gecen senel 420lerde alıyor
Bu sene dersaneye gitmiyor
Sadece okula gidiyor
Günde kaç saat calısmalı?
Bu sene dersaneye gitmiyor
Sadece okula gidiyor
Günde kaç saat calısmalı?
benim dönemimde ilk bin demek %0,4 lük dilimde olmak anlamına geliyordu. bizim okuldan 4-5 kişi girmişti. aşırı zeki kişiler değillerdi. okuldan çıkınca her gün 5-6 saat çalıştıkları da söylenemez. sınav işi kısmet işi biraz. akıllı ve çalışmış kişiler arasından şansı yaver giden yüksek yapıyor.
%0,004 tur o bir yanlısın olmalı :)
anlıyorum :)
dersaneye gidiyorlarmıydı peki
haklısın aslında
sayısal da ilk bine girmek için çalışma saati önemli değil çalışmadan kaç saat verim aldığın önemlidir. planlı çalışmak , doğru taktik izlemek gibisinden :)
verimli nasıl calısılır verimli calısan biri ne kadar calısmalıdor
kişiden kişiye göre değişir. her kişinin anlama kapasitesi farklıdır. önemli olan ne bildiğinin farkına varmak. hangi konularda eksiğim, en çok nerelerde yanlış yapıyorum gibisinden. bir kaç taktik vereyim ama uygular mısınız bilmem :)
uygularım :)
başlayalım o zaman :) şimdi ben de sayısal okudum. genellikle dikkate alınmaz ama en krtik ders türkçedir. pragraf soruları ve dil bilgisi soruları bir çok şeye kadirdir aslında. pragraf soruları pratiklik ve odaklanma artışı sağlar. dil bilgisi soruları da analitik zekayı artırır. örneğin pragraf sorusu çözdükçe biyolojiden başarının arttığını, dil bilgisiyle mat 1 sorularını daha iyi anlayacağınızı göreceksiniz :)
cok oluyorum ama baska :D
siz ders belirtin ben ona göre bilgi vereyim isterseniz
fizik kimya biyoloji geometri desem ?hiç bilmiyorum ya
en sevdiğim ders biyolojiden başlayalım :) biyoloji mantık dersidir tamamen. olaylar arsındaki neden sonuç ilgisini yakalamaya dayanır. ezber kesin kabul etmez denenyin en fazla iki ay tutarsınız kafanızda. bolca test çözümü gerekir. merdiven sistemi var ben kodum adını. olan bir şeyi kendime uyarladım. her derse sıfır gözüyle başlayıp aşamalı ilerliyoruz . karakter yetmiyor ben diğer mesajda devam edeyim :)
bu sistemde kolay bir kitapla başlıyorsunuz. kaynakla gidelim mesala eksen yayınları. çözdünüz soruları .artık öyle bir hal aldı ki kitap bıkkınlık verdi. hop geç fem simetriye . bu biraz zorladı . neyse çözümlü örnek bol soru derken bu da bitti. en baba kitaba geldik final.:) başlarda çok zorlar hatta gereksiz gelir. ama bunları çözerseniz piyasada daha zor soru yok :)
her ders içi gecerli degil mi :)
en çok matematikte uygulanır. ben fizikte denedim. maalesef okulda hoca sıkıntısı vardı. dershaneye de gitmedim. öğretmen yeni mezun olduğundan çoğunlukla biz öğretiyorduk konuyu :)) başka ders için varsa sorunuz buyurun
geometri ve kimyam cok kötü fizik dersim iyi aslında
kimya ygs aşamasında emin olun en rahat ders oluyor. soruları genel kültüre dökmüşler. kulak dolgunluğu yetiyor. gelgelim tavsiyelere. lys kimya asıl kimyadır. üç ana başlık var bence. denge,enerji ve organik kimya . diğerleri bir şekil hallediliyor. en sıkıntılı yer tahminen organik olacak. zincir gibi bağlı konular. bir sfer şunu belirteyim organik dershane de öğrenilmez kesinlikle. çok geniş bir konuyu 4 haftaya sıkıştıramazsınız. siz sorun ben cevaplayayım konu olarak isterseniz .
peki bu okul oncesi 1 ay icersinde ne yapmalıyım sence ?
ya ben çok fazla çalışmaya başlamamıştım işin doğrusu. ama mat 1 in sayılar kısmı sorun olur genellikle onu aradan çıkarsanız iyi olur. bol bol türkçe çözün çünkü denemelere başlayınca sorun çıkarabiliyor. geometriniz zayıftı herhalde onunla ilgili taktik ister misiniz ?
kesinlikle
peki. geometrinin temelini oluşturan konu aslında üçgendir. bir çok soru iyi üçgen bilgisiyle çözülebilir. örneğin siz bir dörtgen sorusunu üçgende benzerlik yardımıyla çözebilirsiniz. öncelikle üçgen bilginiz sağlam olmalı. örnek olarak 30 sorudan 10 tanesini rahatlıkla üçgen sayesinde çözersiniz. analitik de çoğu zaman sorun oluyor. ezberin önüne geçmek için uygulanan en iyi taktik bol soru. bir süre sonra yer edinir zaten :)
cok sagol ya :) benden cok dua aldın :D
estağfurullah öğrendiklerimi paylaşmayı severim. ben de kalıp örümceklenecek yoksa :)
baktım gayet tabi hatta girdim sınava :) üçgen dediğiniz konu çok geniş. teoremlerin , formüllerin çoğu üçgenden çıkar. çember soruları, dörtgen soruları üçgen bilgisidir. analitik sorularını derseniz haklısınız
en kötü dersimden tavsiye vermek biraz zor ama deneyelim :) fiziğin ygs kısmı zorlar çünkü sorular yorum ağırlıklıdır. örnekle somutlayalım. sıvılarda kaldırma kuvvetinde öğretmenin anlatacağı fazla birşey yok. ama bir sürü soru çeşidi var. öğrenciler soru kalıbı ezberler ama boş. her şeyin başı mantık kurmak. deneysel gözle yaklaşın . her soru çeşidini çözmeye çalışın. lys fiziği sevmem formül ağırlıklıdır :)
sorular pek fazla değişmiyor. integral sorularının zor olduğunu söylüyorlar ama zordan ziyade kalıp sorulardı. soruların iki çözüm yolu var .şu an soruyu tam hatırlayamadım ama aynı soru daha öncede de sorulmuştu. piyasadaki sorulara benziyordu yani
Zorlandigin seylerin uzerine gunde uc saat gitsen kafi.
Cevap
5Cevap
ben tmde 789. olmuştum okul ve dersane haricinde günde 1 saat bile ders çalışmıyordum
ama tm cok ayrı bir olay
tek faarkı dedigin asıl zor olan bak bakalım kac konu var
anlama kabiliyeti yüksekse 4 yeter maksimum. Eğer zor anlayan biri ise 7-8 saat arası çalışmalı
test test test... boş zamanı olmayacak çözebildiği kadar çok test çözecek o kadar.
Zekalıysan her türlü yaparsın panpa.
sadece zekayla olmaz
Anladın işte ne demek istediğimi çok çalışmadan da yaparsın demek istedim.
anladım :)
yaşama daha iyi .
okul harıcınde 6 7
biraz fazla ama haklısın galiba
bir sey sanmıyorum :)
anadolu
:) iyi bir anadolu
12 saat ,d
en az 4 saat

En İyi Cevaplar