askeri psikoloji hakkında bildikleriniz neler nasıl olunur?
Cevabın nedir?
+1 yılBunun için psikoloji okuyup psikolojinin alt dallarından birinde ustalaşmak gerekiyor yüksek lisans yani bordo berelilere psikolojik savaş- manipülasyon ve psikolojik taktik - güçlü kalma gibi eğitimleri veren meslek dalına verilen isim askeri psikologluk ki benim de psikolojiyi bitirdikten sonra elime almak istediğim meslek her istediğini sorabilirsin baya bilgim var
37 Yorumla- +1 yıl
ha bu arada bu mesleği elde etmek için ilk önce psikoloji yi ya da pdr yi bitirip tsk ya baş vuruda bulunman gerekiyor sonra bir süre staj yaptıktan sonra askerlere terapi- eğitim gibi bir kaç görevin oluyor özel kuvvetlere de psikolojik taktik seminerleri verebiliyorsun
Soran+1 yılAllah razı olsun ya
- +1 yıl
başka sormak istediğin bir şey var mı?
- +1 yıl
Merhaba, bende askeriyede çalışmayı düşünüyorum ama çok fazla bilgim yok. Cinsiyet farkının bir önemi var mı? ve hangi askeriyede calisacagimizi kendimiz secebiliyor muyuz? Ayrıca normal bir asker gibi degerlendirmeye alınacak miyiz? Yani ben boyumdan dolayi asker ya da o alanda calisaman ama paikolog olarak çalışabilir miyim? Son olarak,
+1 yılben şu an askerim sormak istediklerini sorabilirsiniz 😃
16 Yorumla
Soran+1 yılaskeri psikoloji bir meslek dali
- +1 yıl
hayir yok öyle bişey 20 yaşına gelen her genç ilk defa askeri disiplin gördüğü için onlara bir takım zorlukları oluyor bir yandan aile özlemi derken psikolojisi her insan gibi bozulabilir genelde uyum sürecinde olur zaten ilk bir ay geçince herkez le kaynaş ortama ayak uyduruyor
Soran+1 yılbordo berelilerin eğitiminde çalışıyor lar
- +1 yıl
anladım onlar özel kuvvet tsk nin göz bebeği psikolojik baskı yapıp her ortama hazırlandığı için bir uygulama
- +1 yıl
özel kuvvetlerde duyguya yer yok o görev yapılacak o kadar gerekirse anadan babadan vazgeçer o derece eğitim alıyorlar
- +1 yıl
duyduğunuz yanlış bir tesvir askeri psikologların işlevleri farklı oluyor bordo berelileri çalıştırmazlar fakat ülkede yılda yüzlerce alımı var askeri psikologların çalştığı yerler de askeri sınav mülakatları ve askeri cezaevleri genelde
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskerleri severim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
0
Cevap
9Cevap
+1 yılyorumlara bakınca cidden çok saçma şeyler gördüm ondan yazıyorum. askeri psikolog dediğimiz şey ülkede en çok alımı olan psikolog dallarından biri. benim kendi dersimde tanıtmak için albay psikolog getirdiler. yaklaşık bu sene 450 alım eksiği olan bu bölüm bir sınavla oraya giriyorsun. ve msü gibi olan bu sınava önlisans bitince giriyorsun ve sana teğmenlik rütbesi veriyor. (2 yıllık eğitim sonunda) . Peki bu psikologlar ne iş yapar ; teğmen veya rütbe geçişlerinde yapılan mülakatlarda rol alıyor onun dışında askeri cezaevlerinde rol alır. tugaylar da çalışabilir. bir savaş sırasında veya olaylardan sonra oraya görevlendirir vs vs vs
02 Yorumla- +1 yıl
önlisans değil lisans
Gizli Üye(30-35)+1 yılAskeri psikoloji ne ya askerin psikolojisi desene 😂
Valla ben askere gitmeden intihar etmeyi düşünüyorum :D02 Yorumla
Soran+1 yılaskeri psikoloji bir meslek
Cevap sahibi+1 yılÖyle bişey olduğunu ilk defa duydum 😂
Olma başka meslek mi bulamadın
+1 yılaskerin psikolojisi bozuk olur
00 Yorumla
+1 yılgaziyim yardim ci ola bilirim
01 Yorumla- +1 yıl
Merhaba askeriyede psikologluk yapılabiliyor mu?
Psikolog mu psikoloji mi
01 Yorumla
Soran+1 yılpsikolog
+1 yılsirnak silopide yaptim nasil yardim edebilirim
02 Yorumla- +1 yıl
Boy veya kilo takıntıları var mı çünkü psikolog olarak çalışabilirim ama normal askeri şartlarda istedikleri boy için uygun degilim de
+1 yılO nedir lo? :D
00 YorumlaKızlar Bir Adım Öne konusunda 2b cevap paylaştı. Nasıl olunur derken?
00 Yorumla
+1 yılberbat
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kızlar Bir Adım Öne > Sorular > Askeri psikoloji hakkında bildikleriniz neler nasıl olunur?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat