Tıpkı dizilerdeki gibi fotoğraflarını çektim yakaladım sarmaş dolaş. Anneme nasıl söyleyeceğimi nasıl göstereceğimi bilmiyorum çok hassas bir kadın.
napıcam bir fikir verir misiniz :((
napıcam bir fikir verir misiniz :((
Öncelikle tepkisini ölç. Mesela de ki bir arkadaşımın babası annesini aldatmış falan. Bak bakalım ne yorum yapacak. Sonrasında de ki anne benim bir şüphem vardı bu konuyla ilgili ama olay şüpheden çıktı elimde foroğraf var, biliyorum üzüleceksin ama gerçeği saklasaydım daha çok üzüleceğini bildiğimden fotoğrafları sana göstermek istiyorum de. Sonrasında göster. Aşırı tepki verebilir ağlayabilir sen yanında olup teskin edersen daha kolay atlatır süreci. Mutlaka söyle ama annene sakın babanın olayı örtbas etmeye çalışmasına müsaade etme.
(Söyleyeceklerim için şimdiden kusuruma bakma ama...)
O şerefsiz babanın, anneni daha fazla kandırmasına izin verme ve söyle annene bunu. Fakat bundan sonraki süreçte sürekli annene destek çıkmalı ve arkasında durmalısın. Gerekirse babanın karşısında durup, anneni arkana alarak korumalı ve ona sâhip çıkmalısın ki ona bir zarar gelmesin. Tabii bu süreçte sen de yıpranabilirsin ama annenden güç almaya çalış...
Ne kusuru ya az bile. Yapacağım inşallah sağ olasın. dua eder misiniz bana nolur sadece güçlü olayım diye :'(
Tabii ki ederim. Allah yardımcınız olsun.
Çok sağ olun çoooook..
ne kadar aptal yerine konmak istemesede bilmemeyi tercih eder bilipte kabullenmek zorunda kalmasının etkisi daha büyüktür...
Bu sebeple meşru kılınıyor aldatma zaten.
Ben bilmeyeyim de naparsa yapsın mantığı.
Siz de kadınlardan öğrenmişsiniz bilmezse bişey olmaz diye oh ne ala.
Yok öyle bir dünya. Adalet yerini bulacak.
meşru kılma niyetinde degilim desteklemiyorumda fakat belli bir yaşa gelmiş insanlar sonuçlarına katlanma gücü bulamayabilir iyi düşün:)
pardon gülücugu yoksay yanlışlık oldu
O şrefsizin mendebur suratına bakmak istemiyorum.
Zaten bilhassa anneme kötü davranıyor.
Bağırıp duruyor eziyor. Kendi beş kuruş etmez, annemin melek kalbini küçük görüyor.
Tiksinç tiksinçççç tiksiinçççç of ya
ikilemdesin iyi düşün... zor bir durum bende buna benzer bir durumda kaldım
Söylemezsem hayatımız zehir olmaya devam edecek.
Yine annemi ezecek, yine bağıracak, yine onunla kavga edicem.
Söylersem belki annem benden güç bulabilir. Zaten biliyor musun annem bazen yakınıyor gibi onunla olmaktan. Parasına muhtacız diyor ama bilmiyorum işte..
ekonomik özgürlük yoksa daha zor anlattın diyelim annen çekip gidebilcekmi en zorda bu kısım kabullenme duygusu onu içten kemirir ki bunun etkisi büyük olur keşke olmasıydı ama aklın la hareket etmelisin...
Sen de bir taraftan haklısın..
Tüküreyim ben böyle işe be. Dallasa döner oldu hayatımız.
buranın gazıyla hareket etme yoksay babanı sevmiyorsan didişmek çare degil... umarım huzura kavuşursunuz...
Ben ilişmem bile, bilakis dediğin gibi yok sayıyorum. O tepemde bitiyor karı gibi dırdır. Bişeyleri örtmek için üstüme düştüğü bariz. Duygu sömürüleri hele.. artık aydım tabii, yemezler..
Sağ olasın..
okuyomusun sen
Okumuyorum ama okuyacağım
Şimdi okuyup gitmek her şeyi unutmak da mantıklı da, gözüm arkada kalacak işte..
gitmek mantıklı fakat aklın annende kalıcak biliyorum...
Ben de onu diyorum işte.:)
ama şunu bilki kendine faydası olmayan kimseye faydası olmaz sen onun yanında kalarak faydalı olamazsın eger okulu bitirir mesleğede gecersen fayda sağlayabilirsin yoksa hep muhtaç kalıp kabullenmek zorunda kalırsın babana...
yavaş yavaş gir olaya aldatmak hakkında konuş önce, sonra konuya gir :D
Mantıklı, sağ ol
Cevap
8Cevap
babanla konuşup vazgeçirmeyi denesen? düzeltmeye çalışsan ilk aşamada yıkmak yerine yapıcı olmayı dene bence.
Yaşları geçkin olduğu sebebiyle mantıklı şekilde baktırıp beni de o düşünceye itti senin gibi burdaki bir üye fakat en doğrusu ne bilmiyorum. Beynimi kemirip duruyor düşünceler.
Sağ olasın..
Babanla konuş "ya sen anlatırsın ya da ben" de. 🔫😒🔪
Senin söylemeni istemez kendi konuşur herhalde.
Yavaş yavaş söyle hemen öyle loop diye fotoğrafları atma önüne
Babanla konuş ilk önce belkide bidaha olmasını engellersin annen kaldıramaya bilir
Sakin olduğu zamanda usulca göster. Annen babanı sever mi? Bağlı mıdır?
Evet ya off
Aslında bazen yakınıyor gibi ama bilmiyorum bir öyle bir böyle çözemiyorum annemi
Annenin bunu bilmeye hakkı var. Babanın suçuna ortak olmak yerine dürüst olmalısın.
Ne ortak olması ya iyi misin? Söylemek isteyen benim zaten. allahım ya
Tatlım 18 saat geçmiş hala daha söyleyemiyorsun tantana yapma boşu boşuna sana kalmış
düzgün konuş be. tantanaymış mantanaymış. kadın hassas diyorum algılayamıyo musun? bas git
"Düzgün konuş" :Dd hiç güleceğim yoktu ya. d
"tantanaymış mantanaymış"
Annenin onalri kendi yakalamasi icin ortam kurmaya çalış. kendi kesfetsin ama acil yapman lazim boyle devam etmez.
Tamamen tesadüfen oldu bir daha nasıl oluşturabilirimki offf
Güzel senaryo yazmışsın. Fazla izlemeyin olum şu dizeleri
babanla. konus lan anana yazk
off cok uzuldum ya :(
Malesef ooofff offf şu karaktersizden kurtulalım annem de iyi olsun göbek atıcam
insallah canıım hakkınızda hayıırlsı olsun :((((
Zarfın içine koy kapıya bırak zikr bas kaç
Babanı ilk baş uyarsanmı acaba?
Söyleme sakla annen kaldıramayabilir
Ooo ne güzel dedin ya sakla diye:) böyle böyle meşrulaştıraştıralım di mi aldatmayı?
Her gün annemin enayi yerine koyuluşunu mu izleyim o ruh hastası karaktersiz tarafından?
Ya babamı takan kim defolsun gitsin ya.
Annem bir karaktersizden kurtulacak ve enayi yerine konmayacak bende huzura ereceğim zaten kötü davranıyor hepimize. Yemin etmene gerek yok saçmasapan şeyleri meşrulaştırma çabanızdan tiksindim artık gına geldi
Zaten ortada bir felaket var. Sonuçları da üzüntü olacak tabii ki. ama minimuma indirmem lazım
postayla eve gönder en olmadı kapiya bırak
Git sallama isim ile annene posta olarak gönder
fotoğrafları annene WhatsApp yoluyla at
babanı uyar
Uyariyim mi? Şaka mısın ya? bir daha yapma diyim öyle mi? Asla
o zaman annene göster fotoları ailen dağılsın
ya babanı bu yanlışdan vazgeçir ya da annene göster ayrılmalarını sağla
Ortada aile mi kalmış ya. şaka gibisin cidden. Elbette göstericem ama nasıl işte
başka hesaptan annene gönder haberin yokmuş gibi
Direk söyliceksin
Fakat çok hassas biri ya offf bişey olacak diye korkuyorum
Sen yanındayken atlatır aptal yerine konmasına izin verme sende bir kadınsın
Çok haklısın elbette söylicem ama nasıl söyleyeceğimin yolunu arıyordum sağ ol inşallah atlatır allahım
İnşallah
Derhal söylemelisin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar