ben ıstanbulda özel bir üniversitede okuyorum ancak istanbul üniversitesine geçiş yapmak istiyorum bu okuldan bıktım çünkü beğenmedim okulu ne yazık ki eğitimi kötü bilenler var mı istanbul üniversitesine kaç ortalama ile geçerim yada marmara üniversitesine bilenler varsa yazsın özel üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş için şartlar neler?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılÖzel üniversiteden devlet üniversitesine yatay geçiş nasıl yapılır?
Bazı vakıf üniversitelerinden devlete geçmek zor olabiliyor. Yatay geçiş yapacaksın ama öncelikle yatay geçiş şartlarını bilmen gerekir. Ben kısaca bahsedeyim.
Yatay geçiş şartları nelerdir?
- Öncellikle okuduğun üniversitede alttan dersin olmaması gerekir.
- Not ortalaman 4.00 üzerinden en az 2.00 olmalı.
- Üniversiteye başladığın yıl ile, geçiş yapmak istediğin yıl arasında almış olduğun puan en az 15 olmalı.
Yatay geçişi ne zaman yapabilirsin?
Yatay geçişler güz dönemi sonunda yapılır. İlk yıldan itibaren yatay geçiş yapabilirsin ama son yılda yapamazsın.
Yatay geçiş için kaç ortalama yapman gerekir?
- Not ortalaman en az 2.00 olması lazım. Aksi halde yatay geçiş yapamazsın. Yani geçiş yapmak istiyorsan ortalamanı yüksek tutmalısın.

özel üniversiteden devlet üniversitesine geçiş Vakıf üniversitesinden devlet üniversitesine geçiş yapabilirsin fakat bazı vakıf üniversiteleri yatay geçişi önlemek için transkriptlerini yatay geçiş sonrasına bırakıyor. Umarım senin üniversitende böyle bir sorun yoktur :)
Yatay geçiş için disiplin cezasının olmaması gerekiyor. Umarım istediğin üniversiteye gidebilirsin.30 Yorumla
En İyi Cevaplar
Vakıftan devlete geçiş oldukça zor. Not ortalaması üniversiteden üniversiteye de değişir; bu gitmek isteyeceğin bölüm/üniversiteye bağlıdır. Hacettepe'nin tıp puanıyla vakıfınki aynı olmadığından, örneğin, Hacettepe'ye geçmek isteyen bir vakıflı 'ÖSS girsem tekrar, daha kolay olurdu' diyebilir.
11 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 3,4b cevap paylaştı. işin zor bende denedim ama olmadı vakıf üni den en az 3.80 ve üstü lazım. tabi biraz okuduğun bölüme de bağlı?
00 Yorumla
+1 yılyatay geçiş için en az3 ortalama gerekiyor diye biliyorum.
burayı incele biraz istersen link03 Yorumla- +1 yıl
rica ederim.ordada diyor zaten en en en sağlıklı bilgiyi öğrenci işlerinden alırsın bu konuda.
kolaylıklar dilerim.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,5b cevap paylaştı. geçiş oluyor mu ki vakıftan devlete..?
04 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
5Cevap
+1 yılo sene başvuranların ortalamasıan göre değişiyor ama genelde çok yüksek olur alttab ders bırakmamn lazım ve bazı bölümlerde dil sınavıda oluyor en az sınavı kazanmak kadar zor
00 YorumlaÜniversitesine göre değişkenlik gösterir. İTÜ nün kurumlar arası yatay geçişi hakkında araştırma yapmalısın.
00 Yorumla
+1 yılBe kadar ders sayiyorlar kimse bahsetmemis, 5, yyda gecip yeni unide 3. yydan baslatmalari da var...
00 Yorumlaİzmire gel napcan oralarda
00 YorumlaHayırdır dün bir bugün iki daha yeni başladın :D
05 Yorumla- +1 yıl
halbuki hergün eğlence hergün gırgır şamata yapılıyor üniversiteden neden sıkılır insan :)
+1 yılbencede okulu değiştir o çoçuğu görmemiş olursun
03 Yorumla- +1 yıl
senin için iyi olur d
+1 yılGecebildin mi devlete?
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl3.50 filan gerekir
02 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Özel üniversiteden devlet üniversitesine geçmem için kaç ortalama yapmam gerekir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat