Bazı insanlar Atatürkçü olmayı din düşmanı olmak olarak yorumluyor. Çoğu kişi Atatürk'ün ne kadar dindar bir insan olduğunu bilmiyor. Çok yanlış bir düşünce ne Atatürk ne de Atatürkçü olmak dinsizlik değildir. Ben dindar, dinine bağlı bir insanım ve de Atatürkçüyüm. Atatürke de dinsiz sözünü yakıştırmaları sinirlerimi bozuyor. bir kaç kanıt ile Atatürk'ün ne kadar dindar bir lider olduğunu ispatlamak istiyorum. -İşte Atatürk'ün en iyi Kuran okuyan Türk seçildiğini bir görsel - Saçma sapan uydurma şeyler ile Atatürke düşman olmanız gerçekten çok kötü. bir uydurma ile devam edelim. '' Atatürk Kur'anı Kerime gökten indiği sanılan kitaplar demiş '' diyen arkadaşlara da bir ispatım var.
- Atatürk'ün Hz. Muhammed (s. a. v)'e olan saygısını bilmeyen yoktur diye umut ediyorum. - Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının nedenini araştırmadığınızı düşünerek aşağıdaki fotoğrafı paylaşıyorum
-Belki bazı arkadaşların Atatürke düşman olmasının sebebi chpdir. Evet chp Atatürk'ün kurduğu bir parti. Benim fikrimce de bozulmaya uğramış bir parti. Atatürk'ün ilkelerinin dışına çıktığını düşünüyorum tabi bu benim fikrim ama bence bu Atamıza düşman olmanızı gerekçe olarak gösterebileceğiniz bir neden değil Umarım aklınızdaki sorulara biraz olsun cevap bulabilmişsinizdir. Her ne olursa olsun Atamızın destekçisiyiz...
Okuduğunuz için teşekkür ederim. Yanlış bir şey söylediysem özür dilerim. Yorumlarınızı bekliyorum :)
Bazı kişilerin Atatürk'e olan düşmanlığının sebebi nedir?
Atatürk'ü önce bende severdim ilk okulda anlattıkları göz önüne alarak. Takii Atatürk hakkın da bitirme projesi yapana dek kitap okuyarak araştırma yapana kadar. Atatürkü seviyorum dıyen kişi araştırma yapmayan okumayan kişidir. Bize inen ilk vahiy "oku" yani okumadan araştırmadan kulaktan duyma lafla atatürkü seviyorum dıyemezsın kendin oku kendın araştır. --------------------------------------- 1934 yılındaki meclis ile daha evvelinden yine atatürk'ün feshetiği meclisin, ki önceden fesh ettiği mecliste muhaliflerini sindirme amaçlı, yine sindirdiği kişiler milletin vekili idiler.. sevmek veya sevmemek kişinin kendi tercihidir, bunda kimse saçma sapan bir dil ile, "bu bir oyundur, kanmayın!.." demeye kalkmasın..
türkiye'de atatürk'ü sevmeme nedenleri vardır. bunlar yadsınamaz, kimse yadsıyamaz çünkü kör değil millet, sen yok dersin ama elbet buna sadece inanmakla kalmayan bizzat yaşayan kişiler sana götüyle güler ancak..
ezan ki asırlardır bu topraklar üstünde orijinali ile, arapça okunmuş. türkçe ezandan zevk alıyorum diyen bir insana saygı duyarım ama onu söylerken niyetinden de şüphe ederim..! sen bunu değiştirirsen eğer sonucuna, sevilmemeye de katlanacaksın.
şapka dediğin şey bir batı icadı, anadolu dili ile "gavur serpuşu", bunu getirip insanlara zorla giyeceksin deyip, sarığını çıkarmayan hocaları *da istiklal mahkemeleri ile asacaksan eğer? sonucuna, sevilmemeye de katlanacaksın..
bu topraklarda asırlardır alimlerin, osmanlıca ve tabii ki de arap harfleri ile yazdığı eserleri sen yok hükmüne getirip, 1 gecede tüm alimleri, kültür sahibi insanları kara cahil ilan edeceksen? sonucuna ve de sevilmemeye katlanacaksın...
dersimde suçlu suçsuz demeden katliam yapacaksan, camiye tıkarak insanları tutuşturacak ve cayır cayır yakacaksan? masum insanların tepesinden bombalar yağdıran kadının elini sıkacaksan?* sonuçlarına ve de sevilmemeye katlanacaksın!..
eğitim sisteminde senin adını kullanarak, "laiklik" diyerek insanların eğitim hakkını elinden alacaksan? sonuçlarına ve de sevilmemeye katlanacaksın...
atatürk'ü tozpembe gören insanlar, okullarda "atatürk yurdumuzu düşmanlardan kurtardı" diye koştururken, sessiz çoğunluk diyebileceğin insanlar da, dedelerinin, sırf arapça ezan okudu diye idam edilmesini izlediler gözleri yaşla.. hesap soramazsın ki?
sanma ki bu kadarcık şey.. daha bir çok, onyıllarca dilden dile söylenip gelen bir çok şey var ki, onları yazsam "hani elinde belge?" dersin. bilenler bilirler, söylemenin lüzumu yoktur.
bu insanlardan bekleyemezsin atatürk'ü sevmesini kusura bakma!..
Selamün aleyküm konuyu tekrardan açıyorum ancak bu söylediklerini okuduğun kitaplar, kullandığın kaynakları vs yazabilirsen çok sevinirim aynı konu üzerinde fazlaca düşünmeye başladım. İçimi rahatlatmak ve kendime bilgi olarak katmak için hazırladıklarını söylersen sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Türk milleti kadar Tarihine düşman, cumhuriyet düşmanı ve vatanhaini'ni bu kadar barındıran başka bir millet yok. Yıkarsa TC'yi bu yıkar başkaları değil. Atatürk'ün dini olsa ne olmasa ne hesabını bana vermiyecek. Gerçekten Atatürk'ü çok çarpıtıyorlar. Aslında Atatürk'ü çarpıtan adamların babası belli olmasaydı belki anlarlardı bir lidere neden gerek olduğunu. Osmanlı haremine girmek istiyen kızlar hala mevcut. Kula kul olmak istiyen insanlar hala mevcut
Zor çok zor. Menderes çipi tarikatların açılmasına izin vermeseydi bugün bu kadar Atatürk düşmanı ve Atatürk'e söverek islama hizmet ettiğini sanan cahil, bağnaz insanlar doğmazdı. Üstüne üstlük bir namaz kılp, başımı katıp ve Atatürk'e söversem cennette yerim hazır sanıyor. İşlerine gelenleri çekiyorlar. Ellerinde telefon yedikleri önlerinde yemedikleri arkalarında utanmadan Atatürk'e saydırılıyor bu adamlardan adamda olmaz eşde olmaz. Hiç bir halt olmaz.
Mustafa Kemal Pasanin kendi sesinden bizzat duyabilirsin peygambere arap yaveri dedigini, ve Kurana da gokden indigi sanilan kitap dedigini. Hatta bunu can dundar yapimi bir belgeselde ove ove de dillendiriyorlar. Laikligi benimsemeyenlerin sevmesini beklemek aptallik. Isteyen sever isteyen sevmez. O son resimde cok sacma. Su olmasaydi olmazdik edebiyati Turk irkina hakarettir. 4000 yillik bir irkdan bahsederken o olmasaydi olmazdik diyemezsin. Ona bakarasan Kursat çin sarayininda basmasaydida olmazdik, Sultan Alpaslan Malazgirt savasini kazanmasaydida olmazdik diye devam edebiliriz bu anlayisa. Kisaca olmasaydi da olurduk Mustafa Kemal olmazdi baskasi olurdu Ama Turk irki hep var olurdu.
Onları inkar etmiyorum elbette. Onlar da bizim ecdadımız ve onlara minnettarız. Sadece şu an bahsettiğim konu Atatürk düşmanlığı. Ayrıca gökten indiği sanılan kitaplar konusunda da yukarıda bir video bulunmakta izlemeni öneririm. Yorumun için teşekkür ederim.
Tek kelime ile şunu söyleyim. Atatürk dünyanın gelmiş geçmiş gördüğü en büyük liderdir. Cumhuriyet döneminde yaptığı atılımlar, o dönem cehaletten beslenen kesimleri rahatsız etmiş, elini kolunu bağlamıştı. Şimdi atamı kötüleyenler, aynı kesim ve aynı şekilde din ticareti yapmak için, onu çürütme derdindeler. Yoksa bakmayın onlarda gerçeği gayet iyi biliyorlar.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
İleri geri kavgası her çağda olur. Bazılarının özleri, ruhları geriye odaklıdır ya ni gelenekçidir. Yeniliğe açık olamazlar. Doğaları gereği geçmişe odaklı takılıp kalırlar. Kısaca bu saplantılı müslümanlar, gelenekçi oldukları için Hz. Muhammed'in devrinde yaşamış olsalardı. Hz. Muhammed'e karşı olurlardı. Çünkü o yenilikçiydi. Bunlar ise geleneklerini, geçmişi bırakamazlardı. Tıpta bu tip insanlara patolojij obsesive kompulsive deniliyorr. Yani Galip Dervişin simetri, titizlikle kafasını bozma olayının dine yansımış hali. Tuvalete sağ ayakla mı sol ayakla mı gireyim derken büyük günahları ıskalıyorlar ve küçük detaylarla uğraşırken büyük gunahları mesela kul hakkı yeme gibi asla AFFEDİLMEYECEK GÜNAHLARI işleyip cenneti umuyorlar. Umadursunlar ayet acık KUL HAKKI İLE BANA GELENİ AFFETMEYECEĞİM.
Müslüman değilim ateistim ve Mustafa Kemal Atatürk ün de müslüman olmadığına eminim Geçin bu işleri hiçbir müslüman eğer kendi kitabı olan kuranı okuduysa laikliği sevmez ya da takmaz Tabi okuduysa ben okuduğum için ateist oldum ve dediğim bazı gibi tatlı su müslümanları Sırf Atatürk ü seviği için onu dinci diye göstermeye çalışmasın sevmeyende Atatürk ün yoktan var ettiği ülkede yaşamasın Suudi Arabistana S*ktir olup gitsin...
Öncelikle hiç kimse hakkında bu ülkede yaşamasın deme hakkına sahip değilsin. Kuranı okuyorum ve de laikliği savunuyorum benim gibi de çok kişi var bu konu hakkında da genelleme yapmazsınız kendinizde nasıl bir etki uyandırdığı bizi hiç ama hiç bağlamıyor işte Atatürk'ün de dindar olduğu veya dindar olmasa bile Kuranı Kerimi okuduğuna dair ispatlar orda Yorumun için teşekkür ederim
Atatürk'e düşmanlar Çünkü ; anası babası belli bir toplum bıraktı. Çünkü; düşman dediğimiz Yunan tohumu onlar. Çünkü; hasta adam küllerinden doğdu sayesinde. Çünkü; Türk'ün atası O. Hain Rum ve Yunan tohumunun değil.
Okullarda o kadar atatürk dersi verilmesi sevdirilmeye çalışılmasının ardından gene de nefret edilebilmesi içten gelen bir duygudur sanıyorum sonuçta kimse nefret edin demiyor ama bir büyüyosun adamdan nefret ediyosun hemde okullarda o kadar çok sempatize edilmesine rağmen, ilginç. bence hakediyor ondan dolayı.
Dindar adamm sapka giimedi diye binlerce masumun canina kiyarmi? Rize halkini sapkaya muhalefet etti diye topa tutarmi? " Biz kurani Tukceye millet o arap oglu muhammedin ne mal oldugunu ogrensinler diye cevirdik"dermi?
S@laklıktan boş ver sen konuşup dursunlad bariz ortada her şey
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hahaha en iyi kuran okuyan türk Atatürk mü? Ya allahım yarabbim tarih bilmeyen ortaya fikir atıyor hahah cahillik diz boyu ben Atatürk'ün nefret ettiğim halde sizden daha iyi tanıyorum adamı
Bak bu gerçek gazete yazısı montaj falan yok hatta aynı gazete haberinin tamamen aynısı orijinal gazete olarak elimde mevcut. Araştırmadığınız ortada yani bu sözünüzle asıl sizin cahil olduğunuz görülmekte. Lütfen kendinizi daha fazla düşürmeyin. Yorumunuz için teşekkür ederim
Okumaktan aciz düşünmekten aclolmuş bir insan müsfetteleri topluluğunun ettiği lafları nimetten sayıp cevap bile vermem. sen oturmuş bence tadımda soru yazmışsın 😊 eline sağlık ne diyim
bazi dedigin insanlar TÜRKce bilen arap kirintilari... Hepsinin derhal TÜRK ülkesini terketmeleri lazim, ama ne yazikki yönetenler arap kirintilari.. Ne mutlu TÜRKüm diyene!"!!
Doğu perinçek gün kitabını okuda apisip kal Okuyunca yok bilgiler yanlış dersen git savcılığa suç duyurusunda bulun da gerçekleri öğren netten he okuduğunu gerçek sanma
En İyi Cevaplar