Aile & Toplum konusunda 827 cevap paylaştı. Sadece huri verse yine iyi, hepsi bakire olacakmış ve ilişki binlerce yıl sürecekmiş, tomurcuk göğüslü olacaklarmış ve her ilişki sonrası yeniden bakire olacaklarmış. Fanteziye bak, bakire fantezisini bu kadar net hiçbir insan anlatamazdı zaten. Huri la bu, cennet emekçisi sonuçta sanki bakire olmayınca önceden başka bir cennet sakini ile ilişki yaşadığını falan mı düşüneceğiz veya onu yapabilen huri zaten zarını da diktirir yani, acayip kafalar gerçekten. Üstelik bu hurilerin sayısı belli değil, kendine hacı hoca diyen birisi hurileri tarif ederken bir huri dünyaya tükürse dünyanın tüm suları bal olur bal diye kendinden geçiyordu, ayrıca bir sır daha vereyim mi? Muhtemelen ülkemizin %90'ından fazlasının bilmediği bir şey. İslam'ın Tanrısı her şeyi düşünmüş, huri Ayetleri ile aşka gelmeyenleri de düşünüp "Gılman" vaadi ile insanları aşka getirmiş, gılman henüz tüylenmemiş erkek demek bu arada yani onlar kabuklarında saklı birer inci gibidirler diye de ağız sulandırıcı şekilde iltifatlar ediliyor gılman hizmetçilere. Tabi bu vaadi de erkeklere yapıyor yanlış anlaşılmasın, malum kitapta kadınlar için özel belirtilmiş bir cennet eğlencesi yok, eğer bir kadın bekar ölürse da şehit olmuş bir erkeğe hediye ediliyordu sanırsam evet hediye, o şehit erkekte onca huri arasından o kadına kalmıştı zaten. Şehitlik kavramı da biraz geniş, Müslümanların çoğuna göre sivil bombalayan hamas militanları, ne bileyim Taliban, Işid, El kaide, El-Nusra, Boko Haram vs. bir terör örgütü militanı da şehit sayılabiliyor inananların büyükçe kısmına göre. Yani mümine ve imanlı bir kadın kocası olmadan cennete gidiyor ve bir terör örgütü militanına hediye ediliyor, ne diyelim işte Turan Dursun'un dediği gibi Din Bu.
014 Yorumla- 1 yıl
@OrhanDeli seni bu adamla konuşmaya çağırıyorum kendisini tanırım konustugum biri okumuş görmüş bilgisine hayran kalmışlığım var
- 1 yıl
Bu arada sen bu hesabı bilmiyosunda benim kafam karışıktı ya seninle konuşmuştuk ben o kızım bu adam çok diretiyor sanki çok normalmiş gibi konuşma yapalım isterim isterseniz sizde
- 1 yıl
Buradan topu topu 3-4 kişi ile konuşmuşumdur dini konularda özelden yani öyle çok değil mutlaka hatırlarım tabi hesap farklı olunca nereden tanıyayım. Masallar ve mitolojiler konusunda direten biri sanıyorum ne diye konuşayım sabit fikirli kişiler ikna edilmek için veya bir şeyler öğrenmek için konuşmazlar, kendi fikrinin üstünlüğünü dikte etmek için uğraşır yani gereksiz yere bir vakit kaybı yaşamaya gerek olduğunu düşünmüyorum.
- 1 yıl
Seyy yaa hatırlarsın din hakkında konuştuk ben kararsizdim zaten işte hatirlarsin yaaa
- 1 yıl
🥺🥺🥺🥺😥😿
- 1 yıl
tek tek cevap vericem, bişeye sizi inandırmaya zorlamıcam özgür iradenizle siz istediğinize inanın. cennetdeki hayat ebedidir. dolayısyla sadece kadınlarla evlenme konsunda değil insanı mutlu edecek cennet hayatı her konuda huzurlu mutlu şekilde ebeden devam edecek. dolayısyla ilişki binlerce yıl sürecek derken birlikte olma anlamında binlerce yıl sürecek bir ilişki değil, cennetteki kadın ve erkeğin binlerce de değil sonsuz ebedi mutlu hayatı olacak. evet bakire olmasında bir beis yok. insanlar elbette bakire olanı tercih eder bu dünyada bile. kuranda cennet eşlerinin bakire olarak eşleri ile evlendirilmesinde sakınca nedir? tomurcuk göğüs, gençlik beliritisi olarak dile getirilmiş, ve bunu altta soruyu soran kardeşimize uzunnn uzun anlattım lütfen dilerseniz oradan okuyun.
- 1 yıl
senin buradaki söylediklerinin çoğu senin fantezin. kuran bakire ve genç eşleriniz olacak anlamında en fazla 10 kelime ile anlatmış cennetteki eşleri, sen ama kendi fantezi yeteneğine göre kızlık zarından dikilmesinden falan diye olmayan bir çok sey yazmışsın. cennetteki eşlerin sayısının belli olması ya da olmaması neyi değiştirir. bu kabaht midir. yani kaç eşinin oduğunu bildirmemesine kalsın mesele sadece. kurandaki bilimsel mucizelerin muhteşemliği karşısında düşünmek yerine, akletmek yerine sen sadece 604 sayfalık kitapda 6 satır tutmayan yere bakıp eleştiri yapmışsın. HERKES GÖRMEK İSTEDİĞİNİ GÖRÜYOR. ALGIDA SEÇİCİK DENİYOR PSİKOLOJİDE BUNA:)) oysa kuranda güzel ahlak, ana babaya iyilik, fakire yardım etme, köleleri özgürleştirme, mütevazi olma, ADALET gibi en temel konular yüzlerce sayfa anlatılırken sen bu konudaki güzellikleri görmeyip huri meselesi ile ilgili ÜSTELİK DE KENDİ KAFANIZDAN DİZDİĞİNİZ SENARYUOLAR üzerinde eleştiri yapmışsınız
- 1 yıl
hacı hocanın dediği beni ilgilendirmez. benim kitabım kurandır. sen de bence hacı hocaya bakma. mesela katolik klisiseinde yüzlerce cocuk tecavuzü yaaşnıyor ama 10 EMİRDE DE zina yasaktır. yani katolik rahipler cocuk tecavzüzü pisliğine buklaşıyor diye hristiyanlığa burdan saldırmak aptalca olur. GILMAN DA erkek hizmetçidir. yani başka eşcinselllik vs bunlar sizin uydurmanız. bu dünyada ücrete mukabil nasıl erkek ya da kadın hizmetçi çalşıyorsa bunlarda cennet çalışanıdır. gerisi sizin fantazinizdir. kuranda gılmanların erkeklerin cinsel keyfi için yaratıldığına dair tek kelime yok vallahi. dediğim gibi yazdıklarınızın yüzde 1 i kurandan alıntı, gerisi hacı hoca zırvası ve sizin fantezinizdir.
- 1 yıl
Şüphesiz Allah’a karşı gelmekten sakınanlara bir kurtuluş, bahçeler, üzümler, kendileriyle bir yaşta, göğüsleri çıkmış genç kızlar ve dolu dolu kadehler vardır.(NEBE 33. AYET) işte bu AYETTEKİ güzellikleri, cennet nimetlerini siz nasıl çarpıtmışsınız ortada. eğer ki siz genç kadın benim ilgi alanıma girmiyor diyorsanız da bu sizin meseleniz:)) ancak sağlıklı her erkek için genç ve güzel eş cok güzel bir şeydir. kadınlar için belirtilmiş cennet hediyesi yok demişsin ama kadınların da erkeklerle birlikte cennete girdiğine dair ayet çoktur. cennete giren kadınlar da erkekler gibi huzurlu mutlu bir cennet hayatı yaşayacak. bu islamda tartışma konusu bile değildir. bekar kadının şehit olmuş erkeğe hediye dildiğine dair AYET GÖSTERİRSEN BEN SENDEN ÖZÜR DİLEYİP KONUYU KAPAYACAĞIM. YOK CÜÜNKÜ. AMA DEDİM YA SİZ ZANLARINIZI, FANTAZİLERİNİZİ, SAÇMA SAPAN KAYNAKLARDA OKUDUĞUNUZU KURAN DA VAR DİYE İFTİRA ATMISŞINIZ. YAZDIKLARINIZ BAŞKA BİŞEY DEĞİL.. gene aynı yere geldik, tüm inkarcıların yaptığı gibi, boko haram falan... 100 kere açılandı bunlar islamı temsil etmez. tıpkı cocuk tecavüzcüsü rahibin hristiyanlığı temsil etmediği gibi. el kaide vs. bunlar batının maymuncuğudur. girmek istedikleri yere islami görüntülü kendi adamlarını sokup sonra oraya giriyorlar. kaldı ki bunlar islami motivasyonla bile hareket ediyor olsun, ama bunların katliamı ya da hatası islamı ASLA BAĞLAMAZ. KURAN MASUM İNANI ÖLDÜRMEYİ TÜM İNSANLARI ÖLDÜRMEK GİBİ KÖTÜ OLARAK YASAKLAR. YAZARAK ŞİMDİLİK BU KADAR EVAP VEREBİLİYORUM. AMA AMACINIZ DOĞRUYU BULMAKSA SİZE DE PROF MEHMET OKUYANIN KURAN TEFSİRNİ VE CANER TASLAMANIN BEN ENDEN MSÜLÜMANIM KİTABINI ÖNERİRİM. ORADA ARADIĞINIZ HER SEY VAR. tercih sizin inanmak da inanmamak da
- 1 yıl
@OrhanDeli senin zeka seviyende biri ile konuşmaya zaten niyetim yok, seviyesi yerlerde olan tipler için vakit harcamam. Bu başlık altında huri üzerine bir soru sorulmuş, bende huri alt başlığında birkaç cümle yazdım, utanmadan tüm yüzsüzlüğünüzle bilmem kaç sayfayı yazmamış okumamış buna takılmış demenin mantığı nedir? Aptl mısınız siz? Okuduğunuzu anlamıyor musunuz? Üste çıkmak için acemice ucubece çabanız aşırı yersiz, saçma sapan örnekleme yaparak inancınızı yücelttiğinizi mi sanıyorsunuz? Kilisede ne olmuş bilemem, Ensar Vakfı'nda neler olduğunu iyi biliyorum. İşeme, dışkılama, terleme, doyma vs. hiçbir şey yok, hastalık yok, herkes parmak şıklatarak istediğini alabilecek ama erkek ve çocuk hizmetçi lazım, üstelik bunların kabuğunda saklı birer inci gibi tanımlaması ile övmeye ihtiyaç var değil mi? Zar diktirme mevzusunda geyik yaptım, bunu idrak edemeyecek seviyesizliktesiniz ki Kuran'da yok diye slakça bir açıklama yapacak kadar düşmüşsünüz. Hacılarınız hocalarınız s. e. x binlerce yıl sürecek diyor daha açık yazayım mı? Ebediymiş, bilmiyorduk be uyanığa bak, bütün sırrı bozdu olm binlerce yıl derken onu kastediyormuş bak sen, ben soruyu soran arkadaş gibi 18 yaşında değil 35 yaşındayım üstelik son 15 senesini inançlara adamış bir ömürden bahsediyorum, o yüzden boş sıkma, çocukları 4-6 yaş Kuran kurslarında kandırırsınız anca. Kölelik neden var diye sormuyor, köleleri özgürleştirmekten bahsettiğini zannediyor minik idiot, köleleri azat etme olayı köle sahiplerine verilen cezadır, doğrudan köleye fayda değil. İnsanlar inekleri bitkileri kurtarmak için kesiyor demek gibi bir saçmalık bu, beyin kullanarak yazılmayan cümleler işte.
- 1 yıl
Olmayan aklınca algıda seçicilik yok psikolojide falan yazarak psikolojik hasta falan olduğum imasında bulunan acizin cümleciklerine bak sen hele. İnandırmaya da zorlamayacakmış, zorla yahu belki inanırım. d Bak koçum, cinsellik denen şey üreme amaçlıdır adı üzerinde nesillerin genlerin sonraki kuşaklara aktarılması içindir, çölün kadın düşkünü insanları bunun farkında ama huri denince ağızları sulandığı için inanıyorlar. Üreme yoksa, cennette çoğalma yoksa cinsellik saçmalıktan ibarettir. Tuvalet ihtiyacın olmayacak, terlemeyeceksin, üşümeyeceksin vs. ama azacaksın, tahrik olacaksın, kudurup kadın arzulayacaksın öyle mi? Fantezi dünyası diyenin fantezik hayallerine bak sen hele. Tomurcuk göğüs evet gençlik göstergesi ama fazla gençlik göstergesi. Göğüsleri yeni tomurcuklanmış kızlar denince ne anlaşılıyor? Bir kız çocuğunun göğüsleri daha adet görmeye başlamadan önce tomurcuklanır yani huriler 8-9 yaşlarında, bil istedim sana dinin anlatmaz bunları. Gerçi gılman alternatifleri de benzer yaşlarda. Biz ne enayiyiz yaaa, binlerce 8 yaşlarında huriyi elimizin tersi ile itip kazanlarda kaynatılmayı tercih ediyoruz, üstelik cesedimiz toprağın altında çürüdükten yani geriye bizden başka bir şey kalmadıktan sonra. d Eee sonra? Sonrasını görmüş geçirmiş gibi bu vatandaş anlatıyor işte, kalem kalem yazmış gidip görmüş gibi iyi dinleyin abinizi de feyz alın. @memati_bas_diceksin beni bu akıl hastaları ile muhatap etme çok rica edeceğim, madem önceden konuştuğum 3-4 kişiden birisin ki şimdi baktım birisi çok kısa olmakla beraber "Az - D - As - N" baş harfleri ile başlayan topu topu 4 kişi ile konuşmuşum hangisisin gerçekten bilmiyorum ama bir sorun varsa yine dm den sorarsın, böyle ipini koparanla muhatap etmezsin. Bir mesaj daha zırvalamış, Ayetteki yorgun develeri binekler olarak kıvırdığını zanneden Ayet uydurucu Okuyan tipitipini önermiş çıldıracağım. d. d
- 1 yıl
Daha dünkü b0k bana öneride bulunuyor oğlum tam kopmalık. d Tercih benimmiş neyse ki, iyi madem. Ayeti kopyalıyor bilmiyormuşuz gibi, benim içime doğmuştu zaten tomurcuk göğüs. Dolu kadehleri de editlememiş neyse ki. Bak ucube, her yazdığım AYETTİR diye belirtmiş miyim? Hayır. O halde HADİS olan şeyleri yazdığımı da akıl etmeyi dene, akıl etmez misiniz? Senin gibi sürüyle koyun tokatladım ben, yemem bu algı oyunlarını, ağzınızın payını veririm cümlelerimle. Ben doğruyu bulmuşum, bana megalomanlık taslama, zeki çocuk yaaa doğruyu bulmuş beni yanlış zannediyor bu ne özgüven beee, şöyle özgüvenimiz olsa ne mutlu olurduk değil mi? :D Masum bir Müslümanın öldürülmemesi gerektiğinin söylendiği Ayeti sanki tüm insanlar için yazılmış gibi çarpıtmış şaklaban, cihad Ayetlerini nereye koyacaksın? Müşrikleri nerede bulursanız öldürün Ayetlerini de hacı hoca yazmadı herhalde. O yüzden bana anlatma, 4 yaşında altına işeyen çocuklara Arapça öğretmeye çalışırken onları kandırın. Ama bak kadınlarda cennete gidiyormuş, bak sen ya lütuf etmişsiniz paşam bilmiyorduk be, bende diyorum yüzlerce milyon kadın ne için inanıyor, bütün sırrı bozuyorsun be şekerim. Neyse gereksiz vakit kaybısın, bu kadar yeter.
- 1 yıl
🙏🏻👏🏻👏🏻.
En İyi Cevaplar
Aile & Toplum konusunda 1,4b cevap paylaştı. Bu konu bir programda yer aldı.
100 erkeğe soruldu, günah olmasa yapacağın şey nedir diye?
100 kıza da soruldu, günah olmasa yapacağın şey nedir diye?
Erkeklerin tamamı aynı cevabı vermişken, kızlarda çok farklı cevaplar ortaya çıktı.
Yani bizim isteğimiz güzel hanımlar olurken,
Cennetlik kızlar/kadınlar ise başka şeyler istemişlerdir. Onun için isteyen kızlara da Gılman adı verilen hizmetçiler verilecekmiş. Bazı alimlerin verdiği cevaplar böyle geçiyor.
Cennette ne istiyorsanız verilecektir, orada cennete ilk girerken kalpleriniz yıkanacağı için orada kimsenin kalbinden kötülük geçmeyecektir. Onun için şeytani fikirler ile düşünmeyin.
02 Yorumla- 1 yıl
Ya bir araba dediydim aldirmayin
1 yılHuriler + şaraplar verecek, sen de kocana kuma herhalde. 😂
015 Yorumla- 1 yıl
Heee bide göğüsleri tomurcuklasmis onu da belirtiyor yani. . f
- 1 yıl
Üf o en sevdiğimiz detay zaten. 😈
- 1 yıl
(şakadır)
- 1 yıl
Hayat size güzel bize de desinler cehennemde en çok kadınlar vardır diye adalet mi şimdi bu. . d
- 1 yıl
Kimse adalet olduğunu iddia etmedi... 😂
- 1 yıl
Şüphesiz Allah adaletlidir...
- 1 yıl
Erkekler arasında bile adaletli olduğunu sanmıyorum ama kadına zaten girilmemiş bile, miras meselesi mesela.
- 1 yıl
Kadının şahitliği konusu, hani adalet? 😂
- 1 yıl
Biliyooommm okudum hepsini
- 1 yıl
Kadınları dövün ayeti mesela
- 1 yıl
Nisa 34, favorim. 😂
- 1 yıl
Cidden...
- 1 yıl
Ey kahraman türk kadını , sen yerlerde sürünmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın
- 1 yıl
Noktayı koydun.
- 1 yıl
Teşekkürler. 👀
Bir yorumunda atamın sözünü paylaşmışsın, çok duygulandım. Hiçbir lider kadınlara bu kadar saygı duymamıştır. Ben onunla birlikte cehennemde yanmaya razıyım. Nurisi de onlara kalsın, gılmanı da...❤️
23 Yorumla- 1 yıl
Ay çok şükür aklı başında bir Türk kadını, atamla yanmaya razıyım.. eic secicem seni 🥺🥹🙏🏻🫶🏻
- 1 yıl
Çok teşekkür ederim bebişim ❤️
- 1 yıl
Su yorumlarin arasında kardeşimi bulmuş gibi sevindim şu an, az bile 🫶🏻🫶🏻🫶🏻
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
26Cevap
cokkkk aşırı cahilsin kız. acıyorum sana yeminle. iki ateist forumda okuduğu ile inkarı sececeğine sana kitap tavsiye edeyim de aydınlan. doç emre dorman ın modern bilim: tanrı var kitabı. 2. si prof caner ttaslamanın ben nden müslümanım kitabı. bunları oku. batıda en ileri ateistler müslüman olurken sen cahil kalma. mesela dünyada ateizmin babası olarak anılan ingiliz prof bile tanrıyı buldu ve yanılmışım meğer tanrı varmış diye kitap yazdı. bilime ve vicdannına kulak ver. safsata ateist forumlara değil
144 Yorumla- 1 yıl
Ben Allah yok mu dedim neyin kafası bu asddasgkjjkj
- 1 yıl
Ben hicbisey değilim arkadaş , bana sadece mantıksız gelen dinden okuyarak anlayarak çıktım iki delinin lafına inanipta ordan oraya savrulcak adam değilim bak işine
- 1 yıl
kendine yazık etme ablacım. vallahi pişman olursun. sen gene çıkma dinden. mümkün olsa sana caner hocanın kitabını alır hediye ederdim. zira matematik, fizik, asrronomi, genetik, tıp hepsi birden islamı, kuranı doğruluyor. kendine yazık etme şeytana uyup da. ha seni tanımam etmem ama bir insanoğlu ebedi hayatını kaybetmesin. derdim bu. ben de dindar sayılmam ama en azından müslüman kalıyorum
- 1 yıl
Peki söyler misin neden adalet yok, neden erkek daha üstün tutuluyor, cennette kötü şeyler olmamasına ragmen sıçma gibi. Neden cinsellik var? neden her bir kişiye ikişer göğüsleri tomurcuklasmis yaşıt kızlar var? neden Kuran'da cehennemin çoğunluğu kadın deniliyor. bu kadınlar ne yaptı size? neden kadının şahitliği sayılmıyor. neden nisa 34. ayette kadınları dövün diyor? kadınlar sizin tarlanizdir diyor. Allah bize bu dünyada kötülüğe kötülükle karşılık vermeyin diyor ama bizi yakacağını yakılan derinin tekrar üzerimize giydirilecegi söyleniyor. o zaman onunla benim aramda ne fark kalır hani Allah bagislayiciydi neden 200 ülkenin arasından elin yahudilisi muslumanlari katlediyor Filistin'de neden kullarına sahip çıkmıyor siz sadece korkuyorsunuz çünkü iman etmezsek böyle böyle yanarsın diye korkutulan cocuklariz biz yanmamak için iman edenler çok din korkutma işi mıdır Allah için? dinde hoşgörü hoşgörü diye bağırıyolar biri aynı görüşü kabul etmezse yırtınıyolar kafirsin şeytan cahilsin şu son zamanların modası zaten aynı görüşe sahip değilsek hemen cahilsin yaftası 😃
- 1 yıl
bak akıllı kızım. kızım yaşındasın diye lütfen böylesöylememe müsade et. senin aklını YALAN YANLIŞ BİLGİLERLE fena şekilde karıştırmışlar. tek tek gideyim : adalet islamda en üst seviyede. bunlarla ilgili ayetleri yazacağım lütfen ama lütfen oku. nisa 135 te adaletin ne kadar tarafsızca vurgulandığını iyice oku. cennette kötü şeyler yok elbette. cinsellik kötü bişey değil. kadın ve erkek için en güzel, en keyif verici ve de bedene de çok iyi gelen bişey. AMA KURALLARI VE AHLAKINA GÖRE YAŞANMASI KAYDIYLA. nikah bağıyla, ve özel olarak. yoksa her önüne gelenle, herkesin içinde değil afedersin hayvan gibi. sorsan her yetişkin sağlıklı insan için cinsellik en vazgeçilmez zevk aldığı şeylerden biridir. ve her sağlıklı insan yakışıklı/güzel cazibeli , cekici karşı cinsi hayatında ister. o yüzden CENNETTE BU ŞEKİLDE CİNSELLİK OLMASI KÖTÜ BİŞEY DEĞİL. gögsü tomurcuklanmış kız demek genç kadın demektir. elbette ki kadınlar için sağlıklı ve genç erkek, erkekler için de sağlıklı ve genç kadın CAZİPTİR. kuranda gögsü tomurcuklanmışla kastedilen budur. yani insan nefsinin cekmeyeceği yaşlı, pörsümüş eski değil nefsin en cok hosuna gidecek şekilde genç insan vurgusudur. başka bişey değil. tabi sen kız olduğun için belki hissdemezsin ama erkeklerin ister 80 yaşındakine sor kuranın bildirdiği gibi genç kadın ister. bu da Allahın iman eden ve iyi işler yapan erkek kullarına cennetlik eş olarak verceği kadındır. BUNDA ASLA KÖTÜ, OLUMSUZ , YANLIŞ BİR DURUM YOKTUR
- 1 yıl
GELELİM 2. SÖYLEDİĞİNE: kuranı belli ki tam okumamışsın. kuranda kadınların çoğu cehenneme gidecek diye bir AYET YOK. tekrar söylüyorum sana bunu söyleyen yanlış söylemiş. böyle bir AYET YOK. kaldı ki cennette de cehennemde de olmanın ŞARTI KADIN YA DA ERKEK OLMAK DEĞİL İMAN ETMEK VE SALİH YANİ İYİ İŞLER YAPMAKTIR. erkeklerin tamamı cehenneme gitse bile eğer ben cennete gitmişsem kurtulmuş oluurm. o yüzden erkek ya da kadınların kaçta kaçı ceheneme gideceğinden çok KİM İMAN ETMİŞ VE İYİ İŞLER YAPMIŞ ona bakmak gerek. cünkü tekrar söyleyeyim, cennete de ceheneneme de gitmenin kriteri CİNSİYETLERİMİZ DEĞİL, İMANIMIZ VE YAPTIĞIMIZ İŞLERDİR. lütfen sana yanlış bilgi verenlere kanma.
- 1 yıl
kadınların şahitliğine gelelim şimdi: kadınların şahitliği sayılmıyor değil. 2 kadının şahitliği, bir erkeğin şahitliğine denktir. yani 2 kadın şahitlik ederse de şahitlikleri İSLMADA KABUL EDİLİR. şimdi diyebilirsin ki neden 2 kadın 1 erkeğin şahitliğine denktir. bak sevgili kızım. ben 44 yaşında insanım ve okul, askerlik, üniveriste, iş hayatı her yerde tecrübe sahibiyim. ŞU KESİN BİRŞEYDİR Kİ kadınlar erkeğe göre daha narin, daha kibar, daha kırılgındır. benim annem , kızkardeşlerim için olsa da bu böyledir. erkek ise daha mukavemetli, daha cesur, daha metindir. yani erkek olaylara karşı kadına göre farklı bakar. KADINLAR DUYGUSAL YÖNDEN kesinlikle erkekten çokkk daha duygusaldır. mesela sünnet olacak çocuğunu baba tutar anne yüreği dayanamaz. kadınlar hayvan kesemez, çünkü erkeğe göre çok daha yufka bir yürekleri vardır. bir kavgada vs. de kan gördüklerinde, ya da şiddete şahitlik ettiklerinde erkeğe göre çok daha fazla etkilenir. yani kadın erkeğe göre çok daha merhametli, çok daha duygusal olduğu için olaylar karşısında bazen TARASIZLIĞINI KORUYAMAYABİLİR. mesela benim abim var, ablalarım da var, kesinlikle abilerim ablamlardan çokkkk daha METİNDİR OLAYLAR KARŞISINDA ÇOK DAHA DİRAYETLİDİR. ben de eşime göre öyleyim. o yüzden evin dışarıdaki ağır, zor işlerini erkekler görür, savaşa daha çok erkekler gider. bunlar psikolojik ve sosyolojik ve tarihsel gerçeklerdir. o yüzden OLUR Kİ KADININ BİRİ DUYGULARINA YENİLEREK TARAFLI BİR ŞAHTLİK YAPAR DİYE OLAYA 2. KADININ DA ŞAHİTLİĞİ ARANMIŞTIR. mesela bir kadını tehdit ederek istediğin şekilde şahitlik yaptırma ihtimali ile erkeğin tehdite boyun eğip şahitlik yaptırma oranın vallahi de bir değildir. bunu ister kabul etsinler ister etmesinler ama kesinlikel bu durum kadının ve erkeğin doğasında olan bir durumdur. yani 2 KADININ ŞAHİTLİĞİNİN İSTENMESİNİN SEBEBİ BUDUR. yoksa kadının şahitliği geçersiz diye islamda kuran da bir durum yoktur
- 1 yıl
gelelim kadınları dövün ayetine: evet senin dediğin ayet var. ama bu KADINLAR KADIN OLDUĞU İÇİN DÖVÜN DEMEK DEĞİLDİR. mesela erkek de zina yapsa değnekle dayak cezası vardır kuranda. yani burada cinsiyetimize göre KADINI DÖVÜN ERKEĞİ AFFEDİN DİYE BİR DURUM YOKTUR. Zina eden kadın ile zina eden erkeğin her birine yüz sopa vurun (NUR SURESİ 2. AYET) gördüğün gibi burada da erkek ya da kadın olarak ayırma yok suc işleyen herkesin eşit olarak cezalandırılması var. senin söylediğin ayetteki kadının dövülmesinin sebebi durduk yere değildir. EĞER KADIN YUVASINI SEBEBSİZ YIKIYOR, DURDUK YERE AİLENİN HUZURUNU BOZUYOR, AİLENİN YÜZÜNÜ YERE EĞDİRİYORSA, COCUKLARINA ANALIK YAPMIYORSA YANİ SERSERİLİK YAPIYORSA DÖVÜN DİYOR. ama burada da öldüresiye dövün demiyor kuran. hatta peygamberimiz, kadınları dövüp de sonra onlarla nasıl aynı yatağa giriyorsunuz diyerek, sebebsiz, haksız yere cezalandırmayı yasaklmış, hatta kendisi hanımlarına tek bir kez bile şiddet uygulamamış. ben de 18 yıllık evliyim ama eşime hiç şiddet uygulamadım. yani özetle kuranda ceza CİNSİYETE GÖRE DEĞİL SUÇA GÖREDİR. hırsızlık yapanın cinsiyetine bakılmaz aynı ceza verilir, masum insanı öldürenin cinsiyetine bakılmaz aynı ceza verilir. zaten eğer günümüzdeki kadın cinayetlerine bakarsan hiçbiri islami gerkeçlerle değildir. kadın cinayetlerinde dünyada rekor kırılırken İSLAM BUNLARI YASAKLAMIŞTIR. SUÇU OLAN insanın sadece dövülme ile cezalandırılmasını istemiştir. yani islamdaki ceza modern denilen dünyadaki insanların cezasından bile cokkk daha insanidir. rezidanslardan atılan zavallı kadınlar, kurşulanan zavallı kızlar yerine EVLİ VE EVLİLİĞİNDE CİDDİ SORUNLAR YAPAN KADININ UFAK ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASI YOKSA ÖLDÜRÜLMESİ Mİ İNSANİDİR LÜTFEN SEN VİCDANINA SOR
- 1 yıl
KADINLAR ERKEĞİN TARLASIDIR AYETİ DE DOĞRUDUR VE ANLAMI KADIN TOHUM EKİLEN BİR TARLA GİBİDİR ÇÜNKÜ İNSAN YAVRUSU ANNE BEDENİNDE GELİŞİR. tıpkı tarladaki tohumun yeşermesi gelişmesi gibi. bunda kötü ne var. bu ayette kadınları aşağılama yoktur. kadınlar için de erkekler için de cinsellik aynı derecede ve eşit olarak istek ve zevk esasına dayanır. kadınlar sevdiği erkeğe bazen şaka yollu acayip laf sokuyor. sıpa diyor, eşek diyor erkek buna darılmıyor. hatta daha neler diyorlar birbrine takılmak için hatta oynaşmak için diyeyim açık açık. ne fanteziler yapıyorlar. ohooo köle efendiden tut da bilmem neye kadar. yani bu tarla ifadesi kadının erkekten gelen tohumun yeşerdiği yer anlamındadır ve bunda hiç bir sakınca yoktur. bundan alınan hiçbir eş çıkmaz. Allahın kullarını yakma olayına geleyim: Allahın rahmeti gazabını geçmiştir. bu peygamberimiz söylemiştir. kuran da açıkça şöyle buyurur Allah:Şüphesiz Allah, kullara zulmedici değildir. “İşte bu (ceza) sizin dünyada kendi ellerinizle işlediğiniz (zulüm ve haksızlığ) ın (ahiretteki) karşılığıdır. Yoksa Allah kullarına asla haksızlık etmez!”(enfal 51. ayet) bunungibi daha pek çok ayet vardır. her suçun cezası vardır. YOKSA ADALET SAĞLANMAZ. dünyada bile yaptıklarımız cezasız bırakılınca hepimiz ititraz ediyoruz değil mi
- 1 yıl
filisinde ya da başka yerde Allah kullarına sahip çıkmıyor denilemez. eğer Allah, dünyada msülüman kullarını diğer insanların her türlü kötülüğünden korusa, sence İMTİHAN EDİLMENİN BİR ANLAMI KALIR MIYDI? cevabı altta verilmiş bir ösym , kpss sınavı olur mu? filistindekiler müslüman olduğu için koruma kakkanı olsa o zaman herkes müslüman olur ve korunurdur o zaman insanın iman ile inkar arasında tercih yapma gibi bir durumu kalmazdı. herkes Allahı görür gibi iman ederdi. oysa bu dünya tamamen özgür irademiz ile iman ile küfür arasında tercih yeridir. O, hanginizin daha güzel iş yapacağınızı denemek için ölümü ve hayatı yarattı.(mülk 2. ayet) dünya hayatı ayrıca sonsuz ahiret hayatına göre cokkkk kısadır ve önemsizdir. sana bana göre bazen felaket gibi görünen bir olayın, filistindeki gibi mesala, ahiretteki ödülün yanında ne kadar basit olduğunu hepimiz göreceğiz. ayrıca ALLAH iman eden kullarını da sınar. SABIRLA imtihan eder. Andolsun ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle sınayacağız. Sabredenleri müjdele!(bakara 155. ayet) Allahın imtihan yeri olan dünyada çekilen sıkıntılar illa ki olacak sınavda en iyi öğrencinin kısa bir süre sıkılması gibi. ama sonra bu kısa sıkıntaya karşılık sonsuz bir huzur ve mutluluk gelecek. 2/3 yıl üniv. sınavına hazırlanırken gecelerce belki uykusuz kalır öğrenci bazen, NEDEN? 30/40 hatta bir ömür rahat edecek bir mesleği olsun diye. dünyada da 3/5 yıl 10 yıl sıkıntı çeker ama ebedi, sonsuz olarak kazanır iman ederek ve sabrderek. sence değmez mi buna? eğer kısa bir ömürde rahat etmek için bir tıp öğrencisi lisede 2/3 yıl üniv de6 yıl, toplamda 10 yol zorlanıp sıkıldıktan sonra 40 yıl rahat etmek için bunu yapıyorsa sonsuz mutluğun yanında birkaç sene sıkıntı acı cekmek de imtihanın gereğidir
- 1 yıl
son olarak dinde HOŞGÖRÜYE GELELİM: evet islamda hoşgörü gerçekten çok üst boyuttadır. peygamberimiz mescidin içine idrar yapan insana bile kızmayıp ona kibarlıkla doğruyu anlatmış mesela. AMA HOŞGÖRÜDEN UZAK OLAN BAZEN BEN GİBİ MÜSLÜMANLAR OLUYRUZ MAALESEF. bu islamın kuranın suçu değil kişinin benim suçum olabilir. mesela ben de dün sana önce hadsizlik yaptım ama sonra yaptığım yanlışı farkedip döndüm. SENDEN ÖZÜR DİLERİM. yaptığım kabalık için. islamda baK ne var: Rabbinin yoluna hikmetle ve güzel öğütle çağır (nahl 125. ayet) islamda kuranda insanlara böyle yaklaşılması emredilir ama bazen ben gibi müslümanlar maalesef nefsimize yenilriz ve kabalık yaparız. bu da bizim suçumuzdur, bireysel suctur. kuranın nezaketi, hoşgörüsü yukarıdadır.. SEVGİLİ KARDEŞİM KABUL EDERSEN KIZIM DA DİYEBİLİRİM. SENDEN HİÇ BİR ÇEKİNCEM VE BEKLENTİM YOK. SEN SADECE DİĞER İNSANLAR GİBİ İMANSIZ ÖLMENDEN KORKTUĞUM BÖYLELİKEL EBEDİ HAYATINI KAYBETMESİNDEN ÜZÜLECEĞİM BİRİRİSİN. LÜTFEN KİMSEYE KANMA. DÜNYANIN tekrarı olmayacak. kendini kurtar. gerçekten güzel olan islamdır. okuayacaksan mutlaka prof. mehmet okuyanın kuran tefsirini oku. orada kafana takılan her sorunun cevabı var. eğer anlayamadığın bşey olursa da İNTERNETTE CAHİL CÜHELAYA SORMA, bilen insanlara sor. kuran gerçekten allahın kitsabidir. prof. caner taslamının BEN NEDEN MÜSLÜMANIM adlı kitabını okursan kuranın ALLAH SÖZÜ OLDUĞUNU bilimsel olarak gözlerinel görürsün
- 1 yıl
Disardayim bekle vercem cevap
- 1 yıl
Hadis mi ayet mi pek bilmem miraca çıkarıldıktan sonra böyle diyor https://ibb.co/GHFMTw4
- 1 yıl
Bir yaraticinin söylemesi gereken sözler bu olmamalı yüz sopa yüz değnek bunlar akla sığan şeyler değil çelişiyor yani hosgoruyle yaklaşın diyilen dinde sopa cezasını sen kimsin ki başka birine verebilesin işinize gelince de Allah ahirette cezasını kesecek diyosunuz
- 1 yıl
Birdaha atayım hızlı bak süresi var
- 1 yıl
Yani diyosun ki Allah müdahale edemez o zaman deistce konuşmuş oluyosun yaratmış ve bırakmış gibi 😃
- 1 yıl
bak şöyle diyeyim, islamda dünya hayatında uygulanması istenen bir düzen var. nasıl ki diğer yasalarda suç ve karılığında ceza varsa dünyada en adil olması gereken buysa, islamda da bazı suçlara ceza verilir ve verilmedilir. bunu empati yaparak hissetmeye anlamaya çalış lütfen. zina çirkin bir suç mudur? elbette suçtur. tüm toplumlarda hatta daha sert cezalandırılmıştır. zina eden kadın veerkeğe yüz sopa vurlması onlar için bir cezadır. eğer kuran BELİRLİ BİR CEZA KOYMASAYDI ÖYLEYSE İNSANLAR BELKİ DE COK BASİT BİR CEZA YA DA COK AĞIR CEZA VEREBİLRİDİ. BU Allahın merhametine , hoşgörüye aykırı değildir
- 1 yıl
Ya zina dediğiniz ne abi 20 karı al koy köşeye sevap nikahlanmadan yap 1 kişiyle bay sopa vay cehennemlik
- 1 yıl
Hırsızlık yapanlarin elini kesin diyor mesela bu abd gibi ülkelerde yok ama
- 1 yıl
İslam'ın elçisinin var ama :d
- 1 yıl
hırsızlık yapanın elinin kesilmesi de bir cezadır ve caydırıcı bir cezadır. mesela 2 gün önce İzmir de daha önce adam öldürmüş birisi sonra serbest bırkaılınca 2 gün önce 3 kişiyi öldürdü, gasp etti, masum insanalrı soydu. şimdi sana soruyorum Allah için vicdanına göre cevap ver: sence bu adam ilk cinayetinde idam edilseydi bugün 3 masumu soyup, gasp edip sonra öldürebilri miydi. buradan bak olaya. zalime merhamet, MASUMA İHANETTİR DİYE BİR SÖZ VAR.. sen suç işelyen masum insanları soyan gasp edene merhamet edecem diye sonra masum insanların daha fazla acı cekmesine sebep olursun. hem sen de cok iyi biliyorsun ki hırsızlık olayları cezalar caydırıcı olmadığı için artıyor. ve maalesef hırsızlık vakalarında hırsız ile masum insan karşı karşıya gelince bazen birbririni öldürüyorlar. cinayete sebep oluyor. el ksilmesinin uygulandığı osmanlı zamanlarında hırsızlık vakaları neredeys yok denecek kadar azdı. bugün bile el kesma cezasının uygulandığı arabistanda insanlar dükkanlarını bile kapamadan evlerine gidebiliyor. tezgahlar dışarıda kimse el sürmüyor. belki senede bir hırsızın eli kesliyor ama bu şekilde onlarca belki yüzlerce insanın canı ve malı korunuyor. lütfen buradan bak olaya
- 1 yıl
9 yaşındaki kızla gerdeğe girmesine de sen illa bir kulp bulursun abi , yok 9 değil o 19 falan diye ne kadar normallesti şu an 50 küsür yasindaki adamla
- 1 yıl
İnsanlar bu acımasız hayatta bazı şeylere mecbur kalabiliyor Allah'ın fakir doğup fakir yasattigi bir insan ailesine bakmak için çalmak mecburiyetinde kalsa ve eli kesilse rahat edicek misin ha
- 1 yıl
9 yaşındaki çocuk mudur çocuktur değil mi? 9 yaşındaki birine mal, mülk emanet edilir mi? hayır. öyleyse hz. ayşenin evlendiğinde 9 olmadığını sana ispattlayayım. Yetimleri, evlenme çağına gelene kadar deneyin; onlarda olgunlaşma görürseniz mallarını kendilerine verin; büyüyecekler de geri alacaklar diye onları israf ederek ve tez elden yemeyin. (nisa 6. ayet) gözlerinle okuyorsun ki evlenmek için akli ve bedeni olgunluk yaşı aranıyor kuranda. 9 yaş iftiradır. belgeleri ile sabittir ki hz. ayşe evlendiğin 17/18 yaşındaydı. çünkü hz fatma ile aşağı yaşıt oldukları kesin. efendimiz evledğinde kızı fatma da 17/18 yaşındayı. bu arada benim nenem 14 yaşında evlenmiş. ve karacaoğlan gibi şairlerimiz 13/14 yaşında kızlara çok şiir yazmış. yani demem o ki 50 sen önce bile 15 yaşında insanın evlenmesi normaldi
- 1 yıl
Peki kaynağın ismini hatırlamıyorum ama Ayşe diyor ben salıncakta sallanırken annem çağırdı kadınlar bana hayırlı kısmetin var dediler diyo beni giydirdiler diyo nerdeyse 20 yaşındaki kiz neden salıncakta sallansın? Ya da neden başka insanlar onu giydirsin? Burdan da küçük olduğunu anlarsın
- 1 yıl
https://ibb.co/DY82j6Q
Kaynaklarıyla birlikte burdan bakarsın artık - 1 yıl
O dönemlerde 18 yaşında bekar kalman imkansız gibi bişey
- 1 yıl
kuranın ilk yazılı öreneği topkapı sarayında mevcut. orada evlilik için yaşın, olgunluğa erişmesi isteniyor. bunu sen de okudun İSLAMDA COCUK EVLİLİK YOKTUR bu aytle sabit. senin okuduğun hadis denilenlerin coğu uydurma. kurana aykırı olan sözler bana ait değildir diyor peygamberimiz. hz. aişenin salıncakta sallanmasına gelince emin ol mesire alanlarına gidince 30/40 yaşındaki kadınlar bile sallanıyor salıncakta. vallahi ben de eşimi 18/20 de sallamıştım:)) sen kurana bak ve kurana uygun olan hadislere. diğerleri hadis diye uydurulmuş
- 1 yıl
Tamam abicim sen haklisin daha fazla paragraf okumak istemiyorum senin tarafından ✋🏻
- 1 yıl
Caner taşlamanın o kitabı çok low iq bir kitap
- 1 yıl
Sfjkggjkgkkhkkjkjj okudun muuu
- 1 yıl
Okudum okudum. Pdf i de var hatta. Bana islamı delille savunmak genel olarak saçma geliyor. Delil olsa zaten inanç olmazdı bilirdik
- 1 yıl
Müslüman misinn
- 1 yıl
Yok değilim
- 1 yıl
Ndkdmdkdkdkdkdk neler anlatiyo ozet geçebilir misin 😿
Gizli Üye(25-29)1 yılGılman diyen var resmen totolarından uyduruyor. Hiçbir ayet ve hadiste kadınlara cennette özel bir şey verileceği yazmaz. Kadınlar üzülmesin diye birileri uydurmuş. İslâm erkeğin uçkuruna çok düşkün. Çünkü az**gın Arap bedevilerini en iyi yola getirmenin yolu onlara sınırsız cariye ile seks yapma özgürlüğü ile beraber 4 kadınla nikâh vermektir. Bu da yetmez, öldükten sonra Kur'an'ın da ifadesiyle göğüsleri yeni tomurcuklaşmış huriler bahşetmektir.
11 Yorumla- 1 yıl
Evet anlamıyorlar ama bunu neyse herkesin dini kendine ben artık bişi konusmaktan sıkıldım
Gizli Üye(18-24)1 yılO cennet ki, orada istedikleri her şeye ulaşırlar ve orada sonsuza kadar yaşayıp giderler; bu, Rabbinin [insan için her zaman] istenmeye değer bir vaadidir”. Orada diledikleri her şey kalıcı biçimde onların olacak: Bu, Rabbinin üzerinde kendisinden yerine getirmesi istenilen bir söz idi.” Furkan suresi 16 ayet
139 Yorumla
Cevap sahibi1 yılKendileri için (hizmet eden) civanlar, etrafında dönüp dolaşırlar; sanki (her biri) 'sedefte saklı inci gibi tertemiz, pırıl pırıl. ' (Hizmet için) etraflarında döner kendilerine ait, sedeflerinde saklı inciler gibi hizmetçiler. Etraflarında saklı inci gibi güzel, kendilerine mahsus gençler dolaşırlar (hizmet ederler.) Tûr suresi 24 ayet.
Cevap sahibi1 yılDalga geçip gülüyorsun ya çok yazık dini İslamı alaya alıyorsun senin gibiler için alevli ateş vardır bunuda bil.
- 1 yıl
Dalga geçmiyorum olanları söyledim ben fikir beyan bile etmedim doğru düzgün 2 bin 3 bin küsür din arasından doğru olanı bulamadığım için özür dilerim ya valla jdownspwnwkw
Cevap sahibi1 yılHarbi malsin aq
- 1 yıl
Ya bı kes aq saygimi bozmiyim bozmiyim diyorum aklı kıt sq ayet atınca bir bok mu bildim saniyosun biz okumadik sanki bunları kadınları dövün dedigi ayeti gostersem ağzı yüzü sasacak siz onu da normallestirirsiniz gerçi sq senle aynı inanca sahip değilim diye mal olmuyorum böyle düşündüğün için sen ileri düzeyde cahil oluyosun hadi yallah
Cevap sahibi1 yılCahil belli aptal senin okudun da hepsini mi okudun bir tane ayet görünce dinden çıkan s@lak çok senin gibi
Cevap sahibi1 yılCehennemde cayır cayın yan
Bir tane ayet okumuş orada kadınlara böyle diyor hoaa olur mu öyle ben dinden çıkıyorum ama diğer güzel yol gösterici ayetlere bakmıyorsunuz uygulamıyorsunuz bir ayet görünce hemen dini karalama kurana Allaha sallama aq embesili seni cehennemin en dibinde yan inşallah- 1 yıl
BDKSJSKSNSKSJSJ sahih buhariye kadar okudum merak etme senden daha hakimimdir İslam'a öyle kopyala yapıştır ayet atınca olmuyor 😃
- 1 yıl
Müslümanlığın en güzel ornegisin kanka hoşgörü diniiymiş çok güzel örnek oluyosun laflarinla ucuzlugunla
Cevap sahibi1 yılaynen kesin okumussundur yalama seni
Cevap sahibi1 yılGörünce yemiyor tabi
Cevap sahibi1 yılHemen bir ayet okuyup dine salliyorsunuz
- 1 yıl
Birçok ayet ve sahih buhariden kaynak okudum merak etme Araplardan gelende hicbiseyi kabul etmiyorum daha çok sovebilirsin cahilliginle kal zaten bir akıllı sizsiniz şu hayatta
Cevap sahibi1 yılBir tane ayet için dinden çıkamam 😃 sen kadın olduğun için karşı geliyor olabilirsin ama üzülme 😆
Cevap sahibi1 yılOkudun da ne oldu
- 1 yıl
Hala bir ayet diyo hala herkes senin gibi cahil değil bir ayet okuyup çıkacak kadar yeterince baktım ben merak etme
- 1 yıl
Kopyala yapıştır ayet atmaya devam et kuran mealini açıp sonuna kadar okumamıştır bile
Cevap sahibi1 yılOkumadım okuyorum hala devam ediyorum yani sen okumuşsun ama feyz alacağın yerde dinden çıkmışsın çok yazık 😃
Cevap sahibi1 yılOkuduysan bunu sende bilirsin kafirler ve zalimler için can yakıcı bir azap var en azından Allaha inanıyorum kafir değilim anladın
- 1 yıl
Ne büyük bir şeref NXKSNSKSNSKSNSJ hepsini oku ondan sonra gel
Cevap sahibi1 yılLan bi sie sen okudun sanki okusam bile dinden çıkmam senin gibi merak etme
Cevap sahibi1 yılŞeref ha göreceksin şerefi 😃
Cevap sahibi1 yılHadi şimdi kaybol
- 1 yıl
Oku ondan sonra gel kadınları dövün ayetini oku sonra gel kadınlar sizin tarlanizdir istediğiniz gibi kullanın dediği ayeti okuda gel kadinlarin yarım akıllı görüp tek kadının şahitlik yapamadığını görde gel Muhammed miraca yükseldiğinde cehennemde en çok kadinlar vardı gördüm dediğinde bir kadın çıkıp neden biz cogunluguz bizde ne var dediğinde siz kocaniza itaatkar değilsiniz fitne çıkarıyorsunuz vs vs dediği hadisleri buhariyi falan oku tamam mı 9 yaşındaki kız cocuguyla gerdeğe girdiğini okuda gel İslam'dan önce bile Hz Hatice bir ticaret yapiyodu erkeklerle takas yapıyordu zengindi İslam geldikten sonra kadınlara yasaklandı ticaret sana göre hava hoş seni yuceltiyor çünkü dinin ama ben yıllarca ibadet edip yıllarca aç kalıp oruç tutup böyle muamele görmeyi istemiyorum anladın mı herkesin dini kendine adam gibi soru sordum adam gibi gel adam gibi git
Cevap sahibi1 yılBu zamanda zaten o dediklerin imkansız ve kadına kisme köle muamelesi yapmıyor benim gözümde her insan değerlidir
- 1 yıl
Aynen kanka senin gözünde ama kitapta böyle geciyor
Cevap sahibi1 yılTamam çok uzatmayalım herkesin görüşü kendine kitapta öyle diyor ama kimsenin döveceği yok
- 1 yıl
Kafan mı iyi dovecegi yok öyle mi? 😃 Aç gözünü kanka
Cevap sahibi1 yılUlan kim kimi dövmüş kurana bakıp
Cevap sahibi1 yılKimse dövmez yani
- 1 yıl
Ay kafayı yedirtirsin adama Arap ülkelerine dönde bak , kadınlar bırak dovulmeyi erkeksiz dışarı cikamiyorlarmis yasaklamislar
Cevap sahibi1 yılYavaş yavaş kalkıyor o yasaklar prens Selman kaldırıyor
Cevap sahibi1 yılYaw sanane araptan maraptan sen kendine bak Fındık
- 1 yıl
Lan daha yeni gelmiş yasa NERDEEEE KALKİYORRR YENİ GELMİİSSSS. Kadınlar artık bir yüzleri açıktı yuzlerinin de kapanma zorunluluğu getirilmiş Afganistan'da sadece hafta da 1 kadın günü var o zaman cikabiliyorlar onun dışında hapiste gibiler
Cevap sahibi1 yılBak reis onlar çok abartıyor çok kuralcı ve katılar din bunu emretmiyor insanlarda bu yüzden dinden soğuyor bunun sebebi onu yapanlar
- 1 yıl
Ben bilememm halleri bu yanii
Cevap sahibi1 yılOnlar orspu çocuğu
Cevap sahibi1 yılMüslüman değil abartiyorlar
1 yılCinsiyet fark etmeksizin sonsuz mutluluk alacak insanlar. Bu yeterlidir. Ona şunu verecek, buna ne verecek gibi lafların kıymeti sonsuz mutluluk karşısında anlamsız kalır. Anlayana tabii.
011 Yorumla- 1 yıl
He biz anlamıyoz kanslsns
- 1 yıl
Yaptığın güncellemeler seni yeterince özetliyor. Teşekkürler.
- 1 yıl
Yaptığım güncelleme tek bir kisiyeydi ne yaşanmış bilip bilmeden sorgulicaksan senden üstüne alinabilirsin
- 1 yıl
Ben yazdıklarına tek bir boyuttan bakmıyorum, elhamdülillah. Yanlış üslup doğru sözü mahveder vesselam. İyi geceler.
- 1 yıl
Ya he ya he adam ataurke küfür ediyor biz bişi diyince yok soyleisn yok boylesin he ya he sizsiniz
- 1 yıl
Yahu Allah'ın yarattıkları, ayetleri ve cennet için vaadedilenler ile dalga geçer gibi konuştuğunun farkında mısın? Şu soruda yorumlara bakıyorum da yok dörtlü date yok bilmem ne... Bir kendinize gelin Allah için ya. İnsanın yüreğini paramparça ediyorsunuz böyle yaparak.
- 1 yıl
Yalan bişey mi konusuyorum , biyerimden mi uyduruyorum
- 1 yıl
Bambaşka şeylerden bahsediyoruz. Sen bana sadece şunu söyle lütfen: Cennet senin için neyi ifade ediyor?
- 1 yıl
Cennet Kuran'da ne yazıyorsa onu ifade ediyor şaraplar üzümler memeli kızlar 😃
- 1 yıl
: ) 👋🏻
- 1 yıl
Jfksjdosjdksj noldu yazılanı söylüyorum
1 yılÇok sığ düşünceler geliyor bana bunlar. Cennet varsa ve insan içinse tabiki de cinsiyet fark etmeksizin faydalanacak insanlar nimetlerinden.
09 Yorumla- 1 yıl
İslam dini tek hak dindir evet katılıyorum ama gerisini anlamadım. Konuya sığ bakılıyor erkeklere huri varken kadınlara ne verilecekmiş gibi sorular düşünceler çok sığ bakış açıları değil mi? Her istediğinin kat kat fazlasını alacağın bulacağın bir yerde bunu sorgulamak sığlık değil mi?
- 1 yıl
Şöyle diyelim, 2-3 yaşlarında bir oğlun var, Oyuncak bebek alsan oynar mı?
Kız çocuğuna araba veya tabanca alsan oynar mı? Bazı şeyler fıtrata ters. Burada kıskançlık var. Size veriliyor bize niye yok gibisinden.
Kendime ait olan yorumu okursan belki anlaşılması daha kolay olabilir. - 1 yıl
Farklı şeyler söylemiyoruz. Şimdi bu sığlık olmuyor mu?
- 1 yıl
Komple bana ne anlatmaya çalıştığınızı anlamadım sanırım siz de beni anlamamışsınız bu kadar anlamsızlığın içinde konuşmanın bence mantığı yok iyi geceler dilerim
- 1 yıl
Of iki cahil konusuyo gene sığmış lafa bak
- 1 yıl
Kıskançlık falan yok göğüsleri şişmiş genç kızlar verilcekmis işte size bakın dalganiza ndaosnakka
1 yıldalga mı geçtiğini zannediyorsun? kadınlara da gılman var keşke araştırsaydın
11 Yorumla- 1 yıl
Hangi ayet söyler misin bakiyim hemen gözümden kaçmış olabilir dalga gectigim bir konu da yok ayrica
- Aile & Toplum konusunda 472 cevap paylaştı.
1 yılKadınlar için de Gılman var. Ama kimse bunu dillendirmek istemiyorum 😉
Sen Huri Gılman'dan da güzelsin diyor bir şarkıda.00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBu kadar erkek hastası olduğunu bilseydim bu dünyada da ahirette de senin olurdum. Gel olacam hatta yaz bana
03 Yorumla- 1 yıl
Ya ne diyon ne diyon ne alaka erkek hastası smakdpwndkkw
Cevap sahibi1 yılErkekleri kıskanmışsın la cennette karşı cinsle yatabildikleri için. Ben senle olurum guzum üzme kendini
- 1 yıl
Ne yaparsanız yapın gerçekten gram umrumda değil , sadece eğer böyle bişey gerçekse adaleti ve böyle biseyin saçmalığını sundum size
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim bu dünyada 5 tane erkeğim var başka da istemem oh
01 Yorumla- 1 yıl
JDOAJDAOSJWOSKWK go siss
Gizli Üye(18-24)1 yılSize niye versin bu dunyada sap diye sevgili buluyorsunuz zaten
012 Yorumla- 1 yıl
Cokayp bende istiyom huri
Cevap sahibi1 yılSize nuri olur anca
- 1 yıl
Yakışıklı ve kaslı olcak mi
Cevap sahibi1 yılKuranda var mi nuro falan? Geciyor mu
Cevap sahibi1 yılGaliba 1.10 boyunda cok cirkin biri olcakmis size
- 1 yıl
Benim bildiğim geçmiyor bilen varsa da ayet ismiyle yazsın bakalim benim bildiğim yok bazıları da şey diyor kadınlara daha çok sürpriz var Allah saklıyor ondan vs diyorlar yersen tabi. d skqbsoajao
- 1 yıl
Neeeeeeeeee 1 10 ne ya tövbe de
Cevap sahibi1 yılAhahhaah cennete gittinde bunlar kaldi senin derdini djdjdnf
- 1 yıl
Müslümanlar gidiyomus eninde sonunda bende gorccem yani ddmmdmd
Cevap sahibi1 yılMusluman olmek onemli olan Allah imandan ayirmasin
Cevap sahibi1 yılHepimizi
- 1 yıl
Amin amin slanskwk
Abi din bu kadar zorunuza gidiyorsa inanmayın yahu kıl oluyorum dini bu kadar sorgulayanlara yaw
05 Yorumla- 1 yıl
Yıllardır ibadet eden biri olarak inandığım şeyi sorgulamak hakkım , sen öküz gibi oturmaya devam edebilirsin
- 1 yıl
Gunceldeki şeyi Atatürk'e küfür eden soysuza dedim bana diyor cehennemde yancaksin al peygamberini cennette yasa dedim bende
- 1 yıl
Peygambere nerde sovmusum atma ya ne sovmesi oha yani
1 yılgünahın yoksa kıvanç tatlıtuğları, günahkarsan, nuri alçoları
01 Yorumla- 1 yıl
JSOANAOQSJAKAJAKAJ
Gizli Üye(30-35)1 yılSenin beynini yıkayıp erkeğe veriyor, senin isteğin diye bir şey yok..
10 Yorumla
1 yılAh ah başka bi yorum yapmıyorum
01 Yorumla- 1 yıl
Ne diyon
- Aile & Toplum konusunda 4,9b cevap paylaştı.
1 yılben inançsızım vermez bana bişi
04 Yorumla- 1 yıl
Yancasssss 😿😥🥺
- 1 yıl
yanmaz kefene sardım kendimi
- 1 yıl
Bende istiyoommm pembe olsun mümkünse 🥺🥺🥺😿😥
- 1 yıl
🥲🥲🥲
1 yılSizede Nuriler verecekmiş. Hadi şanslisiniz :)
01 Yorumla- 1 yıl
Girebilirsek kdjdkdjdksjsj
Aile & Toplum konusunda 694 cevap paylaştı. Kadınlarda sevdiği kocalarıyla olcak
04 Yorumla- 1 yıl
Eeeee kanka sevdigi kocaları da ikişer huri takcak koluna ohh 4lü date nddjwosjoa
- 1 yıl
Düşün , rica ediyorum okuyun öğrenin cahil kalmayın okuyun iman edin islamimiza dinimize yeter ki okuyun. d
- Aile & Toplum konusunda 953 cevap paylaştı.
1 yılÖnce git 🤣 gitmeden nuri istenmez
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 524 cevap paylaştı. Ben Nuri istiyorum ama
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
u 1 yılBizde Nurileri alalım.
00 Yorumla islam böyle işte napacaksın
00 Yorumla
1 yılKadınlarada tatmin verilir
00 Yorumlahurri sen olucan
01 Yorumla- 1 yıl
Ben yancakmisim zebani verirler anca bana 🥺😿😿
- Aile & Toplum konusunda 611 cevap paylaştı.
u 1 yılSize de Nuri verir
03 Yorumla- 1 yıl
Sağolsun ya 😃
- 1 yıl
Millet neden hep politik politik yorumlar yazmış 😀
- 1 yıl
Yancakmisim öyle diyolar kafirmisim dmdmdkm
1 yılsizi de 3 er beşer biz alıyoruz :D asomkldas
06 Yorumla- 1 yıl
Başını alırsın
- 1 yıl
başıyla beraber veriyoruz