Aslına bakarsan, bir kürk için öldürülen hayvanları savunan ve atıflarda bulunan bir kişi, kıskanç bir zihniyetin ürünü.
Ele aldığın şey yanlış değil, onu kastetmiyorum. Bence harikulade bir soru. Fakat..
Bu konuları konuşurken biraz daha gerçekci olmak gerek.
Nasıl mı?
Kürk giyenlerin dolaylı yoldan hayvanları öldürmesi gibi, herkesin koltuk altına kafam dolusu bir deodorant gazını sıkıp atmosferin içine etmesi.
Belki deodorantı sıktığın için hayvanları öldürmediğini düşünebilirsin. Fakat sen atmosferi öldürüyorsun. Atmosfer demek, canlılığın devamı için gerekli olan oksijen demek. Ve oksijem demek, 'canlı' demek.
Sen aslında deodorant kullanarak bile hayvanları dolaylı yoldan öldürüyorsun. Kimse bunu düşünmüyor.
Bilinçten bahsediyorsun.
Hepimiz çok mu bilinçliyiz? Bilmem plastikleri siyah çöp poşetine, cam temelli maddeleri ise mavi poşeti koyun diyorlar sözde. Kaçımız bunu gerçekleştiriyoruz?
Hani nerede kürk giyenleri eleştiren bir zihniyetin bilinçliliği?
Gibi.. gibi..
Demek istediğim: Elestirmek kolay. Bir açık veya bir neden sürekli bulunur. Fakat kendimizin de ne b.k olduğumuzu bilmek gerek bazen.
Bunu hatırlatmak istedim. Sanmayın ki o kürk giyenler hayvanları öldürüyor. E biz de doğayı öldürüyoruz. Ne değişti?
Amacım eleştirmek değil, yanlış anlaşılmasın. Sadece farkındalık.
Yoksa ben de gereksiz buluyorum kürkün amacı dışında kullanılmasını.
Ha, kürkten yapılmış bir monta da asla karşı çıkmam. Oradaki amaç daha sıcak tutmaktır.
Fakat şu botların üst kısımlarına hiçbir skm etki yaratmadığı halde sırf estetik görüntü yaratsın diye kullanılan kürklere de son derece karşıyım.
Bu arada "Kürkünüzü çıkartın, insanlığınızı giyin" lafı da çok sağlammış.24 Yorumla- +1 yıl
kutuplarda yaşıyor olsak evet kürk bir ihtiyaçtır ama yaşamıyoruz, kürk giymezsek donarız gibi bir durum yok yani farklı malzemelerle de gayet sıcak tutabiliriz kendimizi. Deodorant (her ne kadar gerçekten ihtiyaç olsa da bazen ter kokusunu önlemenin çok fazla yolu olmuyor) ve poşet konusunda katılıyorum yazdıklarına bez torbam vardır alışverişlerimi onunla yaparım
- +1 yıl
Bu biraz da lüks anlayışı. Evet, kutuplarda yaşamıyoruz ama, küçüklüğünden beri kışın 30 dereceli ve 125 metrekareli odalarda yaşayan zengin bir p..in dışarıda hissettiği soğukluluk duyarlılığı ile bir sokak çocuğununkisi farklı.
Sokak çocuğu soğuğa karşı daha dirençli. Zengin p..in burnu kızarsa üstüne kürk atma gereği duyuyor.
Yine karşıt çıkmıyorum. :) Bilmeni istiyorum.
Haklısın yine de..
En İyi Cevaplar
Diğer konusunda 5,1b cevap paylaştı. Çiftlik hayvanı olarak yetiştirilmeyen,ya da zirai haşarı olmayan herhangi bir hayvanın, ne gerekçeyle olursa olsun öldürülmesine karşıyım. Yalnız bu söylemleri yaparken insanların gerçekten çok şeffaf olması gerekli, çünkü şu an dünyayı asıl riske eden ve hayvan türlerinin yokolmasına sebep olan, sanayi atıkları ki kozmetik ilk sıralarda, ya da giydiğiniz nylon bazlı,pvs kokulu botlarda, ya da daha kullanım süresi bitmeden değiştirdiğiniz ceptelefonları sayesinde oluşturduğunuz ağır metal ve radyoaktif çöplükler, arkanızda bıraktığınız kişisel carbon ayakiziniz daha önemli.
Mucbir şartlar altında her türlü hayvannın, yiyecek ve giyecek olarak kullanılmak maksadıyla tüketilmesinde bir sakınca yok.98 Yorumla- +1 yıl
Ya ben elimden geldiğince dikkat ediyorum. Plastik poşet kullanmıyorum alış-verişlerimde yanımda bez çantam var ne olursa olsun. Kozmetikte atıyorum 5 değil 55 lira verip hem kendim için hem de zarar vermemek için doğal ürünler kullanıyorum. Etrafımı elimden geldiğince uyarıyorum. Arabayı benzinle kullanmamaya çalışıyorum. Elektrik, su tasarrufu hepsi, herşey hepimiz için işin içine giriyor.
- +1 yıl
yiyecek ya da giyecek amaçlı hayvan öldürmek kadar anlamsız bir şey yoktur. hayvanın kürkü yaşadığı şartlar altında kendini korumak, eti, insanınki gibi metabolik sistemini devam ettirebilmek ve sütü de yavrularını besleyebilmek içindir. sadece güç insanda olduğundan hayvanları acımasızca katledebiliyor, kendi ihtiyaçlarını giderebilmek için. bunun için hele ki bu dönemde hiçbir mucbir şart yoktur. hayvanlar maalesef endüstrinin birer parçası olmuştur. insanlara hizmet için...
- +1 yıl
ya yeniyimde ok'lar ne işer yarıyor diye bir kontrol edim dedim kusura bakma hafız begenmekle begenmemekmiş bilemedim yani :)))
- Diğer konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılhayvanların etinden sütünden kürkünden yararlanılmasına karşıyım.denek haline getirilmeleri,eşya gibi hediye edilmeleri,imitasyon diye alınan çoğu tüylü toka ,süs eşyası kedi ve köpeklerin yüzülerek yapılmasından meydana gelmektedir.imitasyon masal kedi ve köpek başına 1 tl veriliyor.rezillik.hiç bir hayvan bizim kölemiz değil çiftlik için ayrılan hayvanların kelimesini de ben kabul etmem hiç bir zaman.çünkü biliyorum ki hayvanları yemek için tek bahanem damak tadı .bu kanıtlanmış bir şey hiç bir şekilde ihtiyacım yok.bunu bilen bir kişi olarak hayvanlara insan çıkarına yapılan her davranışı red ediyorum.bunlarda sadece birini yapan yemek dahi benim için bir hayvansever değildir .sadece vicdanına sınırlar koyan insanlardır.bir bölümünü köreltmiştir
38 Yorumla- +1 yıl
evet
- +1 yıl
benim ailemde aynı şekilde bu şekilde yirmi altı yıldır yaşıyorum.sadece sebzelreden ve otlardan karşılıyorum özellikle yaptığım bir program bile yok .en basiti kabak çekirdeğinde bile etin iki katı protein vardır.marul,yeşil biber,mercimek .yok eleştirdiğini düşünmüyorum zaten..yeşil mercimek yersen kansızlığından eser kalmaz mesela çorbaya atabilirsin bulgur pilavının içine koy ,salatasını yapıp tüket hergün yemeye çalış.azar azar her şeyin içine koyabilirsin tadı güzel çünkü.
- +1 yıl
bu arada yazmamışım deri giymiyorum.
- +1 yıl
deri kullanmıyorum deniz ürünü de tüketmiyorum bir tek deniz börülcesi yiyorum :)
+1 yılKurk derisi daha canli ve parlak olsun diye hayvanlari CANLI CANLI KAYNAYAN havuzlara atacak kadar bile seytandir bunlar.
link
Bu videonun kedi- kopek- ceylan- koyun kuzu versiyonlari da vardi. Hatta tilkiyi bile yapmislardi.
Seytani ruhani bir varlik zannediyorlar hala, seytanlar rahat rahat her pisligi yapiyor ve buna itinayla susuyorsunuz.01 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
35Cevap
+1 yılAhmet Haşim in sözlerini paylaşayım konuyle ilgili..
nereden geldiği ve nasıl başladığı meçhul bir kürk modası, istanbul'un hemen bütün kadın kesimlerine yayıldı.
bu moda, bildiğimiz kürkü çevirip sırta geçirmek ve kurt veya goril gibi, iri cüsseli bir hayvana benzemek tuhaflığından ibarettir.
bu moda o kadar yayılmış ki, şimdi kastor mantosu olmayan hanımın, hiç olmazsa kedi veya fare derisinden bir kürkü olması gerekiyor.
tırnaklarını uzatıp sivrilten ve vücudunu baştan başa tüylü göstermek isteyen kadın, belli ki bir hayvana benzemek için uğraşıyor.
kadınlarda bu insan şeklinden uzaklaşma arzusunun sebepleri ne olsa gerek10 YorumlaDiğer konusunda 3,8b cevap paylaştı. İnsanoğlunun bitmez tükenmez açlığının bir ürünüdür kürk...
https://www.youtube.com/watch?v=PeYtcYJ9-eEhttps://www.youtube.com/watch?v=kjeqgPF4GEIhttps://www.youtube.com/watch?v=oYlB39pJrjc
şunları izleyen kaç kişinin içi acımıyor?15 YorumlaO tip giysilerin satıldığını gördüğümde bile nefret ediyorum insanoğlundan.Deri giyerim ama o hayvanın etini de yiyoruz sonuçta ve canlı canlı yüzülmüyorlar:( Kürk hayvanlarının bir çoğu türlü işkencelerle öldürülürken onu giyenlerin katledenden bir farkı yok gözümde.
21 Yorumladondum kaldım... ama insan o hayvanlara çektirilen eziyet,acı ve işkencenin hesabının sorulacağını hatırlayınca bir nebze teselli oluyor.. o işkencenin her anının hesabı ve nihayet cezası olacak... azabın en şiddetlilerine düşecekler inşallah.. kürkleri giyenlerin, alıp satanların,da muaf tutulacaklarını hiç sanmıyorum..
11 Yorumlaasla anlayamayacağım birşey o yüzden diyecek sözüm yok.. kürk giyenlere derisi yüzülen fokları izletmek lazım
11 YorumlaDiğer konusunda 1b cevap paylaştı. Mağazalarda senin bahsettiğin tarzdaki kürkler zaten acayip pahalıya satılıyor. çünkü orjinal. ve bulunduğum ilde de orjinal kürk giyen kimseyi görmedim açıkçası. imitasyonlar çok var. zaten onlar da adı üzerinde imitasyon. ama senin de bahsettiğin gibi tabiki bir kıyafet uğruna bir cana kıymak doğru da değil...
00 Yorumlagörgüsüzlüğe işaret eder bence.
kemal sunal'ın talih kuşu filminde yasemin yalçın sahilde kürkle koşuyordu bilmem kaç kişi hatırlar?11 YorumlaDiğer konusunda 13b cevap paylaştı. Birde güzel olsalar yahu! Nedir o kürklerdeki iticilik, gösteriş budalası haller, sonradan görme tavırlar...
20 Yorumlakürkün gösteriş kısmından geçtim. ucuza bunlar gerçek degil taklit diye alınan kürklü eşyalar kedi köpeklerden elde ediliyormuş. yani taklit kürk diye bir şey yok sadece maddi degeri düşük kürk var. mont kenarı olur, eldiven süsü olur almayın.
01 Yorumlayazık o güzel hayvanlara tabiatın dengesini ayvanlar kendi aralarında dengede sağlayacağına dünyanın en tehlikelisi olan insanlar dengeyi bozuyor 3 kuruş para için..o tür şeyleride giymek bence günahdır KENDİ GÖRÜŞÜM sizi dışarı çıkarken ne sıcak tutuyorsa onu giyin
00 Yorumla
+1 yılboklu kıçlarını değerli göstermek için şuan kürk üretimi çinde ayrıca maliyeti düşürmek için kedi ve benzeri hayvanlarda kullanılıyor
10 Yorumlayemek de çok farklı değil aslında. hayvanlar artık sadece insanların zevkleri için yaşar oldu. oysa farkında değil kimse, onların da en az bizim kadar yaşamaya hakkı var.
güçlü güçsüz meselesi. kapitalist bir düzen içerisinde zalim bir patronun acımadan işçilerin sırtından geçinmesi gibi bir şey bu. sadece öldürme yok ya da var biz görmedik daha...10 YorumlaBi gün beğendigim bir teni bende yüzüp kürk yapcam. Kabul ederler heralde.
10 YorumlaO giyenlerin derisini yüzmek istiyorum.Bakalım nasıl bir duygu anlasınlar diye...
21 Yorumla
+1 yılAynen öyle. Gösteriş uğruna beyzbol sopalarıyla öldürülen hayvanları düşündükçe cinlerim tepeme çıkıyor.
01 YorumlaCanilik olarak görüyorum. Bir kürk mont için bilmem kaç hayvan sırf derisi yüzünden telef oluyor yazık.
02 Yorumlaİnsanlar avcı toplayıcı devri çoktan geçti. Ormana zevk için gidip keklik geyik tilki avlayanlar cani. Ne etine muhtaçlar ve derisine.
10 Yorumlaaslında hepsi gerçek kürk giymeyebilir ama bende ayrı bir merak içindeyim nedir bu kürk merakı ama gerçek kürk giyenlere. sadece gösteriş merakıysa o zaman neden kürkün gerçeği giyilir ki ...
00 YorumlaKürk, orta tabaka bayan da özenti ust kesim bayanlardada goşteriş ve lüxü ve hava atmayi , zenginligi simgeleyen (zannettikleri) katliam çeşididir.
Bayanlar bazi zevklerinden vazgectiklerinde bu katliamlarda son bulacak.00 Yorumlainsanlar anlamyor çünkü bu dünyanın onlarada ait oldugunu... konuşamadıkları için canları yanmıyor sanıyolar çıglıklarını duymazdan geliyolar benim artık aklım almıyo.
00 Yorumlahayvan kılığına girmiş insanlar
ölenlerde insan kılığına girmiş hayvanlar oluyo10 YorumlaDiğer konusunda 4,2b cevap paylaştı. çok güzel bir konuya değişmişsiniz. bu konuda halkın biliçlenmesi gerekir. iş sadece hayvan hakları koruyucuları ile çözülmez. devlet te el atmalı.
00 YorumlaRusya bu günlerine Sibirlerin çadırlarını basıp, kürklerini ele geçirip Avrupa'ya satarak gelmiştir :) bilgi olsun dedim
02 Yorumla
+1 yılBazı kürk giyen şişman kadınlar zaten ayıya benziyor bence kürt giyen de giydiklerini hayvanın beyni kadar beyin yok
10 Yorumla
+1 yılgörgüsüzlükten başka bir şey değil.
genelde sosyeteyim diyen cani ruhlu rüküş hödüklerin işidir.
yapanında satanında alanında Allah bin türlü belasını versin.10 Yorumla
+1 yılBenim bi kurkum var bbayilarak aldim ayakkabisinida aldim ee ne yani ben 2 hayvan mi oldurdum :/
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl17 yasimdayken rusyada bir kurku cok begenmistim aldim ve hala duruyo bir iki defa giydim oyle pismanimki :(
00 Yorumla
+1 yılyıllar sonra karıncalardan kolye ve bileklik, kurbagalardan ise yüzük yapılacakmış...vahi geldii arkadaşlar haberiniz olsun hazırlıklı olun :))
00 Yorumladoğada her canlı başka bir canlıyı çıkarları için öldürüyor. kürk kullanan dünyanın yüzde kaçıdır acaba bu bilgiye sahip miyiz, hiç araştırmadım da.. kürke gelene kadar daha önemli sorunları var bu dünyanın.
03 Yorumla- +1 yıl
Bu canilik! Daha ne kadar kötüsü olabilir?
+1 yılHoşuma gidiyor fakat hiç almadım alamam da heralde .
01 Yorumla- +1 yıl
İnşallah senin de derini yüzerler canlı canlı
Gizli Üye(36-45)+1 yılbence haklisin, sirf kürkü icin öyle iskence yapar gibi öldürmek insanlik disi, bence o insanlara yaptiklarinin yarisini yapilmasi gerek.
alanda yapanda dedigin gibi ayni,00 YorumlaSıcak tutar üstelik deri montta aynı, kürküm yok ama kimseyede sözüm yok
00 Yorumla
+1 yılGörmemişlik ve insanlıktan nasibini alamamış insan türleri bana uzak olsunlar.
00 Yorumlakurk kullanması sorun degil hani
ama asıl sorun canlıyken o kurku o canlıdan cıkarılması02 YorumlaGüzel bır konuyu ele almışsınız.
bende sizinle aynı düşüncedeyım, ve gerçek kürk kullanımına karşıyım.00 YorumlaDiğer konusunda 19,2b cevap paylaştı. Avlanmada aynı şekilde.Katillikten başka bir şey değil.
00 Yorumla
+1 yılwalla biz harcamaya para bulamıyoruz ki kürk derdimiz olsun. zenginler düşünsün.
00 Yorumlainsan avcıdır... ayrıca kürkte bazı insanların gelir kaynağı onlara güzel bir iş bulursan üretim durur belki ha?
01 Yorumla- +1 yıl
Sizin saçma sapan 2 kuruşunuz için o hayvanlar canını vermek zorunda değil beyin yoksunları!
+1 yılkürk giymeyi hiç sevmem kaşeye bile dayanamıyorum ağırlık yapıyor
00 Yorumlabende karşıyım gerçekten yazık insanlık dışı etik değil bencede
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılo giyenlerinde derisini yüzsünlerde görsünler o zmn amk !
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılhayvan neymiş insan öldürüyorlar en azından hayvanın birşeylerini kullanıyorlar
adam hiç uğruna can veriyor01 Yorumla- +1 yıl
Senin olmayan beynine sokayım akılsız
Gizli Üye(36-45)+1 yılNe zaman ki herkes hayvanları sevecek onlara acıyacak işte o zaman hayatta kötü kimse olmayacak.
00 YorumlaYapayı Ama niçi gerçek giymekte ısrar ettiklerini bilmiyorum.Yani nedensiz.
00 Yorumlayapay kürk tercih etsinler okadar seviyorlarsa kürkü :)
00 YorumlaBende karşıyım gerçek kürklere..
20 Yorumla- Diğer konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılyazık hayvanlara bide onca eziyet çektiriliyor
00 Yorumla Bırak kürkü deriden iğreniyorum.
22 Yorumla- Diğer konusunda 18,6b cevap paylaştı.
+1 yılişte bunlar hep imitasyon
00 Yorumla egoluyuz cahiliz görmemişiz acımasısız vs vs vs...
00 YorumlaGÖSTERİŞ için yapılanlara karşıyım
00 YorumlaHayvan kürkü ilk çağlardan beri giyiliyor.
07 Yorumla- +1 yıl
Gizli Üye(30-35)+1 yılçoğu imitasyondur gerçekleri çok pahalı 400-500 en az derimodda gerçek hakiki olanı
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılgdipte lc waikiki kedi köpek öldürüpte yaparmı mesela ?
Diğer konusunda 1,9b cevap paylaştı. +5 verdim duyarlılığına... haklısın
00 Yorumla
+1 yılbanane be giyen giysin -__-
10 YorumlaModa kan ile beslenir!
00 Yorumlayanlış bişey bence bu tür hareketler
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılben karıma bir leopar kürkü almak isterdim gizemli bir havası var
24 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılizliyorum üzülüyorum ama 2 dk sonra unutuyorum :)
- +1 yıl
Umarım sen ve karında aynı şekilde can verirsiniz. Amin.
+1 yılKürk ve deri, ikisini de sevmem.
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılkürk mantolu sadece madonna vardır
00 Yorumla- Devamını Gör (3)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım