arkadaşlar arkeoloji okumayı düşünüyorum, merakımda var ama iş imkanları nasıl? belki çevrenizde vardır yardımcı olur musunuz?
Cevabın nedir?
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. bu da bir arkeologdan alıntı
Bu işi yapmak istiyorum dersen oku. Ama ben üniversite okumak istiyorum, ne iş olsa yaparım dersen boşa heveslenme. İş bulamazsın.
Ama akedemik kariyer yaparım ya da Müzeler veya Kültür Bakanlığında çalışıp bu mesleği sürdürürüm dersen illa ki bir yerlere gelirsin. Ama bir yerlere gelmek de kolay değil. Yabancı dilin iyi olmalı, 4 senelik bölümü okurken de ölü dillerden akedemik olarak hangisinin üstünde yoğunlaşmak istersen (örneğin protohistorya alanında uzmanlaşacaksan Hititçe ya da klasik arkeoloji alanım olmalı dersen eski yunanca gibi) eski bir dili en azından okuyabilecek düzeyde bilmelisiniz...
Ayrıca Ankara ya da İstanbul üni. olmalı tercihlerin Çünkü Türkiye'de arkeoloji alanında yetişmiş bütün ünlü Arkeologlar bu iki üniversitenin geleneğinden gelmektedir. Zaten Ankara Dtcf Arkeloji bölümü Atatürk'ün direktifleriyle kurulmuştur. Eğitim kadrolarında dünyaca ünlü profesörler yer almaktadır. Avrupa'da bu hocalardan ders lmak için saat başına inanılmaz ücretler ödeniyor. Ama bu iki Üni. dışında herhangi bir Arkeoloji bölümünü tavsiye etmem. Çok fazla şey katamazlar sana.
Bölüme gelince kolay değildir sanılanın aksine. Hatta Ankara ve İstanbul Üni'nin bitmeyen bölümlerindendir. 7 senelik eğitim hakkını doldurup da mezun olamayan çoktur. Ama çalışırsan, seversen bölümü 4 yılda da bititrirsin. Eğitim hayatı en zevkli bölümdür bana göre. Yazları kazılardasındır.
Kazı ortamları mükemmeldir. Kazılarda sadece Türkiye'den değil, yurt dışından da öğrenciler bulunmaktadır... Farklı kültürleri, ortmları kazıda tanırsın. Arkeologlar çok içer, içmeyi seven adam için bulunmaz bir bölümdür. Kazılarda şaraplar devasa küplerde saklanır ; ) İnsanı olgunlaştırır bu bölüm. Valilerle, kaymakamlarla aynı masada yemek yersin... Tavsiye eder miyim, gerçekten isteyene ederim.32 Yorumla
Soran+1 yılcok cok tesekkur edrriimm:) kesinlikle istiyorum ve kesinlikle yapicam :) gercekten cok tesekkur ederiim yaa mutlu oldum guzzel yaziymis:))
- +1 yıl
arkeoloji alanında arkadaşın da dediği gibi ama Ankara Üniversitesinden mezun olup Zeus'un kim olduğunu bilmeyen insanlar da gördüm. Ki bu insan üniversitesinde iyi bir şekilde bitirmiş olmasına rahmen. Ve Avrupa insanları arkeologlara çok değer gösterirken önlerinde düğme iliklemeye kadar önem verirken Türkiyenin durumu malesef ortada. Bu kültürel mirasın değersiz parçalarıyız biz arkeologlar olarak
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 1,7b cevap paylaştı. yurtdısında ilgi ve saygı gören ama türkiyede degerı bılınmeyen bır meslek ne yazık ki.eger yurtdısında yasayacagım,yukseklısansımı da antropoloji uzerıne yapacagım dıyorsan okumanı tavsıye ederım.turkıye sartlarında şansın varsa bir muzeye mudur olabılırsın belkı...
13 Yorumla
Soran+1 yılyurtdisinda is bulma sansim nedir peki
Soran+1 yıltesekkurlerr:)
yav arkadaş sırf is bulacağız iyi para kazanacağız diye sevmediğimiz mesleğimi yapmak zorundayız Bende arkeoloji istiyorum ama sırf iş yok diye mimar mühendis mi olayım benim yeteneğim bu bölümlere yetmiyor sevmiyorum zorlamı ya iş bulma amacıyla yıllarca sevmediğimiz mesleğimi yapıcaz ben bu dünyanın adaletine sıçayım. madem istediğim mesleği yapamıyorum hiç okumam daha iyi
142 Yorumla- +1 yıl
@SareGuclu arkeoloji 3. sınıf öğrencisiyim seneye mezun olucam stajımı yaptım yüzey araştırmasına katıldım Allaha şükür derslerimde iyi, bende 3 yıl önce aynı şeyleri düşünüyordum halaa da aynı düşüncedeyim lakin gel gör ki gelecek kaygısı işsizlik kaygısı içimi yiyip bitiriyo aklıma bunlar geldikçe geceleri uyuyamıyorum çok bunaldım elimden hiç bir şey gelmiyo annem babam emekleri kafayı yiyicem artık.
krdeşim bu duygulara hazırsan oku yok kaldıramıyıcam diyorsan koşarak uzaklaş. Bölüm dersler kazılar muazzam ama para hayatta herşey paraymış bunu şu an anlıyorum aksini iddea edenin ya maddi durumu çok iyidir ya da güvencesi...
boşuna okumayın. türkiyede bu alanda karnınızı doyurmanız gerçekten zor. bir arkadaşım okudu, sonra üstüne gidip mecbur başka bölüm okudu..
11 Yorumla
Soran+1 yılbelki seneye de girer cift bolum yaparim ama bilgi almak istiyorum.merak ediyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
8
Cevap
10Cevap
Merhaba kazmacı kardeş
Ne yapacaksın onu okuduktan sonra ?
Dağ taş bağ bayır orayı burayı kazacaksın.
Ha amele olmuşsun ha arkeolog
Aynı şey
Önünegelen orayı bitiriyor
Puanı düşük ulan haydi bir üniversite olsun da nere olursa olsun kafasıyla hareket etmeyin.
Bırak bunlarla vakit kaybetmeyi, evlen kurtul13 Yorumla- +1 yıl
Çok kötüsün :)
Soran+1 yılama col ilgileniyorum. atalarim nasil yasamis neler yapmis. bence amelelikte olsa ilginc.
+1 yılUzun zaman geçmiş ne yaptın bilmiyorum ama içinden gelen hevesinin olduğu bir bölümse peşinden git çok istersen elbet bir şansın vardır bu şansı itmek yerine peşinden gitmeni öneririm. Kötü bir sonuç alsanda hem kariyer hem de kendine en azından deneyebildim diyebilirsin için rahat olur.
10 YorumlaArkadaşlar bu arkeoloji bölümünü istiyen kardeşlerim ya da fark etmez bölüm ne okursanız okuyun yeterki sevin o bölümü ya da o işi sevmeniz ve hevesiniz olması yeter kimseyi dinlemeyin sevdiğin , merak etiğin , mutlu olacağın , bir bölüme git ki emin ol ozaman çok mutlu olursun ama bunu untma sen basariliysan ve hevesliysen o işi iyiyi yapacağına ki inanıyorsan emin ol sen heryere gelirsin istediğin yerde çalışırsın yeterki o işi sev işi iyiyi yap okadar gerisi kendiliğinden gelir 😊😊😊
10 Yorumla
+1 yılyurtdışına veyatta bu türki cumhuriyetlere gidebilirsen iş imkanın bol olur türkiyede ne çıkarıcan allahını seversen kim izin veriyor :D
02 Yorumla
Soran+1 yılkendi isimi yapacaksam tabiki giderimm
- +1 yıl
hem gitmen iyi olur tabi bu duruma müsaitsen
+1 yıltanıdığım biri var her yıl kpss ye girip memur olmaya çalışıyor... şimdi marmaray kazısında çalışıyor ama genel anlamda iş yok diyor...
12 Yorumla
Soran+1 yılyurtdisina falan cikmayi dusundu mu
- +1 yıl
pek tanımıyorum, bir arkadaşımın abisi. bana da arkadaşım söyledi durumu bu diye. ama o işte en iyisi akademisyen olarak okulda kalmakmış.
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 305 cevap paylaştı. Arkeolojinin en iyi iş yapabileceği ülke Türkiye gel gelelim kimse yüzüne bakmıyor imkan yok iyi düşün
02 Yorumla
Soran+1 yılevet gercekten oyle. ama bir bakarsin degere biniyomus:)
Kızlar Bir Adım Öne konusunda 4,9b cevap paylaştı. iş imkanı yok benimde arkeolog arkadaşım var ama boş
11 Yorumlaiş imkanı yok denecek kadar az. bölümün dışında çalışacaksan güzel bir dört yıl geçsin diyorsan yaz. yoksa unut bu aşkı kalbine göm.
14 Yorumla
Soran+1 yılbolum disi ne yapabilirim?
Soran+1 yılbankaci olurum bende
+1 yılBiri anlatmıştı sanki yarım yamalak ama benim bilmem neyim arkeolog boş boş oturuyor falan.
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 11,4b cevap paylaştı.
+1 yılİstihdam imkanı yok paran varsa zevk için yapabilirsin hocam öyle derdi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıloy canım bende bende ama babamdan hiç vize çıkmadı mezarcı mı olacaksın para yok o işte dedi :(
11 Yorumla
Soran+1 yılbenim babam sever boyle seyleri. annem onlarin ssk si yoktur diyo ama ilginc geliyo bana mutlu olcakmisim gibi
yazıyı kac yıl önce yazdın bilmiyorum ama naptın tercih ettin mi bölümü?
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 8,7b cevap paylaştı.
+1 yılyok beyb iş imkanı yok orda
01 Yorumla Kızlar Bir Adım Öne konusunda 556 cevap paylaştı. Tarihle çift anadal yap.Müthiş iş yaparsın.
01 Yorumla
Soran+1 yılneden olmasin mantikliymis
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok hayır okuma aöf adalet oku daha mantıklı
00 Yorumla- Kızlar Bir Adım Öne konusunda 24b cevap paylaştı.
+1 yılKarizman Olur.
00 Yorumla
+1 yıliş imkanı az girme
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıliş bulamazsın boşuna
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi

Aşk İlişkileri