Arkadaşlar ben elektrik elektronik müh. okuyorum.2. üniversite avantajından yararlanarak okuduğum bölümün yanında 2. bir bölüm daha okuyacağım.2. bölüm için işletme ve iktisat bölümleri arasında seçim yapmak istiyorum.Sayısalım iyi olduğu için de dersleri sayısal ağırlıklı olanı seçmeliyim diye düşünüyorum.Ama işletme mi sayısal ağırlıklı iktisat mı onu tam bilmiyorum.Hangisi sayısal ağırlıklıdır bana yardımcı olursanız sevinirim.
Cevabın nedir?
iktisat daha sayısal. işletme dersleri hava gazı. hikaye anlatıp duruyor hoca. iktisatta sayısal hesap yapılmasa bile ekonomik değişkenler arasında sebep sonuç ilişkilerini düşünmek zorunda kaldığından sayısal beyni iktisattan daha zevk alır. çoğu teoride değişkenlerin artış azalışlarının mantığını bulmaya çalışıyorsun.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2. üni nasıl oluyor açıktan mı okuyacaksın
13 Yorumla- +1 yıl
sınavsız 2. üniversite diye bir avantaj var mezunlara ve halen bir üni de okuyanlara evet açıköğretim olarak okunuyor
Cevap sahibi+1 yılAnladım bende takipteydim mesela şuan Atatürk üniversitesinde var.Tavsiyem mesleğine katkı sağlayacak bölümler oku ortalıkta zaten yeteri kadar işletme mezunu var.Bunun yerine ingilizcen yoksa geliştirebilirsin.
- +1 yıl
Mesleğime katkı sağlayacak tek bölüm Anadolu Üniversitesinde Elektrik Enerjisi Üretimi Dağıtımı İletimi diye 2 yıllık bir bölüm.Bu bölümü okursam da tekniker oluyorum.Yani gördüğüm dersleri aynen görmüş oluyorum ve kendi mühendislik ünvanımdan daha düşük bir ünvanım oluyor.Bu da bana pek bir fayda sağlamaz diye düşünüyorum.O yüzden farklı bir alanda da bilgi sahibi olmak istiyorum.İngilizcemde çok iyi değil.Bütün bunların yanında onu da geliştiyorum zaten ama yinede sağol tavsiyelerin için.
Gizli Üye(30-35)+1 yılben iktisat okuyorum. iktisat daha sayısal grafik olsun formüller olsun uğraştırıyor ama işletme sözel ama iktisat daha zor hatta meşhur bir söz var eşeği bağlasan işletmeyi bitirir iktisat eşek eder diye :) ama sayısalım iyi diyosan kesinlikle iktisat
13 Yorumla- +1 yıl
İşletme düşünüyordum ama sanırım iktisat seçeceğim.teşekkür ederim.
Cevap sahibi+1 yılrica ederim.. işletmeciler de - puan vermişler sanki ben uydurdum sözü :D
- +1 yıl
Ona bende sinir oldum.Sonuçta herkesin kendi fikri ve gerçeklere dayalı bir şeyler yazılıyor.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yıliktisat daha mat ağırlıklı türev integral vs görüyolar.
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
3Cevap
+1 yılİkiside sözel. Sayısal bölüm olmaz iktisadi ve idari bilimer fakültelerinde. Matemeatik ve istatistik dersleri biraz sayısaldır o kadar.
12 Yorumla- +1 yıl
hangisi daha fazla sayısal ağırlıklı yani matematik içerikli onu öğrenmek istiyorum
- +1 yıl
İşletme daha sözel iktisat sayısal agırlıklıdır
10 Yorumlaiktisat bence..
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliktisat .
10 Yorumla
+1 yılişletme tabikide
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi