25 yaşındayım ve üniversite 1. sınıfı yeni bitireceğim. Neden bu kadar bekledin derseniz maddi ve manevi şartlar yeni olgunlaştı ve ben de olgunlaştığı anda okula başladım. Bir üniversitede psikoloji okuyorum. Hep istediğim bir bölümdü. Çok şükür hayalime kavuştum. Okul bittiğinde 29 olacağım. Yüksek lisans, doktora vs anlayacağınız akademik kariyer hayalim var. Aynı yıl ALES'i kazanma ihtimalim zor olabilir ama 30 yaşımda yüksek lisansa başlayacağımı düşünüyorum. 32 de yüksek lisans 36 da doktoram biter böyle devam ederse. Sizce bir şeylere fazla mı geç kalmış olurum? Vazgeçmeli miyim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılAsla geç kalmış olmazsın. Aynı yaşta yüksek lisansa başlayan biri olarak söylüyorum :) Hayat herkese zamanında vermiyor bazı şeyleri dediğin gibi. Şunu söylemek istedim sana. Alese girmek için son yılı veya mezun olmana gerek yok. Şimdi bile girebilirsin. Sen hemen girmeye başla, son yıla kadar iyi bir puan alırsın, hem aldığın puan 3 yıl geçerli bunuda unutma. Aynı zamanda yabancı dilide halledersen çok çok iyi olur. Başarılar dilerim, umarım dilediğin yerlere gelirsin hocam :)
10 Yorumla
Eger sen kendine kafanda sorun yaratmazsan bayanlar için sorun değil aslında ama 30 lu yaşlarda erkek için aynı şeyi söyleyemem ben mesela YL yapıyım mı dedim kendi adıma ama o adımı atamadım. Tekrar sıralara oturup öğrenci moduna giremedim. Birde önce lisansı bitir adım adım her şey şimdiden kurma yani.
00 Yorumla
+1 yılEvet geç olabilir ama asla vazgeçme benim üniversite hocalarımdan biri de 42-43 yaşında ama hala yardımcı doçent (gerçi onun İngilizcesi problem olduğu için hala bu kademede) ama olsun sen bırakma
00 Yorumla
+1 yılvazgecmenıze gerek yok bnde yuksek lısans yapıorm :) 50 yasında yuksek lısans arkdslrm vr :) sen dha gencsın yanı.:)
02 Yorumla
Soran+1 yılHangi bölüm? :)
- +1 yıl
matematık öğretmenıyım ben. yuksek lısans alanım da eğitim bılımlerı enstıtusu. matematık öğretmnlıgı uzerıne yıne :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
9Cevap
Yoo geç değil bence. Ama akademi hayal kırıklığına sebep olabiliyor ne yaptığından eminsen de bikaç yılı sorun etmezsin bence
12 Yorumla
Soran+1 yılAkademi neden hayal kırıklığı?
+1 yılİnsan yaşı kaç olursa olsun ideallerinden vazgeçmemeli tebrikler
00 Yorumla
+1 yılÇok değil baya geç kalmış olursun. Bence okurken evlenmelisin. Kariyerim önemli aşk istemiyorum dersen orasını bilemem.
00 Yorumla
+1 yılGec kalmazsın. Yüksek lisans falan okurken çalışıyorsun bu arada
03 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum da benim hedefim iyi bir puan yaparak yüksek lisansa başlamak ve araştırma görevlisi olarak okulda çalışmak
- +1 yıl
Bence geç değil
- +1 yıl
Şimdilik ders bırakmamaya çalış
+1 yılVazgeçme sakın bizim sınıfta 40 yaşında bir bayan var. Evli ve üç çocuğu d var ama maşallah bizden daha iyi 😂😃😃
00 Yorumla
+1 yılyoo sorun olmaz geç kalmak istemediğin bir şeyi yapmaktan daha iyidir. geçte olsa hayalin sonucta.
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden hayal kırıklığı olabiliyor?
- +1 yıl
Yanlış oldu galiba
+1 yılokumanın yaşı yok. ne güzel hayalini gerçekleştiriyorsun işte olumlu düşün hep.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYok be ne geçi bizde 30 yaşında üniversite 1 öğrencisi var
00 Yorumla40 yasinda yapanlar taniyorum, yaşı yok
00 Yorumlaokumanın yaşı olmaz devam et
00 YorumlaSuana kadar hangi islerde çalıştın
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıldaha kısa sürede bitirebilirsin çok çalışırsan...
08 Yorumla
Soran+1 yılDoktorayı mı?
Cevap sahibi+1 yılhepsini daha kısa sürede bitirebilirsin. bunu söylemek istedim. eğer becerebilirsen 33 de tamamı bitmiş olur bu açığı öyle kapatmış olursun.
Soran+1 yılUmarım :)
Cevap sahibi+1 yılözetliyorum 3,5 yıl lisans + artı hemen bitirmeden ales (ciddi yüksek puan) + dil sınavları (ciddi yüksek puan) = yüksek lisansı okumadan direkt doktora 3 yıl doktora (iyi kasabilirsen) = 33 yaşında konuyu kapattın!!!
Soran+1 yılYüksek lisans olmadan doktora nasıl olacak?
Cevap sahibi+1 yılbazı üniversiteler ales puanı ile doğrudan akademisyenlik kadrosu açıyor.
işte burada çok yüksek ales puanı ve yüksek dil sınavı puanı gerektiriyor.
bu durumda yüksek lisans yapmadan doktora yapıyorsun.
Soran+1 yılBunu bilmiyordum. Çok iyi
Cevap sahibi+1 yılboşuna sewinme yılda toplamda 15 20 kişi bu kısıma girebiliyor türkiyede bunu bil önce de. :D kasabilecen mi onu düşün..
hayır tabikide başla
00 YorumlaOkumanın yaşı YÖK
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > 29-30 yaşlarında yüksek lisansa başlamak çok mu kötü veya saçma olur sizce? Detay da incelenebilir mi?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat