''Dünya tarihinin gördüğü en zeki, karizmatik ve cesur hükümdarlarından birisidir'' dediğin zaman, ''ondan çok var, onlardan sadece birisidir Fatih'' demek oluyor kardocum. Yani sen bu adamı, Vlad Tepeş'le aynı kefeye koymuş oluyorsun ''birisidir'' diyerek. Bu cümleyi şöyle düzeltelim; Dünya tarihinin gördüğü en zeki, karizmatik ve cesur hükümdardır.
İşte Türk hükümdarları ezmeyeceğiz diye, düşmanlarını kazığa oturtup kanını içen kazıklı voyvoda'yı da ''en karizmatik ve cesur'' liderler arasına katmak zorunda kalıyoruz :D Birini seçmek zorundayız, ben II. Mehmed'i seçtim. Mehmed = Mıhamed. Arapça'dan Türkçe'ye yumuşatılmış karşılığıdır Mehmed Muhammed'in. Türkiye'de askerlere Mehmetçik denmesinin nedeni de tam olarak budur. Askerine İslam peygamberinin adını veren başka bir millet yoktur :D
Konu çok başka yerlere gitti ama olsun, maksat genel kültür parçalamak olsun ahsdahs :D
İlber Ortaylı ' nın ilk defa bir sözüne katılıyorum. Adam saçmalamaktan güzel sözler , mantıklı açıklamalar yapabiliyormuş demek ki. Neyseciğime konuyu saptırmanın manası yok benim anlamadığım ankette ' Hayır, en büyük hükümdar değildir.' seçeneğinin olmaması, garip. d
Sarayın zenginliğin bilginin içinde büyümüş bir kimsenin zeki çalışkan akıllı olma ihtimali daha yüksek oysa ATATÜRK GİBİ yokluğun savasın içinde olan birinin kendini geliştirip okuması daha taktir edilesi bir davranış 😏
En İyi Cevaplar