avukatlığın avantajları ve dez avantajları nelerdir ? avukatlık hakkında ne düşünüyosunuz
Cevabın nedir?
Aşırı stresli mesleklerden biri çünkü diğero mesleklerde sorun çıkarsa gerilirsin avukat zaten sorunlar çözülemeyince başvurulan kişiler yani sorun çatışma işin bir parçası. ...
Avukat olunca başkasının yanında çalışırsan çok az para alırsın kendi ofisini acarsan da bir süre çok sıkıntı çekebilir masrafini çıkarmakta zorlanabilirsin ama avukatlıkta icabinda tek bir dava kazanırsın oradan aldığın parayla 10 tane daire alıp kirasiyla yaşayabilirsin çünkü davanin meblağı yüksekse ona göre ücreti yüksek oluyor.
Bir de tabi hukuk fakültesi okuması en zor okullardandir yani eşit ağırlığın tıbbı gibidir ders çalışmayı sevmeyen asla.zamaninda bitiremez30 Yorumla
+1 yılMeslek olarak kazançlı ama insan olarak karaktersiz kişilik yoksunu insanların yaptığı bir iş. Yada meslek gereği böyle oldukları da söylenebilir. Bugüne kadar dürüst adam gibi bir avukata rastlamadım. En dürüst olanları ki dürüst değil ama aralarında dürüst olanlar bayan olanlardı.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılben avukatım. bayanım. para kazanırsın. ama asla eve gittiğinde ya da uyuduğunda ya da hayatının herhangi bir bir daha asla huzurlu olamıyorsun. cep telefonun en iyi arkadaşın. gece gündüz sürekli başkalarının dertleri. hiçbir şeyden memnun olmayan müvekkiller.. durmaksızın devam eden evraklar, yazışmalar, duruşmalar, telefon görüşmeleri. Bazen sadece bir kafede garson olsaydım diyorum. En azından kimse benden bişey beklemezdi. Akşam eve gittiğimde her şeyden habersiz mutlu olurdum. Çok yoruldum.
00 Yorumla
+1 yılteyzem avukatların yanında çalışıyodu. ya katı olmak zorundasn davalar çok garip bir tnesni okumştm bir erkek çocuğu ufak bir erkek çocuğunu kullanmaya çalışmş diğer çocuğun ailesi dava açmş. böyle şeyleri benm psikolojm kaldrmz vlla
02 Yorumla
Soran+1 yılgaliba benimde :D
- +1 yıl
bide cimrilermiş:D ama iyi para kazanıyolarmş bde özel ünv bitirenleri önce iştn çıkaryolrmş . teyzemle aram süperdr avukatlık muhabbetlerini çok dinledm . yazmadan edemedm:D
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
13Cevap
+1 yılAvukat olup iyi para kazanayım dersen, çok rahat bir insan olman lazım. Ağzın iyi laf yapmalı ve tam bir çakal olmalısın. Efnedi veya hanım hanımcık, yüzü kızarabilen bir insandan avukat olmaz.
00 YorumlaHukuk evrensel uc fakulteden bırıdır ,avukatlık veya hukuk bolumundenkı dıger mesleklerın hepsı cok guzel.
00 YorumlaGüzel meslek ama biraz kendini sivriltmen gerekiyor ülkede 77 tane hukuk fakültesi oldu ve her yıl yenısı açılıyor
00 Yorumla
+1 yılPrestijli meslek.. Maddi konularda sıkıntı yaşayanını görmedim. Epey müşterim var avukat gayet iyi bir yaşamları var... Ve bol zamanları...
00 YorumlaYalan söyleyemem dersen yapamazsın.
Ayrıca artık ellini sallasan avukat eskisi kadar popüler degil.
5 senedir hukuk işindi çalışan biri olarak Hakim/Savcı ol derim00 Yorumla
+1 yılavukatlar zamanla yavşağın teki oluyor. çünkü o kadar sahte insan var ki etraflarında başka türlü davranamazlar. politika gibi düşün.
00 Yorumla
+1 yılbulaşma bence uvukatlıkta para kazanmak istiyorsan haksızı savuncaksın bu devir de oda tabi kişiliğine ters düşmezse :D
06 Yorumla
Soran+1 yıltamam hadi avukat olmadı başka ne mesleği düşünebilirim ?
- +1 yıl
sağlık sektörü ilgini çekiyor mu ?
Soran+1 yılhayır sağlığı pek sevmem :D
- +1 yıl
o zaman sana kesinlikle önereceğim tek meslek var mimar veya iç mimar ol kadınlara hem çok yakışıyor hemde çok yaratıcı oluyorlar bizzat çevremden biliyorum...
Soran+1 yılÇok sağol yardımcı olduğun için.
- +1 yıl
bak iyice düşün biraz dişini sıkıcan ama sektörde çok iyi işler çıkartabilirsin :D hakkında hayırlısı
Avantajı : deli gibi para kazanırsın , müvekkillere yardımcı olacaksın işte '
Dezajantaj'ı : Mafyalar tarafından öldürülebilirsin.00 YorumlaBaşarılı bir avukat olursan, cidden iyi para kazanırsın .
00 Yorumla
+1 yılAvukatlıkta bolca para vardır ama herşeyin yalan olur o işte yalanı savunursun günaha girersin.
00 Yorumla
+1 yılhukuk bitirmişken avukat olmak yerine hakim ya da savcı olmayı tercih ederidim ben
00 YorumlaHerken başta avukat pdr falan derde sınavla işletme yazar..
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 3,8b cevap paylaştı. Avukatlıktan hiç hazetmem ;
Parasını vereni savunuyorsun00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılAvukatlık güzel meslek
00 Yorumla
+1 yıliyi yalan söyliyebildiklerini düşünüyorum:D
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Avukatlık mesleği avantajları dezavantajları hakkında ne dersiniz ?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat