AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
62Cevap
Sevmeme yi geç NEFRET edenler var . Ve şu lafı kullanmayın artık yok neymiş anamız belli olurda babamız belli olmazmış falan filan geçin bunları ya bilmediğiniz çok şey var . Hem şuanda müslümanım deyip sokakda kıçı başı açık gezen kızlarımız varsa bunun sorumlusu da o dur , bilmediğiniz çok şey var
bk gene genelleme yapysun kardş isim vermycm ama 1 yldr burdaym en cok ataturkculer hakaret ediyor kufrdyr.şen sol gozunle görmussun:)))
Aynen katılıyorum!
hani nerede görmedim bu sorunun içinde var mı küfür?
katrna karakarga isim unttm ama inan ben utandm burda dgl genel oyle.ataturku sevmeyen haindir lafı hakarettir.ben ulkemi seviyorum ve arastryrum bunun icin
Çoğu arkadaş düşüncelerini destekleyen kanıt ve bilgilerle konuşmuş ancak seven arkadaşlarımızın bir kısmı sosyal bilgiler kitabı tadında anlatmışlar sebeplerini :))
Evet maalesef araştırmadan kulaktan dolma başkasından duyma okul kitaplarından okuma bilgilerle bu iş yürümüyor :))
dogru.atam 9. u 5 gece doktor doktor kalksana:)))
lat
uzza
menat
zeus tapınakları yanında mezarlık gibi kalır
ahaha :))))) güldürdün beni yaaa
:D :D
ghost gerçekten iyi tespit bosuna yorum israfı yapmasınlar özet olarak Atatürk olmasaydı babanızı bilmicektiniz. bu kadar =D
genelde etrafından doldurulmuştur yalan yanlış bilgilerle.ondan sevmiyordur.
beyinleri yıkanıyor evet.
katliamlar , yasaklamalar , idamlar , iftiralar falan... ha diyorlar ki onlarla atatürk'ün alakası yok. e o zaman cumhurbaşkanlığı arşivi niye yıllardır açılmıyor ?
Açıldı hocam açıldı. Meclis'in Cumhuriyet'in kuruluşundan bugüne tüm gizli oturum celseleri kamuya açıklandı. Ama bizim millet okumaya tenezzül etmediği için, hala slogan atar gibi birini destekliyor veya eleştiriyor. Ulaşır da okursan hayretlerden hayretlere düşersin zaten o gizli oturumlarda olan şeylere..
dersim belgeleri hala gizli. nereye açıldı?
O zamanın şartları olm o :D sadsadsad
Helal süper dedin. :))) O zamanın şartları diyerek, savundukları başka bir adam daha var. Onuda söylemiyorum :)
:)) Şaşırttın beni kardeşim.
Yavuz değil. Başka biri. Daha eskilerden :)
@güncelleme: yobazız biz kanka :(
Dedem cuma namazına şehre indikleri zaman cami çıkışında jandarma beklermiş. Kimin başında şapka yoksa anadan üryan soyar falakaya yatırır sonra da elbiselerini vermezlermiş. Dedim diyo ta ki biri cami duvarından atlayıp bize çıkmayın jandarma var diyene kadar yaparlardı. Biz gece yarısına kadar camide mahsur kalır jandarmanın gitmesini beklerdik. Şapka kanunu da o dönemde şapka üreten tek firma olan vakkonun cebini doldurmak için çıkmış.
Anladıysan... :D
link
Birde dikkat ettin mi abicim sevmiyorum dediğin zaman hemen saldırıya geçiyorlar :)) e hadi gelde sev. Zamanında dedem diyor işte bize dipçik zoruyla bazı şeyleri kabullendirmek istediler. Bizde mecbur he tamam derdik. Dipcik zoruyla bir yere varamazlar bunlar. Zorla sevdiremezler bize.
Aynen kardeşim 12 eylülcüler yüzünden çıktı. İşkence görenler çareyi devlete karşı cephe almakta buldular. Daha sonradan ermenilerin ve yahudilerin eline düştüler. O dönemi yaşayan ve o dönemde dağa çıkıp sonradan olan oyunları görüp geri gelen insanlardan dinledim bunları.
Biz senle hep konuşacağız diyoruz ama pek müsait olamıyoruz galiba :)) aslında bir ara senle canlı konuşalım yazışarak olmuyor :) telefonlaşadabiliriz.
Arşiv açılmıyorsa sen nerden biliyorsun Atatürk'ün alakası olduğunu mk?
Ben yazar olsam ve 30 sene sonra Uludere olayı hakkında kitap yazsam ve desem ki "ordakiler teröristti.." Beni okuyan herkes ordaki halkı terörist zannedecek..
Sadece örnek amaçlı söyledim Uludereyi karıştırma.Terörist değiller.
Senin durumun buna benziyor anlatabildim mi?
KİMSE tarihi tarafsız yazmaz.
Bu bönemi yaşayan yobaz akpliler, taksimde eylem yapanlara "çapulcu, ayyaş" diyor ?
"O dönemde yaşayanları da dinledim" dedin ya..
Ben diyorumki, AYNI dönemde yaşayan kişilerin, AYNI olayı algılaması farklı olabilir.
Örnek, Taksimdekiler senin için DİRENİŞÇİ, yobazlar için AYYAŞ..
Kaptın mı?
Ben de yaşayanları diyorum zaten..
Valla kusura bakma, sizin insanınız atalarından ne duyuyorsa, kayıtsız şartsız inanıyor ve karşıt görüşü araştırıp acaba doğru mu diye düşünmüyor..Babadan oğula geçip gidiyor düşünceleriniz.
Bilgileriniz yorumlamıyorsunuz açk ve net söyleyeyim..
Bilmiyorum artık, sizin her şeyi devletten bekleyen hazırcı düşünceniz ve her türlü olayı negatif yönüyle değerlendiren pesimist yapınızı bildiğim için pek inanasım gelmiyor anlatılanlara..
Bir kere de, "tamam şu olayda Kürtlere şu yapıldı ama Kürtlerde şu konuda hatalıydı" deyin be kardeşim..
<3
aksimdeki direnişçiler 3. hava alanına nükleer santrallere marmaraya köprüye karşı olursalar çapulcu olurlar inş hiç birini kullanmazlar. hiç bir parti yanlısı degilim ülkemin yanındayım ben
ohoo sen daha burda mı kaldın.hacı atatürk hakkında olumlu-olumsuz ansiklopedi gibi iki ayrı kitap yazabilirim.birini okur hayran kalırsın biri okur nefret edersin.onun için tarihte yaşanmış olaylar
mevzuya romantizm katmanın alemi yok.her insan gibi onun da doğru yanlış yanları ve icraatları vardı
böyle kabul etmeli.ne putlaştıracaksın ne ayaklar alrına alacaksın.herşey yerinde değerlidir
Genelde dinciler sevmez yaptığı yeniliklerden dolayı karşı oldukları için işte
sevmeyenlerde pek araştırmamışlardır ya da çok araştırmışlardır bu tartısılır ancak sende araştırmamıssın direk dinci dediğine göre :/
Ben çevremde gördüklerimden dolayı yola çıkarak söyledim ayrıca, genel olarak dinciler dedim çünkü öyle sevmezler yani
O da dincileri sevmez. Dincilerde onu
Peygamberimiz icin ağza alınmayacak sözleri oldugundan ötürü sevilmez.
Kaynak tr. m. wikiquote. org/wiki/Mustafa_Kemal_Atat%C3%BCrk/Din
Öyle dememek lazım düşünün bir bizim de kum tanesi kadar beynimiz olabilirdi veya anadan doğma at gözlüklerimiz olabilirdi.O yüzden şükürler olsun ki biz düşünebiliyoruz ki Atatürk'ün yaptıklarını ve düşüncelerini anlayabiliyoruz.Sevmeyenlerin nedenini geçiyorum , ben Atamı seviyorum ve kendi başlıca nedenimi açıklayayım : 29 Ekim 1923'de yaptığından dolayı...
çok haklısın. bu bile herşeye bedel bence.
Atatürk'ü sevmeyenler tarihi iyi bilmiyordur . Net . Küçücük beyinlere, henüz ufacıkken din öğretiyoruz diye erkek-kız kavramını yerleştirmeleri , her türlü yobazlığı yapmaları sorun değil ama değil mi? Özellikle fetonun yurtları Allah korusun
çok güzel söyledin. ama fetonun yurtlarını bilmiyorum tabi hiç kalmadım :)
gerçek atatürk ün nasıl birisi olduğunu bildiğim için.o kahraman dediğiniz atatürk gerçekte yahudi ve ingliz ajanıdır.atatürkü koruma kanunu olduğu için bunları bilmiyorsunuz
şemsi efendi yahudi kabristaninda
ahaha buna gerçekten güldüm.Bunu neye dayanarak söylüyorsun acaba? Sakallı nurcu abilerin çok mu yıkadı beynini ha.?
Kütük kaydını sen mi yaptın? :DDD
ingilizlerle yapilan gizli anlasmalar var bilmiuorsunuz ama yakinda hepsi ortaya cikacak arsivler aciliyor
Sevmek sevmemek değil de, hiçbir insan hatasız olamaz. Fıtrat gereği hataya meyilli varlıklarız. Atatürk'e de böyle yaklaşmak gerekiyor ama, şu şu konuda yanlış yaptı diyemiyorum. Zira 5816 buna müsade etmiyor :)
Walahi billahi tillahi ben o adami sevmiyorum !.
Nedeninide sayin OmerAlgul yazmis zaten. Iki defa yazmama gerek yok ! ;)
Bu iyiydi :D
Mustafa armağanda aynı şekilde yazmış insanlar bişey bilmeden k�rü körüne seviyor sadece asıl tarihimizi bilseler atatürkün aslında kim olduğunu bu ülkeye verdiği zararları bilirlerdi
Kendisinin ideolojisini sevmem bu yüzden kendisinide sevmem he atatürk deyincede aklıma tunceli gelir nedendir bilmem
Benimde istiklal mahkemeleri gelir kanki
Neyin kafasını yaşadıkları bilinmez ama onlar bana uzak olsun :(
olsun.
Gerizekalılar profil resmime eksi veriyor diğer sorularda Atatürk var diye öküz bunlar öküz
Atatürkçüler Abdülhamidi ve Vahdettini vatan haini olarak görür. Vahdettini seven ise Atatürkün Vahdettine ihanet ettiğin söylerler. kimilerine göre Atatürkün görevlerinin hepsini Vahdettin gizlice yaptırmış Atatürke. Yani Atatürkün arkasında Vahdettin var falan diyolar işte neyse karışık şeyler heralde :DD
ben seviyorum ama sevmeyenler sanırım Allaha inanmadıgı soyleniyor bu yuzden sevmiyorlar.Ama gercek ne olursa olsun turkiyenin kurucusudur bize saygı duymak duser
Dindar gençlik,yani dini siyasetle karıştırmaması bazı insanların gücüne gitii.
severim ama çok değil Allah ona o gücü vermeseydi yapamazdı kafasındayım
olur mu hiç öyle şey. atatürkün yerinde sen ya da ben olsaydık birşey yapamazdık ki :)
neden?
elbette allahın verdiği güç kuvvet sayesinde oldu ama kimse atatürkü allahla eş değer tutmuyor ya da atatürkü en üstün insan olarak düşünmüyor zaten ama allah yardımcın olsun yani nankörlük
çünkü atatürk üstün zekalı bir insandı. tıpkı fatih sultan mehmet gibi. biz normal sıradan insanlarız.
bir şapka yüzünden binlerce kişiyi astı , islamı yetim bıraktı , o kadar hocaları astı , ... şimdi islam dünyasından bunu sevmeyi bekleyebilir misin ?
sana bunları deden anlattı dimi,kızım gidin adam gibi dünyanın yaptığı gibi bilinçli insanların yaptığı gibi adam gibi acın kitap okuyun araştırın gerceklere doğrulara ya da yanlışlara ozaman karar verin,ben yabancıda türkte sağcıdanda slcudanda sayısız tarih kitabı okudum,bir kere rastlamadım bu yazdıklarına,bu yazdıklarına sadece geri kafalı insanların kulaktan dolma günümüze kadar gelen fikirlerinde rastladım,mesele atatürk değil,cok cahilsiniz cok.
+++
ben göreceğimi gördüm şu an yaşım 29 , ve rizede şapka yüzünden bombalan ve asılan akrabarımız var , ne zulümler gördü anadolu , sözde kurtarıldı ama batıyla anlaşmak uğruna dinde bütün tertibat yapıldı , tarih kitapalrı yalan yazar , ama YAŞLILAR YALAN ATMAZ . ezanı türkçeleştirme de atatürk zamanı onu da unutmuşum... işte bu sebeplerden dolayı atatürk sevilmez..
ankara ulucanlar
Ataturk olmasaydi padisahin hareminde ac geziodun
o olmasaydı ne olurdu biliyon mı 2.5 sene kurtuluş savaşı sürmezdi ? bu millet lozanda sattığı toprakların hatttı hesabı yok ... o olmasaydı diyeceğimiz tek kişi muhammed s.a.v dir... bu bış düşünceyle kafanızı yormayın ... zafer kazandığın milleti 400 sene osmanlı valiyle yönetti ! sen 3 savaş almışsın adamdan bayram ilan ediyon kaç tane hemde ,bu millete hakarettir bunlar!
o tarih kitaplarını değiişecek zaten masa başı hepsi , çok yakında koruma kanunu da kalksın bak ne neyin nesi görür
o olmasaydi ya da bazi hatalar yapmasaydi herkes bize egleckti!
Ya biri çıkıp demiyor bursa müdafası var , bursayı m.kemal kurşun atmadan teslim etmiştir nakın kitaplara ... Ankara da mecliste inönü asılacaktı , emri ataötürk ben verdim diyor meclis başkanı olarak sahipleniyor... bunlar bilerek yapıldı 6 ay sürecek savaş 2.5 yıl yapıldı millet çeksin ızdırabı sonra sizi biz kurtardık ayakalrıyla her şeyi yapacaklardı.. oyun bu anlamıyorlar... ve öylede yaptıalr o olamasydı esirdiniz , ingiletere bütün sömürgelerini kaybetti onların m.kemali yok muydu ?
"(...)asılan akrabarımız var (...)" Evet seni anlayabiliyorum, neden kin kustuğun belli. Ama şu da var tabii, bir kişi kendi babası hırsız olsa, biri ona senini baban hırsızdı dese, doğruyu söylemesine rağmen, zoruna gider bu durum. Üzüldüm senin adına. (:DDD)
işte amerikan mandası bitane
sevmeyebilirler ama saygı göstermek zorundalar. nedeni de bence çekememezlik. ve türk milletinin atasını eleştirmesine bile izin vermemesi olabilir. bu onları tahrik ediyor.
ben atatürkü çok seviyorum o olmasaydı kim bilir halimiz ne olurdu. hepimiz atatürk çocuklarıyız !
hahaha
ben babamın çocuğuyum :)
o babamın kılı bile olamaz
Dersim katliamı olabilirmi? Kadın çocuk demeden öldürtmesi? onun imsazı olmadan birşey olmuyordu çünkü.
dersim olaylarını inönün yaptırdığı söylenir.ama benim diyeceğim dersimlilerin büyük çoğunluğu chp seçmenidir.atatürkün kurduğu bir partiye senin yorumundaki gibi olsa nasıl oy verirlerdi.
Açıkla bakalım ateyiz nerde cevabın
Oku kardesim kizcagizin cevabini bekleyecegine. Saygilar..
www.timeturk.com/.../...taturk-u-neden-sevmez.html
Bulunduğu bölgeye bağlı. Dersim katliamlarından dolayı Tuncelili bir vatandaşta Atatürk aşkı diye bir şeyin olması normal midir?
dersimde ne olmuştur da senin katliam dediğin şey olmuştur onu da araştırmak lazım
Ne olursa olsun katliam çözüm değildir az kitap oku sonra aileni düşün ve sus .
artıladım
tartışmak için sormadım soruyu arkadaşlar. lütfen birbirinize saygılı olun.
bu ülke g*tlerine girmiş çünkü rahat batıyo
:)))
beni eksileyenin de aynı şekilde galiba ;)
ahahaha olabilir dur artılıyımda eşitlensin :)
Sevenler olucagı kadar sevmeyenlerde olabilir tabiki.
tabiki olabilir. sadece meraktan sordum. kimseye laf atmayacam sevmiyorsa sevmiyordur.
Kutuplaşma yaratmayin Arkadaslar isteyen sever isteyen sevmez kisinin ifade hürriyetini kimse engel olamaz ama yorumları görüyorum herkes bir biriyle kutuplasma icerisinde. küçüklerime böyle olamayizw degilmi?
12 saat önceki güncellemede insanların nasıl beyninin yıkanmış olduğu açık açık ortada işte.
aynennnnnnn
dersim katliamını yapması beni çok üzdü.20 bin insan toprağını bıraktı zorunlu göç etti.13 ile 40 bin kişinin öldüğü söyleniyor sayı net değil.bu yapılan fasizm,insanlık sucu.bunca yıl atatürk ü desteledim yazıklar olsun bana
Kulaktan duyma abd cemaatlerinin sohbetleri yüzünden yıllarca sohbet diye gençlerimizin beyni yıkandı kindar nesin onların ürünü cemaat başlarıda olması gereken yerde ABD de :D
çok emin konuşmuşsun ama yanlış biliyosun
Yalnış biliyosam o çocuğuyum 19 yıl aralarında yaşadım
yanlıs biliyorsunuz ama böyle bilmeye devam edin işimize gelir;)
hala yanlış biliyosun diyor inanç böyle bişey işte dostum biz sana doğruyu söylesekte sen bildiğinden şaşmazsın işinize gelmiyor emin olun bu ülkede bir çok cemaat abd desteklidir siz halen Allah için yaptığınıza inanın siz abd için yaparsınız ancak acı gerçek ama göreceksin sonunda
Atatük ü bilmeyenler sevmez cahil insanlar sevmez Atatürk ve silah arkadaşlarına çok şey borçlu halkımız ama emanet e ihanet edildi
Meyve veren ağaç taşlanırmış ondan bence.
güzel :)
En buyuk nedeni ben ataturkcuyum diyipte muslumanlari hor gormeleri suanda degilde akp iktidarda degilken cok yapiliodu yani ataturkun kendisi degilde taraftarlari onun adini lekeliyor
Atatürk olmasaydı gyavurlar bu memleketi işkal etmeye devam etseydi ne olurdu.;?
link
Seviyorum da diyemem sevmiyorum da diyemem.Hakkında çok şey duydum ve okudum.Çoğu kişinin bilmediği şeyler ama yazamam.
gizlisin zaten neden korkuyorsun ki?
Olsun yinede olmaz
boş boş konuşma gibi geldi bu bana. eğer birşey varsa elinde kanıtla. o zaman saygı duyarım.
Boş konuşuyorum he :)
:))
belki de bazı devrimleri hosumuza gitmemiştir belki de o devrimleri gerceklestirme biçimi
Yanlis dusunuyorlar ve cahiller iste, birilerinin dogru yolu o beyinlerine sokmasi gerek
Anlayamamaktan kaynaklanır Atatürkü sevmemek kısacası bu bence
Atatürk sevilmez mi be !
Hiç bilmiyorsanız cephede savaşan sizin için çarpışan askerinizi, o büyük komutanınızı sevin emi ..
@soran yönetime bildir birinin fakesidir o, o* çocuğu ..
bu tip sorularda gizliyi kapatmazsanız böyle olur ..
İngiliz Ajanı diyen bile var ya Yobazın Teki keşke Atatürk olmasaydıda Amerikan sömürgesi olaydık dedi ağzım açık kaldı
siz atatürk'ü sevmiyorsanız bende orosbu çocuklarını sevmiyorum!
Atatürk Türk Tarihindeki gelmiş geçmiş en iyi önderdir!
Bir kişiyi sevmemek veya sevmek zorunda değil kimse,neden sormuyorum o yüzden.Ama saygı duymak zorunda.En azından ölmüşün ardından küfretmeme saygısı.
Sevenler babalarının Türk olmasından gurur duyanlar, sevmeyenlerse; babalarının ingiliz fransız italyan ve yunan olmasını isteyenlerdir. Bu kadar açık sanırım.
atatürkün tek isteği gelecek nesillerin daha bilinçli ve daha akıllı olmasını istemesi.yükselmek dahada yükselmek istiyodu.çünkü insanlara beyninle kabul ettirebilirsin bazı şeyleri.
bende merak ediyorum özellikle nefretlerinin sebebini
atatürk katliam yapmıs bir yunandır daha nesini seveyim azgın zwvkine düşkün biriydi kime sorsan söyler ama inkar ediolar kürtleri katletmiştir o yüzden sevilmez
kim ne derse dedin din düşmanı olduğunu
ve bu ülke için aslında çok şey yapmadığını
her yapılanı kendine mal ettiğini düşündüğüm için sevmiyorum
ama zeki ve sıradan olmayn biri olduğunu kabule diyorum
Adama bütün dünya hayran, bizim kıt toplumumuz düşman. Atatürk'e az okuyup, çok konuşan insanlar düşman olur.
Belkide insanların dininı kitabını çok kurcaladıkları için bazıları sevsede sevmiorum diyebiliyor.. Bu ülkeye hizmet etmiş herkesi severim..
önce hangi atatürk diye sormak lazım
1 tane atatürk var.
o senin düşüncen
bir tane var.
hahaha
az önce bir başlığa daha yazdım.anafartalardaki atatürkle,samsundaki atatürkle çankaya daki atatürk aynı kişi değil..çankayaya çıkan atatürkle 30 lardan sonraki atatürk te aynı kii değil.daha genel anlatırsak,bir asker atatürk var,bir de siyasetçi atatürk var...ve tarihi karakterler sevmek falan diye yargılanmaz.yapılan işe bakılır.tarih budur.diğer türlüsü romantik yaklaşım olur ki tarihe romantik gözle bakılmaz
Adamımsın şemsettin :)
kişisel yorum değil kardeş.ben atatürke saygı duyarım.sevmek diye bişey yoktur olayı ajite etmeyelim.atatürk büyük adamdır bu kesin.bize yeniden millet olma bilincini oluşturma konuunda iyi işler yapmıştır.osmanlı bir imparatorluktu.süper devletti ama bitmişti artık ve kimlik bunalımı yaşayan toplumu milli lik kavramına yaklaştırdı.ancak bunları yaparken çok açıktır ki suçlu suçsuz çook adamın alimin din adamının kellesi de gitmiştir.geçmişten koparmıştır açık bu.yorum değil.konu çook uzun
zaten adamin hayatnda 2 donem var dikkat edin
evet genel olarak 2 dönem.aşağıya yazdım.bütünleştirici fedakar bir asker,daha sonra kendi bildiğini okuyan bir siyasetöi..sorunda siyasi hayatından kaynaklanıyo zaten.asker atatürke itiraz eden yok.atatürk,kendini atatürk yapan adamlara satış koydu.savaşın önemli örgütü felahı vatan örgütüne fellah diye hakaret etti.daha sayılmayacak dünya kadar yanlışı var.amaa daha çook oişman oluyo fakat artık arkadaşları yanında değil.yalnız ölüyo.başdoktoru yahudi.onların eline kalıyo koca gazi
yine de herşeye rağmen yanlışlarına rağmen bu topluma eksik aksak da olsa millet olma bilincini yandırdı..ulusal üniter yapı getirdi.bunu daha önce osmanlı da denedi ama bir imparatoluk olduğu için başarılı olamadı..o da bizim bir devlet adamımız fedakar ve cesur.abdülhamit 2. mahmut neyse
gazi de o dur benim için..ve cumhuriyet ,osmanlının devamıdır.asıl sorun şudur ki,herkes
her haltı(sevişmekte dahil) meşru doğru göstermek için atatürke dayandırıyo.bunu kılıf yapıyo.bilmeyen de tavır alıyo
link
onlar da cahil anne babadan duyduklarını uyguluyorlar . başka bir gerekçe yok
ne seviyorum diyebilirim ne de sevmiyorum diyebilirim. bana pek bir yararı oldu diyemem ama zararı da olmadı öyle birşey işte
sana yararı olmadı mı? atatürk olmasaydı ülkenin yarısı yunan. yarısı ingiliz. bir kısmında fransız olacaktı. damarlarında türk kanı akamayacaktı.
Damarlarımda Türk kanı oldugunu kım soyledı kı belkı de Türk degılımdır Türkıyede yasamıyorumdur. Bıraz daha genıs bakıs acısı lutfen
haa evet bak orasını düşünemedim. pardon. sana yararı olmamış olabilir. ama bana oldu.
Saygı duyarım ..
aynen bende :)
Sen "marul" musun?
Hatay alevileri Atatürk'ü sever, sayar hemde gururla yazar, biline.
Sevmeyenler babaları belli diye heralde belli olmasın isterlerdi
ben sevmiyorum ama sonsuz saygım vardır.Nedeni bana kalsın
Deveye diken bunlara biken hesabı Atatürk bunları bikseydi cumhuriyet ilan etmk yerine padişahlıkla devam etseydi ondan iyisi olmazdı bunlara
canım oldukları için ATASINI BİLMEYEN İT PEŞİNDE GEZER Cumhuriyetin kurucusu Ulu Önder Atatürk
Site sansürlemiş canım değil Ger*zekalı
Futbol maçı gibi düşün yenilen yenen takımı pek sevmez
Atatürk'ü şakirtler sevmez.
şakirtim:)))
"patraonunkızıyım" şakirtsin, şakirtsin :DDDD
kitap denen şeyin icadından haberin olmayabilir ama katliamların anlatıldığı kitaplar var.o dönemi yaşamış insanların anlattıkları var.ha gerçi pop müzik müptelası birine bunları anlatmam mantıklı mı? değil.biraz oku araştır.kafayı kullan
o dönemi yaşayanlardan da dinledim ben merak etme sen
atatürk'le taksim ne alaka
'olayı yaşayanlar' diyorum.birinden dinleyip yorumlayanlar değil.yaşadığı olayın neyini yanlış yorumlayacak
mal mal konuşma adam gördüğü olayın neyini yorumlasın?kürtçe konuşan,camiden çıkan adamlar dövülüyorsa adam ne düşünecek?bilgin olmadan konuşma bundan sonra.o yapılanlar çinde uygurlara yapılınca zulüm oluyor burda yapılınca dönem şartları
he
birsey çok asilanrsa insana etki tepki yapar.
senin sebebin bumu?
aynen put gbi asilatiyolar.sevmek sevmemek dinci ya da dgl dye baglamak scma.ben modern kzm dinci dglm ama bazi gercekler dgstrmiyor bunu.adamin mezari tapinak gbi.
İsteyen gider. Ya gidecek bir camii olmasaydı ?
olabilir ne var bunda? bende mesela ben zenginim ve babam ölünce anıt kabir kadar bir mezar yaptıracam babama. bu seni niye rahatsız ediyor ki?
ataturku dinsiz kesm kendi tarafna cekmesne karsym.adam sanki olimpos dagi zeus tapnagnda:))
teşekkür ederim
Hiçbir şey bilmiyorsun. Onların amaçları başından beri bizi hristiyanlaştırmaktı zaten. Köle olarakta kullanabilirlerdi. Sana bunları uzun uzun anlatmayacağım tabii ki ama yanlış bilgiler.
benim babam ölünce ben öyle bir mezar yaptırsam benim babamada söver misin?
@patronunkızıyım a aynen katılıyorum ve soran biraz saçmalıyor konunun özünden sapıyorsun maalesef anlatmak istediğini almayıp çarpıtıyorsun konuyu.
Bu kafayla gidersen ohoo..
neyin kolesi ya.bukadar kolaymi osmanlyi kole yapmak.atatrk kurtardi pardon ataput.
kimse gercek gormuyor.ben dincide dglm.
PUTLAŞTIRMAK konusunda iyi değindin
haklısın ben onu unutmuşum
Aynen güzel konuşanlar arasında kast etmiştim zaten sizi.
bu bizim milleti ayrıyeten 2. kez eğitmek lazım
anlamıyorlar nato kafa nato mermer
Sevmek için bir nedenim yok.
Bu ülkede yasiyorsan var bu vatani O kurtard.
Kahpenin çocukları oldukları için sevmezler...
AKPli olabilir...
genelleme yapma. atatürkü seven akp lilerde var :)
Ben sevmeyenleri kastettim ^_^
tamam işte akpliler atatürkü sevmez dedin :)
Taksimde Ata heykelini boyayan abuk sabuk yazılarla, tepeseni tırmanıp içki içen AKp liler değildi!
Napabilirim abi? Ben başından beri AKPlilerle ilişkim yok. AKPli olan insanla 1 çift laf bile etmem. Ne bok yerlerse yesinler ok?
sen onunla besleniyor olabilirsin ama biz bok yemeyiz.
Yakında ampulu yerseniz şaşırmam..
ben ışık olarak kullanıyoruz..
yemiş ve hazmedememiş olan sizsiniz! 10 yılda 3 kez
Yemedim. Yemediğim için hazmetmeme de gerek kalmadı. Türk halkı tayyibe alıştı..
alışmış haliniz bumu :) hedef 2023 ... bir kendinizi yakmadığınız kaldı .. haydi bakalım yeni numaralarınızı bekliyoruz
Tayyibin götünün kılları artmıış lan. Harbi diyorum bak ağda yaptır tayyip tüyler terletir sonra..
Seçimler umrumda mı sanıyorsun? :D Bir gün öyle bir çökecek ki o tayzik. Ebesinin bir yerlerini görecek..
ola kefenimle çıktım diyor.
Sizden korkmuyor. korkmuyoruz.
Bizim de sizden korkumuz yok. Bi de bir zahmet suscan mı? Senden daha önemli işlerim var..
sen susarsan bende susarım..
Susmayacağım..
boşver uğraştığına değmez.
Doğru. Bak sen bile seninle konuşurken zamanımızın gittiğini anlamışsın. Haklısın. Hadi güle güle
ben ne yaptım ki?
twitternevin-kyg sanmıştım dostum. kusura bakma..
haa tamam o zaman. bende diyorum ne diyo bu. ben ona bişey yapmadım falan :)
Yok kardeşim. :) Senin bana bir zararın yok. :)
ohh iyi sevindim valla. dün bayağı bir dumur oldum çünkü :D
Üzülme üzülme :D Ben sana düşman olmam sana kanım ısındı
valla mı :D
Evet :D
nasıl ısındı :D
Ne biliyim ben :D sıcak su koydum ısındı. -,-
ama bu çooooook iğrenç bir espri :D
Özür dilerim. ^_^
bi daha olmasın ama lütfen ama :p
Tamam. -,-
şakasına dedim alınma hemen :)