saçma sapan şeyler yazacaksanız baştan söyleyeyim yazmayın! 😇
Cevabın nedir?
Bende çalışmak istiyorum şimdi değilse de kurs bitince. Ya kendi işimi kurucam ya da ofis işi gibi bir iş istiyorum rahatsizliklarimdan dolayı fazla hareket edemiyorum. Ama yani çarşaflı peçeli olduğumuz için bizi yargilayanlar bı içlerine baksalar neler görecekler acaba. Yani normal olarak farklı düşüncedeki biriyle diyaloğa girdiğimde çok sasiriyorlar bizi çok farklı sanıyorlar. Sanırım bir sürü iş ilanına başvuru yapıp konuşmak lazım konuşarak karakterimizle işi kazanmamiz lazım. Instagram da çarşaflı bir kızın çok iyi bir işte çalıştığını gördüm kız işini söylemiyor ama paylaştığı resimlerden çok iyi bir iş olduğu belli.
21 Yorumla- +1 yıl
En güzeli bir kuran kursu aç
+1 yılSorunu inceledim insanlara konuşmana baktım da tavrın hiç hoş değil. Senin görüşünden farklı düşünceye sahip olan illaki olur ama bu saldırma niye? Hayır yani kendini savunamıyorsan böyle sorular sormayacaksın olay bu. Burda insanlara saldırarak islamdan soğutuyorsun islam hoşgörü dinidir hatırlatırım.
@Sezginkara bir bilgiyi seninle paylaşmış doğrudur veya yanlıştır sakin olup araştırabilirsin.
Ki islamda tesettür ölçütü yüzü kapatmak değildir çarşaf giymek de değildir
Bunu tercih etmişsin eyvallah ona kimse karışamaz ama senden farklı düşünen kişilere saldırman ve hoş olmayan tavırda konuşman seni basitleştiriyor.50 Yorumla
+1 yılHanımefendi eğitim durumunuz nedir?
Eğitim durumunuza göre para kazanabilirsiniz.
El sanatınız varsa onu yaparak para kazanabilirsin.
Ticaret yaparak kazanabilirsiniz.
Yani bütün herşey sizde bitiyor.00 Yorumla
Doktor veya mühendis olabilir. Yönetmen olabilir. Editör olabilir. Yazar olabilir. Bilimadamı olabilir. Grafiker olabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
öyle işler bana göre değil. teşekkür ederim 😇.. amacım kariyer sahibi olmak değil.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
5
Cevap
17Cevap
Ben grafik tasarım bölümü mezunuyum. Çok iyi anlıyor ve yapıyorum işimi. Tasarım konusunda kendime güveniyorum. Ama insanlar o kadar sığ ki sırf çarşafı tercih ettim diye cahil gözüyle bakıyorlar. Bölümümü başarıyla bitirmiş olmama rağmen iyi bir tasarımcı olmama rağmen insanlar ön yargıyla yaklaşıyor. Ben herkese saygı duyuyorum islamı yaşayana yaşamayana. Yeni bir yol tuttum bu yolda bir kurs açmak istiyorum. Bunun için maddiyat gerekli ve dilenmek yerine kendi işimi yapıp birikim yapmak istiyorum. sonuç ortada. Güya özgür bir ülkedeyiz ama en çok özgürlükten dem vuranlar en çok kısıtlayanlar. Birinin özgürlüğü başkasının özgürlüğünü kısıtladığı yerde biter. Ve kusura bakmayın kibrinizde boğulacaksınız.
100 Yorumla
+1 yılÇarşaf İslamda yok diyen karalayıcılara ithafen, Ahzab sûresi 59 ayette “Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve mü’minlerin hanımlarına söyle: (Evden çıkarlarken) üstlerine vücutlarını iyice örten cilbablarını (dış elbiselerini) giysinler. Bu, onların tanınıp eziyet edilmemelerine en elverişli olandır” deniyor. Cilbab (Dış elbise-Çarşaf)
173 Yorumla- +1 yıl
Tanınmak birini yüzüne bakarak tanıyamaz misin tamamen tanınmamak için ne yapman gerekiyor deve kuşu misali ama tam tersi vücudun kapalı yüzün açık tevsir denilen bir şey var her ayetin anlamı Ap açık belirtmez misal namazı tam olarak nasıl kilmamiz gerektiğine dair bir ayet hadis mi var yoksa bunlar alimlerin tevsiriyle mi anlaşıldı kurandaki her ayetin meali ile anlayamazsınız
- +1 yıl
Ahzan suresinde de Allah buyuruyor ki: "Ey Nebi! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: "(Tüm bedenlerini örten) cilbablarını üstlerine giysinler. Bu, onların (hür ve iffetli olarak tanınıp kötü) tanınmamaları ve eziyet görmemeleri için en uygun olandır. Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı
merhametli olan) Rahîm'dir." (33/Ahzab 59) Örtü ayetlerinden ötürü kadınlar yüzlerini ve bedenlerini açığa çıkan göz gibi zaruri yerler müstesna bütün bedenlerini kapatırlar. Yani ne diyor zorunlu olmayan göz gibi belirli durumlarda el gibi haricindeki yerleri kadının kapatması emredilmiş - +1 yıl
Ayete dediği gibi tanınmamak için vücudunu kapatman yetmez yüzünden tanına bilirsin
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 676 cevap paylaştı. Çok üzülüyorum sizlere çarşaf islamda yok yahudilere özeniyorsunuz. Kim bir kavme benziyorsa o ondandır. Sen yahudisin yani. Normal başörtüsü tak dinimizin emrettiği gibi kapan kendi istediğin sevdiğin için değil allah akıl fikir versin vesselam
12 Yorumla- +1 yıl
Gerçekten eleştirmek için sormuyorum yahudiler çarşaf mı giyiyor yani nerede gördün?
- +1 yıl
Ahzan suresinde de Allah buyuruyor ki: "Ey Nebi! Eşlerine, kızlarına ve müminlerin kadınlarına de ki: "(Tüm bedenlerini örten) cilbablarını üstlerine giysinler. Bu, onların (hür ve iffetli olarak tanınıp kötü) tanınmamaları ve eziyet görmemeleri için en uygun olandır. Allah, (günahları bağışlayan, örten ve günahların kötü akıbetinden kulu koruyan) Ğafûr, (kullarına karşı
merhametli olan) Rahîm'dir." (33/Ahzab 59) Örtü ayetlerinden ötürü kadınlar yüzlerini ve bedenlerini açığa çıkan göz gibi zaruri yerler müstesna bütün bedenlerini kapatırlar.
TANINMAK İÇİN VÜCUTUNU KAPATİN DİYELİM YÜZÜN AÇIK SENCE MANTİKLİ olur mu
Her ayetin hadisin mealinden anlayamaya biliriz örneğin namaz tam olarak şu rekat şu ayet okunucak secdede bu söylenicek diye bir ayet hadis yoktur al açık bir şekilde biz bunu neye göre kılıyoruz alimlerin tevsirlerine göre bu konu yılardır tartışılan bir şey bir âlim başka bir şey der diyeri başka bir şey diyanet bam başka bir şey ama mantıklı bakın
Mesela bir deve kuşu saklanmak için kafasını saklar komik ama dimi vücudu ortada sence bu ayete böyle bir çelişki olabilirmi vücudun kapalı ama beni gören biri yüzümden beni tanıyabilir 6 yaşındaki çocuğa bile söylesen bunu idrak edicektir çok basit ama insanların nefsine ağır geliyor ve sizler bir ayeti kabul etmemekle inkar etmekle kalmıyor bunu yapanada farz olanı dost doğru bir şekilde yapanada saçma sapan yorumluyorsunuz
Gizli Üye(25-29)+1 yılDaeş , Boko Haram , El Kaide , El Nusra , Hamas , Taliban , Hizbullah vs. vs. baya geniş iş standartları mevcut ablacım...
41 Yorumla- 8 ay
Sen hangisinden?
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılHemen hemen hiçbir iş.. çünkü kıyafet iş yapmaya müsait değil..
22 Yorumla- +1 yıl
erkeklerle karışık ortam olmadığı sürece heryerde çalışabilir bence
- +1 yıl
Carsafla bir işi yapmak neredeyse imkansız.. tercümanlık.. rehberlik gibi işlerde olabilir..
+1 yıl2side islamla alakalı değil sadece yahudi sonradan araplara geçmiş bir gelenek
117 Yorumla- +1 yıl
ewt abi doğru sölüyon xlxlxöözözö şimdi ben çarşafımı çıkartayım senin için. kxkxlxlxl
- +1 yıl
Doğru tabi kuranda yazana göre giyinmelisin araplara göre değil kdkd
- +1 yıl
ben Allah'ı memnun etmekteyim sizi değil
- +1 yıl
siz kimsinizki.. haddini bil.
- +1 yıl
Benle alakası yok allah la alakasınyok
- +1 yıl
Kuranda yazanı uygula diyorum sana
- +1 yıl
doğru düzgün yaz. ne yazdığın belli değilde.
- +1 yıl
eski yahudi geleneğini değil ama sen me anlarsın
- +1 yıl
ben kuranda yazanı uyguladım çoktan.
- +1 yıl
O çarşaf değil tesettür
- +1 yıl
sadece yahudiler giymiyor
- +1 yıl
peki tesettürü mahvedenler
- +1 yıl
Yahudi geleneği o sonra araplara geçti islamcı militanlarda allahın emri sanıyor alakası yok o tesettür diyorçarşaf değil
- +1 yıl
ben çarşaf giymek iatiyorum bu sizi zerre kadar ilgilendirmez.
- +1 yıl
tamm abi haklısın. hadi uzaa
- +1 yıl
Sen uza terbiyesiz kafir
- +1 yıl
merhametli olan) Rahîm'dir." (33/Ahzab 59) Örtü ayetlerinden ötürü kadınlar yüzlerini ve bedenlerini açığa çıkan göz gibi zaruri yerler müstesna bütün bedenlerini kapatırlar.
TANINMAK İÇİN VÜCUTUNU KAPATİN DİYELİM YÜZÜN AÇIK SENCE MANTİKLİ olur mu
Her ayetin hadisin mealinden anlayamaya biliriz örneğin namaz tam olarak şu rekat şu ayet okunucak secdede bu söylenicek diye bir ayet hadis yoktur al açık bir şekilde biz bunu neye göre kılıyoruz alimlerin tevsirlerine göre bu konu yılardır tartışılan bir şey bir âlim başka bir şey der diyeri başka bir şey diyanet bam başka bir şey ama mantıklı bakın
Mesela bir deve kuşu saklanmak için kafasını saklar komik ama dimi vücudu ortada sence bu ayete böyle bir çelişki olabilirmi vücudun kapalı ama beni gören biri yüzümden beni tanıyabilir 6 yaşındaki çocuğa bile söylesen bunu idrak edicektir çok basit ama insanların nefsine ağır geliyor ve sizler bir ayeti kabul etmemekle inkar etmekle kalmıyor bunu yapanada farz olanı dost doğru bir şekilde yapanada saçma sapan yorumluyorsunuz
Çarşaflı veya peçeli olması farketmez. İşini iyi yapıyor ise sorun yok. Yinede çarşafa peçeye karşıyım.
11 Yorumla- +1 yıl
Neden karşısın ki
+1 yılçarşaflı kadınları destekliyorum. benden pozitif ayrımcılık görürler
40 Yorumla
+1 yılKuran kursu olabilir ya da en iyisi ev hanımı :))
01 Yorumla- +1 yıl
Neden ev hanımı olacak çalışabilir özgürlüğünü eline alabilir
+1 yılhiç çarfaşlı çalışan memur vs görmedım ama terzilerlerde falan çalışabilirisn..
00 Yorumla
+1 yılKuran kursunda çalışabilirsin
11 Yorumla- +1 yıl
doğru.😇
Ev hanımı olsanız iyi olmazmı ! ..
01 Yorumla- +1 yıl
Sizene acaba!
+1 yılHer iş yapabilir.
Özgür bir ülkedeyiz14 Yorumla- +1 yıl
@Mert_Bey Özgür.
- +1 yıl
@Mert_Bey Saatini düzeltmeni öneririm
şu an 2 sene öncede değiliz
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. gönüllü yardım işleri
00 Yorumla
+1 yılşal ve eşarpcı da çalışa bilir
00 Yorumla
+1 yılçoğu yerde çalışabilir :)
00 Yorumla
+1 yılbayanlar arasinda atolye de dikis nakis falan
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı. İş kura bir sor
00 Yorumla
+1 yılHer işte çalışabilir
00 Yorumla
+1 yılev işlerinde.
00 Yorumla
+1 yılBu sen misin
07 Yorumla- +1 yıl
ewt kardeş sıkıntımı var?
- +1 yıl
Dövseydin bizim de sakalımız var bir küfür etmedikleri kaldı böyle çıkış yapmadık
- +1 yıl
Evli olsan bunu düşünmezdin diye düşünüyorum bekarsın büyük olasılık yaşadığın şehir semt buna uygun değil ise hiç yaklaşma tavsiye etmem taviz vermiş olursun alsalar bile eğer ilmin var ise çocuklara ders ver bir sınıf işini görür tabi ilim sahibi isen ama oda Yok ise evlen evli isen çocuklarına bak oda Yok ise çocuk yap ama taviz verme
- +1 yıl
Bu soruyu sormak için hesap açmış gibisin burası da sana göre değil bunu da bil ve sinirlerlenme kendine zarar önlemini al her konu da açık verme
- +1 yıl
tamam. kardeşim kusura bakma. 😂😂
- +1 yıl
Bundan daha iyi yardımı burda kimsenin dokunmaz bir ihvan ben varım :D akıllı ol taviz verme önce ahiret sonra dünya
- +1 yıl
doğru
+1 yılHer işte
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Çarşaflı veya peçeli bir kadın hangi işlerde çalışabilir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat