"Müttakilere kurtuluş, başarıya ulaşma, bahçeler, bağlar, göğüsleri tomurcuklanmış yaşıtlar ve dolu dolu kadehler vardır."
(Nebe, 31-34)
(Nebe, 31-34)
Çünkü dünya bı sınav salonu burada nefsimize yasak olan şeyler orada hediye ediliyor ki insanlar dünyada çaba gostersin ahireti için.
Bu dünya imtihan düyası çünkü. Nefsini terbiye etmeyi öğrenirsen ahirette mükafatlandırılırsın.
7:18 den itibaren izleyebilirsin.
Çok teşekkür ederim bu video çok yardımcı oldu.
Rica ederim :)
Cevap
20Cevap
Öyleyse rabbinin hangi nimetlerini yalanlayacaksın?
Rahman suresi (13 ,16 ,18,21,23,25,28,30,32,34,36,38,40,42,45,47,49,51,53,55,57,59,61,63,65,67,69,71,73,75,77 ayetler)
Allah bir sure içerisinde kendisinin hangi nimetlerini yalanladığını soruyor.
Kendisini inkar eden insanlardan bile rızkını kesmeyecek kadar merhametli olan Allaha kendi izzet ve Celaline yakışır şekilde hamd olsun.
Yanlış bilinen bir olay, huriler hizmetkardır. Huri kelimesi iri güzel gözlü demek. Huriler cinsel amaçlı değil aslında da işte öyle yorumluyorlar. Ayrıca orası dünya değil, yani sınav yeri değil.
@MyStery07 cennette göze hoş görünmeyen bir nesne, varlık olmayacak da onu vurgulamak diyebiliriz. Bazı detaylar veriliyor ki "hmm, demek böyle bir yer" düşüncesi oluşsun. Uzun uzun araştırmıştım bir ara. Dünyevi ihtiyaçların orada zaruri olmadığı unutulmamalı.
Kadın avrettir onların avretlerini evlerle örtün-hadis- size orada çadırlara hapis edilmiş kadınlar vardır-ayet kadın çarşafla bile sokağa çıkmasın büyük fitnedir cübbeli Ahmet hoca- sen evin köşesindeki bir oyuncak gibisin ihtiyacımız yokken bir köşede beklersin Hz Ömer birde peygamber derki ey kadınlar ben sizin kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim sen düşün kadınların azı cennette imiş birde
Bunları diyen, savunan kimseye itibar etmiyorum. Bu süşüncedeki insanların inandığı dinle benimkinin bir olmadığı çok açık. Ben beynimi kullanıp eşitlikçi düşünebiliyorsam eğer, gerçek benim düşündüğüm gibidir. Müslüman olmayan onlar.
Çocukluğumdan beri bu düşünceye sahip insanlar tarafından yetiştirildim ama kendi aklımı kullanmaktan asla vazgeçmedim bu yüzden araştırmaya ve o insanların ne kadar ahmak olduğunu fark etmeye devam edeceğim. Teşekkür ederim.
İyide bunlar sahih senetli hadisler ve Sahih İslam kaynaklarından alıntılar kafama göre inkar edemezsin bak daha fazlası da var mesela Mevlana derki kadına muhalefet etmeyen helak oldu Hz ademi Havva şeytana uydurdu ikna etti kadın hayvan tabiatlıdır nefisci dir vs vs.
Son zamanlarda gündemde olduğu gibi deve sidiği içmek de sahih hadislerdir diyen bir güruh var. Ama bilim ve mantık dışı. Bu yüzden zaten her şeyi uzunca düşünmek lazım. Siz verdiğiniz örneklere kaybak gösterebilir misiniz? Araştırmak isterim.
Mevlana fihi ma fih eserinde şu sözler geçmekte: "sizler , kadının kapanmasını istedikçe, herkeste onu görme isteğini kamçılamış olursunuz.
bir erkek gibi bir kadının da yüreği iyi ise, yasakları uygulamasan da , o iyilik yoluna gidecektir.
yüreği kötü ise , ne yaparsan yap , onu hiç bir şekilde etkileyemezsin.
kıskançlık denilen şeyi bilme.
cahillerdir , kadından üstün olduğunu sananlar.
cahiller kabadır. sevgi ve güleryüz nedir bilmezler.
ancak hayvan erkekler , kadından üstündür.
seven erkek ise , kadınla eşittir."
Yukarıda yazdıklarım da Mevlana nın cümlesi bunu yok sayamazsın şunu da bilki her erkek sevmez huriler Cinsellik içindir Mevlana bunu demek istemiş olabilir erkek normalde kadından üstün sadece sevdiği kadına malup zaten bu tür bir sözü vardı onun yukarıda yazdıklarım ve deve hadis i gerçek sahih hadis zaten madem inanmıyor Sun mantıksız diyorsun dini terk etmen gerekir dini değiştirmen değil anladın umarım
ha birde Mevlana şöyle söyler di hatırladım-adem akıllı olduğu için havvayı dinledi yasak ağaçtan yedi çünkü hadiste aklı olana kadın galip olur buyruluyor demişti ve adem ölürken oğluna demişki sen sen ol sakın kadın sözü dinleme bak ben dinledim başıma ne geldi...
Cennete girmenin ilk kuralı müslümanlık ya da iman değil sevgidir. Öncelikle bunu araştırın. Her erkek sevemez demek o sevemeyen gruba giren erkeklerin cehenneme gideceği anlamına geliyor. Sanırım siz her sakallıyı hoca zannediyorsunuz. Geçmiş olsun.
yanılıyorsun Hz hasan kadınları 4 er nikahlar sonra boşar başka 4 lüyü nikahlardı bu şekilde 300 kadından faydalandı yazar hadiste ve rivayetlerde peygamberin de tek seferlik ilişkileri oldu cinsellik ile sevgi aynı değildir
Adem ölürken oğluna demiş? Bu diyaloğun mümkün olmayacağı ortada. Ayrıca elmayı yemek havvanın fikriydi ama o ademi zorlamadı. Yemek ikisinin de kararıydı eğer burda havva suçlu olsaydı allah sadece ademi dünyaya atar, havvayı cehenneme gönderirdi umarım anlatabildim.
Siz ciddi anlamda buna inanıyorsanız eğer ve müslümansanız büyük bir ahlaksızlık sergiliyorsunuz. Birisi çıkıp üzüm haramdır hadisler var dese ona da inanırsınız..
Bu nu Mevlana onaylar aynısı kuran tefsirinde yazıyor Allah havvaya demişki bu durumdan ötürü senin aklını eksik ettim ve ceza olarak adet göreceksin tefsire inanmadın diğelim Mevlana yalan mı söylüyor ademi Havva ikna etti diyen kadına muhalefet etmeyen helak oldu diyen Mevlana uyduruyor diyelim hadiste derki kadına itaat pişmanlıktır bir kadın ne derse tersini yap kadınların çoğu cehennemde çünkü altın gümüş onları oyalar sana göre bunlarda uydurma o zaman,
Din alimleri ruhun cinsiyeti olmadığını, kadının kutsal olduğunu, erkeklerin onlara zorbalık etmeye hakkı olmadığını da anlatıyor onlara da inanıyor olmalısınız?
Ruhun cinsiyeti yok ama dine göre kadınların aklı eksik hayvan tabiatlı nefisci dir ler ve hadiste kadınlardan Kemal'e eren yani tam manası ile insan olan 4 tanedir erkeklerden çoktur der peygamber ruhun yükselmesi Nefisi yenme ile olur bu kadın için zordur peygamber derki kadın eğri kaburgadan yaratıldı onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın eğri bırakırsan eğri kalır o hâlde faydalanacaksan o eğriliği ile faydalan sonra nikahlı olduğu kadınlara benden sonra haliniz ne olacak diyede düşünüyorum vallahi benden başkası size tahammül edemez demiş imam Gazali de bu yüzden dinde erkeğin karısına güzel ahlaklı davranmasından murat ona eza cefa etmemek değil kadının ezasına tahammül göstermektir resulun yolundan giderek kadının gazabı ve taşkınlığına karşı halim selim davranmaktır- der
Eğer bu dediklerinize gerçekten inanıyor ve uyguluyorsanız haliniz nice demektir. Kadının nefsi eğer daha çoksa neden kötülük yapan erkek sayısı daha fazla söyler misiniz?
halla halla sanki ben diyorum bunu peygamber e sor o zaman gerçi o şöyle diyor demiştim ey kadınlar ben sizin kadar aklı eksik olup aklı tam olanın aklını alanını görmedim -hadis bir kadın kendisi ile birlikte etrafındaki erkekleri de cehenneme sürükler hadis kadınlar olmasaydı ümmetimin erkekleri cennete girerdi-hadis
Erkek dediğiniz nasıl olmalı?:
İnsan olmalı..
akıllı olmalı
Vicdan ve merhamet sahibi
gelişmeye açık
feminist
nerede ne konuşması gerektiğini bilen birisi olmalı her insan böyle olmalı
Bunu siz yazmışsınız ve şu an sadece dalga geçiyorsunuz. Çok açık.
dalga geçmiyorum ben orada olması gerekeni yazdım burada da senin soruna ayet ve hadisler ile cevap veriyorum sen sahih hadislere inanmıyor isen ben ne yapayım
Yine de görüşünüz için teşekkürler. Yobaz rolü yaptığınız için kendime hakim olamayıp kötü bir şey dediysem özür dilerim iyi günler.
Yobaz rolü yapmadım aktarma yaptım ve hayır beni kıracak bir cumlen olmadı ben teşekkür ederim iyi günler
Yorumları okudumda hiçbiri adam akıllı islamı savunamamış 😄😄 kendileriyle çelişip duruyorlar.
Malesef çoğu insanımız bilgisiz. Nasıl açıklayacağını bilmedikleri dini yaşadıklarını zannediyorlar. Yukarda bir kişi bir video paylaşmış oldukça güzel bir video eğer bakmak isterseniz.
İşte videodaki kadın huriler kelimesinin erkekler için yaratılan bir şey değil de melek tasfirine uygun yaratıklar olduğunu anlatıyor. Erkeklere özellikle hizmet etmek için yaratılan varlıklar olduğu uydurmasını başkalarının ortaya attığını söylüyor ki bu çok mantıklı. Kadın düşmanlığına islam yıllarca alet edildi bunun sonucunda böyle uydurmalar da çıktı. Ruhumuzun cinsiyeti yoktur aslında, öteki tarafta da bedenlerimizle var olmayacağımıza göre erkeklerin (din alimlerinin yaptığı gibi) kendilerine pay çıkarması tamamen art niyetle yapılmış birşey.
İslam da bozulmaya yüz tutmuş bir din, bunun sorumluları da dindar geçinen cahiller. Bu yüzden herkesin lafına itibar etmiyorum.
E giz zaten cennete giden birinun zina edeceğini sanmam zina etse cennette ne isi var daa 😂😂😂😂😂takma bunlari vardur bir hayir 🙃🙃🙃
Vicdanı olduğu için değil, sırf cennete gidicem diyerek haramdan uzak duran insanlar var. Tesellileri cennette sınırsız zevk. O tür insanlar benim kastettiğim gibi yaşamayı umuyor?
Evet. Teşekkür ederim görüş için.
Bu olayı anlamamak için ısrar etmek gerekir. Neyi zor?
Soruyorum sadece cevap istedim.
İnsan sevdiği şey için bazı şeylerden fedakarlık etmesi gerekir. Allah içinde bu dünyada cinsel konulardan uzak durmak gerekiyor. Ee şimdi bu insanoğlu. Şair diyor ki Allah Cennet'i etmeseydi vecde insanoğlu eder miydi secde? Yani kuluna burada vazgeçiyorsun bu zevklerden ama öteki tarafta fazlasıyla yaşarsın demek istiyor. Dünya üzerinde yaşanabilecek ne büyük zevklerin başında geliyor neticede. Kaldı ki öteki tarafta fitne yok. Fesat yok. Kötülük yok. Yanlış yok. Günah yok. Haksızlık yok. Kıskançlık yok. Dünya hayatındaki zevklerin kat ve kat fazlası var. Neden hurilerin olması garip geliyor ki?
Huri olarak tasfir edilen hizmetkarlar erkekler için. Bu dünyada kadınlar örtünüyor sırf erkekler kendine hakim olabilsin diye, öteki tarafta da erkeklere tebrikler şimdi hizmetkarlarınızla vakit geçirin denecek. Allah cenneti vecde ettiği için değil de vicdanı olduğu için güzel insan olabilmeli. Bir ödül verdiğinde köpekler de her istediğinizi yapar.
Zaten ince ayrıntı Allah'a beklentisiz kulluk etmek. Yalnız sende üslup sorunu var. ''Bir ödül verdiğinde köpekler de her istediğinizi yapar'' bağdaştırdığın şey iyi yere gitmiyor. O yüzden daha fazla yorumlaşmaya gerek yok. Kalbini kırma istemiyorum. Aç biraz oku. Bilgi edin. Oturduğun yerden yav ne saçma demek en büyk saçmalık ve komik. Ayrıca kadınlara öteki tarafta zulüm yok. Onlarında her istediği oluyor. Ayrımcılık yok. Sorun şeytanla senin aranda şu an ;)
Ben yaptığım benzetmeyi siz "yani kuluna burada vazgeçiyorsun bu zevklerden ama öteki tarafta fazlasıyla yaşarsın demek istiyor" dediğiniz için yaptım. Üslup sorunum olduğunu düşünmüyorum ne hakaret ettim ne kaba bir söz söyledim. Daha fazla yorumlamaya gerek yok diyerek konuyu kapattığımızda araştırmayı ve öğrenmeyi reddetmiş oluyoruz. Oturduğum yerden yav ne saçma ben bunu mantıksız buluyorum o yüzden sorgulayım diyerek söylenmiyorum. Araştırıyorum ve çabalıyorum çoğu din alimine de güvenmiyorum ama. Ailem aşırı muhafazakar olduğu için bu mücadele benim için çok daha zor o yüzden kimseyi dinsizlikle, cahillikle, inkarcılıkla suçlamadan önce vicdanınızı dinlemenizi temenni ederim. 😉
Dinsiz dediğimi hatırlamıyorum. Sadece muhabbetin devam eden kısmında laf sokma çabasına gireceğinizi hissettiğim için gönül kırmak istemedim. Bunu da belirttim. :) Ha diyelim ona rağmen kırdım. Özür dilerim. Allah aramaya çalıştığınız konuda doğru yola çıkmanızı nasip etsin. Biraz kaba olmuşum özür dilerim.
Görüş için teşekkürler iyi günler.
Özür dilediniz, iyi dileklerde bulundunuz ben de iyi günler diledim? Yoksa araştırmayı bırakıp konuyu kapatmayacağım elbette. Daha fazla düşünce bildirmek istiyorsanız yazabilirsiniz ben de o düşünceler üzerinde kıyaslarım aklımdakileri.
ortunme ile hurilerin alakasi ne dunyadada seks helal ama kriterleri var sana karinla ya da kocanla seks yapmami dio
Çünkü her iyi şeyin sonunda bir mükafat vardır
Mükafatı cennette 👍
Ben tek eşliliğe inanıyorum. O yüzden bu huriler bana gelmez. :) Neyse bu konuda konuşacak değilim.
huriler sanki tursit gibi üstü çıplak mı gezecekmiş bağlantı ne alaka :D
Üstü çıplak gezmeyecekse neden göğsü tomurcuklanmış diyerek betimleme yapılıyor?
Cennette huriler erkeklere birer ödül ama kadınlar dünyada örtünmek zorunda. Adaletsizce değil mi?
cennete giren dünyadaki kadınlar hurilerden kat kat güzel olacak. eğer Allahın örtünme ayeti ve huri müjdesi seni böyle düşündürdüyse buna itiraz edilemez veya adaletsizlik denileme. sonuçta 60 yıllık ömre göre Allah cennet ile mükafatlandıracak. Peygamber bile benim amellerim cennete girmeye Allah'ın rahmeti olmasayetmez buyurmuş. orada bulunmak bile büyük bir lütuf. lütuf olarak vereceği cenneti ve içindekileri adaletsizlik olarak görmek bence seni epey sıkıntıya sokar
Erkek olarak doğduğunuz için empati yapamıyor olabilirsiniz. Kadınlar erkekler nefsine hakim olabilsin diye kapanıyor ancak öbür tarafta erkeklere buyrun hizmetkarlarınız denilecek. Allahın sadece cennet için çabalayan kullarını cennete sokacağını sanmıyorum. Köpeğe ödül koyduğunuzda ona da istediğinizi yaptırabilirsiniz. Karşılık beklemeden güzel insan olabilenlere ne mutlu.
birincisi müjdeyi küçümseme çünkü müjdeleyen ve iyi işler yapmaya davet eden kişi Allah. herkes senin gibi özverili bakamaz. mesela kaç kişi cehennemden korktuğu için insan öldürmüyor olabilir ki.. herkesin başına farklı olaylar geliyor ve Kuran genel olarak insanlığa hitap ediyor. ikincisi kadının örtünmesi bütün olarak alımlı ve cinselliği ile ilgilidir. baştan aşağı erkeği etkileyebilen bir yaratılışınız var. yani örtünme ayeti olmasa insanlar vücudunu çırılçıplak sergiliyor muydu. ateistler bile göğüs kalça vs örtmüyor mu. Allah kendi edebinizi kouyasınız diye örtünün diyor. hatta her iki tarafa da gözgöze bile gelmeyin gözünüzü aşağı indirin buyuruyor. düşün kü yoldan kuzenlerinle gidiyorsun. ben sana erkeklere bakma desem onlara karşı seni mi korumuş olacağım yoksa tanımadığım erkekleri mi
İmtihan da hocaya şunu diyebilir misin hocam neden bu soruyu sordunuz Allah da bizi imtihan ediyor hangi kullarim bana itaat edecek
Derim? Ayrıca yaratıcımın mükemmel ve adaletli olduğuna inanıyorum öyleyse bu sorularıma öantıklı cevaplar alabilmeliyim.
Cennet de insan istediği her nimete sahip olacak bu huriler onlara hizmet edecekler nesini anlamıyorsun
Ben de diyorum ki bu göğsü tomurcuklanmış huriler eğer bir nimetse, güzel bir şeyse, dünyadaki kadınlar neden örtünüyor? Her istediğin olacak diyorsun canı alkol çeken birine buyrun efendim dünyada yasaktı ama burda değil mi diyecekler?
Ya sen anlamak istemiyorsun insanların eşleri ile cinsellik yaşaması haram mı değil tâbi ki adam ve karısı cennetlik diyelim karısıyla orada ebedi yaşayacak ama diyelim ki eşler den biri cennetlik olmadı işte o zaman bu hurilerden biriyle evlenecek artı alkol sorusuna gelelim Allah bu dünya da içkiyi haram kıldı haram olan biseyi nasıl cennetlik bı insan ister burda şarap dünyadakinden çok farklı, cennete has özellikleriyle yaratılmıştır.
Cennet öyle bir yer ki orada canının alkol isteyeceğini düşünüyor Musun bende alkol kullanan biriyim sakın yanlış anlama eğer oraya gitmek nasip olursa öyle tatlar öyle zevkler olacak ki ne alkol ne cinsel anlamda aklına bişey gelmeyecek
@crayzboy_16 kardeşim zaten anlamak isteyen anlar tebrik ederim kaldı ki bu dünya da cinsellik haram değil helal olan eşinle olduktan sonra Allah sana hurilerden bahsediyor diye sapıkça düşünmemek lazım cennetlik bı insan zaten sapik olamaz
Aynen öyle herkes yaşamak istediği gibi düşünüyor
Teşekkür ederim eğer bana sapık zihniyetli imanızı bir kenara bırakırsak en mantıklı ve güzel cevabı verdiniz. Teşekkürler.
Ben size sapik demedim sapik insanların cennette işi olmaz dedim bir faydam dokunduysa ne mutlu bana
bir goruse gore cennetteki hurilerin dunyadaki saliha kadinlardan olusacagi soyleniyor 😊
Peki dünyada kapanması gereken bu kadınlar öteki tarafta göğüs olgunluğu belli olacak şekilde mi giyinecek?
Her sey bitti hurilerin kiyafetleri kaldi ne bileyim kardesim kac kere öldüm yahu
Benim sorduğum soru buydu direk şahsınıza sormadım siz gelip cevap verdiniz. İyi günler.
Tamam da sacma bence neyse iyi gunler sanki her seyiniz tam da :)
Sanki her şeyim tam da ne gerek var diyerek bütün konuları görmezden gelebilirim :) sanki her şeyim tam da kapanmaya ne gerek var? Sanki her şeyi yapıyorum namaz da kılmayıveriyim vs.
Hayir onlar zaten farz yani kesin koşullar ama hurilerin tesetturunu su an cok da bilmene gerek yok kanimca :)
@yazeis tartismiyorum :)
DİKKAT: yine cahilce bir soru, burda kapanıyosun çünkü evde oturmuyosun, cennette hurilerde gezme dışarı çıkma gibi özellikler yok sağlam yerden saplam kaynaktan oku.
aslında dine göre cariyeler erkeklerin yanında sadece göbekle diz kapağı arasını örterek durabilir fakat normal kadın evde bile başörtüsü nü taksa uygun olur çünkü melek gelmezmiş ve nefis mertebesi için evdede bol bol kıyafet giymeli imiş
Dışarı çıkmayacak olan hurilerin neden göğüslerini betimlemeye ihtiyaç duyulmuş? Okumamış, cahil gibi ithamlarda bulunmanızdan zaten belli kendi görüşü dışında düşünmeye kapalı biri olduğunuz. Bu yüzden hakarete devam edecekseniz lütfen susun. Teşekkürler.
Zaten ayette huriler i çadırlara hapis edilmiş diye nitelendirir ve üstünde örtü olacakmış erkek örtünün içini görecekmiş
cahillik hakaret değildir bilgisiz manasında gelir asla aklımdan hakaret geçmedi, ayrıca, ben her düşünceye açığım, ancak! dini konuları düşüncelerimize uyarlarsak işte senin takıldığın vesvese yaptığın gibi yaparız anladın?, kaldiki cennette bile mahremiyet var, yani isteyen ha deyince oraya buraya tanıdığının evine gidemez, orada huriler buradaki çıplak olanlar gezmeyecek anladın?
Eğer yaşamımızı şekillendiren dini konuları mantığınızla bağdaştırmadan körü körüne inanırsak cahillik yaparız. Madem huriler kimsenin görmeyeceği yerde koyafetleriyle olacak o zaman neden kuran göğüslerini betimlemiş? Ve lütfen başkalarıyla olan konuşmama dahil olmayın ne diyecekseniz burda söyleyin.
Erkeğe cinsellik için betimleme yapıyor işte kocası görecek
Saçmahayattasaçma kişisinin yazdıklarını okursanız eğer, benim bahsettiğim sorunun ne gibi sonuçlar verdiğini görürsünüz.
ablacıgım napım başkasının fikrini kuranda huriler erkekler için yaratılmış kadınlardır, der, artı evet kiyafetlerinin içinden bedeni görünecek der doğru ayet bunu inkar küfre sokar imandan çıkartır insanı, ama o hurileri kocasından başka kimse görmemiştir ve göremeyecek bukadar basit.
Ne güzel o halde ben beynimi kullandığım için dinsizmişim meğer. Teşekkürler beni bu yola soktuğunuz için.
kafasına göre hadis ayet inkar eden değiştiren çok evet
@saçmahayattsaçma aynen öyle birde burda cocukların akıllanı bulandırıyolar ya ona cıldırıyorum git vesvesenle yaşa burdaki insanları zehirlemene kim izin veriyo ks de dini soru soruyo birde aklımla hareket edicem doğruyu bulacam diyo gülermisin ağlarmısın ya :D
Siz yanlış cevap vererek bizzat siz insanların aklını bulandırıyorsunuz rica ediyorum beni suçlamayın. Daha inandığınız din hakkında sorulan soruya doğru düzgün cevap veremezken sorgulayan kişiyi küçümsemek sizi aciz kılar.
sana kaç kere cevap verdim ama cevabı almıyosun, üzerine aklıma yatmadı bence şöyle böyle diyosun yav arkadaşım benceyle olcak işmi bu senin benim yorumlarımlamı ayetleri değerlendircez, sana diyorumki huriler sadece kocalarını görecek ve sadece kocaları onları görecek, kuranda hayızlıktan bahseder, ve bir çok kadın konusunu ele alır, ne yanı bunları anlattı diye müstehcenlikmi olur? yanlış yerden bakıyosun olaya onu anlatmaya çalışıyorum eğer samimi isen bu konuda iletişime geç seni sağlam yerden öğrenebilceğin ilim yerlerine yönlendirim ama burda tartışma yapayım diyosan yanlış yer ilim yuvası değil burası
Çünkü ibadet burada var orada yok
Allah için ibadet ediyoruz. Orda neden etmeyelim? Orda da allah var?
Allah öyle istiyorsa konu kapanır. Allah orada cennettekilerin sadece sefa süreceğini, cehennemdekilerin de yalnızca azap çekeceğini söylüyor. Allah istemedikten sonra niye olsun?
Ben yaratıcımın adaletli ve mükemmel olduğuna inanırım. Ancak burda kadınlar erkekler nefsine hakim oldun diye örtünüyor, öteki tarafta erkeklere hizmetkar sunuluyor? Bunun mantıklı bir açıklamasını istemek en doğal hakkım çünkü mükemmel bir yaratıcı böyle bir mantık hatası yapmaz.
Kadınlar için de hizmetçiler var Allah'ın adaleti ve vaadi haktır merak etme. İlaveten sen bu soruların cevabını böyle alelade bir siteden aramakla büyük hata yapiyorsun bilen bilmeyen herkes kesinmiş gibi yorum atar. Birçok âlimin kitapları var korunmuş araştır al eline oku
O alimlerden bazıları kadının dövülmesi gerektiğini savunduğu için yüreğim almıyor ama haklısınız bilen birine sormak en iyisi.
Dünya ile ahiret yaşamı farklı olacaktır.
Güzel olan burda da güzel kötü olan burda da kötü. iyiler mükafatlandırılacağı için dünyadan daha farklı olacak elbet ama dediğim soru farklı.
Sen anlamak istemiyorsun.
Orada herkes bir başına olacak... Yani farklı bir yaşam
.. Yani biz bunu Anlayamayız
İnanmak istemiyorum ben buna.
Bana da çok yalnış geliyor.
Bilmiyorum..
saçma diyorum kimse inanmıyo 😂
aaa hiç haberim yok bundan
bir Soru sorabilir miyim rica etsem
Sorun?
Konuyla ilgiliyse olabilir başka bir nedenden ötürüyse hiç gerek yok.
Tabi o zaman
hadi ateistler bunu da açıklayın
Çünkü yok 😅
ödül gbii düşün
Eğer kadın ve şarap ödül olabilecek güzel bir şeyse dünyada neden yasak?
Şarap değil şurub olarak geçer ama müslüman nefsinin kölesi olduğu için ona şarap benzetmesini takmış kimse bir cennet şerbetidir dememiştir. Bu cennetin kötülüğünden mi haşaa ve kella. bu insanın ahmaklığındandır.
Kadın ve huri kısmı?
Kadın ve huri kısmı da sana şu şekilde açıklayayım.
Allah insanı şehvet ve nefis duygularıyla yaratmıştır
Ve bilimsel olarak da erkeğin şehvetine daha düşük olduğu bilinmekte.
Dünyada evlenme durumu olmayan kişiler ahirette evlilik ve cinselşik gibi şeyleri yaşayabilecektir.
Ve Allah erkeği kadını da kul anlamında eşit tutmuş kulluk görevleri aynıdır namaz oruç vs gibi öyleyse kadın da cennet nimetlerinden faydalanırken eşi kendisiyle birlikte olmak istediğinde bunu istemezse erkeğin o durumun karşılanması için huri ile ödüllendiriileceği anlamına gelmez.
Ayrıca herkesin huri alabileceği anlamına da.
Bir şey öğreniyorsunuz ama yüzeysel öğreniyorsunuz.
Kur an da muhkem ve müteşabih ayetler vardır.
Bir ayetin hükmüne gelince de kişilerin anladığına değil alimlerin icmasına bakılır.
Örnek suudlular Arapça konuştuğu halde kendi akıllarından mana çıkarmaz icmaya bakarlar.
Bu konularda derin araştırmalar yapmadan bir kaç cahilin sözüne bakarak taraf seçmeniz sizin için hüsran olur.
İyi günler ;)
Erkek şehvetine daha düşkün değil iradesizdir bilimsel araştırmanın gerçeği bu. Araştırmamı yaptıktan sonra sorduğum her kimse tatmin edici cevaplar vermedi sanki herkes kadına haksızlık yapıldığını ima eder gibiydi. Burda da görüş almak istedim, ben inkarcı değilim ancak baskıcı bir ailede büyüdüğüm için onlar gibi olmamak adına araştırıp gerçeği bulmak için mücadele veriyorum bu yüzden birkaç cahilin sözüne kanıp da bu kanıya vardığımı düşünmeyin.
İyi günler 😉
Sorduğun soruyu sorma şeklin kafirlerin sorma şekliyle aynı.
Elbette senin İmanını bilemem o senin ile sahibin arasında.
Sana sen kafirsin cehennemliksin de demedim haddime değil.
Söz küfür ama söyleyenin niyetini ancak kalpleri en iyi bilen Allah azze ve celle bilir.
Bir daha iyi günler 🙄☺️
Kafir dememişsiniz ama ima etmişsiniz çok teşekkürler. Ben allaha iman ederken bir yandan da araştırıp sorguluyorum bunda kafirlik bir taraf göremiyorum. Ayrıca müslüman olmayan ama bunu araştıran biri bana gelip bu soruyu sorarsa ona vereceğim bir cevabım olmalı ki doğru yola davet edebileyim değil mi? Bu yüzden beyni kullanmanın hiç bir çeşidi zararlı değil.
Kafir imasında da bulunmadım siz yanlış anlamışsınız ☺️
Evet beyin güzel şey özellikle söğüş yerken beyni fazla koydurturum.
İhtiyacım var Halen 😝
I dont know?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar