Dunyanin en hizli koşan atletleri kenyalılarmış. Peki neden genelde zayıf olan kişiler daha hızlı koşup daha atletik oluyor. Benim boyumda 175 kilom 50. Asagidaki fotodaki kenyali atletler gibi yani. Inanilmaz hızlı koşuyorum. 190 boyunda 85 kiloluk kaslı bir erkeği koşuda ezip geçeceğime eminim bunu sporcu kuzenimlede ttest ettik. Hızla güç farklı şeyler di mi? Yani çok hizli olan biri gucsuz. Cok guclu olan biri yavas olabilir. Bendede ne yazikki hiç güç yok mesela.
Bu fotoğrafını attığın atletler sprinter değil uzun mesafe koşucuları uzun mesafe koşucuları zayıf olur. sprinter yani hız koşucuları ise kilolu kaslı olur kısa mesafede hızlı olmak için kaslı kalın ve güçlü bacaklara ihtiyacın var ama uzun mesafede ise zayıf çok güç tüketmeyen bacaklar lazım. hız koşucusu ve mesafe koşucusu diye google de aratırsan aralarındaki vücut farkını görebilirsin. Ancak bu demek değil ki her kaslı bacağı olan çok hızlı koşacak ya da her ince bacağı olan uzun mesafe koşabilecek.
1
4 Yorumla
Soran
+1 yıl
Ayneen. 100 m koşucuları daha guçlu ve kasli oluyorlar. 800 m ve 1500 m zayif ve ince vucutlu oluyo. Lisemdeki beden hocam bana bunlari bizza anlatti cok hizli kostugumu oda farkettigi icin atletizme yonlendirmek istemisti okuldan ayrilinca yandi galeyana geldi oyle bitti o is. Oda 100 m kosamicagimi solemisti zaten kisa mesafede iyi degilim vucut yag oranim %2.7 ve 50 kiloyum sadece. Güc yok bende dedigim gibi. Cok hizli ve her zamaan enerjiğim
Hayır. Zayıfsan ve hızlıysan lif genetiğin çok iyi demek. Ben çok zayıftım fakat çok hızlıydım futbola başladım 70 kilodan 85 kilo oldum güçlü fizik ve yüksek hız nadirdir. Şu an Ankara gücü alt yapısındayım eğer değerlendirmek istiyorsan kendini kısa mesafe koşucusu hatta yaşın küçükse futbolcu olabilirsin bile
En İyi Cevaplar