Arkadaşlar lütfen ergen falan demeyin, üniversite öğrencisiyim ailemle çok ama çok ciddi sorunlar yaşıyorum. Eğer işler planladığım gibi gitmezse evden kaçmayı düşünüyorum eğer kaçmazsam hayatım tehlikede beni öldürme gibi bir durumları var bunu da açıkça dile getirdiler hatta, okumak ve üniversite mezunu olup kendi hayatımı kurmak istiyorum. Sizce ne yapabilirim veya ne yapmalıyım?
Cevabın nedir?
Türkiye kanunlarında evden kaçmak diye bir suç yoktur. evden kaçırmak demiyorum bakın birbirine karıştırmayın evden kaçırmak çok ağır bir suç haline gelebilirken siz tek evden kaçarsanız bunun bir cezası yoktur. yani evden kaçmak hukuksal bir suç değildir, suç olmadığı içinde evden kaçma cezası diye bir ceza yoktur. çoğunluk merak edilen ve sorulan sorulardan bir tanesi reşit kızın evden kaçması sorusudur.
Buda aynı şekilde suç değildir cezası yoktur. Ama yine karıştırmayalım reşit bir kızı kaçırmanın cezası farklıdır. Reşit bir kızı kaçırırsanız kişiyi hürriyetten yoksun kılma suçu ve eğer rıza olmadan ilişkiye girmişseniz cinsel istismar suçundan da cezalandırılırsınız. reşit olmadan evden ayrılmak konusu ise mutlaka geri getirileceğiniz bir maceradan öteye gitmez. tekrar şunu belirtmek gerekirse resit olan kizin evden kaçmanın cezası 2017, 2018 yıllarında yoktur ve 2019 ve 2020 yıllarında da reşit bir kızın evden kaçmasının cezası olmayacak gibi görünüyor.10 Yorumla
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 352 cevap paylaştı. Ailesi kizi evlendirecekken kiz ıstanbula kacti okumaya abileri öldürmek icin pesinden geldiler kiz okumazmis Onlarda arkadaşım polise gitti kiza koruma kararı çıkarıldi. Simdide polis oldu ekmegini kazanıyor hayatini kurtardi tek degilsin
51 Yorumla
Soran+1 yılHelal olsun darısı başıma
+1 yılmor eve git başvur emin olki gerçek ten ciddi sen yardımcı oluyor lar devlet bu konuda baya iyi hizmet veriyor kadına şiddette baya yasada yeri var
08 Yorumla
Soran+1 yılEvet orayı bende duydum ama tam olarak ne yapmalıyım bilmiyorum nasıl başvurabilirim?
- +1 yıl
ilk başta devletin sosyal destek merkezi ne başvur git konuş anlat bütün olanları hatta mahkeme den karar çıkartır sığınma iste onlar seni yönlendirecek ler dır umarım ki herşey gönlünce olur ve bu arada ne yaşarsan yaşa okulunu bırak ma sakın o senin dönüm noktan ola bilir
Soran+1 yılİki üniversite okuyorum mecbur birini bırakmak zorundayım bırakmazsam çalışıp geçinemem çünkü
- +1 yıl
haklısın rabbim yardımcın olsun
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, hepimizin olsun
- +1 yıl
âmin 🙏🙏
- +1 yıl
ya bende evden kaçmak istiyorum annem beni evde istemiyor henüz 14 yaşındayım ne yapbilirim :( acilennnnnnn
- +1 yıl
@Tugba_sunr bende 14 yaşındayım ve ailemle ilgili sorunlar yaşıyorum beraber kaçabiliriz istersen.
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 999 cevap paylaştı.
+1 yılDısarısı zannettigin kadar temiz olmayacak. Allahin verdigi canı onlar alamaz. Yasayacagin varsa yasarsin
02 Yorumla
Soran+1 yılBiliyorum dışarının ne kadar pis olduğunu ama buna bulaşıp bulaşmamak benim elimde değil mi
- +1 yıl
disarida basi belada olan kizlarin isteyerek mi yaptigini saniyosun? ya da her ne yola düstulerse isteyerek mi düstuklerini saniyosun
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
16Cevap
+1 yılkaçmak sıkıntı değilde
-ev tutmak-geçindirmek
-para kazanmak
- okumak
-bu 3 lüye zaman ayırmak başlı başına sorun13 Yorumla
Soran+1 yılGeçen sene de arada bir çalışıyordum özel ihtiyaçlarımı karşılamak için o yüzden çok sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum, İstanbul gibi bir yerde 1000 lirayla geçinebiliyorum
- +1 yıl
İstanbul gibi bir yerde nasl 1000 tl ye geçinebiliyorsun zaten en boktan yerin kirası 800 tl 0.0
- +1 yıl
2 kız bir eve çıktığınızı düşünsek 500 tl en basiti ev kirasına gidicek 425 tl burs 75 tl para kalıyor 600 tl parttime bir iş den kazansak 675 yemek+yol+elektrik+su +kuaförü+kıyafeti+gezmesi ucu ucuna yetebilir bence =P
Yanına bir valiz al bir miktar para sonra dış kapıdan çık.
29 Yorumla- +1 yıl
Süpersiniz yaa hee sonra 😑😑
- +1 yıl
Olum yapmayın lan günah mk ya burda herkesin dediğinden pay çıkarmaya çalışıcak bu kız eninde sonunda ayıp değil mi.. kendi kız kardeşin olarak görsen olmuyo mu
- +1 yıl
😐 böyle düşünmedim sende haklısın mk.. ama yani ne bilim bir şekilde kız fikir alma çabası içinde burayı bulmuş 😏
- +1 yıl
Haklısın kardeşim bnde hak veriyorum sana zaten bende mümkün oldugunca az inanıyorum
Soran+1 yılÇok mantıklı gerçekten bu şekilde düşünememiştim eyvallah
+1 yıltehtit almak endişeli bir durum polise gitmelisin madem bu kadar ciddi
10 YorumlaEvden kaçmak olmaz sen bak aklı başında üni okuyorsun. Önce konuşalım kardeşim
01 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsem kararıno vermişsin zaten , kaçmazsam öldürecekler diyosun.
bana kalırsa polise falan git. ama sen kaçmayı planladığına göre benim bu önerim sana basit gelecektir00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılMadem seni oldurme durumlari gibi bisey var kacma karakola git..
00 Yorumla
+1 yılÖnce kenfine bir 2bin 3 bin ayırman lazım sonra işini ayarlaman lazım hadi onu geçtim 1 ay idareten bir yerde kalman lazım 🙄
02 Yorumla
Soran+1 yılO kadar parayı birkaç gün içinde ayarlayamam ki 😞
- +1 yıl
Öldürme durumu nasıl oluyor ya 😐
+1 yılUlan bu nasıl bir ailedir ya hayırdır sorun ne özelden yaz istersen
01 Yorumla
Soran+1 yılNormalde bu şekilde olucağını düşünmemiştim ama işler çığırından çıktı hayatım riskteyse benim de elimden geleni yapmam gerekir
+1 yılAynı sorun bende de var emin ol benimde kurtulmam lazım üni hazırlanıyorum 22 yaşındayım ben kaçmak için üni sınavına giriyorum orada yaşamak bidaha buraya dönmemek için bikere üni okudum onuda kendi rızamla değildi
11 Yorumla- +1 yıl
bende aynı şeyi yaşıyorum ve bende evden kaçmayı düşünüyorum
+1 yılHer sorun yaşayan kaçsaydı ortalık kimsesiz çocuk kaynardı
02 Yorumla
Soran+1 yılHayati riskim var diyorum öldürebilirler diyorum
- +1 yıl
Öldürme derecesine getirecek ne yaptın
+1 yılBende kaçmak istiyorum yardımcı olur musunuz benide ailem nişanladı nişanı atmak istiyorum izin vermiyolar
00 Yorumla
+1 yılElimde olsa bende evden kaçmak isterdim fakat reşit deilim
11 Yorumla- +1 yıl
ben reşitim ama hala evdeyim
Gel kaçya moruq hatta evleniriz qwe Amerika'da berbeci olurum yaşar gideriz
01 Yorumla
+1 yılveya yaşımı büyültmek istiyorum hkimbey yapabilir mi acaba
00 Yorumla
+1 yılsakin kacma sonu daha kotu olur seni neden oldurme durumu var mesele nedir tam olarak
00 YorumlaNiye oldurmek istesinler bide nereye kacacaksin
02 Yorumla
Soran+1 yılİlk etapta nereye gitmem gerekiyor bilmiyorum kalacak yer ayarlamam lazım
- +1 yıl
bize gel kızmısın adın ney annem güzel ve iyi biridir ama babam felaket kötü
- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 395 cevap paylaştı.
+1 yılhayatının hatası olur iyi düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılNeden peki?
- +1 yıl
aileden kopmak kolay değil çünkü dışarda karsilasacagin insanlar onlardan iyi olmaz güvenini 2-3 defa sarstilar mı kendini bırakırsın isyan edersin ve o anda kimse yanında olmaz iyi ya da kötü ailen var hep böyle olmayacak elbet düzelir sabret ailenle kal gerçekten bu tür olaylarda pişmanlık fayda etmiyor haberleri görüyorsun sende neler oluyor neler iyi düşün
+1 yılÜnide okuyorsun, ailenden uzak mı aynı şehir mi?
012 Yorumla
Soran+1 yılFarklı bir şehir
- +1 yıl
Bak şimdi, yurtta mi kalıyorsun?
Soran+1 yılHayır ev
- +1 yıl
Part-time bir işe girebilir misin?
Soran+1 yılİş bulmakta bir problem yok 425 tl kredi alıyorum, okulda da tam burslu okuyorum zaten tek problemim okuduğum ikinci üniversiteyi bırakmak olucak
- +1 yıl
Evden kaçmak değil de ailenin yanından ayrılmak olarak düşün, ailen evini biliyorsa farklı bir ev, belki yatay geçişle, farklı bir şehir, ama para kazanman lazım part time bir iş şart olacak, ilk yıllar sıkıntı olabilir ama düzenini kurunca kendi ayakların üstünde duracaksin :)
Soran+1 yılŞuanda yanlarında değilim birkaç güne gidicem orda durumlar ne olucak bilmiyorum
- +1 yıl
Neden gidiyorsun
Soran+1 yılAslında oy vermek için gidiyorum önceden almıştım biletimi şimdi bazı olaylar oldu ve gitmezsem her şey daha kötü olabilir önce gidip tepkilerini ölçmem lazım hemde duruma göre bir karar vermem lazım
- +1 yıl
Anlatmak istersen öneri verebiirim
Soran+1 yılNasıl ulaşabilirim ki
- +1 yıl
Profilime girip mesaj atabilirsin
+1 yılSebepleri öğrenmeden tavsiye vermek doğru olmaz.
00 Yorumlaneden sebeb ne kim öldürcek seni
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2,7b cevap paylaştı. Alo 183'ü ara
12 Yorumla
Soran+1 yılAlo 183 ne oluyor tam olarak?
+1 yılPolise sığın o zaman
00 Yorumla
+1 yılBul kacacak yer kac
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 7,6b cevap paylaştı.
+1 yılnasıl neden söyle
08 Yorumla- +1 yıl
hayatın tehlikede mi söyle
- +1 yıl
ailen mi öldürcek seni
- +1 yıl
hemen savcılğa gidyor yorsun
- +1 yıl
bana özel den yazablir sin
- +1 yıl
kimseni öddür mek isyor savcılığa git ya da en yakın emniyet jandarma polis merkezi karakol git durmu anlat san kalcak güvenli yer tahsiz ederler
- +1 yıl
yanlız değil sin devletin polis savcısı jandarması var
- +1 yıl
neye bulaştın kızım bana doğrusunu anlat derdini söylemeyen dermen bulamaz
- +1 yıl
bana anlat mesaleyi
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri