Eğer Kur'an uydurma diyorsanız, gücünüz yetiyorsa Kur'an'daki gibi bir sure yazın da görelim" iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Normalde din hakkında tartışmaya girmeme kararı almıştım, ama az önce televizyonda uzun zaman sonra tekrar bu ayete denk gelince iş bir anda yaparsın/yapamazsın şeklide bir iddia haline gelmiş oldu.

Daha önce Kur'an okuduğum zamanlarda bu ayeti okurken içimden "Adam sen de, ben olsam çok daha iyisini bile yazarım" demiştim.

İlgili ayet: Yunus Suresi 38. ayet

" Yoksa onu Muhammed uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer öyle diyorsanız ve gerçekseniz Allah'tan başka gücünüz yettiği kim varsa yardıma çağırın da hep berâber Kur'an'ın bir sûresine benzer bir sûre meydana getirin"

Yani İddia'yı bizzat Allah kendisi ortaya attığı için işin dine karşı herhangi bir saygısızlık yok. Çünkü hodri meydan demiş, yapabiliyorsanız yapın demiş. Ortaya bir iddia atmış. Bir Challenge teklif etmiş.

Ben de görüyorum ve arttırıyorum, daha iyisini bile yazacağımı iddia ediyorum.

Medela Nisa suresi 34. ayeti göz önüne alalım. Hatalı bulduğum kısımları düzeltince insanlığa çok daha faydalı bir ayet oluyor.

Nisa suresi 34. Ayet:
" Erkekler kadınlar üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkardırlar ve Allah’tan çekindikleri müddetçe, kocalarının gıyabında ırz ve mallarını muhafaza ederler. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince; önce kendilerine öğüt verin. Sonra uslanmazlarsa, kendilerini yataklarda yalnız bırakın. Yine dinlemezlerse dövün. Size itaat ettikleri taktirde kendilerini incitmeye bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür."

Benim yazdığım ayet : "Erkek ve kadının cinsiyet dışında herhangi bir farkı yoktur, kadın ve erkekten hiçbiri diğerine göre üstün değildir. Eğer geçimsiz bir ilişkiniz varsa önce sözlü olarak medeni şekilde çözün, şayet çözemezseniz boşanma/ayrılma yoluna gidin. Hiçbir insanın hiçbir insana tek bir fiske vurmaya hakkı asla yoktur"

Zamanında kimse neden çıkıp ben daha iyisini yazarım dememiş ilginç gerçekten.
Eğer Kur'an uydurma diyorsanız, gücünüz yetiyorsa Kur'an'daki gibi bir sure yazın da görelim
Güncellemeler
+1 yıl
Güzel saygılı bir şekilde fikir alışverişinde bulunduğum müslüman arkadaşlara teşekkür ediyorum hepsine +1 oy verdim. Darabe fiilini tartıştık.

Geri kalanların ise daha inandığı dinin kitabının kapağını açmamış olmaları çok sıradışı.
Eğer Kur'an uydurma diyorsanız, gücünüz yetiyorsa Kur'an'daki gibi bir sure yazın da görelim" iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?