(Yazı uzun olabilir okuyup cevap verenlere teşekkürler) üniversite kazandım. Kayıt yaptım ama gitmek istemiyorum. İnsanlar bana o kadar kötü davrandı ki artık evden dahi çıkmıyorum. Konuştuğum, halimi hatrımı soran, gel dışarı çıkalım diyen bir kişi bile yok. Özgüvenimi kırdılar. Yalnız bırakıldım. Şimdi başka bir şehire gidip yurtta sağa kafamı çevirdiğimde hiç tanımadığım birisiyle aynı odayı paylaşmaktan korkuyorum. Okula gittiğimde insanların sanki "Beni istemeyecekler" gibi hissedeceğim. Ne diyorsunuz bu duruma? Karar vermem için 5 günüm kaldı. :(
Cevabın nedir?
+1 yılSana şöyle bir yazı yazayım umarım ikna ederim.. :) ben 8 yıldır yatılı okuyan birisiym ve aynı sevin gibi hiç evden çıkmıyorum hani tüm yaz evdeyim tatillerde evdeyim biligsayar başındayım ve yaşadığım yerde hiç bir arkadaşım yok. 8 yıl önce yatılı okumaya başladım ve o kadar korkuyordum ki beni dışlarlar felan diye sana yemin ederim can atıyorum şu an tatil bitsede arkadaşlarımı görsem diye. Bence seni istemeyecekler diye düşünmen o kadar saçma ki.. şöyle düşün onlarda yeni onlarda senin gibi ilk defa görücek insanları.. ben üniversite hayatım gelse de bir an önce yeni arkadaşlarla tanışsam diye can atıyorum. Fakat gittiğinde kaynaşman lazım hani bir selam ver bir tanışmaya çalış birileriyle yoksa ilerleyen zamanlarda hani gruplaşmalar olursa dışlanmak istemeyebilirsin fakat hiç korkmana gerek yok git üniversitene yeni arkadaşlık yeni heyecan :)
14 Yorumla- +1 yıl
sonradan içime kapandım gerçi... şimdi üniversitenin gelmesini istiyorum
- +1 yıl
üzülme be
Kesinlikle gitmelisin.. Ömründe kaç yıl yaşadın deseler universite yılları derim. O kadar abartılı da yaşamadım aslında ama çok iyiydi. Pireye kizmissin yorganı yakıyorsun.. İnsan bazen kaçmak ister senin fırsatın ayağına da gelmiş inan ki herşey çok daha güzel olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle gitmelisin, üniversite mesleğini, mesleğinde hayatını etkiler. Çünkü bir üniversite mezunu olup rahat yaşamak var bide okumadan zar zor yaşamak var. Başkaları gerçekten zalim olabiliyor, ama onlar yüzünden geleceğini yok etmemelisin. üniversite senin yeni başlangıcın olur. Yeni bir şehir, yeni bir okul, yeni arkadaşlar, yeni bir sen ve yeni bir hayat... Daha güzel değil mi? Bence daha güzel, acılarını unutman için güzel bir şans olduğunu düşünüyorum. İllaki arkadaş bulursun. Koca üniversite yahu😊
10 Yorumla
Bazı şeyleri yerinde durarak değil üstüne giderek aşabilirsin
Mümkünse psikolojik destek al ama hayatını böyle kilit altına alma İşe yaramaz insanlar için
Onlar gider ama gerçekler ve kendinle olan hesaplaşman daima seninle kalır10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
10
Cevap
7Cevap
+1 yılbaşkalarinin ne dedigini boşver sadece kazandığin bölüm istedigin bir bölüm mü onu düşün hayatin boyunca istemedigin bir meslegi yapmak zorunda kalma :) bende ilk gittigimde geri dönecekdim😀ama zamanla arkadaslarim oldu gezip tozdum güzel anilarim oldu sonra cafede işe başladim iyice çevrem oldu :)
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 479 cevap paylaştı. SAÇMALIYORSUN bu hayat senin herkes senin yanında olucak diye bir şey yok bazen yalnız aaşrsın dağları oku saçmalıyorsun eger okumaktan vazgçersen en büyük aptallığı yapmış olursun
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 623 cevap paylaştı. Ne yaşadığını bilmiyorum ama üni hayatı kendini geliştrimen ve hayata bakış açının değişmesi için güzel ortamlar oluşturuyo. Bunları aşarsın zamanla herkesin sımıntıları var
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoşver insanları aynılarını bende yaşadım ama bunlar benim geleceğimi etkileyemez hem yalnız kal daha iyi sana zarar vereceklerse menfaat - çıkar için yanında olucaklarsa hiç olmasın oda arkadaşını sallama kendine bak
10 Yorumla
+1 yılArkeoloji kazandiysan küçümsemek için değil vaktine yazık gitme derim iş sahası çok kısıtlı uzmanlasmayacaksan bı alan üzerinde başlama bence
10 Yorumla
+1 yılGitmen gerekiyor insanlari umursama kendi hayatına bak, onlar senin mutsuzlugunla daha cok mutsuz olacaklar
10 Yorumla
+1 yılBaşka şehirde okumak zor o bölümü isteyerek yazdıysan sorun yok alışırsın zamanla
10 Yorumlainsanlarin yuzunden hayatini mafetme saf olma kendine haksizlik etme okula git insanlar kotu bunu degistiremesin malesef
oku kardesim oku meslegini bildigini ogrendigini hickimse alamaz oku10 Yorumlaböyle düşünme bisi olmaz alışırsın korkacak bisi yokki
10 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 10,3b cevap paylaştı. Gitmelisin. Hemen hemen her zaman olumlu şekilde değiştirir insanı üniversite.
10 Yorumla
+1 yılKesinlikle gitmelisin yeni bir cevren olur yalnizliktan kurtulursun kendine güven dik dur.
10 Yorumla
+1 yılHaklisin hayayta kotu insanlar cok ama onlara kizip kendi hayatini mahvetme.
10 Yorumlaüniversite ortami cok farklı mutlaka git
10 Yorumla
+1 yılGit bence. Eminim pişman olmayacaksın
10 Yorumla
+1 yılÜniversite de açılırsın yeni hayat yeni arkadaşlar
10 Yorumlagitmene değmeyecek bir bölümse gitme
00 Yorumlane kazandın
01 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi