Normalde din hakkında tartışmaya girmeme kararı almıştım, ama az önce televizyonda uzun zaman sonra tekrar bu ayete denk gelince iş bir anda yaparsın/yapamazsın şeklide bir iddia haline gelmiş oldu.
Daha önce Kur'an okuduğum zamanlarda bu ayeti okurken içimden "Adam sen de, ben olsam çok daha iyisini bile yazarım" demiştim.
İlgili ayet: Yunus Suresi 38. ayet
" Yoksa onu Muhammed uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer öyle diyorsanız ve gerçekseniz Allah'tan başka gücünüz yettiği kim varsa yardıma çağırın da hep berâber Kur'an'ın bir sûresine benzer bir sûre meydana getirin"
Yani İddia'yı bizzat Allah kendisi ortaya attığı için işin dine karşı herhangi bir saygısızlık yok. Çünkü hodri meydan demiş, yapabiliyorsanız yapın demiş. Ortaya bir iddia atmış. Bir Challenge teklif etmiş.
Ben de görüyorum ve arttırıyorum, daha iyisini bile yazacağımı iddia ediyorum.
Medela Nisa suresi 34. ayeti göz önüne alalım. Hatalı bulduğum kısımları düzeltince insanlığa çok daha faydalı bir ayet oluyor.
Nisa suresi 34. Ayet: " Erkekler kadınlar üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar. İyi kadınlar, itaatkardırlar ve Allah’tan çekindikleri müddetçe, kocalarının gıyabında ırz ve mallarını muhafaza ederler. Fenalık ve geçimsizliklerinden korktuğunuz kadınlara gelince; önce kendilerine öğüt verin. Sonra uslanmazlarsa, kendilerini yataklarda yalnız bırakın. Yine dinlemezlerse dövün. Size itaat ettikleri taktirde kendilerini incitmeye bir bahane aramayın. Çünkü Allah çok yücedir, çok büyüktür."
Benim yazdığım ayet : "Erkek ve kadının cinsiyet dışında herhangi bir farkı yoktur, kadın ve erkekten hiçbiri diğerine göre üstün değildir. Eğer geçimsiz bir ilişkiniz varsa önce sözlü olarak medeni şekilde çözün, şayet çözemezseniz boşanma/ayrılma yoluna gidin. Hiçbir insanın hiçbir insana tek bir fiske vurmaya hakkı asla yoktur"
Zamanında kimse neden çıkıp ben daha iyisini yazarım dememiş ilginç gerçekten.
Güncellemeler
+1 yıl
Güzel saygılı bir şekilde fikir alışverişinde bulunduğum müslüman arkadaşlara teşekkür ediyorum hepsine +1 oy verdim. Darabe fiilini tartıştık.
Geri kalanların ise daha inandığı dinin kitabının kapağını açmamış olmaları çok sıradışı.
Eğer Kur'an uydurma diyorsanız, gücünüz yetiyorsa Kur'an'daki gibi bir sure yazın da görelim" iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu ayetin indiği döneme bakmalı ve bunu "mealden" değil, arapça gramer ile yani "belâgat" sanatıyla bakmalı..
Hem bu ayet, Kur'anın mucize olduğunun da ispatıdır..
Şöyle ki: Kur'anın nazil olduğu dönemde, edebiyatçılar o kadar etkili ve tesirli idi ki, tek cümle ile kabileler savaş başlatıp, savaşı bitiriyorlardı..
"Muallakat-ı Seba" denilen Kabenin duvarına asılan 7 büyük söz, her yıl dünyanın en büyük edebiyatçılarının yarışma ile seçildiği sözleri asılırdı.. Bunun için sözün anlamı kadar, ifadenin yalınlığı, anlaşılırlığı hatta az söz ile çok şey ifade anlamına gelen "belâgat" sanatına göre belirlenirdi..
Kur'an nazil olduğunda bu 7 sini de birden indirdi ve ayetler asılmaya başlandı..
Hatta meşhur bir edebiyatçının ayete secde ettiğini görenler "Sen müslüman mı oldun?" diye sorduklarında "Hayır! Ben ayetin belagâtına secde ettim.." demiştir..
Kuran neden bu sözü söyledi?
Elcevap: Çünkü o zaman en ileri mertebe "edebiyat" idi.. En güvendikleri şeye karşı alay etmek için meydan okudu.. "madem bu kadar kendinize güveniyorsanız haydi getirin!" "Getiremezseniz, siz şerefsiz, haysiyetsiz, aşağılıksınız!" "Şerefinizi korumanız için size fırsat haydi!"
Sonuç: Bir ayet, bir söz, bir kitap getirmek çok kolayken onlar daha zor olan "savaşmayı" tercih ettiler.. Bu da Kur'anın "sönmez ve söndürülmez manevi bir güneş" olduğunu ispat eder..
Senin yazına gelince, sen ayete değil, mealine karşı cevap veriyorsun.. Belagat sıfır!
Senin gibi muarazaya kalkan "Müsellime-i Kezzab" belagatli bir iki fıkra ile karşılık vermişse de tarihe "büyük bir hezeyan" olarak geçmiştir..
Bahsettiğin kıssalardan hikayelerden benim de haberim var, İslam tarihi konusunda uzman olmasam da bilgim var. Fakat ben 21. yüzyılda mecburen karşımdaki kitabını ahenkli yapısına değil içeriğine bakıyorum çünkü çok ahenkli güzel ezgileri olan bir şarkının sözlerine de iman etmiyorum aynı mantık ile. Kur'an konusunda tüm kitap baştan sona kötülüğü emrediyor gibi bir düşüncem yok kitabını çoğunda iyi ahlak tavsiye ediliyor ama bazı iyi ahlak diye nitelendirilen veya bu do Grigorieva denen şeyler mantığıma yatmıyor. Sonuç olarak da kendi düşünceme göre çağ değiştikçe eksiklerimi ortaya çıkan bir din olarak görüyorum. Geldiği toplum acınası bir halde olabilir evet doğrudur ama günün şartların göre de yetersizlik mevcut.
Gelecekte uzaya yerleşilirse namaz kılarken kıble ne taraf olacak soruları ile karşı karşıya gelicez. Çünkü kıble bazen tam başımızın üstünde kalacak.
Mesela, şu bana mantıksız gelmişti ilk duyduğumda: "Fakir biri kurban keserken, kurbanı kaçırırsa tekrar kurban kesmek zorunda.. Zengin biri kaçırsa, kesmek zorunda değil.."
Böyle okununca saçma geliyor.. Hikmeti şuymuş: "Fakir birine zaten kurban vacip olmadığı için kesmek isterse, bu durumu karşılayacak güce sahip olmalı" demektir..
Bu yüzden "bana mantıklı gelmedi" demek, mantığı olmadı anlamına gelmez, sen keşfedememişsin demektir..
Erkekler; kadınları gözetip kollayıcıdırlar. Şundan ki, Allah, insanların bazılarını bazılarından üstün kılmıştır ve erkekler mallarından bol bol harcamışlardır. İyi ve temiz kadınlar saygılıdırlar; Allah'ın kendilerini koruduğu gibi, gizliliği gereken şeyi korurlar. Sadakatsizlik ve iffetsizliklerinden korktuğunuz kadınlara önce öğüt verin, sonra onları yataklarında yalnız bırakın ve nihayet onları evden çıkarın/bulundukları yerden başka yere gönderin! Bunun üzerine size saygılı davranırlarsa artık onlar aleyhine başka bir yol aramayın. Allah çok yücedir, sınırsızca büyüktür. İslam'da kadına şiddet yoktur. Peygamberimiz hiçbir kadına el kaldırmamıştır. Kur'anı okusan zaten insan elinden çıkmadığını anlarsın. O ahenk bir insan tarafından ortaya konulamaz. Darpın uzak anlamı da var. Uzak tutun anlamında kullanılmış bence.
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
40 tane meal var ve 38 tanesi dövün diye çevirmiş Darabe fiilini.
bir inanan müslüman olmaya çalışan biri olarak soruyorum senin aracılığınla; ey inananlar ve zülm etmeyi seven müslüman görünümlü kan emiciler; inen her ayet anında peygambere iletilip hafızlar tarafından ezberlenirken ve bir ayet bir kaç nüsha halinde yazılırken ne kerametse ne hikmetse 4 karıyı kendine helal gören sadece gözü gözüken kadından tahrik olan "ileri müslüman" lar nasıl olurda recm vardır bu ayet inmiştir bir yaprağa yazılmış ve aişe annemiz yastığın altına koymuşta keçi yemiş diyebiliyorsunuz. madem indiğine şahitsinizde peygamber o kadar mı emaneti önemsemezdi ki bunu kuran ayetleri içine koyma zahmetinde bulunmadı e kan emiciler. siz yanınızda 10 kadın olsa doymazsınızda kadının varlığına da tahammül edemezsiniz inşaallh o inandığınız cehennemin ta orta yerinde kalırsınız.
çok sinirlendim yaw :) kusura bakma
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Kur'an konusunda halay bazen git gellerim oluyor ama bazı ayetler var ki gerçekten inanmamaktansa mümkün gelmiyor. Peygamber evlerine sık sık girmeyin adamın işi gücü var şeklinde bir ayet var mesela. 21. yüzyılda benim nasıl bir işime yarayabilir düşünüyorum bulamıyorum. Nisa 3, Nisa 11 de baya kafa karıştıran ayetler. Müslüman insanlara karşı bir düşmanlığım yok benim derdim din gerçekten var mı yoksa yok mu?
ben var olduğuna inanıyorum fakat herşeyin cılkını çıkaran herşeyi mahfetmesini iyi bilen insan oğlu ilk ayeti oku olanı okutmamayı bilmem kaç ontane yerde aklınız vardır o halde kullanın denmesine rağmen beyinlerini yıpratmak istemedikleri için düşünmezler kuran kadın sizin en kıymetli emanetinizdir zülm etmeyin baş taçı yapın derken kadın bir seks aleti en değersiz et parçası olur kuran bana herşeyle gel ama hak yeme ( tecavüz etme vergi kaçırma çocuğunu dövme karının en temel hakkı yaşam sevme sevilme insan olabilme hakkına girme evrenin anasını ağlatma ozonu delme çevreyi kirletme) hak yersen seni affetmem diyor bizim bu herşeyi anlıyan bilen "süper zeka müzlüman topluluğu" apaçık bir mesaj kitabıdır denen vicdanı ahlakı aklı güzel huyu tavsiye eden yerlerini yok sayıp sadece kadının gözü gözükmesin acaba hangi ayette bir boşluk varda daha regl olmayan bebek bana karı olur derdine düşüyor. bu yüzden dünyanın hiçbir kesiminde müslümanlar asla ilerliyemiyor bir buluş yapamıyor
O zaman duzgun bir arapca yoktu hatta arapca kuranin inmesiyle sistemli hale geldi harekeler falan zaten cok sonradan eklendi ve peygamberimiz ummiydi yani okuma yazma bilmiyordu kurani arapca okuduysan ayetler arasindaki uyumu gorursun siir gibi o yuzden zaten peygamberimizede sair demisler o kadar uyumlu guzelki... ayrica nisa 34. ayette ben eslwrinizi dovun dedigini dusunmuyorum cunku orda gecen ifadenin yani darebe fiilinin farkli farkli anlamlari var ordaki anlamininda ayrilin oldugunu dusunuyorum zaten bu ayeti ayrilin diye soyleyen hocalarda var
2
12 Yorumla
Soran
+1 yıl
Evet dediğin şeyi ben de araştırdım. Darabe fiili deniyor ama Caner Taslaman hariç herkes dövün olduğunu söylüyor. 40 adeta meal var ve istisnasız hepsi dövün diyor. Ayrıca erkeğin kadından üstün olduğu yazıyor bu çok ama çok yanlış. Erkek kadın eşittir insandır bireydir. Bana şiir gibi gelmiyorum Kur'an pek çok hatalı yaklaşımı var içinde
Bak kardesim kurani cevirenler insan yani aciz, hatali bir kul.. meal demek eksik mana demektir cunku kurank kerimi kimse tam manasiyle ceviremicegi icin eksik mana anlamina gelen meal kelimesi kullanilmistir. Ayrica kurani kerimi cevirenlerin cogu erkek ne kadar iman, ilim sahibi olsalarda nefislerine yenik dusebilirler oyle anlamak isterler kendilerini ustun gormek isteyebilirler.
Erkekler kadınlar üzerine hakimdirler. O sebeble ki Allah onlardan kimini (erkekleri) kiminden (kadınlardan) üstün kılmışdır. (Nisa Suresi, 34)
Ayette geçen ”erricalü kavvamune alennisai” ifadesi, ”erkekler kadınları gözetir” ya da ”erkekler kadınların geçimlerinden sorumludur” manasında çevrilmesi gerekirken, çoğu mealde erkeğin kadın üzerinde otorite/hakim olduğu şeklinde çevrilmiştir.
Meal yazarlarının çoğu bu ayette geçen ”kavvam” kelimesini ”yönetici, hakim” olarak çevirmesine karşın, her ne hikmetse aynı kelimenin geçtiği Nisa Suresi 135 ve Maide Suresi 8. ayette ”adaleti ayakta tutun, adaleti gözetin” olarak çevrilmişlerdir.
Yine aynı ayette ”feddelellahu badehum ala badin” ifadesinin manası ” her birine farklı yetenek ve özellikler verdik”dir. Ancak bir çok mealde her nedense ”Allah bazılarını (erkekleri), bazılarından (kadınlardan) üstün kılmıştır” şeklinde çevrilmiştir. Ayette ”Allah erkekleri kadınlara üstün kılmıştır” yazsaydı şöyle olması gerekirdi; faddalellahur ricae alen nisai.
Ayette geçen ”badehum” (bazıları) kelimesindeki ”hum” zamirini sadece erkeklere gönderdiğinizde anlam şöyle olur: Allah erkeklerin bazısını bazısına üstün kılmıştır. Bu da ayetin içinde bulunduğu metne uymaz. Hum zamirini erkek ve kadınlardan oluşan karma bir gruba gönderdiğinizde anlam şöyle olur: Allah erkeklerin ve kadınların bazısını bazısına üstün kılmıştır.
Nisa Suresi 32 ve Rad Suresi 4. ayette aynı kelimeler geçer. Ancak her ne hikmetse burada ”kiminizi kiminize üstün kıldı” olarak çevrilmiştir. Ayetin manası, ”Allah her birine farklı yetenek ve özellikler vermiştir”dir. Cinsiyet ayrımı yoktur. Ayetin doğru çevirisi aşağıdaki şekildedir.
Erkekler kadınları gözetmekle yükümlüdür. Zira Allah, her birine farklı yetenekler ve özellikler vermiştir. Nitekim erkek evin geçiminden sorumludur… (Nisa Suresi, 34) (Edip Yüksel)
Dediğin şeyi ben de araştırdım, meal yazarları genelde erkek olduğu için böyle olduğunu savunuyor Caner Taslaman. Bizim üniversitede hoca zaten. Ama yine de bu Kur'an'ı değiştirmek olur Kur'an'ın değişmediği iddia edilirken bu değiştirmek olur. 1-2 defa tefsir de okudum zaten ama yine de kadın erkek eşitliği bariz şekilde mümkün değil. Nisa 11'de miras paylaşımı konusunda kadının yarım pay sahibi olması, şahitlik olarak erkeğe denk sayılmaması Nisa 3'de erkeklerin 4 kadına kadar kendilerine cariye alma hakkı 21. Yüzyılın çok gerisinde. Zaten Arap devletleri de bunu böyle uyguluyor. Bu İslamın bozulmuş olduğunu göstermez mi?
Kurani kerimin aslı hiç değişmedi yani Arapça haline dokunulmadi o yüzden kuran değişmiş olmuyo sende meal yazabilirsin yukarda Nisa 34. Ayetini değiştirmişsin ya onu yazarsin mesela sonra da bunun ismine meal dersin benim yazdığım eksik anlam der işin içinden çıkarsın. Miras konusuna gelinc erkek evin sorumluluğunu aldığı için yani eve ekmek getirmek zorunda olduğu için böyle yapılmış. Kadının şahitliği niye erkekle denk değil çünkü kadınlar daha duygusal yaklaşıyor benim karşımda biri ağlasa çolugum çocuğum var dese ben şahitlikten vazgeçebilirim ama yinede güvenilir bir kadının şahitliği kabul ediliyor. 4 eş meselesine gelince araçlarda çok evlilik vardı bir adamın 10-15 tane eşi vardı ve kuranı kerim bunu 4 ile sınırlıdır hatta bu ayet inince sahabeler hep eşlerini bosadilar çünkü çoğunun dortten fazla eşi vardı. Ama kuranda tek eşlilik ovulmustur daha güzelini yapmak varken kuranda ovulmus olanı yapmak varken bir insan niye 4 eş alirki
Ben Kur'an baştan sona kötülüğü emrediyor demiyorum zaten içinde iyi ahlaksız sahibi olmaya yönelik çok fazla şey var ama bazı nokta Kur'an'ın iyi ahlakı 21. yüzyıl ile ve insan hakları çelişiyor. İçinde elbet iyi şeyler de var ama benim olayım gerçek bir din mi değil mi olduğu için tek bir kusur kabul edilemez benim için. Bazı ifadeleri bazı kavramları bana hatalı geliyor. Yani evrene ve tüm zamana inmiş bir dinin Arap toplumunun veya bundan 1400 yıl öncesi sosyal hayatına göre şekil almış olmasını kabul edemiyorum. 21. yüzyılda kadın da çalışma yaşamı içinde hatta pek çok kadın bir erkeğin bakımına muhtaç değil hal böyle olunca miras paylaşımı ayeti günümüzde yetersiz kalıyor. Şahitlik konusunda erkek de kadın da duygu sahibi canlılar yani şahitlik konusunda böyle bir tutum sergilemek 1400 sene öncesinin insana bakışta açısı ile açıklanabilir ancak.
Tamam suanda kadinlarinda cogu calisiyor ama kadinlar kazandiklari parayi kimseye harcamak zorunda degil yani tamamen kendi tasarrufunda ama erkek oyle degil erkek ise kizinin, annesinin, esinin ve kiz kardesinin gecimini saglamak zorunda onlar bununla mukellefler..
Kuranın hiç bir yerinde kadın ile erkeğin şahitliklerinin farklı oranlarda olduğuna rastlayamazsınız. Bilakis oran hep eşittir. İnceleyince buna siz de şahit olabilirsiniz
Konu ile ilgili olarak bir ayeti paylaşmak istiyorum: 3:196 -Nitekim Rableri onlara cevap verdi: ‘Şüphesiz Ben, erkek olsun, kadın olsun, sizden bir işte bulunanın işini boşa çıkarmam. Siz, birbirinizdensiniz.* İşte, hicret edenlerin, yurtlarından sürülüp-çıkarılanların ve yolumda işkence görenlerin, çarpışıp öldürülenlerin, mutlaka kötülüklerini örteceğim ve onları, altlarından ırmaklar akan cennetlere sokacağım. (Bu,) Allah katından bir karşılık (sevap) tır. (O) Allah, karşılığın (sevabın) en güzeli O’nun katındadır.’
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
12
Cevap
23
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
burada çeviri tam doğru değil. ayetin aslında genel bir üstünlükten değil erkeklerin üstün olduğu bir alandan bahsediyor. kadınlar ve erkekler her alanda eşit değildir. bu sosyolojik açıdan da bir gerçek. sscb zamanında ekim devrimi vardı. sence kadınlar erkekler gibi madenler de çalışabilir mi? kadın erkek çalışma hayatında eşit midir? cevap: tabiki değildir. bu sadece örnekti. devam... kaldı ki eşitlik demek adalet demek değildir. eşitlemeye çalışmakta adaletsizliği getirebilir. mesela sen benle eşit olduğunu iddia ediyorsan benim kaldırabileceğim ağırlığı ve alabileceğim sorumluluğu alabilmen lazım. rasyonel olmak gerekli, senin gönlün olsun diye ben sana eşitiz diyemem. bugün ben evlensem evi kadın geçindirse insanlar ne der. bir restorana gitsek hesabı kadın ödemek ister mi? yoksa benden mi bekler? ama kadınlarında üstün olduğu konular var. elde olan beyde olmaz. hiçbirimiz çocuk doğuramayız. cennet anaların ayakları altındadır diyor hadiste. burada bir annenin, bir kadının layık olduğu değeri gösteriyor. kuran bu şekilde kendi kendine anlaşılmaz zaten onun için peygamberin sünnetine uymak emrediliyor. peygamber gönderdik ona uyun diyor. peygamberin hanımlarına verdiği değer hadislerde sabit. bana üç şey sevdirildi derken bir tanesi kadınlar olarak belirtiliyor.
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
İslamiyet dışında dediklerine katılıyorum. Gizli kullanıcı neden oldun ki kötü bir şey yazmamışsın ki. Gayet dolu dolu cevap veren tek kişisin hatta.
Erkekler kadınlar üzerine idareci ve hakimdirler. Çünkü Allah birini diğerinden üstün yaratmıştır. Bir de erkekler mallarından harcamaktadırlar.
Senin yazdığın ayette "Erkek ve kadının cinsiyet dışında herhangi bir farkı yoktur" Bu durumda Senin demene göre Kadınların da erkekler gibi fiziksel olarak güçlü ve yapılı olmaları gerekmiyor mu gerekiyor değil mi? Bu durumda yaradılışta bir eşitsizlik ortaya çıkmış oluyor. Demek ki Allah yaradılış olarak erkeği kadından üstün yaratmış ve onlara karşı adaletli olunmasını emrediyor. Dahası, erkekler güçlü olarak yaratıldıklarından, eşlerinin namuslarını, çocuklarını, mallarını koruma ve sahip çıkma görevi erkeklere verildi. Ve erkekler savaşta kazandıkları ganimetleri yine eşleriyle aileleriyle paylaşma görevi erkeklere verildiği Kuranda ki ayetlerden açıkça anlaşılıyor. Sonuç itibariyle, kaıdn ve erkeğin cinsiyet dışında herhangi bir farkı varmıymış? varmış. Bu durumda, esinlenerek yazdığın ilk ayette bile çelişki ve tutarsızlık ortaya çıkmış oldu. Sen ayet filan yazma kardeş, herkes bildiği işi yapsın.
1
8 Yorumla
Soran
+1 yıl
21. Yüzyılda hangi ganimet hangi erkek egemenliği. Artık kadınlar iş hayatında çalışıyor bazı kadınlar eşlerinden fazla para dahi kazanıyor. Fiziksel kuvvet pazardan alınan 3 kilo domatesi taşımaktan başka bir işe yaramıyor. Erkek ve kadın arasında cinsiyet harici fark yoktur, maskülen kadınlar olduğu gibi feminem erkekler de var biyolojik cinsiyet haricinde (gender yani) duygusal cinsiyet eğilimler bile var. Yani anlayacağın var oğlu var. 21. yüzyılda bir cinsiyetin diğerinin koruyucusu olması fikri ancak 1400 yıl önce yazılmış bir kitapta geçen kitaptan çıkabilir.
Şuanda 21. yüz yılda bile kadınlar erkeklerin fiziksel gücüne, korumasına muhtaç, bu güç kadınlara ve erkeklere eşit olarak verilseydi, o zaman " kadın ve erkekler cinsiyet haricinde eşittir" diyebilirsin. Eşitlik yaradılıştan bozulduğu için, güçlü olan zayıfı ezip hayatta kalma prensibine dayanıyor. Bak bu güçlü olma durumu vahşi doğada bile mevcut, hiç belgesel seyretmedin mi? güçlü olan erkek aslan yuvasını ve yavrularını diğer aslanlardan korur ve yakalanan bir av olduğunda yemeği ilk o yer diğer kalanı da ona sonradan eşlik eder. Senin mantığınla bu haksızlık silsilesi vahşi doğadaki hayvanlara da geçmiş demek. Bak bu güç gösterisi biz erkeklerde bile fazlasıyla vardır. Gücü sadece fiziksel olarak değil farklı konularda , zayıflık güce boyun eğiyor. Ekonomik güç, bilgiye dayalı güç, teknolojik güç, toplumsal güç vs.
Ama biraz daha konuya yoğunlaşırsan bizi hayvanlardan ayırt eden akıl ve irademiz olduğunu göz önünde bulundurursun. Hayvanların duyguları ve hayatta kalma iç güldüleri vardır. İnsanların ise hayvanlara ek olarak akıl, irade, tutku, sezgi, ahlak gibi yetkinlikleri de vardır.
Mesela bak, bir ayette ne diyor.. "Biz peygamberlerin bir kısmını bir kısmına üstün kıldık ve Davud'a da Zebur verdik. Demek ki Allah peygamberleri bile bir birbirlerine üstün kılmış. Senin yazdığın ayete göre kadın erkek cinsiyet harici eşit olacaksa, yukarıda ki ayette bir eşitsizlik yok mu?
Ben Kur'an'ı en az 3 defa okudum (3ten fazla defa okudum da 3 diyelim yalan olmasın) zaten tefsir de okudum ve inanmadım. Yani Kur'an içinde güzel ahlakı örgütleyen şeyler var ama yanlış çok kavram da var "bana göre"
İşin hak hukuk adalet tarafından ele aldığımız zaman, şu an ki yüz yılda, adaletli tek bir kavram bulamazsın. Ve şuanda bizim islam diye yaşadığımız din, Peygamberin ve kuranda anlatılanla alakası yok. İşin hak hukuk adalet konusunda uygulamada büyük haksızlıklar var o konuda hak verdim sana. Ama zaten kuranında zaten temel ilkesi adaletli davranılması üzerine kurulu. Dediğim gibi uygulumada büyük haksızlık ve adaletsizlikler mevcut.
Yani içinde sakıncalı ifadeler olduğu için kötüye kullanmaya müsait. Nisa suresi 3. ayette erkeklerin 4 kadına kadar kendilerine cariye alabileceği yazıyor. Arap ülkelerininnde bu ayet kullanılarak kadınların rızası bile olmadan adamlar 3er 4er eş alıyor kendilerine.
He işte o ayetleri çarpıtıp kötüye kullananlar, yüzünden tahrif edildi islam dini. Size iteeat etmesinden endişe duyduğunuz cariyenizi önce uyarın, sonra yataklarınızı ayırın, sonra dövün yazıyor diye, bizim müslüman geçinenler, vay kuranda söz dinlemeyen karınızı dövün diyor, getirin köteği ver Allah'ım ver. İşte gerçek islam anlayışı bu değil.
Öncelikle senin yazdığın birkaç ayet sure değil. Kadın ve erkek arasında eşitlik yoktur adalet vardır. İlla ki biri diğeri üzerine yönetici olmak zorundadır ki ilişkileri yürüsün. Kur'an da Erkeğin yönetici olmasını daha uygun bulmuştur çünkü erkek yapısı gereği liderlik etmede daha iyidir. " Darabe " fiili hakkında konuşmayacağım muhtemelen biliyorsundur.
2
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Darabe fiili ile ilgili ayrılık anlamı olduğu iddiaları var evet fakat 40 mealin 38i dövün diye çevirince insan bir sebebe bağlanmak istiyor. Öte yandan ben de sure yazmadığımı sadece ayet yazdığımı biliyorum ama 3 ayetten ibaret sureler de var biraz zorlarsam 3 ayet uzunluğuna erişip iddiayı tamamlarım. Aslında yapacaktım zaten de 2000 karakter sınırına takıldım.
Sorun şu ki biz 40 tane mealci dışında Kur'an'ı açıklayabilecek kimse yok gibi davranıyoruz. Oysa herkesin bir bakış açısı var. Biz Kur'an'ı %100 çözmedik halen çelişkili yerler var neden mi halen çözemedik çünkü bakış açımızı hiç değiştirmiyoruz. Meallerimizi güncel tutmuyoruz. Bu arada yazacağın sureyi merakla bekliyorum. Mümkünse şöyle bir şey olsun.
Darabe dovun ve uzaklaştrin anlamlarını içerir. Yorumlayanlar bir kadına ne şekilde davranış göstereceklerini belli etmiş Araştırırsan yalnız dovun çevirisini çevirmeyen yazarlar görürsün Kadın ve eşittir demişsin ama değil hukuk gibi şeyler hariç kadın ve erkek birini tamamlayan varlıktır erkek kadını koruyan kadın da erkeğine saygılı ve sadık olandır dini açıdan olan eşitlik budur itaat eden değil
1
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Darabe kısmını ben de biliyorum ama yanlış bilmiyorsam 40 adet meal var ve 38 tanesini dövün diye çeviri yapmış. Kadarıyla kurcalayan Nisa suresi 3. ayet ve Nisa suresi 11. ayet de var. Bilemiyorum. Kadın erkek kısmı ise bambaşka bir tartışma konusu
Darabe kelimesi çok farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Hemen yakın bir bilgiden isra 48 i ele alalım. (Etkili konuşma, ikna etme) anlamları da vardır.
https ://youtu. be/FCr9jpTjW3U
sen onun bunun çevirdiğine bakmayacaksın. arapça bilmeden kuranı anlayamazsın o uyumu asla anlayamazsın. Günümüz Türkiyesinde dinci geçinip yobazlaşıp gidenlerden kaynak alıp dini karalamaya çalışmak kolay. (linke boşluk koydum xper yok çünki.)
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Darabe fiilinden ben de haberdarım ama 40 adet mealin 38 tanesinde dövün diye çevirmişler
Ama gerçeği o değildir. Dindar görünüp diyanet vs insanın aklıyla dalga geçiyorlar. Bir konu vardı, islamın tecavüzü emrettiği tartışması yalan da onlardı. Yani sen milyonlarca spermin arasından oluşmuş insan mantığının söylediği her şeyi koşulsuzca kaale almamalısın. Örneğin bu bilim konusunda da aynı. Kadın bir bilim insanı, insanları robotların yapmış olabileceğini söylemişti. Yani her iki tarafı savunanda da kargaşa. Bak belli ki bu ayetten sen de emin değilsin. O zaman tartışmaya girme kardeşçim
Adamlar ne fizik kitapları, romanlar vs. yazmışlar neler bulmuş icat etmişler hala onu yazamazsınız bunu yazamazsınız diyorlar bir de. İnanmak bir içgüdü. İnsanın yaşadığı hayatı anlamlı hale getiriyor ve inanma ihtiyacı hissediyor. Zaten inancın temelinde cehennemde yanma korkusu ve yaptıklarının sonunda cennete gitme arzusu var. Kısacası çıkar ilişkisi. Samimi şekilde kendini sorgulayan insan bunu anlayacaktır
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben de aynı paralelde düşünüyorum. İnanan insana da saygım var ama ortaya böyle bir iddia attıkları için daha iyisini yaparım dedim ve denedim.
Zaten müslümanların neredeyse hepsi araştırmaktan, sorgulamaktan korkan insanlar. İnanmaya kendilerini o kadar çok endekslemişler ki hiçbir şeyi göremiyorlar. Küfür etmekten, hakaret etmekten başka verecek cevabı yok hiçbirinin. Mantıklı bir tartışmaya da giremiyorsun çünkü mantıksız bir şeyi savunmak bir yerden sonra bitiyor mecburen saçma sapan cevaplarla geçiştiriyorlar bizi. Şimdi birisi çıkıp da sen şu evrendeki savrulan toz tanesi kadar değersizken falan diye başlar saçmalamaya :D
Müslümanların içinde farkında olmayan bir sürü agnostik ve deist var. Toplumda müslüman olmayanlara çok baskı var o yüzden kimse görüşünü belirtemiyor. Sorgulayan insanın zaten kafasında şüphe olur olmaması mümkün değil. Bazı insanların kafa yapısını değiştirmesi çok zor. Düşünsene doğduğundan beridir çok önemli çok kutsal saydığın herşey insan uydurması diyince donup kalıyorlar. Kolay bir iş değil gerçeği görmek, güçlü bir içgüdüyü reddedip acı gerçeği anlamak.
Tabi ki. Ya tutarsa ihtimaliyle inanan da çok insan var. Hiçbirşeye inanmayıp yok olacağımı bilmektense birşeye inanır belki sonunda ödüllendirilirim kafası var. Yani her konuştuğum insan başka bir nedenden dolayı inanıyor. Mantık konusunda elle tutulur yanı yok bir insanın yazdığı çok belli
"Bu kitaptaki yazılara itibar etmeyiniz. Zira yüce tanrı; sizlere, çevrenizde olup bitenleri algılayabilesiniz diye akıl verdi, anlayıp yorumlayabilesiniz diye düşünme yetisi verdi. Eğer halen bunlardan yoksun olduğunuzu hissediyorsanız, doğruyu ve yanlışı ayırt etmek için iki satır ayete ihtiyaç duyuyorsanız tanrının size vermiş olduğu canı bizzat kendiniz alın.
1
21 Yorumla
Soran
+1 yıl
Gerçekten teşekkür ederim soruda sorduğum şeye gerçekten soru ile alakalı tek cevap veren kişisin.
Sorunun amacı islam var mıdır yok mudur değildi ama herkes islam dersi vermeye ve Nisa suresi 34. Ayete takıldı. Sorunun gerçek cevabını veren bir sen çıktın. Gercekten merak ediyorum bu insanlar okuduğu şeyi neden anlamıyor.
Söz konusu din olunca A demeye korkuyorlar çünkü Böyle ödlek bir topluluk için bir şeyler yazıp da, daha başlarken kafirlere verilecek cezalardan bahsetmek çok zekice
İşin komik yani dine inananlar onlar ama pek çoğu Kur'an'ı okuma zahmetinde bile bulunmamış. Hatta adamın birisi bana görüşünde senin yazdığın şeyde ayrılmak basite alınmış Türk aile yapısını bozar bu demiş. Cevap olarak erkeğin eşine dayak atması daha mı iyi dedim. Tabii ki daha iyi dedi adam.
İnançlı olan insan bunlara aldırış etmez ki. Konu din olursa doğru yanlış diye bir şey olmaz dinde kayıtsız şartsız kabul edersin. Yoksa sorgularsan çıkarsın dinden
Çok sevdiğim bir bilim insanı olan Celal Şengör, eğer bir şey sana bir yerden sonra sorgulayamazsın diyorsa o görüşten uzak durmak gerekir diyor. Koskoca alemlerin yaratıcısı Allah gönderdiği kuralları sorguluyoruz diye gocunmaz sanmıyorum, eğer sorguluyoruz mantık yürütüyoruz diye böyle bir şey için gönül koyacaksa ben saydı duymam kendisine.
Allah ta insans ait özellik ne arar kardeşim 😄 Biliminsanının dinden bahsettiğini sanmıyorum insanın doğasında sorgulamak vardır bunu nefis gibi düşün zaten ayetlerdede geçiyor sorgulamadan inan diye, yoksa inanma sana kalmış bir şey 2 durumdada kafa yormaya gerek yok şansın %50!😀
Ya bunlar çok ilginç. Cevapları da hazır. Lisedeydim işte bi' hoca getirdiler vaaz versin diye (Burası da ayrı bir komedi imam hatip filan değil de ha fen lisesi) dinlemek mecburi olduğu icin degil sırf merakımdan dinledim. Neyse adam anlatıyor Konu kadınlardan açıldı. Çok soru geldi bununla ilgili adam yıldı artık dedi ki sonunda kadınlar erkeğe muhtaçtır gibi bir laf etti. Diyecek diyemiyor bunlar hep böyle. Hep aynı vıdı vıdılar ile olayı kibarlaştirmaya calisirlar ama hepsi neyin ne olduğunun farkındadır misal inançlı bir kadına desen Hayır, kadın hakları da göz ediliyor. Der ama aslına bakarsan ikinci plana atılmayı çoktan kanıtlanmıştır Işin komik yani inandıkları şeyin abes yanlarının farkındalar ama görmemeye calişiyorlar
Celal Şengör din hakkında fikrini düşüncesini konuşurken söylemişti bunu Aykırı Sorular programındaydı hatırladığım kadarıyla. Yani insanların çok önemi yok kimseyi kendime idol seçip fanatiklik yapacak halim yok ama düşünce tamamıyla mantıklı. Eğer birisi sana sorgulayamazsın diyorsa bir noktadan sonra o fikirden uzak durmak gerekir çünkü bir şeyler saklıyordur sorgulama diyen kişi. Bir insan üç şeyden oluşur
Tutku (bağlılık yani) Araştırma Uygulama
Bu üç esastan birisi eksik olursa insan yanlış yola sapar.
Mesela sorgulama dedin ya, işin içinden araştırmaya çıkartırsan sadece bağlılık+uygulama kör bir inanç olur yani adı fanatizm günümüzde.
Yok sadece müslümanlar demek doğru değil, Müslümanların hepsine fanatik dediğim de yok. Fanatik bir düşünceye sorgulamadan körü körüne inanan ve faaliyetler yapan insana denir sadece Müslümanlık için değil bu her çeşit konuda olabilir, ırkçılık da bir fanatizmdir. Fenerbahçe Galatasaray maçı yüzünden adam öldürmek de fanatizmdir.
Eğer bir dine inanıyorsan sorgulamaman gerekli diğer türlü dinden atılırın kitaptada böyle yazıyor banada saçma gelen şeyler var sorguladığım zaman ben inanıyorum diyemem.
Ben seni anladım, beni yanlış anladığını da düşünmedim zaten Nysa. Ama müslümanlar fanatiktir diyip insanları tahrik etmeyeyim dedim. Gercekten iyi ahlak sahibi pek çok müslüman insan da olduğu için hepsine fanatik demek doğru olmaz dedim ondan bir parantez açtım. Mesela bir kediyi susuz görünce aklına iyilik yapayım sevap alayım cennete gideyim düşüncesi hiç gelmeden kediye merhamet eden su veren de çok müslüman var. Zaten çoğu iyiliği ister müslüman olsun ister dinsiz olsun yaparken aklımıza bir karşılık beklemek gelmiyor sadece merhametten yapıyoruz. Analık gelişiyor her şey
Babalık bir ayette de şüphe etmeyin topluma uyun der gibi... :D "Artık Allah’tan başka bir hakem mi arayayım? Size Kitab’ı açıklanmış (tafsilatlı) olarak indiren O’dur. Kendilerine kitap verdiğimiz kimseler, O’nun, senin Rabbinden hak ile indirildiğini biliyorlar. O halde sakın sen, şüphe edenlerden olma!"
Ya genelde ''yanlış çevrilmiş'' diyorlar. Kaç Müslüman arkadaşımla konuştum. Aklı çalışan Müslümanlar da farkında bir çelişki olduğunun. Ama onlar artık yanma korkusu mu bilemeyeceğim, ''yanlış çevrilmiş'' veya ''onu demek istememiş'' diyor.
Hadi biz Arapça bilmiyoruz öyle ahım şahım, yanlış çevirdik. Şeriatla yönetilen Arap ülkeleri de mi yanlış çevirmiş?
Bir akıllı (kendini akıllı sanan biri) kuyuya bir taş atmış , kırk akıllıda onu çıkarmaya çalışıyor. 1. Kur'an yapabilyorsanız benzer bir "SURE" meydana getirin buyuruyor. Yani "AYET" değil. Ayet başka , sure başka. Kısaca ayet surenin sadece bir cümlesi. 2. Yani biz örneğın Japonların ürettıği bir aracı ülkemize getirip rengini kumaşını lasliklerini değiştirip amblemlerini söküp türkmalı yazdığımızda biz mi üretmiş oluyoruz. Ne mantık : Kurandaki bir ayetteki olumsuz kelimeleri olumlu yapmakla;olumlu kelimeleride olumsuz yapmakla bende benzer Ayet yazdım , ben yaptım oldu demekle olmuyor.
Elhamdülillah Müslümanım Ve tek yalan uydurma ve sadece güvenebileceğiniz kitap Kuran - ı Kerim'dir eğer inanmıyorsan saygı duyup inananları kötülemeye lisin çünkü biz sizleri kotulemeyiz
Mantığım islamı insan doğasına aykırı buluyor. Fakat yine de arapça da bir kelimenin 1 den fazla anlamı varken bunu islamla ilgilenen bilgili biriyle tartışmaktan yanayım. Müslüman değilim, çoğu da tartışmalarım oldu fakat yalan ya da emin olmadığım bir ayeti eleştirmek istemem. Şu meydan okuma konusunu islam ve bilim yönleri içerikli okuduğum kitapta hiçbir anlam veremedim. Sanırım belirli cahiliye döneminde yazılmış o zamana hükmen atılmış bir tez.
Bilmiyorum 40 adet meal var ve hepsi dövün diye çevirmiş. Erkek kadından üstündür diyor bu çok ama çok yanlış. Erkek kadın eşittir, insandır, bireydir. Ben iddiayı üstüme aldım ve daha güzel bir ayet yazdığımı düşünüyorum insan haklarına yakışır şekilde.
Darabe kelimesi çok farklı anlamlarda kullanılmaktadır. Her ne kadar kuran benim fikirlerime hükmetmese de burada bir yanlış anlama vardır. Şeriat ülkeleri zaten kuran da ki herşeyi yanlış uygular. Mesela kuran dileyen iman etsin dileyen inkar etsin der. Şeriatta herkes suç işlediğinde kendi inancından yargılanır sadece islam inancına göre değil. Arabistan mesela müslüman olmayanları idama, ülkeden kovmaya yelteniyor. Fakat Mubammed hristiyan bir insanın cenazesi geçerken ayağa kalkıp saygı duyarmış. Yani bu şeriat ülkeleri gerçeği hep saptırmıştır. Bana göre uydurma sana göre uydurma fakat olaya objektif ve tarafsız bakmak gerek. Ben bir çok bilgi de yanlış yapmayan, bir zincir gibi giden o kitapta öyle birşey savunulduğunu pek zannetmiyorum açıkcası.
Ben Kur'an baştan sona kötülüğü emrediyor demiyorum zaten içinde iyi ahlaksız sahibi olmaya yönelik çok fazla şey var ama bazı nokta Kur'an'ın iyi ahlakı 21. yüzyıl ile ve insan hakları çelişiyor. İçinde elbet iyi şeyler de var ama benim olayım gerçek bir din mi değil mi olduğu için tek bir kusur kabul edilemez benim için.
Hiç Bir Dini Kullanmayı Doğru bulmuyorum hiçbr din kitabının oynamasını yanlış şeyler yapılmasını doğru bulmjyorum onu kullanıp siyaset yapanı doğru bulmuyorum cübbeli deyip çocuklara tecavüz edilmesini doğru bulmuyorum.
1
2 Yorumla
Soran
+1 yıl
Everything o konuda haklısınız ama konu çok başka şu an
Yav akilli bir adam olsam hadi dine inanmasam belkide gercektir diyip kendimi garantiye almak icin su yaziyi yazmam vallaha bu ne ag dkdhkdhhdhd yancaniz cok pis😂
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ben kötü veya çirkin bir iş yapmadım ki ortada bir iddia bir challenge vardı ben de şansımı denedim. Ahlaksızlık yapmadım sonuçta.
Ne gibi bir ahlaksızlık var ortada? Mevcut bir kavramı sorgulamanın ahlaksızlık ile uzaktan yakından alakası yok. En basit örneği olarak Müslümanlar Hristiyanlığın bozulmuş bir din olduğunu kabul ediyor, bir Hristiyan bunu ahlaksızlık olarak görür aynı mantık ile.
Muslumanlar goruyor diye ben gormek zorunda degilim. Bende bir muslumanim. Yprum yapmaya gerek yok. Benim dinim diger herkese gore dogru mu? Hic birimiz bilmiyoruz
Yani bir müslümanın İslamiyete inanması zaten Hristiyanlık dininin bozulmuş bir din olmasını kabul etmesi anlamına geliyor. Hristiyanlık değiştirildiği için İslamiyeti kabul ediyor. Yani polemik yapmak için demiyorum. Neyse boşverelim :D
Hristiyan dogup sonradan musluman olmadim, sonradan islami sectim. Hristiyanligin dogru ya da yanlis oldugunuda savunmuyorum. Herkes istedigine inanir. Bazi seylerin soylenmesine gerek yok dogru bile olsa
ısımlerını hatırlamıyorum su anda. Nisa Suresi 34. ayet ile ilgili bir soru vardı. darabe fiilinin bircok anlamı bulunmakla beraber orda yolları ayırmak anlamında kullanılmıstır. Bunu ifade etmiştim
Hz Peygamber eşlerinden hiçbirisine boyle bir eylem uygulamamıştır. Dovme faslı olsaydı bunun olusması gerekmezmıydı o zamanlarda.. tersine kadınlara ıyıdavranılması emredılmıstır
Spermin rahim duvarına tutunmasıyla oluşan varlık Allaha kafa tutmaya çalışıyor ya ne diyim 😂😂
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama ne alakası var şimdi bununla. Sonuçta ben Kur'an'ın Muhammed'in yazdığı uydurma bir kitap olduğunu düşünüyorum ve orijinalinden daha iyi bir ayet yazdım. Ortada bir iddia vardı ben de hakkımla çıktım bu iddiadan.
bugün aile yapısının ne kadar zayıf olduğunu ve ailenin ne kadar kolay dağıtılabileceğinin yolunu gösterdin. zira çözüm göstermek değil senin ki. boşanmayı çok sıradan bişeymiş gibi yazdın sen sadece başka bişey değil
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yani sence boşanmak mı daha iyi? Bir erkeğin kadını dövmesi mi?
tabi ki dövmesi daha iyi. boşanmak haram değil ama çok ileri bir safha. ailenin çocukları varsa mesela o çocukların ne kadar sıkıntı çekeceklerini düşündün mü hiç. anne babası ayrı olan çocuklar genellikle ciddi psikolojik sorunlar yaşıyo. ama öyle bir söylüyosun ki sanki gitsin kafa göz dalsın hemen her lafında gibi lanse ediyosun. dövemek son çare ve ayette "hafifçe vurun" diye geçer
yahu insan eliyle yazılmış bu kurallara bu kadar bağlanabiliyorken allahın yazdıklarına bu kadar çabuk neden hemen karşı çıkabiliyosun. bugün boşanmaların ne seviyeye geldiğinin farkında mısın? aile kavramının içinin ne kadar boşaldığının toplumun ne kadar çözüldüğünün farkında mısın? kadına şiddeti destekliyor gibi algılama. benim babam annemr 44 senedir fiske vurmamış. ablam evli ve o da aynı şekil. ama abim karısına vurmuşluğu var. aileyi bir arada tutabilmek için bazen gerekli olabilir. son çaredir ve o da işe yaramazsa ondan sonra boşanma yoluna gidilir.
Yani ben ateist değilim daha çok agnostik sınıfına giriyorum. Ortada Kur'an'da böyle bir iddia varken kendimi sınadım ve bir ayet yazdım. Bence orijinalinden daha güzel oldu.
Sendeki sorun senin uydurduğun cümle çok basit kalıyor.
Kur'an ayetinde aslında çok güzel bir ayrıntı var;"Size itaat ettikleri takdirde kendilerini incitmeye bahane aramayın" sen sadece olaya düz bir şekilde bakarken, Kur'an'da erkeğe, ayetleri arkasına alarak karısına vurmayı yasaklıyor.
0
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
Yahu kafanız mı iyi? Kadın erkeğe neden itaat etsin? İki eşit birey birbirine neden itaat etsin? Erkeğin insafına mı kalmış kadını incitmemek?
Sen onu bırak o zamanın en iyi felsefeci şair bir kahini ben yazarım getirin inceleyim dedikten ssonra götürmüşler bir kaç hafta inzivaya çekilip tekrar tekrar okumuş ve bu ilahi bir kelamdır bunun aynısını kimse yazamaz deyip iman etmiştir ;)
1
11 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ama o onların sorunu, ben kendimce bir tane yazdım ve bence orijinal haline göre insan haklarına daha uygun oldu.
Zoruma neden gitsin. İyi de mübarek adam yazdığım soruyu okumadan neden görüş yazıyorsun. Okuma yazma bilmenin yazdığım soruyu okumadan ne faydası var sana bana?
Allah'a ortak koşmuş olmak ne demektir bilmiyorsun anlıyorum. Bir damla Sudan yaratılmış insanın kelamı ile Alemlerin Rabbi ALLAH azze ve celle subhanehu ve Teala'nın sözünü teraziye koyup ölçmeyi bırak ölçme düşüncesi bile benim perspektifimden ahmaklıktır. Sana kafirun suresini bırakıp susuyorum.
Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın ismiyle. 1- De ki: Ey kâfirler 2- Tapmam o taptıklarınıza! 3- Siz de benim kulluk ettiğime tapanlardan değilsiniz. 4- Hem ben tapıcı değilim sizin taptıklarınıza. 5- hem de siz, benim kulluk ettiğime tapıcılardan değilsiniz. 6- Size dininiz, bana dinim (sizin dininiz size, benim dinim bana)!
Alnının akıylaymış gülsem bile eziyet etmiş olurum. Sen yanlış okumuşsun bir daha başından başla okumaya belli ki sana gösterilen yerleri okumuşsun sadece. Orada da bir eksiklik olduğu yok zaten de insan idrak edemediğinin içinden ancak inkar ederek çıkıyor. Üzüldüm senin adına Cennet elbetteki dolacak Ama cehennem de dolacak. Yapacak bişey yok.
O gün cehenneme doldun mu deriz. Daha yok mu der. -Kaf süresi 30. ayet
İslamiyet’ten önce kadının hiç değeri yoktu. Araplar, kız çocuklarını diri diri gömüyorlardı. Kâbe etrafında bile kadınlar çıplak dolaşırlardı. Müslümanlık gelince bu kötü âdetler son bulmuştur. Müslümanlıkta kadın sultandır. Dinimiz kadına çok değer vermiş, erkeğe de çok mesuliyet yüklemiştir. İslamiyet'te kadın ev içinde ve dışında çalışmak, para kazanmak zorunda değildir. Evli ise erkeği, evli değilse babası, babası da yoksa, en yakın akrabası çalışıp onun her ihtiyacını karşılamaya mecburdur.
Hala inanmadıysan bak kardeş buhari suremizde bu konu hakkında şöyle demekte Kadın kaburga kemiği gibidir. Onu doğrultmaya kalkarsan kırarsın. Eğer ondan faydalanmak istersen bu hâliyle de faydalanabilirsin.”
lan bir git.. kizlara hep bu ayet uzerinden yuruyorsunuz..(yani bak gordunmu inandigin din seni dovduruyor hakir goruyor) izlenimi kafasina sokup kendin gibi seytanin safina cekmeye calisiyorsunuz.. s. .. git..
kendini sen mi yoktan var ettin,? Seni yoktan var edenin vahyini begenmiyorsun ben daha iyiyim diyorsun.. seytanda ademe secde etmedi oda senin gibi dedi.. ben dha iyi bilirim dedi... simdi bana seytanlasmadin deme s... git..
Ana Sayfa > Diğer > Sorular > Eğer Kur'an uydurma diyorsanız, gücünüz yetiyorsa Kur'an'daki gibi bir sure yazın da görelim" iddiası hakkında ne düşünüyorsunuz?
En İyi Cevaplar