Amerikan halkı Türk halkına göre çok daha akıllı ve modern yapıda.
Zengin insanlar fakir insanlar sayesinde zengindirler.1 'kişinin binlere kişiyi çalıştırmasını varsayın. Kural budur.
Şimdi çalışma saati+çalışma ücreti vs. = işçi hakkı tam verilirse ne olur? Patron 1000 kişi yerine 100 kişi çalıştırmak zorunda kalır. Zenginliğide o derece düşer.
Türkiyede öylemi? karın tokluğuna çalışacak milyonlarca insan var. Sabahtan akşama kadar çalışır, üstüne az para alırlar. Hak vs. önemsenmez bile. Üstüne bundan memnun sayısı fazla.
Şimdi söyleyin Türkiyede zengin olma ihtimaliniz Amerikada zengin olma ihtimalinizden az mı fazla mı?
Detayı okudum, katılıyorum.
Detayı okudum, katılmıyorum çünkü..(yorumda)
Diğer
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Amerika'da zengin olma ihtimaliniz Türkiyede zengin olma ihtimalinizden düşüktür sebebini biliyor musunuz?
Turk halkina gore amerikalilar daha modern demeye eyvallah ta akilli derken 😂 . Turkiye onlar gibi somurse idi elbet modern olurdu. Teroru basimiza bela eden en buyuk destekci olmasa idi...
0
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Milliyetçi ruhunu takdir ettim. fakat Amerika'da refah yaşam düzeyinde büyümüş insanlar çok iyi eğitimlerden geçiyor. Eğitim sistemi gerçekten çok iyi. Malesef Türkiyedeki eğitim sistemi sonlarda gösteriliyor. Türkiye, bundan önceki yıllarında çok zor şartlardan çıkış yaptığı için ülkedeki aile, cahil kaldı malesef. Amerikadaki insanlar teknolojide nasıl iyi olabiliriz diye düşünürken, biz toplumun okuma yazmasını geliştirmekle uğraştık. Modern dediğimiz olguda bundan doğuyor, eğitimli insanlar modern yapıda olur. Eğitimsizler, orman kanunlarını benimserler. Mesela diyorsunu ki sömürgecilik. Sömürgecilik vicdani açıdan çok kötü bir şey olsayda, mantıken aslında doğru bir şeydir. Doğadada vardır mesela, Kaplanlar ceylanın peşine düşer etini yerler mesela. Sömürme mantığı buradan doğuyor, asla 2 taraf iyi olamaz. Bir taraf iyi olmasını istiyorsak bir tarafın çekmesi lazım. Burada akıl devreye giriyor. Vicdanı kullanan çekiyor, Aklı kullanan iyi olan oluyor.
Aslnda zenginlerde fakirleri sömürür mesela, fakirlerin çalışması olmasaydı zenginler zengin olamazdı.
Yani soruyu şöylede algılayabilirsiniz, Amerikada insanları sömürme olasılığınız düşükken Türkiyede fazladır. Halk cehaleti benimsemiştir karın tokluğuna çalışabilir.
Iyi bir egitimden geciyor olabilirler ama bu ulkenin egitim sisteminide yoneten aslinda dis mihraklar zaten. Surekli degisen yerine oturmayan sistemlerle ugrasan milli egitim bakanligi var olmayasica😅. Teknik ve bilim alaninda belkide ilerleyebilmek icin turkiyenin Cin gibi sosyal medya dan elini ayagini zorla cektirmek iyi olabilir adamlar whsapin bile kullanimini yasakliyor facebook zaten yasak kendi iletisim medyalarini kullaniyorlar ,
dunyadan kopukmular hayir guclumuler yinede gucluler cunki nasil uretirim pesindeler ve ogretim le degil insani olarak ta egitimde iyiler ozellikle japonlar bu konuda basaramadiklarinda intihar intihar ya da istifa ediyor. Kisaca tembeliz Ataturk turk milleti caliskandir demis o itirmeden once caliskan degil idi osmanli zaten lakaytligindan coktu gitti. Basimiza ne geliyorsa ulkede kendi icimizde parcalanmaktan ve anlayissiz olmaktan geliyor. Şu an bile suriyelileri istemeyenleri bazen yalan bazen dogru haberlerle kiskirtarak ulkede ic savas cikmasini uman ajanlar ve vatan hayinleri var.
Kardeş anlamakta niye zorlanıyorsun? Zengin olmak Allah vergisi değil, veya bir ülke seni zengin etmiyor. Kurnaz ve işi bilen her eleman, bulunduğu alanda kendini zengin eder. Bunun Türkiyesiyle, Fransasıyla alakası yok.
Bak şu an ilizyona kapıldın. Sözlerimi atlıyorsun direkt , aklında ulaşan algıya kapılıyorsun. Beni bu yüzden yanlış anlıyorsun. Tane tane anlatıyorum.
"Bu soruda şu deniyor, Amerikada zengin olma ihtimaliniz, Türkiyede zengin olma ihtimalinizden azdır, çünkü işçi hakkı Amerikada fazla olduğu için, Türkiyede 1000 işçi çalıştırabilecekken Amerikada 100 işçi çalıştırabilirsin buda 2 karşılaştırmada zenginliği düşürür"
Şimdi güzel kardeşim benim, yetenekli olan elbetteki her yerde zengin olur ona itirazımız yokta bu soru onunla alakalı değil :D
ücretlerin düşük tutulması çalışacak sayısını uzun vadede artırıyor aslında yahudi kafası biraz farklı işliyor onlar birbirine bile çalışmaz hepsi kendi işinin patronu
En İyi Cevaplar