Annem babamı aldatiyor nasıl anlatabilirim?

merhaba şu an çok kötüyüm annem babamı aldattığını öğrendim ve yıllarca içimde tuttum annem babamı instagramda faruk diye birisiyle aldatyo ilk öğrendiğimde küçüktüm rüya zannettim her akşam o adamla konuşuyor telefonunu bana göstermemek için 40 takla atıyor bunu insagramdan yaptığını hep biliyordum bi ara fırsat geçti telefonu aldım hesabını baktım fake hesap açtım istek yolladım kabul etti hesaba baktığımda bir adamla sevgili olduğunu ve onunla neler neler yaptığını gördüm. buluşmuşlar hatta o adamın evine gitmiş birsürü yerler gezmişler peki giderken bana ve kardeşime şunları diyordu "işe gidiyorum" bizde tamam derdik çünkü arada temizlik işine ya da günlük işlere giderdi ama bu kadarını beklemiyordum babam çok iyi bir insan 1 dediğimizi 2 etmez gece gündüz çalışır annem hep onunla kavga ederdi annem o adamla konuşup sinirlenince bize trip atıp kızardı. Sizce bunu anneme söylemeli miyim babamı aldattığını bildiğimi ben söylemek istiyorum ama ben çok hemen herşeye ağlayan biriyim ona nasıl anlatabilirim ne yazsanız bana iyi gelicek bunu yazmak birilerine içimi dökmek iyi geldi
Annem babamı aldatiyor nasıl anlatabilirim?