şu an hemşireyim. Kendi işimi kurmak istiyorum. Tesettür ya da bebek mağazası açma gibi bir düşüncem var. herhangi bir belge almam gerekiyor mu ve ne kadar bütçem olmalı
Cevabın nedir?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,3b cevap paylaştı.
+1 yıl.
Ticaret gerçekten çok zor iş,
Kira, Personel, elektrik, su telefon, internet, Muhasebeci, düzenli olarak, KDV, Muhtasar, stopaj, geçici gelir vergisi, gelir vergisi, damga vergisi, noter ücreti, serbest meslek makbuzu ödemeleri.
Bir müddet sonra o kadar pişman olacaksın ki?
Bıraktığın mesleğin ne kadar güzel olduğunu anlayacaksın.
Bence yıllık iznini alabildiğin kadar uzun alıp, bir yerde çalış.
.19 Yorumla
Soran+1 yılİş yeri açma belgem falan olmalı mı
- +1 yıl
İşyeri dükkan veya mağaza açmak için gereken evraklar;
İşyerinizi açabilmek için Vergi dairesi, SGK (Bağkur), Belediye, Ticaret odaları veya Esnaf odaları, ve Muhasebeciye başvuruda bulunmanız gereklidir. Ayrıca işyeriniz özel bir kanun veya yönetmelik kapsamında olan bir işyeri ise ilgili mevzuatta belirtilen şartları yerine getirmeniz şarttır. Örneğin dükkanınız gıda ile ilgili ise Türk Gıda Kodeksi, emlak dükkanı ise TSE 11816 gibi.
Vergi dairesine yapılacak başvuru ve gerekli evraklar
İş yerinizin bulunduğu bölgedeki vergi dairesine müracaat ederek gerçek usulde işe başlama formu doldurması gereklidir.
Gerçek usulde işe başlama formunda;
* Gerçek kişilerde mükellef (işyerini açacak kişi) tarafından imzalanır. - +1 yıl
İşe başlama bildirim formunun ekinde;
* Noter onaylı imza sirküleri
*Onaylı nüfus cüzdanı sureti, (İş yeri sahibinin vergi dairesine kendisinin başvurması halinde nüfus cüzdanının fotokopisi vergi dairesinde görevli bir memur tarafından aslı ile karşılaştırılarak “Aslının Gibidir” şeklinde tasdik edilir.)
*İkametgah ilmühaberi (muhtarlıktan ve nüfus müdürlüğünden alınabilir.)
*Dükkana ait kira kontratı veya tapu fotokopisi (Dükkan kendinize aitse tapu fotokopisi veya kira ise kira kontratının fotokopisi)
Gerekli belgeler ve başvuru evrakları tamamlandıktan sonra vergi dairesinde görevli bulunan yoklama memuru verilen bilgileri denetler ve doğruluğu onaylandıktan sonra vergi levhası teslim alınır.
*Fatura ve irsaliye evrakları bastırılır.
İşyeri açmak için gerekli evraklar arasında belediyelere yapacağınız başvuruda gerekli belgelerden bahsedelim.
Belediyeye yapılacak başvuru ve gerekli evraklar; - +1 yıl
İş yerinizi açmadan önce bağlı bulunduğunuz belediyeye başvurarak gerekli evraklar hakkında bilgi almanızda yarar var. Bazı belediyelerde farklılık gösterebilmektedir. Tüm iş yerleri için (gıda giyim emlak vs.) Belediyelere yapılacak başvuruda gerekli evraklar ve başvuru şekli işyeri açma ve çalışma ruhsatı isimli makalemizde ayrıntılı olarak anlatılmıştır.
Belediyeden tatil günleri çalışma ruhsatı da alabilirsiniz.
Sosyal Güvenlik Kurumuna Bağkura yapılacak başvuru ve gerekli evraklar;
* İşyeri açanlar zorunlu bağkur sigortalısı olmak zorundadır. Bağkur’lu olmayı gerektiren faaliyetle birlikte başlar. İşyeriniz sigortalı veya emekli birinin üzerine değilse bağ-kur sigortalısı olmanız gereklidir. Bağ-Kur’a kayıt ve tescilin yapılabilmesi için ilgili Bağ-Kur İl Müdürlüklerine başvurulup, alınacak Bağkur giriş bildirgesinin ilgili dairelere onaylatılması ve onay sonrasında Bağ-Kur İl Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir. Sgk işyeri açılış bildirgesini. - +1 yıl
Ticaret odasına kayıt ve gerekli evraklar;
İşyeri tescili ve ilan hakkındaki mevzuat;
Türk Ticaret Kanununun 42. ve Ticaret Sicili Tüzüğünün 13. maddesi gereğince,
Her tacir, ticari işletmenin açıldığı günden itibaren on beş gün içinde ticari işletmesini ve seçtiği ticaret ünvanını, işletme merkezinin bulunduğu yer ticaret siciline tescil ve ilan ettirmeye mecburdur.
Her tacir kullanacağı ticaret ünvanını ve bunun altına atacağı imzayı notere tasdik ettirdikten sonra sicil memuruna tevdi etmeye mecburdur. Tacir hükmi şahıs ise ünvanla birlikte onun namına imzaya salahiyetli kimselerin imzaları da notere tasdik ettirilerek sicil memuruna verilir.
Merkezi Türkiye’de bulunan ticari işletmelerin şubeleri de bulundukları yerin ticaret siciline tescil ve ilan olunur. - +1 yıl
Ticaret Odasına Kayıt hakkındaki mevzuat (5174 sayılı kanunun);
Ticaret siciline kayıtlı tacir ve bu Kanuna göre sanayici sıfatını haiz tüm gerçek ve tüzel kişilerle şubeleri ve fabrikaları, bulundukları yerin bu Kanun gereğince mensup olacakları odalarına veya ajanlıkları na kaydolmaya mecburdurlar.
Sermayesinin tamamı Devlete ve özel idarelere veya belediyelere veya bunların ortaklığına ait olan iktisadi müesseselerle bunların şubeleri, özel kanun veya sözleşme ile kurulmuş olup, Devletin ve özel idarelerin veya belediyenin iştiraki bulunan tüzel kişiliğe haiz müesseseler veya bunların şubeleri ve fabrikaları bulundukları yerlerin odalarına kaydolunmaya mecburdurlar.
Yukarıdaki mevzuat gereğince yapılacak başvuru ve gerekli evraklar;
Ticaret Siciline Tescil İçin Gerekli Evraklar :
*Gerçek kişilerde;
*İki Adet İmza Beyannamesi
*Vergi Levhası Fotokopisi
*Kira Kontratı (kiracı için) veya Tapu Fotokopisi (dükkan sahibi için)
- +1 yıl
Tutulan Ticari Defterin Noter Tasdik Kısmın Fotokopisi
*İkametgah İlmuhaberi (Resimli Muhtardan veya nufüs müdürlüğünden)
*Nüfus Kağıdı Örneği (Resimli Muhtardan ve Noterden )
*Taahhütname ( Oda Tarafından Verilen)
*Ticaret odasından Verilen Matbu Dilekçe
Esnaf ve Sanaatkarlar Odasına Kayıt ve gerekli başvuru evrakları;
Vergi levhası fotokopisi
Nüfus cüzdanı fotokopisi
İkametgah belgesi (resimli)
3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu kapsamına alınan il ve mesleklerde faaliyette bulunacak esnaf ve sanatkarlardan ustalık belgesi veya satış elemanlığı belgesinin bir örneği.
Araç sahibi olan esnaflardan araç ruhsatlarının bir fotokopisi
Sicil ilan bedeli dekont örneği
Sicil harç bedeli dekont örneği - +1 yıl
.
KORKMAYIN Hepsi bu kadar.
.
Soran+1 yılOkumaya üşendim ne kadar çok evrak istiyorlar
şu an iş kurma hayalinizi askıya almanızı öneririm. Bu söylediğimi ciddiye almazsanız yüksek ihtimal üzüleceksiniz. Esnaf tanıdıklarınız varsa piyasayı sormanızı öneririm. Herkes işyerini kapamamak için cepten yiyor
21 Yorumla
Soran+1 yılşu an degil zaten 1 yıl sonra falan düşünüyorum. Esnaf tanıdığım Yok. Ama kendi işimi kurmak istiyorum. Başka nasıl bir iş kurabilirim ki
Gizli Üye(30-35)+1 yılSanmam
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
21Cevap
+1 yılHerhangi bir belge ihtiyacın yok vergi dairesine gidip açılış vereceksin şahıs şirketi olarak gitmeden önce birr muhasebeci bul kendine o sana hem formu doldurur hem bir belge verir ondan aldığın evraklarla vergi dairesine gidip en geç 2 saatte açilis verebilirsin
Bebek mağazası çok teferruatlidir o yüzden biraz sermaye gerektirir ortalama olarak 30000 diyebiliriz tesettür ise 10000 TL civarında açılabilir fakat önemli olan açmak değil işletmek 😎00 Yorumla
+1 yılbebek işine bulaşma önermem lakin tesettürde gelir iyi ama nerde açacaksın oda önemli mağazanın olduğu muhiti iyi incelemen lazım insanları gozlemen gerek orda yaşayan insanların ortlama gelirini dahi tahmin etmen gerek..
02 Yorumla
Soran+1 yılMahalle aralarında bile kıyafet mağazaları var. Böyle küçük yerler bile bir aileyi geçindirebilecek rakam kazanıyorsa merkez bir yerde gayet güzel kazanılır düşüncesindeyim. İşe Yen'i atılacağım için de beni zarara sokabilecek bir büyüklükte olmaz. Normal ilkellikte bir yer olur
- +1 yıl
tesettür den ilerle derim tekstil bölümü mezunuyum tesettür her zaman kazandırır bulunduğun muhitteki dükkanları gez fiyatları incele kararını öyle ver
+1 yılAçma insanlar mağzalara değil alışverişmerkezlerine gün ve gün daha çok yönelmekte. Civili mi neydi mesela o tarz kocaaamaaan bir mağaza açıcaksan yüksek mevlalarda.. ozaman aç
01 Yorumla
Soran+1 yılO kadar bütçem Yok onun için o mağazanın ismini satın almam gerekli ve bu da beni aşacak bir rakam
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 397 cevap paylaştı. Ihtiyaclarin oncelikle para, dukkan, muhasebeci ve birkacta toptanci. Para ile dukkani halledip bir muhasebeciyle anlasiyor, vekalet veriyorsun. Senin yerine vergi dairesi ve belediye islerini hallediyor.
09 Yorumla
Soran+1 yılMuhasebecime her ay maaaş mı vereceğim yani işletme yerinde olması zorunlu mu yoksa tek seferlik mi
Soran+1 yılHa iyi ozaman çok birşey degilmiş
Soran+1 yılTek başımayım kimseye güvenilmiyorda bu zamanda. Ortak nereden bulabilirim
- +1 yıl
Ortak bulma. Hic ticaretle ugrasan aile buyugun falan yok mu? Sadece bilen birinin yol gostermesi gerek. Dukkan acayim basinda bekleyim mantigi yanlis. Dukkana musteri geldigi zaman eline aldigi seyi kandirip satmayi bileceksin. Veya musterinin ihtiyaclari dogrultusunda laf cambazligi yapip alisveris yaptirmadan gondermemelisin dukkandan.
Soran+1 yılMağaza sahibi olan Yok etrafımda. Mesleğim olduğu için ailemin de izin vereceğini düşünmüyorum. Başka şehire gidince ortak bulup işe atılmayı düşünüyorum
Soran+1 yılHemşirelikle sınırlı kalmak istemiyorum. Başka şehire keyfiyeten degil işimden dolayı başka şehire gideceğim büyük ihtimalle
+1 yılmağaza ya da başka birşey olması farketmez belediyeden ruhsat alman ve ticari kaydın olmalı vergi dairesinde
01 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılHemşire maaşından sorunun mu var ya da çok mu geliyor parası. Bu zamanda kaç mağaza kapanıyo biliyor musun.
15 Yorumla
Soran+1 yılKendi işimi kurup istediğim zaman kendime tatil verip , hiç kimseye bağlı ve kimseye hesap vermeyeceğim bir iş istiyorum. şu an hemşireliği sadece birikim yapmak için yapıyorum. Kendi işimi kurarsam daha rahat ederim
- +1 yıl
bak bunu yapabilirsin zaten emekli olmaya yakın açarsın binlerce insan senin gibi bir meslekte çalışmak için uğraşıyor bence ilerleyen yıllarda yap bunu iş yeri açarsın izinli olduğun zaman denetlemeye gidersin öyle bir düzen kur
Soran+1 yılDaha yeni iki yıllık hemşireyim emekli olmayı bekleyemem. zaten mesleğimi kurduğum işlerim yoluna girene kadar bırakmayacağım ama biran önce kendi işimi kurmak istiyorum. İlerde evlilikmiş çocuk sorumluluğuymuş falan Bu fırsatlar elime geçmez
- +1 yıl
sen bilirsin ama pişman olcağın bişey yapma
Soran+1 yılAllah kimseyi pişman ettirmesin ama yaşamasan göremeyiz ,
+1 yılnerde acacaksin dukkanin ne boyutta ve kiran ne olacak bunlar bilinmedenbutce cikarilamaz
01 Yorumla
Soran+1 yılKira dışında falan ne kadar olması gerekiyor
Gizli Üye(25-29)+1 yılBebekte para iyi var bebek mağazası açabilirsin ama çok çetrefilli iş giyim sektörü kafamız almıyor artık ama bebek öyle değil hem parası iyi hemde fazla uğraşım yok
02 Yorumla
Soran+1 yılBende bebek ya da tesettür gibi tek çeşit düşünüyorum
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle yap tesettür giyim için güzel bir isimle butik aç unutma mağazanın ismi çok önemli
Sakın deneme hele bu zamanda otur oturduğun yerde mesleğin var ne güzel.
16 Yorumla
Soran+1 yılMesleğimi bırakmayacağım ki
Soran+1 yılO konuda haklısın ama yerime bakacak birini bulurum kardeşim abim falan var
Soran+1 yılTeşekkür ederim
+1 yılTekstile girme bacım uzak dur hemşirelik iyi boşver tekstil batak her gün geçer dibe
19 Yorumla
Soran+1 yılKendi işimi kurmak istiyorum aklıma yatan da mağaza açmak. Önerebilecegin birşey var mı
- +1 yıl
Nerede yaşıyorsun?
Soran+1 yılAdanada bir yıl sonra falan büyük ihtimalle başka bir şehire gideceğim gideceğim yerde açmak istiyorum
- +1 yıl
İstanbul'a gelirsen düşün derim başka yerde yapma
Soran+1 yılAksine Bende istanbuldan korkuyorum nedense
- +1 yıl
Yok Burda karda etsen zararda etsen bir günde vurgun yapabilirsin yani
- +1 yıl
Özelden yazsana ya
Soran+1 yılYardımcı olacaksan bilgiliysen yazayım
- +1 yıl
Farkında değilmisin?
prosedür beloediyedeoluyo galiba. bütçeyi bilmem de ufaktan başlayabilirsin. bir belge gerekmez. tabi vergi levhası falan gerekebilir
05 Yorumla
Soran+1 yılBen hemşireyim ticaretle uğraşmam yasak. Başka birinin üzerine açılsa falan olur mu
Soran+1 yılİlk zamanlar başkası bakar yerime İşim iyi giderse bırakırım hemşireliği
Soran+1 yılHayır seviyorum mesleğimi ama kendi işimi kurmak istiyorum
+1 yılHemşireliği bırakma ama...
01 Yorumla
Soran+1 yılYok bırakmam
Apple comp. ve Microsoft şirketlerinin sahibiyim.
01 Yorumla
Soran+1 yılEe yani?
ticaret zor iş macera arama boşuna borçlanma
019 Yorumla
Soran+1 yılKendi işimin patronu olmak istiyorum
Soran+1 yılNe yapmamı önerirsin
- +1 yıl
o işlere çekirdekten yetişmen gerek çok büyük firmalar bile batarken ticarete girmek şu zamanda çok riskli vergi mükellefi olmayı kolaymı sanıyorsun kira kira stopajı peşin vergi defter tasdiği kdv muhasebe parası dışardan güzel geliyor bu günkü şartlarda en az 60 binin gider dersenki param var yapıcam deneyeceğim ya batarım ya çıkarım yap ama kesinlikle borçlanarak bu işe girme ömrün borç ödemekle geçer kendine hayatına yazık edersin
Soran+1 yılO kadar mağaza var etrafta illaki kazanıyorlar ki işletiyorlar diye düşünüyordum.
Soran+1 yılÖz sermayem ne kadar olması gerekir
Soran+1 yılGözümü korkuttunuz vallahi
- +1 yıl
kolay değil gerçekten bir süre bir firmada çalışmış olsan işletmecilik yapsan işlerin yürüme şeklini bilen insan tanısan ticareti öğrensen tamam ama ticaret sana çok uzak şu anda tutturman önemli yeri önemli ne satacağın önemli kar marjı önemli ben ist dayım bizim burda çarşı var orda kiralar 25 bin den başlıyor bayan çanta ayakkabı iç giyim dükkanları var içeri girmen ve çıkman imkansız hergün tıklım tıklım düşün 25 bin kira veren var ticaret böyle işte çok iyi dostların güveneceğin dostların olmak zorunda yoksa 2 ayda batarsın
Soran+1 yılAylık degil demi o 25 bin
Soran+1 yılKiranın fazlalığına göre de kazanıyorlardır onlar
Soran+1 yılYok artık ya o sadece İstanbul'da öyledir dimi , küçük şehirlerde 25 bin verilmez
Soran+1 yılBen Ticarete Yen'i gireceğim o yüzden küçük birşeyle başlamam gerekiyor
Soran+1 yılYerime bakacak birini bulsam ikisini bir idare edemez miyim? Benim maaşım sabit hemşirelikte , sabit birşey almak bana göre değil
Mağaza yerine e-ticaret sitesi aç daha kazançlı
03 Yorumla
Soran+1 yılNeden daha kazançlı? Elimin altında bir magaza olmadan nasıl internet üzerinden işe girişeceğim
Soran+1 yılBuda kolay degil ki bu kadar. Ün kazanmak gerekir. Güvenip almazlar ki Yen'i bir sayfadan
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,1b cevap paylaştı.
+1 yılYoğun çalışma saatlerinden dolayı mı
02 Yorumla
Soran+1 yılKendi işimi kurmak istiyorum. Hemşireliği bırakmam işim iyi giderse bırakırım
- +1 yıl
Hadi bakalım Allah utandırmasın
+1 yılbizim fatih de iş yaparsın kanka
04 Yorumla
Soran+1 yılİstanbul'da oturmuyorum
- +1 yıl
Anladm kardesim hayirlisi olsun ins
Soran+1 yılİnsallah teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim :)
Benim var bebe üzerine
04 Yorumla
Soran+1 yılÖzelden yazsam yardımcı olur Musun?
Soran+1 yılSorun degil :)
Gizli Üye(25-29)+1 yılBenim yokta amcamin var
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHangi şehirde iş kuracaksın
00 Yorumlahemşirelik kötümü
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır ama kendi işimin patronu olmak istiyorum. İşime istediğim saatte gidip istediğim zaman dönmek falan
Soran+1 yılHemşireliği bırakmayacağım bir süre , iş düzene girerse bırakacağım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne