermek istiyorm ama cesaret edemedim ayıplanır mıyım?)
Lacivert tavanımın altında Kapkara isli bir çöküntüyüm Dizlerimi çektim de uzandım yanına Ben aykırı dünyanın solgun sürtüğüyüm!
Alıkondum masum şeylerden Akbabalar etrafımı sardı Göçebe geçtim her bedenden Etrafıma kirli kanlar bulaştı Oysa bende berraktım eskiden Lakin üzerime zift yağmurları yağdı Vuruldum oynak yüreğimden Karanfillerim günahımda açtı Boşuna anlatmayın bana Hayadan edepten Yanaklarımın kızarmaya yoktu hakkı "Namus" denilen o düğüm var ya En son bacak aramda kalmıştı
Lacivert tavanımın altında Kapkara isli bir çöküntüyüm Dizlerimi çektim de uzandım yanına Ben aykırı dünyanın yorgun sürtüğüyüm!
Yazdığım bu şiiri dergiye göndermek sakıncalı olur mu?
Lacivert tavanımın altında (gök ama gece mi gündüz mü?) Kapkara isli bir çöküntüyüm (geceymiş ok.) Dizlerimi çektim de uzandım yanına (cenin pozisyonunda, kaygılı) Ben aykırı dünyanın solgun sürtüğüyüm! (aykırı dünya derken postmodern sistem mi? solgun hadi işine yani ışığı fazla yeyince yüzü kaymış düzen insanı mı? sürtüklük aykırılıktır genel kabulde.)
Alıkondum masum şeylerden (masum şeyler eylemden öncedir. yani sen masumdun, senin ulaşacağın bir şey değildi. alıkonma masum olmayana olur.) Akbabalar etrafımı sardı (leş olduğunu ya da ölmek üzere olduğunu söylüyorsun, fakar masumiyeti zorla elinden alınan biri misinki bir düşün?) Göçebe geçtim her bedenden (kuş deyince tabii aklın göçmen kuşlara gitti dimi. hadi işine olduğunu burada da görüyoruz. uğradım alacağımı aldım, başkasına yola çıktım diyorsun sanırım) Etrafıma kirli kanlar bulaştı (kirli kan. bekaretin bozulmuş. ama kirlilik burda değil. neyse detaya girmeyelim.) Oysa bende berraktım eskiden (dergiye gönderiyorsun ama de ayrı yazılır? berrak olmak, yani göçebesin filan ama pişman değilsin?) Lakin üzerime zift yağmurları yağdı (acımıştır kesin, acıdı mı?) Vuruldum oynak yüreğimden (belliydi zaten. güvensizsin, karı kız avcısı malın teki sevişmek için ilgi gösterdi. sen de flörtözdün zaten. biri olsun yeter ki diyordun.) Karanfillerim günahımda açtı (karanfil. ölümün ardından. günah işlediğini düşünecektin madem niye seviştin? şimdi ölmüş hissediyorsun çünkü beklentini karşılamadı. eylem değil yoksa seni kıran.) Boşuna anlatmayın bana (topluma saldırıyor çünkü sahiden kim ne der düşüncesi var. demek ki günah adını koymaya gerek yokmuş.) Hayadan edepten (e tabii kimsenin haberi yok sana hâlâ aman kızım kimseye aldanmalı cümleler kuruyor teyzeler.) Yanaklarımın kızarmaya yoktu hakkı (sahi kızardı mı emin misin? yoksa kızaran alnın mıydı?) "Namus" denilen o düğüm var ya (tırnak arasına alınmaz şiirde) En son bacak aramda kalmıştı (oh çözüldü demek düğüm)
ve şiirde şarkı gibi tekrar yapılamaz nakarat gibi ne o öyle?
evet şimdi anlam düpedüz ortada. benim gibi basit bir insan bile anlayıverdi. oysa şiir hissettirmek için var. sen burda kendini aklamaya girişmişsin. olmamış da.
neyse gönderme bence. az ilgi gösterip sevişme yolunu bile arayabilirler. sen de yetenekliyim diye ilgili sanırsın. gene bir şiir sonra.
Şiir yazanın hayal dünyasıdır bu kendi gerçekliği değil, kıza betimlemede bulunmayın, sizde yapın daha iyisi bu diyelim... Bu arada harika olmuş üstadım dizeler sınır boylarında şaha kalkmış :D
Yüreğinizi kaleme dökmüşsünüz, kötü demek emeğinize saygısızlık olur. Kötü kelimesinden ziyade eleştirilir bir şiir ama bizler o derece profosyenel değiliz :)
Çok güzel olmuş. Eline ve yüreğine sağlık. Bence kabul ederler. Bir Şiir de benden olsun. Hayat... Kimi sevdiğine kavusturur Kimi bilinmeze götürür Kimine sevinç verir Kimine hüzün Kimine aşkı verir Kiminden sevdiğini alır Annesini babasını Kimine ömür verir Bazilarinin ömrünü alır. Oysa umutlu olmalı Her sabah umutla uyanmali Sımsıkı sarılmali yaşama Aşk ile bakmalı gözlere İstemeli İstemeli ondan iki çift minicik el Hayat... Mutfakta pişen bir tencere gibidir Buram buram kokan ekmek gibidir Soğuk bir sudur Aynı kaptan yemek yemektir sevdiceginle Huzurdur hayat Mutluluktur Mayadir Taze bir cicektir
Dergiye böyle bir şiir çıkaracaklarına yürekten inanıyorsan gönder
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
o şiir düzeltilmeli sokak ağzı bile değil bu bacak aram falan olmadı dergi edep ister ben bir dergide görevliyim eğer benim dergime gelirse bu şiir bu halde uçak yapıp uçururum
En İyi Cevaplar