Hangisini demek doğru siz ne diyorsunuz?
Kadın
Bayan
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
ben bayan diyorum , bayan da denmeli , öküz gibi kadın demem
bazı ezik hatunlar ; kadın kadındır bayan babandır falan diyo
ben özel güvenliğim , her gün en az 300 400 bayan görüyorum , diyaloğa girdiklerim de oluyo
hatun bana ; bakar mısın dediğinde , ben ona
buyur KADIN dersem :D hangi dağdan indin be ÖKÜZ derse , haklı değil mi , haklı :D
bayan dediğin için zaten öküzsün, birine "bayan" olarak sesleniyorsun kim kimi bayıyor? hanımefendi gibi hoş ve kibar bir kelime yerine neden "bayan" gibi kaba bir şekilde seslenmeyi tercih ediyorsunuz? bayan baymaktan geldiği için çok kaba ve itici. cinsiyet olarak bayan doktor değil, kadın doktor demen daha doğru zaten bayan doktor saçma çünkü
ayrıca her gün bayan görüyorum değil de her gün kadın görüyorum desene şuna. madem kadına bayan diyorsun o zaman her gün güvenlik olduğunu için "bay" da görüyorsundur. kadınlara bayan diyorsan erkeklere neden bay demiyorsun? cinsiyetçilik işte
@duruaydemirr_ ergensin lütfen yorumlarımın altından uzak dur 👍
kadın olmak ayıp mı ki bayan diyelim? kadın olmanın aptal bir zarla ilgisi yoktur, bu çok cahilce bir zihniyettir. ergenlikten sonra oğlanlar erkek, kızlar kadın olur. bırakın şu saçma hurafe gelenekleri.
Bayan aslında bir argo ve aşşağlama kelimesidir sebebi ise kadınlar hep erkekleri bayan, sıkıldıran, canını sıkan anlamına geldiğinden dolayıdır. Açıkçası bireysel fikrim bence bir kadına, bayan demek çok ayıp ve denmemeli.
Bayan, bir toplulukta yer alan dişi kesime hitap biçiminde kullanılır. "Bayanlar ve baylar" gibi. Ama kadın bir cinsiyet ismidir. Bayan, kız gibi isimlerle değiştirilemez.
Cevap
26Cevap
Bence bayan olmali. Agiza daha cok yakisiyor. Ama bazi dingiller bekaret konusuna baglayip kadin yerine bayan demeyi tercih ediyor. Orasi ayri mesele.
Kadın zaten anayasadanda çıktı olması gerekende buydu bayan dşyinci sanki birini bayıyormuş gibi oluyor
Afedersin ama ben dişi diyorum bayan hakaret gibi geliyor kadın kız ayrımı oluyor ıo yüzden dişi.
ama seslenirken Hanımefendi
bayan yalnizca bir hitap seklidir cinsiyet yerine kullanilamaz.
kadın diye seslenemezsiniz bayan bir cinsiyet değil hanımefendi diye hitap edilmesi uygun
İkisi de aynı manada. Kulağa hangisi hoş geliyorsa o kullanılır.
Doğrusu kadındır.
Bekareti bahane edecek beyinsizler dokunuşlar.
Bayan bay dan sonra gwlen demek asla kabul etmem
Biz KADINIZ
Tabiki bayan denilmelidir. Diğeri çok kaba bir tabir
Hanım efendi desek daha iyi bence kendini özel hisseder dimi hanım efendi
kadın deyince kızlığı kalkıyo ortada bizde bakire olup olmadığını bilmiyosak bayan demeliyiz
Bu ne saçma bişey ne demek kızlığı kalkıyor iki cinsiyet türü var Kadın ve Erkek bayan diye bi' şey yok?
kızlığı gidence kadın olmuyomu :D
Kadınlığın kızlık zarıyla ilişkisi yok bay cahil. Kadın cinsiyettir. Ayrıca kibarlık olarakta hanımefendi tabiri kullanılır sizin gibi cahillere gram tahammül edemiyorum.
bakire değilmisin
Kaçıncı sınıf terksin okuduğunu bile anlamamışsın ahhaha acıyorum sana
anlaşıldı değilsin
Bakireyim canım benim nasıl geri beyinlisin sen Allah korusun sen gibi insanlardan
tam manada bakiremisin?
Sen aptalmısın bakiremisin deyip duruyorsun ne alakası var kadın olmayı savunuyor diye illa bakire olmayacakmı ne aptal insanlar var ya iki cinsiyet var dır kadın erkek bayan kelimesi hitap şeklidir bakire olup olmamakla cinsiyetin alakası yoktur bir insana hitap ederken bekaretine göre hitap edemezsin kısmının cinsel hayatı kimseyi ilgilendirmez hiç bir insanın bekaretine göre hitap edilir mi ya ne saçma bir düşünce sığırlık
Kadın kadındır. bayan sadece bir hitaptır
Hanımefendi daha iyi :)
Kadın demek daha doğru.
Hanımefendi daha doğru bence.
Ben bayan derim :D Saygın biri ise hanımefendi :D
Hanimefendi'ye ne oldu?
KADINIM demek varken kadın nedemek
avrat. d. d
şaka şaka kadın denmesi daha uygun
Duruma ve Yerine Göre Değişir, C Şıkkı.
bayan nedir ya jın jıne ✌
bayan daha kibar ya kadın çok kaba değil mi