Diğer konusunda 968 cevap paylaştı. Mesela toplu taşımada yer veriyorsun. Buyrun bayan oturun dersin ya da birşey veririken buyrun bayan olur dimi buyun kadın denmez. Yeri gelince kullanılıyorda yeri gelince niye kullanılmasın. Belli bir yaşa kadar kız'dır sonra bayan olur bunuda genç bayan derim. Belli bir yaşını alır olgunlaşır işte o zaman Kadın gözüyle bakarım. Kadın kelimesinden birçok anlam çıkar. Örneğin kadınım derim bu bana özel birşey gibi algılarım başka yerde Kadın fazla kullanılmaz. Feminizim'in çıkardığı şeyler bunlar.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Diğer konusunda 685 cevap paylaştı.
+1 yılChp li vekillerin mecliste bana adam diyemezsiniz sözü geldi aklıma :) Meclis başkanıda niye siz adam değilmisiniz demişti :)))
64 Yorumla- +1 yıl
😃 eig hak eden yorum
- +1 yıl
Teşekkür ederim ;)
- +1 yıl
Eig için teşekkür ederim bayan @DonukPrenses
- +1 yıl
rica ederim 😊
Diğer konusunda 379 cevap paylaştı. Cinsiyet belirtilmesi gereken yerlerde kadın dersin ama bazı boş tipler ya da fark ettirilmeden işlenmiş olan kadın bakire olmayanlara denir kafası yüzünden insanlar hitap şekli olan bayanı kullanıyor kadın ve erkek demek yerine bayan ve erkek diyorlar 😂
41 Yorumla
+1 yılBende anlamadim. bir yerde biri bana buyrun kadin dese tuhaf olur. Buyrun bayan demesi daha kibar :) kendimi yalniz hissediyordum
35 Yorumla- +1 yıl
bana da tuhaf geliyor ya. bayan bakarmisiniz kadın baksrmisiniz bu site de cok var bu tiplerden
- +1 yıl
Eig icin teşekkürler :)
- +1 yıl
rica ederim
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
44Cevap
+1 yılGüzel ülkemin güzel insanları ne zaman çözüme odaklandı ki birbirimizi dinlemeden inatlaştığımız için hep bunlar..
Kadın kelimesi bekaretini yitirmiş olan dişi bireylere söylendiğinden
ve kirli bir şeymiş gibi ima eden insanlara inat Bayan değil Kadın!!! derler
Kadın 18 yaşını doldurmuş dişi bireylere denir ve normal bir kelimidir
Söylenmekten çekinilmesi gereken çirkin bir kelime değildir diyor feministler o yüzden.. sebep bu
Şunu da şuraya bırakayım hoşuma gitti :)
00 Yorumla- Diğer konusunda 5,4b cevap paylaştı.
+1 yılErkek kelimesinin dengi olmadigi ve kasinti bbi tabir oldugu icindir.
Aslinda bayan lafini hic kullanmam ve sevmem. Lumpence gelir.
Ama kadinlarin da buna bu kadar takmasi tam turk isi ideoloji neferligi.
Yani her dert bitti, bu kaldi gibi.
Ama tabii kadin kelimesi ktou biseymis gibi bayan demek de sacma yani.40 Yorumla
+1 yılBu bir cinsiyetçilik göstergesi gibi göründüğü için öyle. Bayan, bay'dan gelir. Oysa cinsiyet 2 tanedir. Erkek ve kadın. O yüzden bayan kelimesinin kullanılması kimi insanlar için yanlıştır, tabi günümüzde bayan kelimesini kibar olmak için kullananlar da var o farklı bir olay
20 Yorumla- Diğer konusunda 2,5b cevap paylaştı.
+1 yılBayan türkçe de yoktur ingilizce den çevirisi olarak dilimize girmiştir ve kadın erkek ayrımının dile yansımış şeklidir günümüzde ingilizler dahi kadının değerinin düşmemesi için önce kendi dillerine müdahale etmiş Mrs yerine lady kullanmayı tercih etmişlerdir dilin toplum üzerindeki etkisi çok fazla olduğundan kadın ve erkek eşitliği açısından bayan kelimesinin Türkçe'den uzaklaştırılması en doğrusudur
32 Yorumla- +1 yıl
kadın erkek eşit değildir ki 😏
- +1 yıl
Eşitdir demedim zaten eşitliği açısından dedim yani kadına en azından bir değer verilmesi hayvan gibi davranılmaması için ben dilci olduğum için dilin gücünü biliyorum örnek vermek gerekirse bazı gazetelerde özel diller kullanılır bunları okuyanlar ülkeyi yaksalar allah razı olsun gavura bırakmadılar derler anladın mı dil önemli 🙃
+1 yılkadın desen
hanım edesen
hanım efendi desen
hepsi aynı anlamı kapsıyor iken
biriside hanım degil kadın demişti:)
bana anlamıyorum21 Yorumla- +1 yıl
bende anlamıyorum boşver😊😊
+1 yılçünkü bayan bir hitap şekli. kadın ise cinsiyet belirten bir kavram. bayan kelimesinin ingilizcede karşılığı "leydi, matmazel" olduğu için bayan kelimesinden önce mutlaka isim veya soyad gelmelidir yoksa anlamsızdır. mesela, bayan clara, bayan smith vs. ayrıca, kadın bir hitap şekli olduğu için cinsiyet belirtilmesi gereken yerlerde, mesela kadın tuvaleti, bayan tuvaleti olarak kullanılamaz. kadın kıyafetleri deriz, bayan kıyafetleri demeyiz değil mi? birine seslenmek istiyorsanız bayan yerine hanımefendiyi veya hanımı tercih etmenizi öneririm çünkü bayan tek başına kullanıldığında oldukça saçma.
00 Yorumla
+1 yılDişi bayan kadın hatun hepsi aynı aslında. Ama bizim toplumda olarak özellikle erkekler aşağıdaki kafayla düşündüğü için bakireyse kız değilse kadın algısı vardır ya. Karşıdakinin kız mı kadın olduğunu kestiremedikleri için genelde bayan kelimesini kullanıyorlar :) kız kelimesini de irdele
07 Yorumla- +1 yıl
hayır bunu kullanan kızlar ama erkekler değil..
bayan dekr kadın diyeceksin diyor bazı kızlar neden - +1 yıl
O kızların kadınlıkla alakalı bir problemleri var :D ben artık kız değilim kadınım imajı mı vermek istiyorlar. Bulursam öyle birini soracağım. Benimde aklıma girdi bak :D
- +1 yıl
biraz önce gene bir soruda denk geldim o yüzden sorayım neymiş dedim.
bir bay yorum atmis
kızımız da bayan değil kadın!! diyeceksin demiş yaş 18 - +1 yıl
linki alabilir miyim ablacım
- +1 yıl
kimbilir hangi soru 😊
- +1 yıl
Sağlık olsun denk gelirsek bakarız artık :)
- +1 yıl
bence sitenin adı guncellenmeli kailiyormusunuz sorusu n da var baya baya
Ya işte bay/bayan varya bayan : bay kelimesine ekleme yapılarak oluştuğu için kadınların erkeğe ihtiyacı olduğu anlamına geliyormuşmuş birde bayan sanki bunaltan baydıran anlamına geliyor diye bayan değil kadın diyorlar. Ne fark ederki
10 Yorumla
+1 yılBayan kelimesinin kökeni Moğolcaya dayanır ve anlamı ''Zenginlik getiren''dir. Bazı cahiller hâlâ İngilizceden geldiğini, mal götürdüğünü sanıyor.
Bay neyse bayan da o. Bu bir küfür değil.
Ama benim en çok yakıştırdığım tabir ''hanım'' ve ''hanımefendi''dir.
Bizim matematik hocası problemlerde bile hiç ''kız öğrenci'' demezdi.
Örnek:
''Bir sınıfta 4 gözlüklü hanımefendi öğrenci ve 5 gözlüklü beyefendi öğrenci var.''
Adam erkek/kız kullanmazdı hiç. :))01 Yorumla- +1 yıl
hanımefnedi ve beyefendi kelimelerinin geri planda kalmasının sebebi de 1935'de bu isimlerin yasaklanması:
hanımefendi
beyefendi
hacı
hoca
bey
paşa
hazret
gibi kelimeler...
+1 yılİlk önce şunun ayrımını ortaya koymakta fayda var; 'Kadın' ve 'Erkek' kelimeleri cinsiyet belirtmede kullanılır.
Bay' ve 'Bayan' kelimeleri ise cinsiyet belirtmeye gerek duyulmadığı durumlarda, birer hitap şekli olarak kullanılır.
Elbette ki biri ile konuşmanız, seslenmeniz gerektiğinde bu kelimeyi kullanabilirsiniz ama böyle durumlarda bile kullanmaktan kaçınmanızda fayda var. Örneğin "Bay, bakar mısınız?" diyemeyeceğiniz gibi "Bayan, bakar mısınız?" demeniz de abes kaçacaktır.
Yani asıl karşı çıkılan; kadın bireylerin cinsiyetlerinden bahsedildiği durumlarda, insanları bu kelimenin kullanımından kaçmaya iten algı ve zihniyettir.
Kaynak: Onedio12 Yorumla- +1 yıl
yani yeni ergen tribi anladım 😊
- +1 yıl
Beyin yerine dışkı var her halde, anlıyorum.
+1 yılBir restoranta gidiyorsun ve garsonun sana şu şekilde seslendiğini düşünsene; "Bakar mısınız KADIN menünüzü alabilir miyim?" :D :D :D :D
12 Yorumla- +1 yıl
@busra3327 Tamam işte bende ondan bahsediyorum. Arkadaşın sorduğu soruya istinaden KADIN diye hitap etmek saçma ama ironiden anlamayan minik beyinliler görüyorum puantajımda :D
+1 yılKadin demem ben kolay kolay bir bayana alinan alinsin kadin diyorsam benim icin ozeldir herkez kadin olamaz ama herkes kadindir herkes bay olabilur ama herkes adam mi sence... :))
010 Yorumla- +1 yıl
Tabiki herkes adam değil. Adamlık da kadınlık da başka bir şey.
Bu arada ben senin nick nereden hatırlıyorum acaba 🤔🤔 - +1 yıl
Gecenlerde bir ucgende hipotenus olarak gore yapmisim sende komsu aciydin :)))))
- +1 yıl
hiiiii tamam hatırladım komşu acı 😃😃😃
- +1 yıl
Gorundugun kadar donum olmamana sevindim :)) espiri anlaysin ii
- +1 yıl
her zaman espriden anlamam 😊 bunu anlayacağım tuttu demek eşref saatimdeyim
- +1 yıl
Durduralim saati zaman dursun tamda esref saatinde :))
- +1 yıl
Kahroldun bagzi seyler diyecek diye sonuna kadar okudum ama demedi, kahretsin...
- +1 yıl
Durduralim bakalım 😊😊
- +1 yıl
@Ragnar_Lodbrok benden mi bekledin kahrolsun ı o kadar kötü bir etkimi bırakıyorum sitede 😊
- +1 yıl
Hicbir sey gorundugu gibi degildir komsu acinin vi sozu tamda yerinde soylenmis :))
+1 yılKadın cinsiyettir bayan diye cinsiyet yok
He kibarlaştırmak istiyorum dersen hanımefendi neyine yetmiyor?13 Yorumla- +1 yıl
cinsiyetcilik için mi onca hengame
- +1 yıl
Hengame dediğin şey gayet rahatsız edici bir şey, kadın diye hitap edilmesi sana kaba geliyorsa hanımefendi dersin beyefendi dersin bu kadar basit
Bay bayan nedir?
Biz erkekten mi türetildik? - +1 yıl
Oy oyy feminizm kokan hareketler bunlar 😃 evet erkeklerin tohumu olmasa sendeki toprak ise yaramaz diyerek iğrenç bir klişe ile cevapliyorum 😃
Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı. yakıştıramıyorlar kendilerine.
bende anlam veremiyorum.10 YorumlaBana bayan daha kibar geliyo ama benide cok defa uyardilar bence olayin terminolojisine bu kadar takilmamak lazim.
20 YorumlaDiğer konusunda 483 cevap paylaştı. Bayan ın koku baymak- tan geliyor yani bıkkınlık getiren anlaminda onun icin kadin demek daha guzel ve biz size bay diyormuyuz erkek diye aniliyorsunuz degil mi
01 Yorumla
+1 yılbaymaktan geldiğini düşünüyorlar..
kadın daha çok yakışıyor bence..10 YorumlaDiğer konusunda 2,5b cevap paylaştı. daha cok soyleyıs tarzı değiştigi için bence kimse kadın ile bayanı aynı tonda soylemez kadın daha guclu ve sertmıs gibi gelir onlara bayan daha hafif ve baymaktan geliyor da derler.
00 Yorumla- Diğer konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılHe aynen kendi kendilerine bişey çıkarttılar bayan deyince küfür etmiş gibi gelio kimine
01 Yorumla- +1 yıl
Aynen sovseler bu kadar alinmazlar
+1 yılKimse onlara erkekler sizden üstün demediği halde eşit olmaya çalışmaları sonucunda düştükleri komik durum
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılerkek düşmanları işte 😊 ben gizliye giriyimde feministlerden küfür mesajları gelmesin
17 Yorumla- +1 yıl
😃😃😃😃
- +1 yıl
kime yazık
Cevap sahibi+1 yılbana diyor eksi vermesinden bbelli 😂
- +1 yıl
hiii anladım eksilemis biri bende artilayayim 😊
Cevap sahibi+1 yılteşekkürler 😊
Diğer konusunda 1,8b cevap paylaştı. Valla o işi bende tam çözemedim. Ne desem fırça yiyorum. 😄
01 Yorumla- +1 yıl
yazikk😊😊 boşver
- Diğer konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılBen karı diyorum ona bile atarlanan bilinçsiz feministler var 😀
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılErkek düşmanı vasıfsız kadınları can sıkıntısından uydurdukları bişey işte
Dertsizlik böyle bişey...10 Yorumla
+1 yılÇok sacma bir takıntı.. hiçbir açıklamasını anlayamayacagim türden ☺☺
02 Yorumla- +1 yıl
yorumlarda yazmış bayanlar 😊 baymak anlamında kullanıldığı için onlar kimseyi baymiyorlarmis ondan bayan değil kadınmış
- +1 yıl
☺☺😃😃
+1 yılBence en güzeli "hatun" .
23 Yorumla- +1 yıl
Beğeni için teşekkürler. Şehirli marka düşkünü özenti kızımız @mahperiiiii hariç herkes beğenmiş. 😉
- +1 yıl
beğeni yapan benim
- +1 yıl
Biliyorum. 😉
+1 yılBunu ben de bir turlu anlamadim. Bayan deyince noluyo gercekten? 18 yasindaki bir kiza neden kadin diyeyim?
06 Yorumla- +1 yıl
yanlız 20 altı bayan değil kadın!!! kullaniyor
- +1 yıl
Ogrenirsen bana da anlat
- +1 yıl
feminizmle alakalı bisimisss 😏😏
- +1 yıl
Ah bu feministler 😁
- +1 yıl
18 yaşında neyine feminist okuyorlarsa
- +1 yıl
Sorsan feminizm amacini dusuncelerini bilmezler. Ama femisinistler. Tek aciklamalari erkek dusmanligi.. oyle olmadigini da bilmiyolarki
Yorumlara baktım da beynin biraz sıkıntılı anlamamaya devam et
01 Yorumla- +1 yıl
Ergen bayan anlamanız beklemiyorum 18 20 ki yaş tribi geçer geçer üzülme 😃
+1 yılKadın bana gore kaba bir tabir. Bayan daha nazikce. Hanimefendi de kullanirim.
01 Yorumla- +1 yıl
bence de 😏
Gizli Üye(36-45)+1 yılkadınlar kendisine BAYAN denilmesini sevmiyor. kimseyi baymıyorlarmış. öyle diyorlar
04 Yorumla- +1 yıl
hıı ne saçma bir şeymiş
Cevap sahibi+1 yılvalla bizcede öyle ama napalım yani istemiyorlar
- +1 yıl
yeni ergen tribi olsa gerek
Cevap sahibi+1 yılkısmen öyle evet. sonuçta aşağılayıcı bişey değil hakret değil. hatta kibarlık gstergesi olarak kullanılan bir kelime.
+1 yılSözde yumuşak anlayışlı tecrübeli nazik görünücem diye burdaki abazaların kullandığı kelime, Bayan.
19 Yorumla- +1 yıl
bayan demeyin diyen kızlar yanlız. bana bayan deme kadın de diyorlar
- +1 yıl
erkekler ne diyor bana bay deme erkek de mi 😏😏😏
- +1 yıl
o da değişik
- +1 yıl
_Kronos_ hayırdır ne diyorsun sen?
- +1 yıl
_Kronos_ seni rahatsız eden nedir? rahatsız isen cevaplamak zorunda değilsin bir engele bakar değil mi kasma bu kadar 😉😉
+1 yılFeminizmin boku çıkmış hali.
62 Yorumla- +1 yıl
hi bu feminizmle alakalı bisi anladım
+1 yılBende bakirelere kız bakire olmayanlara kadın diyiyorlar bende onu onu anlamıyorum
00 Yorumla- Diğer konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılBayan kelimesi yazi dilinde (mektup, yazili not vb.) Kullanilir. Sozlu hitap degildir.
00 Yorumla
+1 yılf*ministleri ciddiye almadığım için sıkıntı yok.
10 YorumlaCinsiyet belirtirken bayan denmez. Senin de benim de cinsiyetimiz KADIN.
Bayan bir seslenistir baydan türeyen bir kelimedir. Gereksiz. Seslenirken haminefendi filan diyebilirler.06 Yorumla- +1 yıl
bence bu çabalar gereksiz. ben hem kadınım hem bayanım hem hanfendiyim hem hatunum böyle saçma takıntılarım yok 😊
- +1 yıl
Aksine bu tür şeyleri küçük bir konu gibi görüp, "Ne gerek var?" Diyerek karşı cikmazsak kendi kendimizi otekileştiririz. Bayan kelimesi baydan türeyen bir kelimedir. Biz kadinlarin cinsiyetimizi belirtmek için erkeklere ihtiyacimiz yok. Bu küçük konu bile büyük bir olay aslında. Bunu görmek lazim. Lazım ki hür kadınlar olabilelim.
- +1 yıl
bayan değil kadin olunca mi hur olacagiz 😊 çok feminist kokuyor bu yataklar 19 20liklerin işi benim değil canım
- +1 yıl
Sen mi geniş düşünüyorsun şimdi 😊 ahh yapma ya gereksiz bir mevzu seni geniş düşünceli yapmaz 😊 bayann
- +1 yıl
BAYAN sus bir BAYAN olarak sus
Hanfendi demek yetmiyormu karı dıyor bizim milletimiz ama
00 Yorumlasacmaliklardan birtanesi
30 Yorumla- Diğer konusunda 736 cevap paylaştı.
+1 yılvar araştır google amcadan
11 Yorumla- +1 yıl
Öğrendim bayan 😊
+1 yılonlar dağlı canım aldırmamak lazım
03 Yorumla- +1 yıl
bayan bayıyor anlamındaysa bay nedir?
- +1 yıl
bilmiyorum o kadar 😊😊 baya yorum yapmışlar bu konuda
- +1 yıl
mr. mrs. dan geliyor işte
+1 yılTek derdin bumu
13 Yorumla- +1 yıl
Allah baska dert vermesin değil mi çok büyük derdim bu 😃
- +1 yıl
Yorumumu Beğen güzel yorumdu
- +1 yıl
Begendim zaten 😊
+1 yılHiç takılmam o işlere 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Bende takılmıyorum da arada fark var gibi unlemler dolduruyorlar birde bayan değil kadın!!! anlamadim cidden varsa bisi bilelim bizde
Bayan denir...
kadın çok kaba...10 YorumlaDiğer konusunda 6,3b cevap paylaştı. Bayan=Kadın Bay=Adam.
Çok takılmayın.02 Yorumla- +1 yıl
ben soruyorum neden bayan denilmesini sorun etmelerini anlamadigimdan
+1 yılBende anlamadim o mantigi 😂
10 Yorumla
+1 yılKimseyi baydığım yok bu yüzden bayan değil kadın.
01 Yorumla- +1 yıl
😃 çok saçma bayan
+1 yılbende anlamıyorum
30 Yorumla
+1 yılBayan kız ve kadınlara genel hitap.
04 Yorumla- +1 yıl
bayan dediğiniz de kızıyorlar ama
- +1 yıl
Onların kızası varmış.
- +1 yıl
yok kaç kez denk geldim bayan yazınca hemen kızıyorlar bayan değil kadın!!
- +1 yıl
Peki bayan, öyle diyelim bundan sonra.
Diğer konusunda 920 cevap paylaştı. ben hep hanımefendi diye hitap ederim
20 YorumlaBayan kelimesi bay kelimesinden türediği için
00 YorumlaBu tartışmayı hiç sevmiyorum.
00 YorumlaBayan hitabet kadın cinsiyet ön adıdır hanfendi.
10 YorumlaIkisi de degil dogru olani avrat
00 Yorumla
+1 yılGerçeği zaten kadın olur bayan sonradan çıktı
10 Yorumla
+1 yılvardır heralde
00 YorumlaDiğer konusunda 1,5b cevap paylaştı. Yorum yok
00 YorumlaBacım nasıl iyimi
00 Yorumla
+1 yılBaydınız yine yahu.. 😂
01 Yorumla- +1 yıl
o zaman uza
+1 yılÇünkü bayan yok kadın var?
16 Yorumla- +1 yıl
😊😊 bayan var kadında var üstü nda hepsi ayni sey
- +1 yıl
Feyza altun u takip edebilirsin anlarsın kitap bile yazdı kadın
- +1 yıl
erkeksi bir üslup tarzım değil. çok feminist çok eşitlikçi bir düşünce yapısına sahip bir avukat. düşüncelerim aynı olmadığı için takip edebileceğim biri değil. teşekkürler.
- +1 yıl
Eşitlikçi bir düşünce yapısına sahip düşüncelerimiz aynı değil😂😂helal olsun valla eksileyenler de senin gibi geri kafalı demek
- +1 yıl
18 yaşında biri mi ileri kafalı 😃 hadi güzelim sen bebekle oyna sonra gel konuşalım.
- +1 yıl
Son yorumu görmesem eksilemezdim ama, böyle bir kafaya karşı memnuniyetle geri kafalı olmayı seçtim. Dağda üreten bir çoban ile, şehirde marka düşkünü boş bir özetinin oyu bir olamaz.
+1 yılikisi de aynı
06 Yorumla- +1 yıl
bence de aynı da bazıları kiziyor bayan kelimesine
- +1 yıl
kadın kelimesine kızıyorlar çoğunlukla çünkü kaba bir tarif mis
- +1 yıl
hayır bayan kelimesine kızıyorlar bize kadın deyin diyorlar.
- +1 yıl
bana da tam tersi diyorlar
- +1 yıl
site de çoğunlukla denk geldigim bu erkekler için birşey diyemeyeceğim
- +1 yıl
kadın görünümlü erkek profili çok
- Devamını Gör (2)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği